Es pagaidām mācos bakalaura studijās, bet man arī ļoti mīļa ir valodniecība - joma, kas katru dienu mainās un attīstās, un attiecīgi, arī visu laiku ir, ko pētīt. Vēl kopš skolas ZPD laikiem, un tagad kursa darbā arī, esmu aizrāvusies ar krievu un latviešu valodas kontaktiem - tik tuvas valodas, bet pēdējā laikā tik ļoti spurojas pretī viena otrai, krievu valodā Latvijā atšķiras no krievu valodas Krievijā, tagad arī pēdējos gados tā spuras sametuši latvieši, ka vairs arī nerunā ar krieviem krieviski, bet gan latviski, līdz ar to atkal krievu diasporas valodā vairāk latvisko aizguvumu, uuuiii... :D tik interesanti! :D strādāju par tulku, tulkošanas nozarē jau vien tik daudz jomu, un nozare kļūst aizvien aktuālāka, vēl jau tagad daudzi paši apgūst valodas un rodas dažādi neprofesionāli tulkojumi, kurus vēl labot un labot pēc tam aiz viņiem, jāizstrādā tulkošanas un korektūras tehnikas un paņēmieni... Svešvalodu apguve, dažādi paņēmieni, kā atkal likt sadraudzēties, un tas pārklājas gan ar psiholoģiju, gan pedagoģiju.
Katrā ziņā - pētīt ir tur, kur ir nepārtraukta attīstība. Manuprāt, tā varētu būt arī medicīna, ķīmija, pedagoģija, noteikti kāda psiholoģija arī.
Nezinu, vai man būtu iekšās nīkst un spriedelēt riņķī un apkārt, bet interesanti tas viss ir :)