Ar draugu stopējām līdz Polijai vienu vasaru, citreiz stopējām pa Dāniju, lai tiktu uz Vāciju.
Visi bija super jauki šoferi un nekas bīstams neatgadījās. Tagad gan, lasot par to atkal māc bailes, bet domāju, ka darīšu to vēl. Jo domāju, ka pozitīvi braucieni ir biežāki par negatīvajiem. Taču man tieši ārzemēs šķiet drošāk, šoferi, kas apstājas dara to regulāri, ir par ko runāt. Latvijā daudzi vēl ir diezgan aizspriedumaini par to. Arī pa Latviju stopējuši esam. Vienreiz arī nācās stopēt vienai, nav prātīgi, bet bija vajadzība, jo skrēju uz darba interviju, bet nokavēju autobusu, laipni aizveda līdz man vajadzīgajai vietai, kaut pašam vajadzēja citur. Man patīk vienai stopēt, bet žēl ka nav droši. :D
Interesanti mums ar draugu bija Polijā, dabūjām rumāņus ar smago mašīnu, kas izvedāja būs daudz un ilgi, pa nakti bija baisi braukt, jo likās, ka kaut kas notiks, it sevišķi pa šoseju, kur nav citu mašīnu un apkārt meži, naktī gulējām viņu kravas kastē uz kartona. Viņi vēl piedāvāja alu, no kā neatteicāmies. Citiem šito stāstot, šķiet nenormāli, bet situācija bija un viss likās tik jauki un pozitīvi, nebija bailes no cilvēkiem, un tas jau daudz ko pasaka.