Randiņš = kurš maksā?

Reitings 1440
Reģ: 08.04.2013
Sveikas,meitenes! :)
Patiesībā jau sen vēlējos noskaidrot citu cilvēku viedokļus šajā jautājumā,nu tad šodien arī nolēmu par to izveidot diskusiju.
Tātad - no pašas pieredzes,esmu bijusi uz 3 randiņiem,trīs pilnīgi dažādi puiši (jāpiemin,divi latvieši un viens ārzemnieks). Nezinu,vai svarīgi to piebilst,bet vienmēr aicinātāji bija viņi,nevis es.

Par ārzemnieku vispār runāt negribas,bija tā - viņš pat atbrauca uz Latviju,lai mani satiktu (!) (līdz tam bijām FB draugi),it kā šķita normāls. Tas bija pirmo reizi,kad atbrauca,otro reizi - vispār sviests. To dažu dienu laikā gājām divās kafejnīcās (un tobrīd,starp citu,VIŅAM ēst gribējās,pati ēdu kompānijas pēc),bet visur par sevi maksāju pati,viņam pat prātā nenāca uzcienāt. Ā,un vēlāk sūdzējās,ka par daudz naudu samainījis,nav kur likt! Pēc tam vispār tur bija baigais murgs ar viņu,negribu iedziļināties,bet tā bija mana pieredze ar ārzemnieku.

Latviešu puisis - aicināja,satikāmies. Pirmais uzaicināja pastaigāties pa Jomas ielu u.tml. (starp citu,pati esmu jūrmalniece),pēc tam pats tāds "negribi saldējumu?",karsts bija - gribējās gan. Protams,ka maksāju pati. Tas pats vēlāk ieejot veikalā pēc ūdens pudeles. Galvenais,ka pēc tā randiņa arī vairs nekad ne zvanīja,ne rakstīja. Eh,nesapratu!

Trešais - aizgājām uz kafejnīcu,jauki parunājāmies,tiešām šķita kā foršs randiņš,bet - pēc manas pieredzes,kā jau vienmēr - katrs maksājām par sevi. Otro reizi tikāmies,viss tas pats + aicina uz kino,lieki piebilst,ka biļetes izdevumus sedzu pati.
Nu īsumā,štruntīga man tā randiņu pieredze.

Tātad - kā jums ir bijis ar pirmajiem randiņiem? Kurš aicina? Vai puisis parasti uzņemas atbildību par maksāšanu? Kāda ir jūsu pieredze visā šajā lietā?

Nav jau tā,ka pati nevaru atļauties
- tādā ziņā viss okay,vienkārši nepatīk,ka puiši,šķiet,pat neapsver pretējo variantu,turklāt uzskatu,ka vismaz pirmajā randiņā ir jāparāda tās labākās manieres!
09.06.2013 10:50 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
sauciet mani par izlepušu, bet es pie tās kinoteātra kases apgrieztos un aizietu. cita lieta, ja es būtu iepriekš brīdināta, ka puisis nevarēs izmaksāt, bet konkrēti šajā situācijā es apgrieztos un aizietu, nevis tāpēc, ka man žēl izdot trīs latus, bet būtu pagājusi visa vēlme pavadīt laiku kopā ar tik nepieklājīgu cilvēku. ja es nopirktu sev to biļeti aiz savas iekšējās pieklājības, man vajadzētu viņu paciest vēl vismaz pāris h, nu nē.
09.06.2013 12:51 |

Reitings 1579
Reģ: 04.04.2013
Neko nemaksāju par sevi un turpināšu tā darīt, jo pagātnē muļķe biju.
09.06.2013 13:15 |

Reitings 1440
Donata,manā situācijā gan sanāca tā,ka biju iztērējusi gan laiku,gan naudu ceļā (Jūrmala->Rīga),līdz ar to pagriezties un iet projām kaut vai tikai tāpēc liktos bezatbildīgi,kaut vai pašai pret sevi... Turklāt,man laikam būtu kauns tā vienkārši pagriezties un aiziet (laikam esmu pārāk pieklājīga),lai gan kaut kādā ziņā pareizi vien būtu. Man nepietiktu dūšas :D Ai,visa tā randiņu būšana brīžiem liekas galīgi garām,laikam jāmet mieru. Vismaz pagaidām
09.06.2013 13:17 |

Reitings 1440
Sancho,kāds konkrēts gadījums,slikta pieredze?
09.06.2013 13:18 |

Reitings 2196
Reģ: 19.10.2012
es pie tās kinoteātra kases apgrieztos un aizietu.

es tieši to pašu iedomājos, kad lasīju par to kino kasi. un es arī esmu no Jūrmalas, ceļa naudu nepažēlotu,atrastu kko citu, ko Rīgā padarīt. :D
09.06.2013 13:21 |

Reitings 1579
Reģ: 04.04.2013
Vīriešu dzimuma pārstāvji - uzdzīvotaji un halav4iki.
09.06.2013 13:25 |

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Varat saukt mani par dīvainu, bet man nav tāds obligāts nosacījums, ka pirmajā randiņā puisis izmaksā meitenei, ja izdomā pa ceļam ieskriet pēc saldējuma vai maķītī. Protams, bezgala feini un jauki, ja puisis samaksā, bet tomēr tas uzstādījums, ka tikko satiktai meitenei obligāti ir jāuzsauc, nav man. Cita lieta, ja tas ir uzaicinājums uz restorānu vai kādu citu vietu, iepriekš saplānots un tad izmaksā, jā. Uzaicinājumu uz konkrētu vietu es uztvertu kā dāvanu no puiša, attiecīgi - maksā viņš, bet, ja piedāvā, vai es gribētu iet tur un tur, būtu gatava maksāt par sevi.

Man pirmie randiņi nav bijuši tipiski - kino, kafejnīca utt., bet tādi ar pastaigām, garām sarunām, zvaigznes, mēness utt. Tas bija tiešām feini un atceros ar prieku. :)

Es personīgi nevērtēju pēc tā, vai pirmajā un vispār randiņos cenšas visu samaksāt, jo nereti atklājas, ka puisis ar savām labajām manierēm cenšas atstāt labāku iespaidu. Ja puisis patiks, tad patiks tāds, kāds ir, arī bez tādām lietām kā izmaksāšana, vismaz sākumā.

Ar tagadējo draugu gan bija otrādi - jau no pirmā randiņa neļāva man pat somiņu ņemt uz veikalu līdzi. :D Bet, ja viņš man nebūtu iepaticies, tad neiepatiktos arī pēc tādiem gājieniem. :P
09.06.2013 13:30 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Kāpēc tevi tik ļoti uztrauc tieši izmaksāšanas jautājums?

pirmais randiņpuisis = idiots, pieredze pretīga
otrais randiņpuisis = tu viņam nepatiki un vairāk negribēja tikties
trešais puisis = ...?

Drīzāk tavā vietā jāsatraucas, kāpēc tev 66% randiņu ir beigušies ar absolūtu neko, tā, ka pēc tam to puisi pat redzēt nergibas. A tu cepies par izmaksāšanu...
09.06.2013 13:39 |

Reitings 1440
57days,svarīgākā nav izmaksāšana,bet gan fakts,ka pats puisis to pat neapsver,t.i. laikam nav pietiekami labi audzināts,lai pat uzskatītu izmaksāšanu par variantu. Kā jau teicu sākumā,pati varu savu maltīti atļauties,tomēr - pat ja tas ir old school uzskats - tiešām domāju,ka pirmajā randiņā puisim jāuzņemas iniciatīva. Starp citu,piekrītu,ka otrajam laikam nepatiku - galu galā uzdrošinājos arī parunāt nedaudz par sevi,nevis tikai klausīties viņa monologus :D
09.06.2013 14:08 |

Reitings 710
Reģ: 16.04.2013
Viss jau labi. Es tik ceru, ka starp šīm (kas uzskata, ka puisim jāizmaksā) nav divkosīgu feministu, jo šī acīmredzami nav tā situācija, kur abas puses ir vienlīdzīgas.
09.06.2013 14:14 |

Reitings 5119
Reģ: 29.01.2009
Nezinu gan, kas te saka,ka Rietumvalstīs nemaksā par sievietēm, man ir pavisam cita pieredze. Normāli vīrieši īpaši jau nu pirmajos randiņos izmaksā sievietei.
Nevis tādēļ, ka sieviete nevar atļauties par sevi samaksāt, bet tādēļ, ka tās ir labas manieres.
09.06.2013 14:16 |

Reitings 355
Reģ: 20.06.2012
pārsvarā izmaksā, ir bijuši gadījumi, kad pati maksāju, bet tas ir tikai tāpēc, ka es uzstāju :D
09.06.2013 14:36 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Reiz viens puisis man ''aklajā'' randiņā stāstīja par kādu iepriekš piedzīvotu ''aklo'' randiņu.

Meitene vizuāli puisim lika vilties, tāpēc viņš esot sēdējis kafejnīcā un visu tikšanās laiku skatījies savā telefonā.
Es prasīju: ja jau Tu esi aizgājis uz tikšanos, ir tik grūti būt pieklājīgam un stundiņu vienkārši papļāpāt?
Atbilde bija sekojoša: Jums jau meitenēm viss ir tik vienkārši! A man par to tēju bija jātērē nauda!

Lieki piebilst, ka mums 2. tikšanās izpalika :D
09.06.2013 14:44 |

Reitings 474
Reģ: 13.05.2013
un tā nav taisnība vai? tak iedomājies sevi čaļa vietā, baigi gribētu izmaksāt neglītenei?
09.06.2013 14:57 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
Pirmajā randiņā tas, kurš aicinājis, tas arī maksā - tādas ir manas domas. Ja es aicinātu pati, tad droši vien arī varētu samaksāt, bet tā kā es pati nekad neaicinu.. :D Cik atceros, tad visi puiši ir maksājuši. Manuprāt, tas ir tikai normāli. Jo parasti jau aicinātājs izvēlas, ko darīt, kurp iet utt. Kāpēc, ja kāds mani uzaicina, piemēram, kaut vai pastaigāties, man būtu jāmaksā par to, ka mēs pēc tam ieejam kafejnīcā? Jo, ejot viena pastaigāties, es tajā kafejnīcā noteikti nemaz neietu, bet brauktu mājās "paēst". Nu, tas tā, ja no loģiskās puses skatās. Ja no "ne-loģiskās" - man patīk džentlmeniski vīrieši, kuri izmaksāšanu uzskata par uzmanības izrādīšanu.
Tālākajos randiņos gan man nav iebildumu maksāt pašai par sevi.
09.06.2013 14:59 |

Reitings 474
Reģ: 13.05.2013
Kāpēc, ja kāds mani uzaicina, piemēram, kaut vai pastaigāties, man būtu jāmaksā par to, ka mēs pēc tam ieejam kafejnīcā?

ja tu izdomā tur iet, tad pati arī maksā.
09.06.2013 15:02 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
Es jau runāju pirms tam tieši par to, ka, ja puisis aicina, tad parasti arī viņš izdomā, ko darīt un kur iet. Es pati nekad nepiedāvātos kaut kur ieiet. Tu uzaicināji, tu arī domā, ko darīsim un, ja izdomā kafejnīcu, - tad pats arī maksā.
09.06.2013 15:10 |

Reitings 222
Reģ: 10.08.2012
Man nav bijis jāmaksā-piebildīšu,ka uz randiņiem esmu pasen gājusi.
Bet iespējams vīrieši domā,ka piedāvājot sievietei izmaksāt viņa varētu apvainoties.Modernā domāšana.Bet uzskatu,ka vīrietim ir jāizmaksā,jo tā ir daļa no aplidošanas.
P.S.Negribu apvainot un teikt,ka esi neglīta utt.,jo nepazīstu Tevi,bet varbūt Tu viņiem neiepatikies?
09.06.2013 15:23 |

Reitings 1440
-bb,Piekrītu,ka tā tomēr ir iespaida atstāšana,aplidošana,u.tml. Neapvainojos :) Nezinu,grūti spriest. Esmu no tādām diez gan komunikablajām,nepatīk,ja puisis pats neko nejautā,tikai "jā" "nē" "nezinu",vai arī ja ir tieši otrādi -vārās par sevi un viss. Viens no viņiem vismaz atbilst :D Turklāt,uzskatu sevi par samērā glītu - labi,ne jau supermodele vai kas,bet slaida,kopta,smaidīga,uz randiņu uzpucējos arī. Ehh,nezinu :)
09.06.2013 15:33 |

Reitings 745
Reģ: 04.06.2013
Var jau būt no meitenes arī attieksmes vaina.Meitenei vairāk vajadzētu justies tā ,ka puisim jāpierāda...ir vērts ar viņu tikties, tas laiks ar viņu nebūs jānožēlo. Bet nekādā gadījumā meitenei nevajag novērtēt sevi par zemu un samierināties ar visu kas nepatīk un priecāties ..labi ka vispār uzaicināja un parunāja (apmēram).

Katrā ziņā ja meitenei ar attieksmi un pašvērtējumu viss ir kārtībā un puisis tik un tā ir nedaudz riebīgs ,vienkārši -aizmirst , būs vēl daudzi un starp tiem daudzajiem noteikti arī labāki. Meitenes, nenovērtējiet sevi par zemu! ;)
09.06.2013 15:38 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits