Smekesana grutniecibas laika.

Reitings 88
Reģ: 22.05.2012
Sveikas !

Es pedeja laika saku daudz domat par vienu lietu.
Es esmu no taam, kas smekee. Pati vel esmu jauna un bernus vel neplanoju. Bet biezi aizdomajos par to,ka butu ja es paliktu stavokli ? Vai, kad paliksu?
Kadas ir domas jums par grutniecem kuras smeke ? Es zinu, iespejams, ka lielaka dala to nosoda, varbut ir tikai dazas, kuram tas liekas pienemami.
Vnk man ir draudzene, kura jau ir pueaugusi sieviete. Vinai ir divi superigi bernini, kuri aug un attistas loti labi, un ar veselibu viniem viss kartiba :) Bet man draudzene smekeja abu grutniecibu laika, protams, ne tik daudz kaa pirms tam.
Ko jus domajat par so ? So jautajumu es laikam veletos jautat tam, kuras ir smeketajas. Varbut man vel par agru par to doat, bet es tiesam nezinu ko un ka es daritu taja mirkli.
05.06.2013 23:56 |

Reitings 1017
Reģ: 29.01.2009
Man ir viena senāka paziņa, kura ir ne tikai neciena un ir solījusi sadot pa muti, bet divām sievietēm ar punci patiešām atņēmusi cigareti un iecirtusi pļauku. Pēc tam viņa draugu lokā ir lepojusies ar šo stāstu un man ir grūti viņu nosodīt. Viņai pašai ir kaut kāds astmas paveids jau no dzimšanas. Viņas mamma visu mūžu pīpē, tikai man nav ne jausmas, vai arī grūtniecības laikā. Pašai pietrūktu drosmes ko tādu darīt.

Tomēr autorei varētu teikt, ir pietiekoši daudz zinātnisko darbu par to, kā nikotīns ietekmē bērna veselību, nu priekš kam spēlēt loteriju...?
06.06.2013 10:13 |

Reitings 2080
Reģ: 05.11.2012
nesen bijam pie upes un tur bij viena grutniece kurai pec nedelas jadzemdee,vina sedeja masina logi ciet, durvis ciet un stundas laika nopipeja kadas 4 cigaretes, tas izskatijas vnk pretigi!
06.06.2013 10:13 |

Reitings 7743
Protams, ka lielākā daļa nosoda, nenosoda tikai tās, kuras pašas tā dara, duras. Starp citu, zinātnieki sākuši eksperimentu - novēro grūtnieces, kuras smēķē lieto alko utt., pēc gadiem uzzināsim, kādas sekas tas atstājis uz bērniem.
06.06.2013 10:14 |

Reitings 82
Reģ: 03.06.2013
Mušmire man gino teica, ka obligāti jāņem pīrsings no nabas laukā, jo savādāk dzemdību namā var dabūt pa ausīm + viņš var izaugt un tas nav smuks skats..

Man draudzene gan dzemdēja ar visu pīrsingu. tikai nejau parasto, bet grūtnieču un neviens, neko neteica.
nesen bijam pie upes un tur bij viena grutniece kurai pec nedelas jadzemdee,vina sedeja masina logi ciet, durvis ciet un stundas laika nopipeja kadas 4 cigaretes, tas izskatijas vnk pretigi!

Forši,ka darīt nav ko un sanāk laiks pētīt grūtnieci, gan skaitīt viņas izpīpētās cigaretes. :D

godīgi sakot, es netelotu māti Terēzi un citām grūtniecēm cigaretes no mutes ārā nerautu. Tas tāpat viņu uztveres nemainītu. Katra dara kā grib, audzina bērnu,kā uzskata par pareizu un man būtu vienalga. pašas izvēle.
Man interesētu tikai mans bērniņš, mana mazuļa veselība un mana mazuļa dzīve.
Ticiet man- ar to izrauto cīgareti no mutas - pilnīgi nekas nemainīsies.
06.06.2013 10:18 |

Reitings 1017
http://www.youtube.com/watch?v=3_0d01XbXg0

Šis video par narkotiku lietošanu grūtniecības laikā. Bērnībā baidījos un neskatījos šo video, bet tagad man tas šķiet līdzīgi ar smēķēšanu grūtniecības laikā. Sajūtas līdzīgas.
06.06.2013 10:19 |

Reitings 15092
Es no visas sirds ceru, ka man būs kā pāris draudzenēm - kā uzzināja, ka ir stāvoklī, tā vnk fiziski negribējās pīpēt. Pēc dzemdībām kādu laiciņu gan, protams, atsāka... Bet nu jā - man visas cerības uz šo variantu!
06.06.2013 10:24 |

Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Protams, ka lielākā daļa nosoda, nenosoda tikai tās, kuras pašas tā dara, duras.

Es nenosodu un pati nepipeju un nedzeru/
06.06.2013 10:35 |

Reitings 1051
Reģ: 07.07.2009
Mana draudzene par grūtniecību uzzināja kādā 3. mēnesī. Visu laiku bija smēķējusi. Protams, kad uzzināja šo vēsti, bija gatava nesmēķēt, bet ārsts to neļāva, jo pārāk ilgi jau bija smēķējusi būdama stāvoklī. Ja būtu pārtraukusi, būtu radušās kaut kādas problēmas ar bērniņu. Tā kā visi stāsti nav vienādi.
06.06.2013 10:39 |

Reitings 1051
Reģ: 07.07.2009
ari man ir draudzenes, kuras pipeja gan grutniecibas laika,gan barojot bernus(ari 2 mazie katrai). diemzel abam mammam berni ir diezgan uznemigi pret slimibam,biezi klepus,iesnas..

Mana mamma nekad nav smēķējusi, bet es esmu alerģisks cilvēks, ir vēl visādas problēmas ar veselību un klepus man ir gan rudenī, gan ziemā, gan pavasarī, gan vasarā. Arī māsa pēdējos 5 gadu ir kļūvusi alerģiskāka un viņai ir astma vieglā formā. Es nesaku, ka smēķēšana grūtniecības laikā ir laba lieta, bet domāt, ka pie visa vainojama tikai smēķēšana ir muļķīgi. Viss ir gēnos. Smēķēšana var tikai kaut ko pastiprināt vai nomākt.
06.06.2013 10:44 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Mana mamma nekad nav smēķējusi, bet es esmu alerģisks cilvēks, ir vēl visādas problēmas ar veselību

+1
06.06.2013 10:51 |

Reitings 3376
Reģ: 18.03.2012
Ir valstis, kur ārsti piekopj metodi - ja sieviete intensīvi ir smēķējusi pirms grūtniecības, tad uzzreiz to atmest nemaz nedrīkst diskomforta un stresa dēļ. Es, protams, to neatbalstu, jo, manuprāt, tas ir šausmīgs skats - grūtniece ar cigareti. Pati, kad uzzināju par grūtniecību, momentā atmetu bez jebkādām šaubām un nekādu diskomfortu nejutu. Taču tā pasaulē notiek. Un ne jau visi organismi ir vienādi, citiem atmest tas ir moku kambaris. Šobrīd cenšos nesmēķēt vispār, jo pēc kāda gada gribēšu otru.
06.06.2013 10:54 |

Reitings 6676
Reģ: 07.02.2009
Esmu smēķētāja, bet līdz ko grūtniecības testā bija 2 svītriņas neviena cigarete netika izpīpēta.. un nemaz neprasījās.... kad beidzu barot atsāku smēķēt ( esmu ballīšu smēķētāja).

Man gan kaimiņos ir neforšs piemērs.. mamma p'pēja abu grūtniecību laikā ( vismaz 3 cigaretes dienā) Abi bērni tagad iet specializētajā astmātiķu dārziņā :( Un ir pamatīgas veselības problēmas... Pati māte saka, ka tas neesot no tā, ak viņa smēķēja... ( jā kā tad..)
06.06.2013 10:58 |

Reitings 1405
Reģ: 17.02.2012
Tev slikti ap dūšu nepaliek no domas, ka Tavs bērns vēderā smok? Man ir ļoti spilgta iztēle un, goda vārds, pretīgumu izraisa tādas jaunās māmiņas, kas apzināti indē savu bērnu.

Starp citu, pēkšņās nāves sindromu saista ar smēķēšanu grūtniecības laikā. Viela pārdomām.
06.06.2013 11:00 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Bet tu maz zināji, ka ārsti neiesaka momentā pārtraukt smēķēšanu paliekot stāvoklī? Tas var būt bistami dēļ lomkām. Izklausās sviesaini, bet tā tas ir. Parasti iesaka samazināt izsmēķēto ciigarešu daudzumu un tad skatīties vai esi spējīga pakāpeniski pārtraukt.
06.06.2013 11:14 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Roxy - es jau piedzimu ar astmu. Manā ģimenē ta ir iedzimta kaite. Nesmēķēja ne tēvs, ne māte - bet pirmie seši dzīves gadi tā vien pagāja pa slimnīcām un ar flakoniņiem...

Es saku tā, lieki riskēt nevajag - tomēr, vienmēr paturu prātā, ka smēķēšanas kaitīgums nav pierādīts. Ir neskaitāmas teorijas, bet tām nav gūts pilnīgs apstiprinājums. Labak nepīpēt, bet ta ir katra paša izvēle.
Principā, apkārt ir tik daudz kaitīgu lietu - piemēram, auto izplūdes gāzes, tā pati pārtika, dezodorantu un matu lakas flakoniņi utml, ka bērns var piedzimt ar pataloģijām arī tāpat bez visas smēķēšanas.
Es domāju, ka tā visa pamata ir ģenētika. Viss atkarīgs no tā kādu ģenētisko kodu sieviete UN vīrietis sevī nes un kā visas tās hromosomas tur sapārosies. Kad būs 100% izpētīta šī lieta, tad varēsim būt kategoriskas, jo jau būs iespējams izveidot individuālu karti grūtniecei pēc kuras vadīties, lai bērnam puncī būtu perfektie apstākļi.
Slimības ierosina, nevis rada. Tā uzskatu es.
06.06.2013 11:14 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Stāvoklī būdama nepīpētu, bet tagad pīpēju ( cenšos piedomāt pie tā cik pīpēju ) un mēs gribam bēbi. Man nepatīk, ka meitenes ar lieliem vēderiem pīpē , ja nu tik ļoti gribas, var pa kluso mājās uzpīpēt, bet ne jau pa ielām vazāties. Ar krūti plānoju barot ne ilgāk kā 1.5-2 mēneši un tajā laikā , protams, arī nepīpēšu
Uzskatu, ka visslielāko ļaunumu nodara šņabis un citi stiprie alkaholi, glāze vīna vai aliņš neko diži ietekmēt nevar.
06.06.2013 16:01 |

Reitings 577
Nav ko nosodiit ...taa ir katra pasa atbildiiba ....Pasai reizeem gadaas uzpiipeet , bet uz ielas gan nee .

Peec pieredzes saku nav ko uzdot saadus jautaajumus forumaa jo 99 procenti tik un taa nosodiis un klups virsuu :)
06.06.2013 16:44 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits