Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Ko likt galdā un rosols

 
Reitings 1579
Reģ: 04.04.2013
Kādas ir rosolam sastāvdaļas?
Un ko likt galdā jubilejā, mana ģimene ir no laukiem, smalkas delikateses nevaru celt galdā :)
06.06.2013 14:24 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Kartupeļi, olas, konservēti zaļie zirnīši, marinēti gurķi, desa vai kūpināta gaļa, majonēze, krējums.

Sasautē kāpostus, izvāri kartupeļus un izcep kotletes.
Bet ko tad lauku cilvēki nevar ēst? Vai Tu domā austeres pasniegt?
06.06.2013 14:26 |
 
10 gadi
Reitings 998
Reģ: 30.04.2011
Rosolam ir daudz pagatavošanas veidi, pati lieku: vārītus kartupeļus un burkānus, marinētu gurķi, doktordesu, konservētos zirnīšus, var nedaudz sīpolus, sāli, piparus majonēzi (varētu būt arī, ka kko piemirsu).
Vēlies silto vai auksto galdu?
06.06.2013 14:27 |
 
Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Ā, ja no laukiem, tad neko smalku nav pelnījuši? :D Izcep kartupeļus.
06.06.2013 14:27 |
 
Reitings 6947
Reģ: 21.10.2010
Vārīts kartupelis , vārīts burkāns, vārīta ola (?) , desa/gaļa , svaigs gurķis, marinēts gurķis, zirnīši, zaļumi, krējums, majonēze.
Tā es taisu.
Sacep kotletes, karbonādes, kartupelīšus, mērcīti, salātiņus. Sautētus kāpostus?
Auksto zupu.
06.06.2013 14:28 |
 
10 gadi
Reitings 998
Reģ: 30.04.2011
ā, jā, olas! un jā, var nelikt visu majonēzi, bet nedaudz arī krējumu! un, protams, zaļumus, ja vien garšo. :)
06.06.2013 14:28 |
 
Reitings 6947
Reģ: 21.10.2010
Gaļas ruletes nopērc, viltoto zaķi utt. Nebūs pašai jātaisa, vienkārši šķēlītes sagriez un uz šķīvja.
06.06.2013 14:32 |
 
Reitings 3966
Reģ: 29.01.2009
Vārīts kartupelis , vārīts burkāns, vārīta ola (?) , vislabāk doktordesa, mājās marinēti gurķīši :) zirnīši, krējums, provansas majonēze, vienai porcijai lieku vienu pustējkaroti mārutkus, pēc garšas. Bez zaaļumiem taisu.

karbonāde vai kotletes
kartupeļi frī cepti, bet labāk kad pats sagriež nevis no saldētavas.
vēl var krabju salātus.
auksto zupu varbbūt vēl var.
06.06.2013 14:37 |
 
Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Normāli :D ja no laukiem, tad neko vairāk kā vārītus kartupeļus ar siļķi nav pelnījuši? :D
06.06.2013 14:38 |
 
Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
domaju, ka ne jau nav pelnījuši, bet gan dažkārt lauku cilvēki, neēd ēdienus , kurus nezin.
06.06.2013 14:39 |
 
Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Salātus groziņos, karbonādi, lavašus, krabju salātus.

P.S. mani laucinieki bieži vien ēd krutākus ēdienus kā dažs labs pilsētnieks :D
06.06.2013 14:47 |
 
Reitings 6947
Reģ: 21.10.2010
arieta, jā, piemēram, speķa ādiņas sūkā :D
06.06.2013 14:50 |
 
Reitings 1579
Reģ: 04.04.2013
Libra NĒ, viņi tādus neēd, izbrāķēja vienu reizi brie un zilo sieru :D
06.06.2013 14:52 |
 
Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Ķilavu maizītes. Aukstā zupa (jā karsts laiks gaidāms tajā dienā). Dažādus klasiskos salātus. Varītus kartupeļus + vistu vai šašliku.

Rosols manā izpildījumā:
Vārīti kartupeļi, vārītas olas, marinēti gurķi, konservēti zirņi, desa vai kāda cita gaļa, majonēze, nedaudz piparu. Vārītus burkānus klāt nelieku, jo mans vīrietis tos ciet nevar... Var vēl likt klāt sīpolus, bet tad jārēķinās, ka ciemiņiem būs slikta elpa.
06.06.2013 14:58 |
 
Reitings 3966
Reģ: 29.01.2009
vispār pareizi rakstās rasols. :D
06.06.2013 15:36 |
 
Reitings 3966
Reģ: 29.01.2009
jā pareizi nepieminēju sīpolus, parasti es bļodā uzreiz nelieku, bet ja kādam gribās stāv atsevišķi sagriezti. :)
06.06.2013 15:38 |
 
Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Zilos, puvušos un tamlīdzīgos sierus neēd arī daudzi ne-laucinieki. Tāpat kā olīvas, tā ir stipri gaumes lieta.
Bet tas nenozīmē, ka kartupeļu un kotlešu vietā nevarētu pasniegt sāļos groziņus, dažādas kumosa uzkodas vai citas interesantas lietas.
06.06.2013 15:39 |
 
Reitings 2264
Reģ: 16.02.2013
Nu vispār pēc ēšanas paradumiem arī esmu riktīgs lauķis, hehe. Visu gliemežu un varžu vietā no lauka rakts kartupelis un dārzā noplūkta dille.=D
06.06.2013 15:42 |
 
Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
kā tas ir smalkas delikateses nevar celt galdā? :D tev ir žēl vai tev kauns, ka viņi nemācēs tās ēst? :D vnk painterēsjies, vai vairumam nav kas tāds, kas negaršo. nu meitene, bļin, rasolu nemāk taisīt, bet, kā tu delikateses taisīsi? varbūt es te kaut ko nesaprotu, bet parasti jau gatavot mācās sākot ar vnk lietām. pilns internets ir ar to, kā gatavot rasolu.
06.06.2013 15:50 |
 
Reitings 1229
Reģ: 15.05.2012
Lūdzu sakiet, ka Sancho ir trollis :D
06.06.2013 15:56 |
 
Reitings 554
Reģ: 28.07.2012
haha es neesmu taada gadiijuma lauku cilveks. Rasols mana izpratnee garsso peec veemeklliem:D (nepatik,ka tik daudz saliek kopa,garssa briesmiiga) tapat nevaru iedomaaties sevi eedam kartupellus un karbonaadi(ssausmiigi smagi)
Varbuut pagatavo riisus un zivi + zallumu meerci:)
06.06.2013 15:56 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits