Mans ceļš – zinātne.

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Nē, tas nav mans ceļš, bet Jūsu, doktorantu.

Mans jautājums doktorantūras studentēm vai tām, kas plāno par tādām būt, kā Jūs sapratāt, ka Jūs interesē zinātne, pētīšana, jaunā atklāšana? Vai mūsdienās vispār ir iespējams vēl ko atklāt? Ko jūs pētiet? Kā Jūs „redzat” kurā virzienā ir jāpēta? No kā sastāv jūsu ikdiena? Vai, Jūsuprāt, „zinātnē var iet” jebkurš, jebšu parasts mirstīgais maģistra grādu ieguvušais uz to nav spējīgs? Vai Jūs no sirds interesē tas, ko Jūs darāt? Ar ko saistāt savu nākotni?

Man, piemēram, augstskolās vienmēr sagādāja problēmu bakalaura/maģistra darba, kaut kādu pētījumu rakstīšana un ne tādēļ, ka man būtu grūti piesēsties un uzrakstīt, bet tādēļ, ka man šķiet, ka neko jaunu un inovatīvu es nevaru atklāt un pastāstīt, jo viss jau ir izpētīts krustu šķērsām, tāpēc arī mani interesē Jūsu domas.

P.S. Parastās mirstīgās arī drīkst izteikties! :D
04.06.2013 17:24 |

Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
es arī piekrītu Teletūbijam par tām muķļībām :)
05.06.2013 11:52 |

Reitings 10475
Sugar, bet nu tā tas brīžiem arī ir. Es nezinu, bet tu noteikti esi lietas kursā par pirms diviem gadiem viesojušos profesoru no Īslandes betona dienu ietvaros, es skaidri atceros, ka tur runa gāja par to, ka pētīt sārmju reakcijas betonā LV nebija iespējams, tuvākā vieta, kur ir aprīkojums bija Norvēģijā.
05.06.2013 12:19 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Nu protams, ka visu Latvijā nav iespējams izpētīt. Bet, pateicoties starptautiskiem projektiem, ES fondu atbalstam, mūsu laboratorijas ir labā līmenī. Piemēram, manā uzņēmumā ārpakalpojuma sniedzēji rezidenti ir krietni vairāk nekā nerezidenti.
05.06.2013 12:23 |

10 gadi
Reitings 384
Reģ: 21.01.2013
Esmu pabeigusi finanšu maģistrus. Laikā, kad rakstīju savu maģistra darbu man darba vadītāja rakstīja savu doktora darbu. Un tad es arī aizdomājos vai es to gribētu. It kā jā, bet nu man arī nav tas zinātnieka gars. Un tad domāju, ko jaunu es varētu atklāt par uzņēmuma budžeta plānošanu, kas man ir ļoti saistoša un tuva. Sapratu, ka neko jaunu izdomāt nevarēšu.
Un īstam doktoranta studentam jābūt tādam kāda bija mana darba vadītāja ar visu un sirdi un dvēseli finansēs-pasniedz lekcijas, strādā arī privātā uzņēmumā un raksta publikācijas, uzstājas konferencēs.
Pēc manām domām nevajadzētu būt tā, ka jebkurš "mirstīgais" var iegūt doktora grādu.
05.06.2013 12:59 |

Reitings 10475
O7092013, sajūta, ka es to esmu rakstījusi! :)

Libra, to ir labi apzināties, tiešām! :)
05.06.2013 16:22 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits