Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Maizes kreņķis.

 
Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Man ir kreņķis. Visu laiku vīram esmu pirkusi „Liepkalnu” maizi, bet pēdējās, nu jau n-tās reizes, maize ātri sapelē. Praktiski ir tā, ka nākamajā rītā pēc pirkšanas tā jau ir sapelējusi un metama ārā, neskatoties uz derīguma termiņu.

Neesmu radusi mest ārā pārtiku, man arī uztrauc tas, kas tika apēsts pirms vēl paspējis sapelēt. Maizi glabāju lina maisiņā, mājās ir sauss un virtuve ir saulaina, līdz ar to man tiešām ir bažas par to, no kādiem graudiem tā tiek ražota un ko tad mēs beigās ēdam?

Jautājums zinātājām, vai tiešām manas aizdomas būtu pamatotas?

Jautājums parastajām mirstīgajām: kādu rupjmaizi vai saldskābmaizi esat iecienījušas? ("Fazer", "Hanzas maiznīca", "Latvijas maiznieks" un Co nepiedāvāt, tos par maizi neuzskatām). „Lāču” maize vīram esot par „niknu”.
10.06.2013 09:59 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Ēdu tikai un vienīgi Rankas rudzu rupjo maizi.
Lāču man liekas pa dārgu un arī pa stipru (kā minēji), citas iespējami labās nepārdod sagrieztas un normāla izmēra šķēlēs. Pārējās manā skatījumā ir "švammes izstrādājumi" ne maize.
10.06.2013 10:04 |
 
Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Womankind, kur Tu pērc šo maizi?

Paldies par viedokli.
10.06.2013 10:05 |
 
10 gadi
Reitings 565
Reģ: 29.01.2009
Hmm, dīvaini, kāda produkcija tad no "Liepkalniem" ieplūst veikalu tīklos. Jo regulāri maizi iepērkam viņu ražotnes veikaliņā, līdz šim ne ar ko nav bijušas šādas problēmas, ka sapelē jau nākamajā dienā.
10.06.2013 10:06 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Rimi pērku. Ir 2 veidu iepakojumi - lielāks un mazāks.
10.06.2013 10:07 |
 
Reitings 991
Reģ: 11.05.2012
Es lietoju to pašu maizi, ko womankind. Nav vēl pievīlusi. Pērku mazāko iepakojumu, līdz termiņa beigām nesapelē. Lielajos rimi parasti ir, bet mazajos rimi ne vienmēr ir.
10.06.2013 10:07 |
 
Reitings 284
Reģ: 09.11.2012
Nezinu vai tas ir baumu līmenī vai pilnīga patiesība.. Maizi, kura veikala plauktos jau sapelē, vai cilvēki neizpērk, ved atpakaļ uz maiznīcu un iemīca to maizi mīklā un cep jaunas maizes. Senajos laikos maize vispār nepelēja, tikai sakalta. Tas tā kā arī būtu vienkāršs izskaidrojums..
10.06.2013 10:08 |
 
Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Skudra, man arī šoks, visu laiku viss bija kārtībā, visi parametri apmierinājā, pēdējā mēnesī - tīrais vājprāts, apēd vienu šķēli, nākamajā rītā visas atlikušās izmet misenē. Es jau domāju, ka moš veikala vaina, pirku dažādos - nu tas pats!
10.06.2013 10:08 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Mēs arī ēdam tikai to Rankas rupjmaizi, ka womankind bildē.
10.06.2013 10:08 |
 
Reitings 308
Reģ: 01.07.2010
Man patīk Svētes un Sērenes maizes. Stockmann būtu jābūt abām.
10.06.2013 10:10 |
 
Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Cricket, nu jā, to arī esmu dzirdējusi, ka to dara, bet vai kā negribas ticēt, bet mūsdienās viss ir reāli.

Bet vismaz ir viens prieciņš, šitā sapelē ar normālo zilzaļpelēko pelējumu, man kaut kad sensenos laikos viena švammes maize sapelēja spilgti oranžā krāsā! :D

Seleste, paldies Tev arī!
10.06.2013 10:10 |
 
Reitings 3168
Reģ: 14.10.2009
Ak, žēl, ka mamma šodien kaut kādā pārbaudē, varētu pajautāt par to maizi, viņa zinātu, taču, runājot par maizi, ko es izvēlos, tad, ja pērku maizi, tad tikai laukos no tantiņām, kuras pašas cep, sanāk dārgi, taču tad vismaz tā maize kā bērnībā garšo.
10.06.2013 10:10 |
 
Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Vuples, nu pajautā mammai pie izdevības, būtu interesanti! :)

Man diemžēl nav apkārtnē tantiņu maizes cepēju, bet noderētu, pērkam visu citu bioloģisko, nu ir savādāka garša!
10.06.2013 10:12 |
 
Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Iemesli visādi, tehnoloģiskais process, uzglabāšana ražotnē, veikalā, mājās. Vislabāk piezvanīt pašai maiznīcai un pastāstīt problēmu, es domāju, ka viņi paši būtu ieinteresēti savas produkcijas kvalitātē :)

Man garšo Lielezera maiznīcas maizīte, Lāču burkāna maize vai no lielā kukuļa, Ķelmēnu jā bet nedaudz par asu, Liepkalni arī garda, bet maizi ēdu tik reti, ka tad kad nopērku nežēloju naudiņas.
10.06.2013 10:13 |
 
Reitings 2295
Reģ: 29.01.2009
Jāsāk cept pašai ;) Bet piekrītu, ka ir diezgan pagrūti atrast labu maizi, īpaši bez rauga, ar dabīgo ieraugu
10.06.2013 10:17 |
 
Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Becky vispār varbūt kārtīgi izmazgā maizes kasti u.c. kur liec maizīti, sēnes sporas jau paliek, pat ja maizi izmet. Es pirku pašos Liepkalnos maizi, un man viņa sakalta pirms paspēju apēst :D, no pelējuma ne miņas.
10.06.2013 10:18 |
 
Reitings 1873
Reģ: 29.01.2009
Liepkalnu maizi ēdu tad,ja kāds atved no viņu firmas veikala kaut kur uz Madonas pusi, mmm, silta baltmaize/rupmjmaize ar sviestu ir tik garšīga :-) Kad jau atdziest, tad man tā maize liekas tāda neitrāla.
Garšo Lāču rupjmaize, Rankas un ikdienā visbiežāk lietotās maizes nosaukumu neatceros :-D Bet viņiem ir garšīga rupjmaize, turklāt nav klāt kviešu milti,kas bieži ir klāt citām rupjmaizēm.
10.06.2013 10:19 |
 
Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Gurri, mazgāju.
Bet nu ir jocīgi, ka viena maize sapelē, bet otra - nē!
10.06.2013 10:19 |
 
Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Es pērku Rankas rupjmaizi. Bet ar Liepkalnu maizi gan man nekad nav bijušas problēmas- viņa vienmēr sakalst, nevis sapelē, ja laicīgi neapēd. Varbūt vienīgā starpība, ka es pērku viņu ceptuvē, nevis Rīgā. Esi mēģinājusi turēt ledusskapī?
10.06.2013 10:22 |
 
Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Košļene, man ledusskapī parasti nav vietas! :D Diemžēl neesmu!
Es pērku vēl tālāk par Rīgu, varbūt tiešām, kamēr nogādā, tikmēr jau visi uzgalbāšanas nosacījumi ir pārkāpti.
10.06.2013 10:24 |
 
Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
es izvēlos Lāču vai Ķelmēnu maizi. Ēdot šīs man vismaz ir sajūta, ka neēdu švammi. Un Ķelmēnu maizi glabāju ledusskapī, nekad nav pelējusi vai kļuvusi veca termiņā, kamēr to apēdu.
10.06.2013 10:24 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits