Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Baklažāni

 
10 gadi
Reitings 925
Reģ: 16.01.2013
Meitenes, kā jūs pagatavojat baklažānus un cukīnī?

Man dikti iegaršojās baklažāni Gan Bei, bet protams, ka nevar atrast recepti, lai sanāktu tik pat gardi... mājās mēģināju eksperimentēt, bet baklažāns sasūca eļļu iekšā un kļuva nebaudāms :) Gribās atrast veidu kā forši uztaisīt, jo no tā vien varētu šovasar pārtikt :)
10.06.2013 20:04 |
 
10 gadi
Reitings 925
Reģ: 16.01.2013
varbūt kāda var padalīties? :)
10.06.2013 20:08 |
 
Reitings 2133
Reģ: 09.05.2011
Taisu mocarellas,baklažāna,cukīnī,tomātu kārtojumu.Baklažānu un cukīnī sagriežu ripiņās, apcepju un tad visu lieku cepeškrāsnī uz 180 grādiem kādas 15 minūtes.
10.06.2013 20:14 |
 
Reitings 2133
Reģ: 09.05.2011
un vel pārkaisu ar sāli,pipariem un pesto.
10.06.2013 20:15 |
 
Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
Mans mīļākais veids
http://www.rimi.lv/receptes-un-produkti/produktu-zinas/viss-par-sieriem/sieru-receptes/baklazanu-un-fetas-siera-rullisi.html
Ieraksti Google: baklažānu rullīši un daudz ko labu izmetīs. Var variēt.
10.06.2013 20:16 |
 
Reitings 1055
Reģ: 10.02.2011
Šodien kā reiz saslimdināju biroja meitenes ar baklažānu rullīšiem, kas pildīti ar rīsu nūdelēm un vistas fileju. :)

P.S. Eļļu, kas sasūkusies baklažānos var dabūt ārā tos kārtīgi nosusinot salvetē! :)
10.06.2013 20:18 |
 
Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
nezinu kādi ir Gan bei baklažāni, bet, ja cepj baklažānus pannā, eļļai ir jābūt kārtīgi uzkarsētai un pēc tam šķēlītes izkārto uz salvetēm, lai iesūcas liekā eļļa. pirms gatavošanas baklažānu šķēles jāapkaisa ar sāli un jāliek zem smaguma ledusskapī uz pāris h(es izkārtoju tos uz šķīvja, tad šķīvi ar apakšu virsū, un uz virsējā šķīvja kaut ko smagu, kas atrodas ledusskapī. īstenībā tas smagums nav obligāts, jo sāls diezgan labi izvada lieko šķidrumu un rūgtumu no baklažāna.
10.06.2013 20:21 |
 
10 gadi
Reitings 925
Reģ: 16.01.2013
Viltīgā Lapsa un Aija- Jūsu ieteikumi sķiet riktīgi manā gaumē, būs jāpaprovē ;)

Nu jāā zinu, ka var nosusināt, bet man nepatīk tāpat ka to eļļu var just... būtu feini ja varētu bez eļļas, bet man pie pannas pierautu klāt :(
10.06.2013 20:21 |
 
Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
bez eļļas viņi nevis cepsies, bet piedegs melni. varbūt krāsnī...
10.06.2013 20:24 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Es tos gatavoju dažādos veidos!
Vienkāršākais. Sagriež 1cm biezās šķēlītēs baklažānu (var arī cukīnī), apsāla.. un tad no abām pusēm uz pannas apcep (zeltaini brūnas.. tā laikam pareizi saka) un ēdu kopā ar jogurtu (turku bezpiedevu jogurtu ielieku bļodiņā, samaisu un iespiežu ķiploku.. tāda kā mērcīte sanāk). Ļoti garšīgi. Sakarā ar kaloriju skaitīšanu.. tās šķēles mēdzu arī bez eļļas izlikt cepeškrānī, bet tad, protams, nav tik garšīgi :)

Tad taisu dažādus dārzeņu sautējumus, kuros bez baklažāna neiztikt :)
Baklažānu rullīši ar sieru (te jau meitenes minēja)
Pildīti baklažāni..
10.06.2013 20:24 |
 
Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
būtu feini ja varētu bez eļļas, bet man pie pannas pierautu klāt

Liec cepeškrāsnī uz cepamā papīra un nesalej tik daudz eļļas.
Es cepu bez sāls, tāpat labi sanāk (nav jau tā sāls tik laba nemaz mūsu organismam). Turklāt sāļumu manā gadījumā dod fetas siers.
10.06.2013 20:25 |
 
Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Dievinu baklažānus. Man garšo auksta uzkoda - sagriezti gareniski plānās šķēlēs, apcepti, tad nosusināti papīru dvielī. Taisi pildījumu: krējuma siers (Filadelfija, Mascarpone utt.) + dillītes + valrieksti sasmalcināti + nedaudz ķiploks. Masu iepildi šķēlē un sarullē.

P.S. Es vienreiz Gan Bei gribēju pasūtīt baklažānus, bet tā neko jedzīgu arī neatradu.. Kādu tieši ēdienu esi ņemusi (nosaukums)?
10.06.2013 21:32 |
 
Reitings 7497
Reģ: 29.01.2009
lai baklažāni neiesūktu pārak daudz eļļas, pirms cepšanas šķēlītes uz 10 min. jāieliek bļodā ar ūdeni :)

man garšo baklažānu šķēlītes, kas pārkaisītas ar paprikas, siera, ķiploku un majonēzes maisījumu un saceptas cepeškrāsnī.
10.06.2013 21:36 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Man garšo ripiņās sagriezts kabacis, sacepts uz pannas kopā ar sīpoliem. Ēdu ar krējumu un maltiem melniem pipariem + baltmaize.
Vai arī gaļu, tomātiem un sieru pildīts kabacis, cepu krāsnī.
10.06.2013 21:37 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits