Man ir kreņķis. Visu laiku vīram esmu pirkusi „Liepkalnu” maizi, bet pēdējās, nu jau n-tās reizes, maize ātri sapelē. Praktiski ir tā, ka nākamajā rītā pēc pirkšanas tā jau ir sapelējusi un metama ārā, neskatoties uz derīguma termiņu.
Neesmu radusi mest ārā pārtiku, man arī uztrauc tas, kas tika apēsts pirms vēl paspējis sapelēt. Maizi glabāju lina maisiņā, mājās ir sauss un virtuve ir saulaina, līdz ar to man tiešām ir bažas par to, no kādiem graudiem tā tiek ražota un ko tad mēs beigās ēdam?
Jautājums zinātājām, vai tiešām manas aizdomas būtu pamatotas?
Jautājums parastajām mirstīgajām: kādu rupjmaizi vai saldskābmaizi esat iecienījušas? ("Fazer", "Hanzas maiznīca", "Latvijas maiznieks" un Co nepiedāvāt, tos par maizi neuzskatām). „Lāču” maize vīram esot par „niknu”.