Zubris?!?

Reitings 870
Reģ: 16.01.2013
Sveikas!

Man ļoti nepatīk mūsdienu pusaudžu attieksme pret gudriem vienaudžiem. Man ir krustmeita,kura mācās 8.klasē. Viņa ir gudra,centīgi mācās,cenšās,lai liecībā nav zemāk par 7 ,taču viņas klasesbiedri ir ļoti nievājoši,uzskata,ka viņa mācās vasarās (kaut arī tā nemaz nav tiesa) ,ka ir zubre un neko citu,izņemot mācīšanos,nezina.
Kādas ir jūsu domas par šo tēmu?
03.06.2013 18:06 |

Reitings 554
Reģ: 28.07.2012
Tad jautaajums kura skola vina maacaas? Atvainojos,bet normaala skola,bernu,kas ir gudurs slavee un atbalsta arii vienaudzzi. Man tas liekas pat lloti diivaini.
03.06.2013 19:33 |

10 gadi
Reitings 166
Reģ: 20.09.2012
Es pati sevi pieskaitu pie zubriem, bet, ja skatās pēc tām kategorijām, tad pie tās, kuriem ir "gaiša galva". Bet, manuprāt, man vienkārši ir ļoti laba atmiņa, īpaši attīstīta ir vizuālā, jo es ļoti daudz ko atceros no redzētā. Neteiksim, ka mani ir saukājuši konkrēti - "Zubre tāda blah, blah, blah..",bet nu situācijās, kad kkas ir jāpilda un, piemēram, es to nezinu, tad ir tāds - "Bet kā tu vari nezināt;da labi, tu un nezini?" Un tas nav tikai no dažu klasesbiedru puses, bet gan vairākumā no skolotāju. Ar klasesbiedriem ir izveidojušies ļoti labi kontakti, pat ar dažiem - draudzība. Man laikam vienkārši ir paveicies.
03.06.2013 19:41 |

Reitings 554
Reģ: 28.07.2012
Haha es esmu sleeptais zubris:D man nav gaissa galva,es maacos daudz,bet atziimes nav no zelta:( vismaz man ir liela apnnemssanas un pacietiiba. Manupraat,tas ir galvenais,kaut gan es buutu laimiiga,ja man buutu gaissa galvinna:(
03.06.2013 19:45 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
tapec vajag bernu laist spec. klases, piemeram, ar tehnisko novirzienu, kur visi bus tadi pasi ka vins-ciniesies del atzimes.
03.06.2013 19:45 |

Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Kad mācījos 10.klasē, dzirdēju, kā viens klasesbiedrs man aiz muguras teica, ka, ja viņam būtu tādas pašas atzīmes kā man, tad viņam vecāki kājas bučotu.. Arī īsti nekad skolas laikā neesmu pa vakariem/brīvdienām mācījusies, man vienkārši ātri "viss pielec".
Nu ko, pagājuši nepilni 10 gadi, man ir laba karjera, kamēr konkrētais klasesbiedrs ir galīgi aizgājis neceļos un pat jau pabijis cietumā.
03.06.2013 19:51 |

10 gadi
Reitings 166
Reģ: 20.09.2012
freya. Viens mans bijušais klasesbiedrs bija pārliecināts, ka mācīties jēgas nav nekādas, darbs viņam būs, aizgāja no skolas, un tagad, cik esmu runājusi ar viņu - darba nav.
03.06.2013 19:59 |

Reitings 383
Reģ: 27.10.2012
Mana drudzene arī skolas laikā jau no pirmās klases vienmēr mācībās bija nr.1 Viņai gluži vienkārši ir fenomenāla atmiņa un ar mācībām nebija nekādu problēmu, protams, klasē ik pa laikam pavilka draudzīgi uz zoba, bet tas nebija ar ļaunu nodomu, jo viņa arī tusējās ar visiem,bija sabiedriska un noteikti nebija malā sēdētāja, tāpēc, manuprāt, daudz kas ir atkarīgs no tā, kā tu sevi pozicionē kolektīvā.
03.06.2013 20:14 |

Reitings 90
Reģ: 27.05.2013
Man liecībā arī nav zemākas par 7! Bet skolā neviens par zubri nesauc un pat ja sauktu man nebūtu nekādu iebildumu, jo zubri ir centīgi. Un tas jau ir kompliments, jo mājās es mācos tikai rakstiskos uzdevumus un specjāl pārbaudes darbiem negatavojos, bet tas jau ir labi, ka pārējie domā, ka es to esmu panākusi ar kārtīgu mācīšanos. :D

Bet uzskatu, ka cilvēkiem ir tieksme iznīcināt (morāli) gudrākos, stiprākos. Bet tas, manuprāt, nāk tikai par labu, jo tādējādi mēs kļūstam stiprāki!
04.06.2013 13:55 |

Reitings 7743
Nekad neesmu pieredzējusi, ka klasesbiedri nepaņirgtu par gudrajiem vai neteiktu, ka iezubrījis visu, ne pamatskolā ne vidusskolā.
Bija priekšmeti, kas man ļoooti padevās, citreiz man atļāva pasēdēt, kamēr citiem to vielu iemāca vai lūdza palīdzēt paskaidrot kādam, pārbaudīt. Jā, man arī nepatika, ja nāca tupi norakstīt un saņemt labu atzīmi par manām zināšanām, bet nekad neliedzu palīdzību, ja kāds lūdza paskaidrot. Sākumā ņēmu pie sirds, vēlāk jau bija gluži vienalga, skatījos uz savām atzīmēm. :) draudzenes bija, nebiju arī gluži no tiem, kas sēdēja stūrī ierāvušies.
04.06.2013 13:56 |

Reitings 8272
gandrīz vienmēr tā notiek, jo viņa droši vien nedod viņiem norakstīt :D grūti bērnam pašam sevi ir pakļaut šādam spiedienam, vēlu veiksmi viņai izturēt!
tas, ka viņa ir mājās klusa, nenozīmē, ka viņa tieši tāda pati ir arī skolā. dažreiz bērni mēdz izsaukt agresiju pret sevi, bet šajā situācijā, kas notiek tieši pēdējos 10 gadus, vispār ne par ko nav jābrīnās. un nav bērns pie tā vainīgs, ka viņu apsaukā.
iesaku aiziet parunāt ar skolotāju, lai viņa uztaisa bērnu un vecāku sapulci kopā, kur liek runāt pašiem bērniem vecāku klātbūtnē, kāpēc viņi tā dara un kā ir pašu sekmēm. ticiet vai nē, bet šis variants ļoti strādā, ja vien vecākiem nav pilnīgi vienalga. kad bērnam ir vienam pašam jārunā un jāatbild visu pieaugušo priekšā un arī bērnu priekšā, viņam pēkšņi tiek uzvelta milzu atbildība par paša rīcību, bet tas nav slikti. ja bērns jūtas slikti šādā situācijā, tas nozīmē, ka tas ir labi, jo viņam tomēr ir kauns par savu rīcību.
04.06.2013 14:01 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Par spīti tam vajag tikai turpināt. Labāk lai neesi "barā", jo beigsies skola un tam cik biji laba vai slikta klasesbiedru acīs nebūs nekādas nozīmes turpmākā dzīvē. Tas ka skolas laikā ir maz vai nav draugu arī nav slikti, nesāks smēķēt vai dzert.
04.06.2013 14:04 |

Reitings 8272
Dionysus- nav gan tā. ja bērnam skolas laikā nav draugu, viņam vsp būs grūti ar kādu komunicēt, iekļauties sabiedrībā un kolektīvā. jāskatās, kādi ir tie draugi un ar ko bērns nodarbojas brīvajā laikā. es drīzāk sāktu uztraukties, kas notiek, ja bērnam nebūtu draugu vai būtu ļoti ļoti maz.
man bija viens klasesbiedrs, kuram bija ļoti daudz draugu, tajā skaitā, kas daudz dzēra, pīpēja un ne tikai, bet viņš bija sportists un pats gandrīz nekad nedzēra un nepīpēja. daudz kas ir atkarīgs no tā, kā bērns pavada brīvo laiku un vai viņam ir kādas intereses.
04.06.2013 14:10 |

Reitings 273
Reģ: 11.04.2009
Kas nu idiots ir bijis skolas laikā apsmejot citus, tas tāds arī paliks uz visu mūžu. Tādam muļķim neko neiestāstīsi, tādus tikai ignorēt, lai jau izrejās. Savā laikā arī man bija tas jānoklausās, uzliku mīksto un nelikos ne zinis. Un vislielākie apsējējēji bija stulbeņi, kas paši neko nejēdza un kam skauda, ka otrs kaut ko saprot.
04.06.2013 14:18 |

Reitings 273
Reģ: 11.04.2009
Viss atkarīgs no pašā bērna, ja viņam ir mugurkauls pretoties tiem muļķiem un saprašana, ko dara, tad turpināš mācīties.
04.06.2013 14:21 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
sany
Ja draugu ir daudz ir lielāks risks ka sāks smēķēt jau pamatskolas laikā. Ar alko ir tas pats - pārsvarā to sāk lietot draugu barā. Protams var jau turēties tam visam pretī, bat reti kurš to var jo tādus parasti atstumj.
Man skolas laikā bija maz darugu un es vienīgais 7-8 klasē neslpastījos pa nostūriem smēķējot. Un alkoholu sāku lietot tikai 20 gados. Un iemācījos ar daudz ko tikt galā pats, kad citi tādās situācijās prasīja kādu palīgā.
Man nav bijušas problēmas izveidot normālu ģimeni un darba attiecībās viss ir OK.
04.06.2013 14:47 |

Reitings 1492
Reģ: 14.04.2013
Paaugsies, pāries, tā ir tikai 8. klase, pavilkšana uz zoba, pasmiešanās, ka to vien dara kā mācās, ir pilnīgi normāla. Ja ne ātrāk, tad vidusskolā tiešām citi labāk paklusēs un paklausīsies viņas zināšanās. :)
Es arī vienmēr mācījos virs 7, bet pati ,bērns būdama, arī paķiķināju par kādu skolasbiedreni, kura mācījās 9+ un tik tiešām arī vasarās. Nu viņa studē Hārvardā, lepojos un citi arī. :)

Saki, lai neņem galvā.
04.06.2013 16:13 |

Reitings 2739
Reģ: 25.02.2009
Man gan skiet, ka atslega saja problema ir ''8. klase''. Nopietni. Tiks lidz vidusskolai un viss mainisies. Ari es 8. klase apcelu centigos, kas labi macas. Vidusskola saku shadus cilvekus apbrinot.
04.06.2013 16:21 |

Reitings 141
Reģ: 27.07.2012
Esmu uzskatījusi, ka tas ir ideāls jaunietis, kuram ir gan labas atzīmes, gan prot atpūsties.
Tava radiniece noteikti būs tikai ieguvēja, pamatskola au ieliek pamatus vidusskolai utt. 9.klasē taču būs eksāmeni un lielākā daļa visdrīzāk kaut cik mēģinās pievērsties mācībām.
Es arī izjutu, ka attieksme cilvēkiem ļoti mainījās līdz ar vidusskolu, jo kā nekā pamatskola ir obligāta, vidusskola jau ir katra jaunieša paša izvēle.
Meitenei ieteiktu kļūt aktīvākai, atpūsties ar vienaudžiem, ja ir arī izpalīdzīga un nav zubre, bet vienkārši labi mācās, tad jau ideāli.
Patika viens komentārs - palīdzi uzrīkot kādu stilīgu jauniešu ballīti radiniecei. :)
04.06.2013 16:37 |

10 gadi
Reitings 2326
Reģ: 14.07.2011
05.06.2013 01:12 |

Reitings 1376
Reģ: 22.09.2009
Man vidusskolā arī reti bija zemāka atzīme par 7.Vienmēr bija bail,ka mani arī sāks izsmiet, bet mēģināju uzsvērt ,ka mācības man nav pirmajā vietā.
Tas ir diezgan briesmīgi bērni ir ļoti asi,bet drīzāk tā varetu būt skaudība. Varbūt iesaki, lai viņa vairāk nodarbojās ar ārpusklases nodarbibām, tad jaunieši pieņem ,ka viņai dzīve nesastāv tikai no mācībām un beigs ķeņgāt meitenīti.
05.06.2013 02:05 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits