Ienesīgākā nozare

Reitings 1051
Reģ: 07.07.2009
Ar draugu sanāca diskusija par zemenēm un to audzēšanu (esam abi pilsētnieki). Izspriedām, ka tas ir samerā viegls un ienesīgs bizness, jo nav jāiegulda ļoti daudz naudas un arī laiks.
Tad nu jautājums jums - kāda, jūsuprāt, ir ienesīgākā lauksaimniecības nozare? Zemeņu, gurķu, tomātu, graudu vai kādu citu produktu audzēšana? Vai pašas esat kādu brīdi apsvērušas domu šādā veidā piepelnīties?
09.06.2013 20:27 |

Reitings 284
Reģ: 21.05.2013
Tik smieklīgi: ''tas ir samerā viegls un ienesīgs bizness, jo nav jāiegulda ļoti daudz naudas un arī laiks. '' :D :D Un nauda tikai ripos čupām :)) Vienreiz iestādi zemenes, tad aizej novāc, pārdod - un lielais piķis kabatā :D
Tad jau visi audzētu un bagāti būtu :D Sorry, mazliet nenopietna domāšana. Tas prasa ļoti DAUDZ DARBA un LAIKA.
10.06.2013 09:36 |

Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
lauksaimniecībai esmu stāvejusi blakus no bērnības. šeit pat nav starpības - zemenes, gurķi vai graudaugi - darbs un darbība ir ĻOTI smagi. tiešām brīnos par dažiem komentāriem attiecībā uz a la - iesēdies traktorā un brauc vai paņem un sastādi zemenītes :D
10.06.2013 10:28 |

Reitings 1051
Labi, necentīšos te nevienam neko pierādīt. Neesmu es tik stulba, kā varbūt jums liekas. Vienam samērā viegls biznes šķiet nekā nedarīšana un tikai naudas iekasēšana, bet man tas šķiet samērā viegls tikai tāpēc, ka nav jālaužas iekšā tirgū, iztērējot milzīgus līdzekļus reklāmai un sava zīmola attīstībai, kā arī viegls tādā ziņā, ka var savienot ar pamatdarbu, nepieciešamības gadījumā paņemot bezalgas atvaļinājumu. Vienam "ļoti daudz naudas un arī laika" liksies, ka te iet runa par dažiem simtiem un nedēļas nogalēm, bet man tas ir pāris tūkstoši un intensīvs darbs dažus mēnešus.
Protams, katrs jau visu saprot pēc savas dzīves pieredzes un zināšanām.
10.06.2013 11:05 |

Reitings 1051
zīmola attīstībai

Biju domājusi - popularizēšanai
10.06.2013 11:07 |

10 gadi
Reitings 2547
Reģ: 29.01.2009
neaizmirsti, ka zemenes ražo tikai jūnijā un jūlijā :) Un ko pārējos 10 mēnešus? Ja tās platības ir lielas, tad jā, nopelnīt var, ES maksājumus var saņemt, bet te jau runa iet par vairākiem ha zemeņu :)
10.06.2013 11:38 |

Reitings 2739
Reģ: 25.02.2009
bet man tas šķiet samērā viegls tikai tāpēc, ka nav jālaužas iekšā tirgū, iztērējot milzīgus līdzekļus reklāmai un sava zīmola attīstībai,

Ja, varbut tev nebus javeido brends, bet kad gribi pardot lielus kvantumus zemenju, kas ljoti atri sabojajas, tad ar vienkarshu staveshanu tirdzinja vai celjmala tev tur lielaka dalja ogu aizies pa burbuli. Cilveki, kam tiesham zemenju audzeshana ir ka bizness un galvenais vai vienigais ienakumu avots, ir sevi jau nostadijushi ka kvalitativu, stabilu lauksaimniecibas ''uznjemumu'', jebshu vinjiem ir jau regularie klienti, kas shis zemens ieperk vairuma, tachu lidz shadiem regularajiem klientiem ari jatiek. Man radiniekiem ir ogu bizness - zemenes, avenes. Jaa, pelna labi, salidiznoshi labi, bet vinji ar so nodarbojas jau visu savu muzhu, ir stabili klietni. Lai shos klientus nepazudetu, katru gadu jacenshas iegut pec iespejas kvalitativaku razhu, kas nu prasa gan ljoti daudz darba.
Ideja varbut nav slikta, bet ir jabut tiesham ljoti sagatavotiem, zinoshiem shaja joma. Ir jaizstude dazhadas zemenju shkjirnes, to nikji un stikji, pieprasijums, audzeshanas veids. Jaizstude tirgus. Ja gribat to ka papildus piepelnishanas veidu Junija sezonai, tad varbut pat piemajas darzinsh butu labaka ideja.
10.06.2013 11:54 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits