Sveikas,meitenes! :)
Patiesībā jau sen vēlējos noskaidrot citu cilvēku viedokļus šajā jautājumā,nu tad šodien arī nolēmu par to izveidot diskusiju.
Tātad - no pašas pieredzes,esmu bijusi uz 3 randiņiem,trīs pilnīgi dažādi puiši (jāpiemin,divi latvieši un viens ārzemnieks). Nezinu,vai svarīgi to piebilst,bet vienmēr aicinātāji bija viņi,nevis es.
Par ārzemnieku vispār runāt negribas,bija tā - viņš pat atbrauca uz Latviju,lai mani satiktu (!) (līdz tam bijām FB draugi),it kā šķita normāls. Tas bija pirmo reizi,kad atbrauca,otro reizi - vispār sviests. To dažu dienu laikā gājām divās kafejnīcās (un tobrīd,starp citu,VIŅAM ēst gribējās,pati ēdu kompānijas pēc),bet visur par sevi maksāju pati,viņam pat prātā nenāca uzcienāt. Ā,un vēlāk sūdzējās,ka par daudz naudu samainījis,nav kur likt! Pēc tam vispār tur bija baigais murgs ar viņu,negribu iedziļināties,bet tā bija mana pieredze ar ārzemnieku.
Latviešu puisis - aicināja,satikāmies. Pirmais uzaicināja pastaigāties pa Jomas ielu u.tml. (starp citu,pati esmu jūrmalniece),pēc tam pats tāds "negribi saldējumu?",karsts bija - gribējās gan. Protams,ka maksāju pati. Tas pats vēlāk ieejot veikalā pēc ūdens pudeles. Galvenais,ka pēc tā randiņa arī vairs nekad ne zvanīja,ne rakstīja. Eh,nesapratu!
Trešais - aizgājām uz kafejnīcu,jauki parunājāmies,tiešām šķita kā foršs randiņš,bet - pēc manas pieredzes,kā jau vienmēr - katrs maksājām par sevi. Otro reizi tikāmies,viss tas pats + aicina uz kino,lieki piebilst,ka biļetes izdevumus sedzu pati.
Nu īsumā,štruntīga man tā randiņu pieredze.
Tātad - kā jums ir bijis ar pirmajiem randiņiem? Kurš aicina? Vai puisis parasti uzņemas atbildību par maksāšanu? Kāda ir jūsu pieredze visā šajā lietā?
Nav jau tā,ka pati nevaru atļauties - tādā ziņā viss okay,vienkārši nepatīk,ka puiši,šķiet,pat neapsver pretējo variantu,turklāt uzskatu,ka vismaz pirmajā randiņā ir jāparāda tās labākās manieres!