Vēlējos pajautāt, vai kāda no jums ir gājusi likt svecītes Pareizticīgo baznīcā? Varbūt jautājums gaužām muļķīgs, bet mani nemetīs ārā vai šķībi neskatīsies, ja es īsti nepratīšu uzvesties? Mini svārkus, šortus vai kaut ko piedauzīgu vilkt netaisos, domāju vairāk par to, ka nezinu, kā tur viss īsti notiek?!
Es savukārt dzirdēju, ka par lakatu īsti nesienas, jo tūristi daudz nāk. Mani vairāk mulsina tas, kas notiek, kad ieej iekšā? respektīvi, vai krustīties tāpat kā katoļos, piemēram?
Tā tiešām ir, ka tie tantuki visu izstāsta, ja nezin?
es tur bieži esmu bijusi. Lakatus nekad nelieku, bet svārkus gan vajaga. Tur ir vairākas vietas svētbildes pie kurām svecītes nolikt. Ir atsevišas mīlestībai un vēl viskaut kam, bet es nezinu ko katra nozīmē, tur var uzprasīt tantiņām, bet viņas latviski nerunā, tikai krieviski
Parasti eju uz Gogoļa ielas baznīcu. Bez lakata un džinsos. Neidzina ārā vēl nekad :)
Un jā, krustu jāmet pie ieejas un pēc izejas. Panovērosi - visu pareizi izdarīsi :)
Nezinu vai Latvijā ir tik stingras prasības ( kuras ievēro ( tomēr mēs nēsam tik ticīgi, kā citās zemēs )), bet ārvalstīs dažās baznīcās mani neielaida :)
Esmu bijusi Rigas Kristus dzimšanas baznīcā ( bijusī opservatorija ). Uz galvas biju uzlikusi šallīti un pati biju džinsās. Neviens neko neteica un šķībi neskatījās.