Vai Latvijā ir zemākais dzīves līmenis starp Baltijas valstīm?

Reitings 314
Reģ: 18.12.2012
Nesen man izvērtās "interesanta" diskusija ar vienu ārzemnieku, kurš bija apceļojis Baltijas valstis. Tik daudz kritikas attiecībā uz Latviju sen nebiju dzirdējusi - gan par šausmīgo "sovjetisko" (apbūves ziņā) Rīgu, agresīvo satiksmi un neizbraucamajiem ceļiem, drausmīgo apkalpošanu un "jocīgo" vietējo ēdienu, gan arī par drūmajiem cilvēkiem. Kā arī viņš apgalvoja, ka ir ļoti jūtama atšķirība starp trim Baltijas valstīm - Latvija ir visatpalikusī. Viņš teica, lai sasniegtu Igaunijas līmeni Latvijai smagi jāstrādā kā minimums 15 gadus! Starp Latviju un Lietuvu nav tik krasa atšķīrība, taču arī jūtams, ka Lietuvā dzīves līmenis ir augstāks. Viņa secinājumi mani riktīgi nokaitināja, bet varbūt nav par ko dusmoties, jo "tam" ārzemniekam ir taisnība! Kadas ir jūsu domas par šo tēmu?
12.06.2013 22:31 |

Reitings 43
Reģ: 13.06.2013
Esmu bijusi Igaunijā,cilvēki kopumā un pati situācija tur - nenovērtējami labāka nekā šeit. Par Lietuvu nezinu.
Dzimusi/augusi Latvijā,tomēr piekritīšu tavam sarunu biedram,jo mani un viņa uzskati par mūsu valsti,diemžēl,sakrīt par visiem 100%. Ēdiens gan šeit nav sliktāks kā citur! Citā ziņā,taisnība vien viņam ir - vēl nesen pie sevis padomāju,ka Rīgā ēkas ir padrausmīgas,turklāt ceļi daudzviet ir izsmiekls. Par cilvēku pieklājību/nepieklājību labāk vispār nerunāsim.
13.06.2013 09:08 |

Reitings 1017
Reģ: 29.01.2009
Vienā ziņā mēs noteikti apsteidzam gan Igauniju, gan Lietuvu. Mūžīgajā salīdzināšanā un savas valsts nolikšanā! Tur mēs noteikti esam pirmajā vietā! Tā vietā, lai strādātu un celtu valsti, mums vieglāk ir "mūžīgi meklēt Nokiju" un gānīties par dzīvi.
13.06.2013 09:09 |

Reitings 866
Reģ: 05.04.2009
Latvijā, diemžēl, ir zems līmenis. Un starp Baltijas valstīm - zemākais, to jau raksta visās malās.
Starp Latviju un Lietuvu neesmu pati manījusi tik krasu atšķirību, tomēr starp Latviju un Igauniju ir jūtama atšķirība.
Ja tā rupji ņemot salīdzina ar citām Eiropas valstīm , kur nācies būt. Paliek skumji...
Es pat neuzdrīkstos salīdzināt.
Arī tā iemesla dēļ, ka jāpadomā, tikai cik niecīgus gadus LV ir pastāvējusi. Nevar gluži salīdzināt. Kā arī visu vēsturi ņemot vērā. Zinot to, ko tad tik dižu var gribēt?
Es ceru, ka Latvija sasparosies.
Tas var prasīt daudzus, daudzus gadus.
Turklāt neesmu visai pārliecināta vai tas mums izdosies pašu spēkiem. Cilvēku attieksme pie vainas. Katra indivīda attieksme beigās veido sabiedrību. Latvijas sabiedrība nav radīta līderu lomai.
Protams, ceru, ka Latvijai izdosies pacelt savu līmeni.
13.06.2013 09:27 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
dark_night, tu runā tā it kā nebūtu šīs valsts pilsone :D, bet nu apsveicami, ka dzīvo tur kur zāle zaļāka un debesis zilākas :)
13.06.2013 09:32 |

Reitings 463
Reģ: 25.10.2012
Piekriitu, ka daudz kas Lv nav sakärtots...un jä, dziives liimenis ir zems, par to taisniiba. Bet nezinu gan vai zemäks kä Lt.
Tomeer, cik pati esmu runäjusi ar ärzemniekiem, visiem Riiga patikusi. Pati personiigi varu teikt, ka Riigä ir ljoti laba restoränu kultuura un vispär kultuuras dziive.
Visticamäk tavam pazinjam nepaveicäs nonäkt tajäs labäkajäs vietäs un tapeec arii radäs täds negatiivs viedoklis par pilniigi visu.
13.06.2013 09:36 |

10 gadi
Reitings 2326
Reģ: 14.07.2011
Un tikai pasaki, ka tā nav. Tā vietā, lai izremontētu savu māju, latvietis labāk sev nopirks mašīnu, kuru patiesībā nemaz nevar atļauties! Tiešām kauns skatīties uz ielām, ēkas lielākā daļa nodrupušas, turās vēl kopā kopš Padomju laikiem!
13.06.2013 09:45 |

Reitings 866
Reģ: 05.04.2009
Gurri - varbūt nedaudz par skarbu izklausījos, bet, manuprāt, patiesība vien ir.
Man ir sanācis periodiski padzīvot citās valstīs, bet šobrīd dzīvoju LV. Pagaidām izvēlējos palikt šeit.
Tomēr ir viena valsts, kas sirdī iekrita, ja šeit neizdosies (tiešām mēģinot)ar laiku daudz maz dzīvot kā vēlos, mēģināšu tikt citur.
Jā, būtu valsts nodevība. Bet neesmu svētā un nekad neesmu bijusi. Mans egoisms, diemžēl vai par laimi, vienmēr panāk savu, lai kāda situācija.
13.06.2013 10:00 |

Reitings 2033
Reģ: 10.12.2012
Nightberrii sāpīgi, bet šis ir visraksturīgākais piemērs. Pašas vecāki ir piemērs un mammas brālis tiko arī nopirka jaunu mašīnu, lai gan māja nav diez ko labā stāvoklī. Šo es vienkārši nesaprotu.

Pie skaidbetona pelēkas fasādes stāv glauns džips, nu bēdīgi... ehhh
13.06.2013 10:02 |

Reitings 314
Vakar nebija laika atbildēt!

Varbūt viņš pats tāds īdzīgs?

_paris, nelikās gan, ka būtu īdzīgs, bet gan drīzāk ar attieksmi "nu ko var gribēt no bijušās Padomju valstis". Kad teicu, ka arī Igaunija un Lietuva taču bijušās Padomju republikas,šis atbildēja :"Ar līdzīgiem izejas punktiem var redzēt, ka Igaunija un Lietuva virzās samērā veiksmīgi Rietumu virzienā, taču Latvijā šī sovjetiskā pagātne ļoti jūtama, vairāk nekā abās pārējās Baltijas valstīs - tieši attieksmes ziņā." Viņš vēl piebilda to, ka, viņaprāt, lietuvieši līdzīgi poļiem (ticīgi, tendēti uz uzņēmējdarbību un lauksaimniecību, igauņi - somiem (godīgi, savāktāki, tendēti uz modernizāciju), bet latvieši ne šis, ne tas... Centos iebilst, bet tad vīrs visu laiku raustīja aiz piedurknes, lai liekos mierā, jo tas ir tā čaļa subjektīvs viedoklis, un, ja turpināšu tādā garā, tad tikai sabojāšu savu garastāvokli un vakara atmosfēru.
13.06.2013 10:17 |

Reitings 314
pēdiņa, paldies par atbalstu. Tu uztvēri pareizi manu domu!
13.06.2013 10:20 |

Reitings 314
Jā, LV un EE Latviju noteikti apsteidz, bet ne jau ēkās vai ēdienā to jāvērtē, bet darbībās, likumos un attieksmē pret savu darbu/valsti. Man sāp, ka lietuvieši cītīgi siltina daudzdzīvokļu ēkas, ko LV nedara, taču mums pats process šajā gadījumā atšķiras. Man sāp, ka viņu zemnieki dzīvo labāk, ka ceļi tur ir daudz labāki, ka nodokļi viņiem pārdomātāki, bet es zinu, ka no šīs salīdzināšanas man labāk nepaliek.

Labi teikts, Vulpes! Pieņemu, ka tūrists daudzas lietas redz no cita skatu punkta kā,piemēram, pastāvīgs (ārzemju) rezidents, kuram daudz vieglāk pamanīt gan ikdienas nianses, gan poltisko, gan ekonomisko kursu. Taču arī sīkumi, ko pamana tūristi var liecināt par dzīves kvalitāti. Tā pati cilvēku apmierinātība ar dzīvi ir uzreiz labi pamanāma - vai cilvēki ir caurmērā smaidīgi un pozitivi vai arī - īgni un depresīvi.

Nekad nebiju aizdomājusies, ka Igaunija mums ir tik tālu priekšā. Vienmēr skandina - jā, jā igauņiem ir labāks dzīves līmenis, bet kad to tā "brutāli" iebāž sejā, tad sāc domāt nedaudz savādāk.
13.06.2013 10:39 |

Reitings 314
Dionysus, tas jau izklausās pēc " ahā, bet pie jums....tatatā!"

Vai tad Rīgā nav salauztu soliņu, nevar manīt zaglēnus un apmīzušos bomžus, kuri kļaņčī naudu? Nevajag iekrist galējībās!
13.06.2013 10:43 |

Reitings 314
Visticamäk tavam pazinjam nepaveicäs nonäkt tajäs labäkajäs vietäs un tapeec arii radäs täds negatiivs viedoklis par pilniigi visu.

Sliecos piekrist šim viedoklim!
13.06.2013 10:45 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
ir jau arī zemākais pēc daudziem ekonomiskiem rādītājiem. Nesaprotu, kādēļ tas jāuztver kā personīgs apvainojums, tā objektīvi ir.
faktu, ka mums ceļi ir perfekti, salīdzinot ar Rumāniju, es neuztvertu kā komplimentu, tā tik vēl trūka, lai mēs būtu Rumānijas līmenī. Par infrastruktūru - arī salīdzinot ar Kijevu, Odesu un daudzām citām postpadomju pilsētām, Rīga ir tālu tikusi.
13.06.2013 11:07 |

Reitings 29
Igauņiem ir labāk ceļi jo pieejami labāki, lētāki resursi kā mums.

Totāls bušlits Igauņiem ir labāki ceļi, JO valsts iepērk asfalta izejmateriālus un noalgo firmas, kas izdara darbu.

Latvijā asfalta iegāde ir atstāta Firmas pārziņā un viņi visi muhļī uz asfalta kvalitātēs rēķina. Pasktieties cik daudz ceļu fimras '' ziedo '' dāžādām partijām, lai viņi atstātu likumus tā kā viņi ir jo viņi visi no tā uzvārā.

Latvijā ir lielāka korupcija un tas arī ir pats liekākais zemūdens akmens !
13.06.2013 13:01 |

Reitings 29

Jā Rīga nav tā pati labāka vieta un neatspoguļo Latviju nekādā ziņā. Nevajadzēja viņu laist ārā no vecrīgas viņš laikam caur tuneli izgāja un ieraudzīja Autoostu un vajadzēja viņa priekšā rociņu pielikt lai neskatās un nevemj.

Vai arī viņš ieraudzija Centrāl Tirgus mirāžu un cilvēkus Vecrīgas ielās, tas viss nekādi neatspoguļo mūsu valsteli !
13.06.2013 13:26 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Tunelim nav nekāda tik liela sakara ar kopējo valsts līmeni, lai tagad to tā ļoti pārspīlētu.
13.06.2013 13:27 |

Reitings 1017
Reģ: 29.01.2009
Latvijas sabiedrība nav radīta līderu lomai.

Wait, what? Kas gan to var aizliegt?

Pasktieties cik daudz ceļu fimras '' ziedo '' dāžādām partijām

Diemžēl nevis dažādām, bet Vienotībai ziedoja. Par pārējiem nav nekas atklāts.

Baigā čīkstēšana te panesusies, gandrīz vai kā delfos un tvnet. Nu meitenes, mīļās, vai tad Jums jau ir tāds vecums, lai čīkstētu?
13.06.2013 13:34 |

Reitings 29
Tunelim nav nekāda tik liela sakara ar kopējo valsts līmeni, lai tagad to tā ļoti pārspīlētu.

Okey bet ienākumu līmenim gan http://www.tvnet.lv/zinas/poll_archive/4134/page/1

Latvijā labi dzīvo tikai kādi 14% - 20%, pārējie velk savu eksistenci ! Kurā eiropas savienības valstī tu vēl esi redzējusi ka neapliekamais minimums ir kaut kādi smirdīgi 60 Euriķi?

Kurā valstī atvelk nodokļus tā kad oficiālā alga ir zem valsts aprēķinātā iztikas minimuma? Uz papīra cilvēki strādā un sprāgst badā ?

Ja tu parēķinātu tad nodokļos aiziet 0.65 Ls no 1 lata ko tu nopelni ! Un es to varu tīri matemātiksi pierādīt.

Jo vēl nodokļus maksā katrs uzņēmējs, un viņam to nopelna darbinieki ne jau viņš no sava maka to maksā kā rezultātā ir zemāka alga.

Bet tā jau saucās augstākā apčakarētāju matemātika! Tikai muļķis domā ka viņš maksā tikai tos 24%+11%
13.06.2013 13:42 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
nu bet nejau visi tie minimālās pelnītāji dzīvo tunelī, lai to stādītu kā rādītāju :D
13.06.2013 13:44 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits