Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Saldējuma pagatavošanas aparāts

 
Reitings 1055
Reģ: 10.02.2011
Sveikas pirmdienas vakarā.

Mans vīrs ir liels saldējuma ēdājs un mīlis. Tāpēc ar vien vairāk apsveru domu par saldējuma pagatavojamā aparāta iegādi. Lai varbūt, ne naudas ietaupītu, bet vismaz zinātu, ko viņš ēd.

Gribētos dzirdēt to saimnieču viedokļus, kurām šī mašīna ir mājās. Vai gatavojat, vai ķēpa nav dikti liela?
Un galu galā, veikalā klātienē vēl neesmu nekur pētījusi, bet salasīju, ka ir divu veidu šīs mašīnas: viena kur konteiners pirms tam ir 24 stundas jātur saldētavā, un otra, kur pati mašīna saldē. Kā saprast kura ir kura, ja interneta veikalos pie aprakstiem tādu detaļu nav?
Katrā ziņā, būšu pateicīga par ikkatru viedokli un pieredzi. :)
10.06.2013 19:31 |
 
Reitings 3278
Reģ: 18.02.2009
Vienīgais, kas ir dzirdēts no šādu mašīnu īpašniecēm - "Un tā viņa man tur apput tajā stūrī". :D
10.06.2013 19:38 |
 
Reitings 819
Reģ: 29.01.2009
Tā mašīnīte, kura pati saldē, būs daudz reizes dārgāka par to, kuru jātur saldētavā. Un, ja interneta veikala lapā nav pietiekami daudz informācijas, to visu vienmēr var atrast google pēc konkrētā modeļa. :) Ķēpa nav liela, bet laikietilpīga gan!
10.06.2013 19:39 |
 
Reitings 2840
Reģ: 29.01.2009
man vēl ir saldējummasīna no psrs laikiem, pagājušo gadu laukos izraku un kā izrādījās strādā. viņu gan vajag turēt saldētavā, bet nu saldējums sanāca labs :)
var jau saldējumu arī bez mašīnas uztaisīt, tikai tad būs ik pa laikam jaapmaisa, tā arī esmu taisījusi :)
10.06.2013 19:44 |
 
Reitings 1055
Reģ: 10.02.2011
Nupat aizgāju papētīt savu saldētavu. Man ir aizdomas, ka man nemaz nav tur kur ielikt to saldējuma trauku.. :D Viņa maziņa un pilna ar zaļumiem, gaļu un dārzeņiem.
10.06.2013 20:11 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Kaut kur lasīju, ka tās mašīnas, kas maksā zem 100 LVL neesot vērts pirkt (pieļauju, ka tās ir tās, kuras jāpatur saldētavā), tikpat labi var iztikt bez, saldējot uzreiz saldētavā un ik pa laikam to saldējumu apmaisot.
10.06.2013 21:12 |
 
Reitings 1055
Reģ: 10.02.2011
Laikam jau vienkārši vienreiz jāpamēģina uztaisīt salčuks bez aparāta. Varbūt, ka tiešām nav nemaz tik sarežģīti, lai tērētu naudiņas aparātam. :)

Paldies, viedokli izteikušajām un ja vēl kādai ir kas sakāms, priecāšos uzklausīt. :)
12.06.2013 20:21 |
 
Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Es taisu ar roku. Vieniigais cakars ir tas, ka ir jaanjem aaraa ik pa stundai vairaakas reizes un jaaizmaisa. Bet taa ir ok.
12.06.2013 20:24 |
 
Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Ingredients:
5 egg yolks (beaten)
4oz (100g) caster sugar
¾ pint (375ml) full cream milk
¾ pint (375ml) double cream
3 teaspoons vanilla extract
Optional extra: 1 level teaspoon cornflour (for a thicker

texture)

vanilla ice cream made with vanilla extractFirst of all

beat and mix together the egg yolks and sugar (and

cornflour if using it). stirring well and beat until

smooth. Pour the milk into a saucepan and heat gently on a

medium heat until hot. DO NOT BOIL. Then stir the hot milk

into the egg and sugar mix. Mix well. Pour the mixture

back into the saucepan and heat gently, stirring

frequently. DO NOT BOIL. After several minutes it will

start to thicken into a custard. At this point remove the

pan from the heat and leave to cool.

When the custard has cooled, transfer to a chilled bowl.

For best results refrigerate the mix for at least 3 hours

(overnight if you have the time). When the custard is

thoroughly chilled, pour the double cream into a separate

mixing bowl and whip until slightly fluffy. Stir the

whipped cream into the chilled custard mixture. Stir into

this the vanilla extract.


Take your ice cream recipe mixture and carefully pour it

into the bowl, then chill in the fridge for up to 2 hours,

checking on it after 1 hour. The reason it can take longer

than an hour is when a recipe mixture has had cooked

ingredients added, therefore thorough chilling will take

longer.

Take the bowl out of the fridge and transfer to the

freezer for about half an hour. Then check just how much

the mixture has frozen - ideally, it should have started

to freeze at the edges but not fully through to the

centre.

Take the bowl out of the freezer and beat the ice cream

mixture until it’s creamy once again (to dislodge and

break up the ice crystals that have formed).
Put it back in the freezer for another half hour-hour,

then remove and once again beat with a whisk.

Do this again so that you have beaten the mixture a total

of 3 times whilst freezing in between.

Put the mixture back into the freezer for a final time

until it’s ready to eat. This can take anything from 30

minutes upwards, depending upon the quantity and type of

ice cream you’re making and also how you like the

consistency of your ice cream (some people like it softer,

some harder).

Es peec shitaas receptes taisu. (Piedevas - ievaariijumu, augljus, riekstus lieku peec tam, kad esmu pielikusi klaat saldkreejumu un atdzeseejusi ledusskapii pirms naakamajaam 2 apmaisiishanas reizeem) Visiem ljoti garsho.
12.06.2013 20:29 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Man tagad arī ir šāds aparāts, jāsāk meklēt receptes kā tas verķis darbojās. Būs jāizmēģina.
11.08.2013 17:06 |
 
Reitings 1492
Reģ: 14.04.2013
Nav nepieciešamas aparāts, saldējumu viens-divi pats var uztaisīt.
11.08.2013 17:09 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Miss , un ja uzdāvina,tad jāmet ārā to aparatu ? :D
11.08.2013 17:12 |
 
Reitings 2548
Reģ: 29.01.2009
Šī diskusija mani iedvesmoja.

Mums tā pat kā maz...maz ir vecā, bet labā psrs saldējuma mašīna. Vēl tagad (pēc ~18gadiem) atceros to saldējuma garšu... Mmmm! Līdzi nāk grāmatiņa, pēc kuras receptes arī tika gatavots... būs jauzmeistaro.

Nejau viss aparāts jāliek saldētavā :D kad ir gatavs, ieliec kārbiņā un tad saldētavā iekšā.
11.08.2013 17:21 |
 
Reitings 2548
Reģ: 29.01.2009
11.08.2013 17:27 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Chiepina, padalies receptēs! :)
11.08.2013 17:31 |
 
Reitings 541
Reģ: 17.01.2013
Iespamošu recepti, kuru pati dabūju izmēģināt:

http://dra.lv/gLoRob

Iztiku ar saldētavu un pat bez miksera
11.08.2013 17:31 |
 
Reitings 2548
Reģ: 29.01.2009
Marilyn vēlāk noteikti padalīšos :)
11.08.2013 17:37 |
 
10 gadi
Reitings 204
Reģ: 27.01.2013
Es ceru, ka te kāda vēl iemetīs aci. Man nesen ir atradies tas PSRS saldējuma aparāts, bet es īsti nesaprotu kā tas darbojas. Varbūt kāda var uzrakstīt īsu lietošanas instrukciju? :)
12.08.2013 16:45 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits