Rosolam ir daudz pagatavošanas veidi, pati lieku: vārītus kartupeļus un burkānus, marinētu gurķi, doktordesu, konservētos zirnīšus, var nedaudz sīpolus, sāli, piparus majonēzi (varētu būt arī, ka kko piemirsu).
Vēlies silto vai auksto galdu?
Vārīts kartupelis , vārīts burkāns, vārīta ola (?) , vislabāk doktordesa, mājās marinēti gurķīši :) zirnīši, krējums, provansas majonēze, vienai porcijai lieku vienu pustējkaroti mārutkus, pēc garšas. Bez zaaļumiem taisu.
karbonāde vai kotletes
kartupeļi frī cepti, bet labāk kad pats sagriež nevis no saldētavas.
vēl var krabju salātus.
auksto zupu varbbūt vēl var.
Ķilavu maizītes. Aukstā zupa (jā karsts laiks gaidāms tajā dienā). Dažādus klasiskos salātus. Varītus kartupeļus + vistu vai šašliku.
Rosols manā izpildījumā:
Vārīti kartupeļi, vārītas olas, marinēti gurķi, konservēti zirņi, desa vai kāda cita gaļa, majonēze, nedaudz piparu. Vārītus burkānus klāt nelieku, jo mans vīrietis tos ciet nevar... Var vēl likt klāt sīpolus, bet tad jārēķinās, ka ciemiņiem būs slikta elpa.
Zilos, puvušos un tamlīdzīgos sierus neēd arī daudzi ne-laucinieki. Tāpat kā olīvas, tā ir stipri gaumes lieta.
Bet tas nenozīmē, ka kartupeļu un kotlešu vietā nevarētu pasniegt sāļos groziņus, dažādas kumosa uzkodas vai citas interesantas lietas.
kā tas ir smalkas delikateses nevar celt galdā? :D tev ir žēl vai tev kauns, ka viņi nemācēs tās ēst? :D vnk painterēsjies, vai vairumam nav kas tāds, kas negaršo. nu meitene, bļin, rasolu nemāk taisīt, bet, kā tu delikateses taisīsi? varbūt es te kaut ko nesaprotu, bet parasti jau gatavot mācās sākot ar vnk lietām. pilns internets ir ar to, kā gatavot rasolu.
haha es neesmu taada gadiijuma lauku cilveks. Rasols mana izpratnee garsso peec veemeklliem:D (nepatik,ka tik daudz saliek kopa,garssa briesmiiga) tapat nevaru iedomaaties sevi eedam kartupellus un karbonaadi(ssausmiigi smagi)
Varbuut pagatavo riisus un zivi + zallumu meerci:)