Draudzene - alkoholiķe

Reitings 206
Reģ: 22.11.2010
Sveikas! :)
Nekad nebiju domājusi, ka jebkad vērsīšos pie jums ar tādu problēmu. Bet stāsts ir sekojošs:
viena no manām labākajām draudzenēm savulaik no mums visām bija "vispareizākā", t.i. - nekāds alkohols, pat enerģijas dzērieni viņai šķita kas neveselīgs, kaitīgs, utt. Bet nu ir pilnīgi apgrieztā kārtībā viss. Nezinām kas notika, ka tik pēkšņi viņa sāka aizrauties ar dzeršanu. Nē, nebija problēmu ģimenē, attiecībās, karjerā, utt. Labi, iedzēra, nedaudz un pa retam taču var. Un tad sākās piedzeršanās, vemšanas, nu un viss kas tam seko. Vienu reizi saucām "ātros", tad likās viss - būs mācība, lai ar likteni nejoko, bet nākošajā vakarā jau saka - nu ko ejam iedzert? Visā kompānijā viņa ir vienīgā tāda. Nu tas ir tik tālu aizgājis, ka viņa jau meklē jaunu "draugu" loku, kas ir ar tādām pašām interesēm. Viņu var viegli pielauzt uz ko jaunu. Baidāmies, ka drīz sāksies narkotikas, viss, kas vēl nav izmēģināts. Visi esam runājuši, raudājuši, darījuši visu, kas ir mūsu spēkos, bet viss velti. Vienīgās tēmas viņai ir alkohols; ar kuru varētu pārgulēt, utt. Piebildīšu, meitene nāk no labas ģimenes, kā jau minēju nekādu dižo problēmu dzīvē nav.
Ko es gaidu no jums - padomu, ko darīt? šķiet, ka kamēr viņa pati nesapratīs, nekas nemainīsies. Ir briesmīgi skatīties, ka viņa bojā un iznieko savu dzīvi. Man tas ir tā sakrājies, ka es vairs nevaru to sevī turēt.
16.06.2013 15:16 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012

Interesanti ko arābi saka par smēķēšanu un tabakas zelēšanu, it īpaši opiju kuru regulāri velk iekšā ? Viņiem tas nav aizliegts un tad nav svarīgi kas tā ir par indi.
Uz pasaules nav tautas kas nelietotu kādu apreibināšanās līdzekli. Ja nedzer, tad smēķē vai kaut ko šņauc, vai kaut ko zelē.
Jebkura galējība ne ko labu nenes. Pilnīga atturība, vai galīga pļēgurošana. Ja cilvēks nav spējīgs ieturēt zelta vidusceļu vai ir veselības problēmas tad gan ir jāatturās.
Ja cilvēks ir pie pilna saprāta, ar "mugurkaulu" un apzinās ko viņš dara, nekāds alkohols neliks viņam pastrādāt muļķības.
Un ir pietiekami daudz nedzērāju idiotu kuri bez kāda alkohola pastrādā pietiekami daudz muļķības.
16.06.2013 16:55 |

10 gadi
Reitings 1582
Reģ: 22.03.2013
Interesanti ko arābi saka par smēķēšanu un tabakas zelēšanu, it īpaši opiju kuru regulāri velk iekšā ? Viņiem tas nav aizliegts un tad nav svarīgi kas tā ir par indi.
Uz pasaules nav tautas kas nelietotu kādu apreibināšanās līdzekli. Ja nedzer, tad smēķē vai kaut ko šņauc, vai kaut ko zelē.
Jebkura galējība ne ko labu nenes. Pilnīga atturība, vai galīga pļēgurošana. Ja cilvēks nav spējīgs ieturēt zelta vidusceļu vai ir veselības problēmas tad gan ir jāatturās.
Ja cilvēks ir pie pilna saprāta, ar "mugurkaulu" un apzinās ko viņš dara, nekāds alkohols neliks viņam pastrādāt muļķības.
Un ir pietiekami daudz nedzērāju idiotu kuri bez kāda alkohola pastrādā pietiekami daudz muļķības.

Nu, latviešu teiciens "Kas melo, tas - zog" nu nemaz neattur latviešus ne melot, ne - zagt. Zelta vidusceļš? Piedzimstam mēs pa lielākai daļai visi ar vienādām starta pozīcijām un pat vēl vidusskolā ne par vienu no klases nevaram pateikt: "Tas būs miljonārs, bet tas - nodzersies!" Ir situācijas un problēmas dzīvē, kuras neatturēs no narkotikām un alkohola pat cilvēkus ar visstingrāko mugurkaulu, atliek tikai pareizajā brīdī viņam to lietu pasniegt, tāpēc palieku pie viedokļa, ka visas runas par "kulturālo" dzeršanu, zelta vidusceļiem un citiem attaisnojumiem un iemesliem ir kaitīgas. Cilvēks savā būtībā ir un paliek vājš un ietekmējams, tāpēc vispareizākais ir - nesākt. nesākt, jo neviens nekad nezina, kādas būs beigas.
16.06.2013 17:18 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Par tēmu sakarā ar draudzeni man nav ko teikt. Bet ir ko teikt par to atturēšanos un Melnā domām.

Cilvēks savā būtībā ir un paliek vājš un ietekmējams, tāpēc vispareizākais ir - nesākt. nesākt, jo neviens nekad nezina, kādas būs beigas.

Nē, tieši visi zina, kādas būs beigas. Beigas būs zārks un kaps! Un visiem. Dzērājiem vai nedzērājiem. Tā kā neredzu jēgu sevi ierobežot, ja ir vēlme. Es neaicinu nodzerties, bet piekrītu Dionysus domām par galējībām.
16.06.2013 17:28 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Ir situācijas un problēmas dzīvē, kuras neatturēs no narkotikām un alkohola pat cilvēkus ar visstingrāko mugurkaulu, atliek tikai pareizajā brīdī viņam to lietu pasniegt, tāpēc palieku pie viedokļa, ka visas runas par "kulturālo" dzeršanu, zelta vidusceļiem un citiem attaisnojumiem un iemesliem ir kaitīgas.

Nu nebūs tā ka jebkuram cilvēkam stresa vai liela pārdzīvojuma brīdī iedosi rokās pudeli un viņš sāks pļēgurot nedēļām. Kāds dzers, bet dadzus tas neietekmēs.
Tieši cilvēks ar "mugurkaulu" tāds būs neatkarīgi no nekādiem apstākļiem. Nevaru iedomāties kas piemēram mani varētu pavedināt uz pļēgurošnu. Es piemēram jau pusaudžu gados zināju ka nesmēķēšu un nekas uz pasaules mani nepiespiedīs to darīt. Un nesmēķēju.
Un neviens mani nepiespiedīs dzert alkaholu kad es to negribu. Par spīti jebkurai kompānijai es nedzeršu un viss. Dzeršu tad kad to vēlēšos.
16.06.2013 17:52 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Pierunaa iet pie narkologa. Ampula, kodeeshanaas, rehabilitaacijas centrs - tie var paliidzeet.
16.06.2013 17:56 |

Reitings 377
Reģ: 29.11.2012
Pierunaa iet pie narkologa. Ampula, kodeeshanaas, rehabilitaacijas centrs - tie var paliidzeet.

Nepalīdzēs situācijā, kad cilvēks pats neatzīst problēmu. Tur jānotiek klikšķim tā cilvēka galvā, pašam problēma jātzīst, un jāvēlas to mainīt.
16.06.2013 19:40 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits