Palīdziet ar padomiem - Vecāku šķiršanās

Reitings 437
Reģ: 24.08.2012
īsumā situācija ir tāda, ka mans tēvs (uzzinot patiesību nespēju saukt viņu vairs par tēti, man viņš tāds vairs nebūs nekad) ir uzsācis dēku un ir pilnīgi sajucis, naudu vairs neskaita mums bet brūtei, mamma vairs neko nenozīmē, teica ka "bērni ir bērni" kas par to. Mana mamma ir 5 bērnu māte, tēvs bijis viņas vienīgais visu mūžu un viņa viņu ļoti mīl. Nekas nekad nelika domāt ka viņš ko tādu spētu, tieši vienmēr domāju cik jaukas attiecības, vēljoprojām mīļo mammu. Tagad jau 3 mēnešus nav mājās, domāju strādā, uzzināju patiesību (nelikās dīvaini ka strādā jo vienmēr ilgi nav mājās jo nestrādā LV + parādi lieli). Izstrādāju vienu "testu" un sapratu ka viņam tiešām ir vienalga par mums visām, ieskaitot mammu, nezinu tā odze viņu ir apvārdojusi vai kas.

Bet galvenais ir tas ka es NESPEJU noskatīties kā mamma cieš, vakar kad man viņa izkratīja sirdi sapratu visu viņas pēdējā laika uzvedību, arī teica ka diēta, tagad sapratu kāpēc neēda vispār.
Es nevaru noskatīties kā viņa cieš, un apzināties ka nekā nevaru palīdzēt.

Vai Jums ir ieteikumi kā palīdzēt, kā novērst domas viņai, ko man darit?

Man radās ideja aizbraukt ar mammu ceļojumā, sīkās atstātu Omai, viņa nekad nav ceļojusi, Bet kur gan es varu aizbraukt, ja maksimums ko varu atvēlēt uz mums divām ceļojumam ir apmēram 280Ls. Vai kādai ir idejas kur var aizceļot iekļaujoties šādā summā? Man jau šķiet ka neiespējami :( Jo LV nederēs, jo pa to gan ir ceļotis riņķī apkārt..
03.06.2013 10:01 |

Reitings 437
Life-wonder - viņa nav tik aktīva, lai vēlētos tādu publcitāti, par tām pašām pārvērtībām, gribētu pieteikt, viņa gribētu bet JA nebūtu ka rāda pa tv ;)

Bet nu jā. :)
03.06.2013 17:38 |

Reitings 1516
Reģ: 01.07.2011
Es nesaprotu, kāpēc te lielākā daļa runā par "tavi vecāki ir tikai vīrietis un sieviete bla bla bla..." Tas ir pats par sevi saprotams, ka viņiem var būt savas attiecību problēmas, jā. Bet viņi abi ir arī vecāki. Un to daļu džeks nepilda - viņš atbrīvojas ne tikai no savas sievas, bet arī bērniem, un tas ir vienkārši nožēlojami un nicināmi. Un šādā gadījumā nav no svara, kādas vecākiem ir bijušas savstarpējās problēmas, tas vienkārši nav piedodami.
03.06.2013 17:54 |

10 gadi
Reitings 166
Reģ: 20.09.2012
Tur jau ir tā lieta, ka viņi nav tikai "vīrietis" un "sieviete". Šeit viņi pilda arī citas savas lomas - vecāki. Katram pārim visā viņu kopdzīves laikā ir un būs problēmas, kuras var atrisināt un kuras nevar. Es nezinu, man, piemēram, situācija, kad tēvs pamet ģimeni, kurā ir 5! bērni, neliekas normāla. Tev pilnīgas tiesības dusmoties uz tēvu,un tev tas ir jādara, dusmas ir emocijas, tev caur tām ir jāizlaiž ārā viss aizvainojums, vilšanās. To nedrīkst vienkārši tā paņemt un apslāpēt. Mamma vienkārši vēl to nav sapratusi vai negrib saprast, bet viņu vainot tajā nevar. Nodevība jebkurā veidā nav attaisnojama. Es noteikti zinu, ja man pagadītos tāda situācija, es točna ietu kā tāda viesuļvētra pa gaisu un man būtu absolūti nospļauties par savu rīcību, kaut vēlāk nāktos to nožēlot. Man liekas, ka es tai sievietei mieru līdz mūža beigām neliktu.
Varbūt tiešām vajadzētu aiziet pie kāda speciālista, lai palīdz tik galā ar pārdzīvojumiem.
03.06.2013 19:22 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Lāsma, ar savu komentāru neesmu gribējusi aizvainot ne Tevi, ne Tavu mammu. Piedod, ka tā sanāca.

Ievas pārvērtībām var pieteikt, jo man liekas, ka tad, kad beidzas to TV sezona, tad atkal ir tās parastās, tikai ar fotografēšanos žurnālam.
03.06.2013 21:41 |

Reitings 3755
Reģ: 22.10.2012
Es gan neuzskatu, ka tu vai tava mamma esat pelnījušas šādus komentārus. Tāpat arī neuzskatu, ka ceļojums būtu vējā izmesta nauda. Nav taču tikai jāvergo vien. Reizēm var atļauties arī to, ko īsti nevari atļauties, tikai tāpēc, ka jūties slikti un gribi kādu/sevi iepriecināt? Cik naudas mēs neizmetam visādos sūdos, kad mums ir slikti? Lai piesakās tā sieviete, kura tik taupīgi dzīvo, ka neatļaujas sevi iepriecināt nekad, pie tam vēl šādā situācijā. Te katrai otrajai taču esot šopaholija un ieejot veikalā neomā, vienmēr nesot ārā maisus, kaut pēc tam jāpievelk josta. Slinkums meklēt, bet varu derēt, ja izošņātu to šopaholiķu diskusiju, atrastu vismaz vienu, kas te ierakstījusi, ka uz ceļojumu jāietaupa, bet tur atzīstās, ka principā dara to pašu un vēl par mazākām bēdām.

Par to, ka tu esi palaidusi garām dažus vērtīgus padomus, gan piekritīšu. Piemēram, par Stokholmu, ceļojumu uz Lietuvu etc. Tāpat par tiem alimentiem, kurus noteikti vajag piedzīt, kaut tas prasīs daudz laika.

Redzu, ka esi ļoti emocionāla un aizstāvi mammu. Tās ir lieliskas īpašības, tomēr centies saņemt sevi rokās. Centies piedot tēva cūcību, jo tas naids tevi nosmacēs, tici man. Man pašai nav labas attiecības ar vienu no maniem ģimenes locekļiem, tāpēc es zinu. Joprojām to cilvēku nemīlu un izvairos tikties, bet naida un aklo dusmu vairs nav un tā ir vieglāk dzīvot.

Tāpat arī par to sievieti. Tiešām - viņa nav tavu ciešanu vērta. Vienalga, kā viņai dzīvē gājis un , kas noticis. Ir, kā ir. Nav arī tavs tēvs tomēr mazais bērns, bet, varbūt sajutis kaut kādu jaunības dvesmu un pārlieku aizrāvies. Tomēr tā ir viņa izvēle. Protams, mammukam tagad ir smagi un grūti. Bet neatmet cerību, ka viņas dzīvē vēl var ienākt kāds vīrietis. Vīrieši nav (ne visi) tādi cūkas, kas izvairās no bērniem. Pati personīgi zinu gadījumu manas draudzenes ģimenē, kurā viņa bija vidējā no 4 bērniem, ka viņas mamma satika vīrieti, kas bija gatavs uzņemties rūpes par bērniem. Tajā laikā visi bijām vēl sīki (sākumskola) un viņas jaunākajam Brālim vispār bija tikai gadiņš. Tā kā nav nemaz tā, ka ar bērniem neatradīsies kāds cilvēks, ar ko nodzīvot dzīvi.

Turies un veiksmi tev. Centies maksimāli nesakāpināti uztvert šos komentārus, kas, es saprotu, var būt grūti. Bet tas ir tikai cilvēcīgi izrādīt kaut kādu agresiju un emocionālitāti tavā situācijā.
03.06.2013 22:31 |

Reitings 3755
Tizli uzrakstīju - vidējā no 4 bērniem. :D Viņai bija dvīņubrālis, viņi bija vidējie. ;)
03.06.2013 22:35 |

Reitings 437
Ance-
nē padomus par Stokholmu un Lietuvu esmu pamanījusi, Stokholma atkŗit jo zinu ka mamma ļoti negribetu ar prāmi, par Lietuvu domāju, jo man nav mašīna, bet protams ir citi varianti.

un jā es esmu emocionāla, un mamma man ir pasaulē tuvākais cilvēks, viņa manā labā ir darījusi visu, veltījusi visu, kā gan es varu nejust viņai līdzi un nemocīties sāpēs, ja redzu kā vinai sāp?
paldies.
03.06.2013 23:45 |

Reitings 3755
Lāsma, uz to pašu Tallinu, var aizbraukt pa 20 Ls bez maz abos virzienos. Autobusi lieli, ērti. Labāk nekā ar mašīnu braukt, ērtāk noteikti. Uz Lietuvu cenas tādas pašas. Paurķējies netā, kas kur skatāms. Zinu, ka Lietuvā esot labs akvaparks, bet neatceros, kur. Varbūt mammai peldēšanās un gulšņāšana burbuļvannā novērsīs domas.

Protams, ka vajag pārdzīvot. Tas ir lieliski, ka tu pārdzīvo, jo parāda, kāds cilvēks tu esi. Tikai tāpat kā savām problēmām, arī ģimenes problēmām nedrīkst ļaut sevi nosmacēt. Tu vari izdarīt tikai tik, cik vari. Ne viņu attiecības, ne mammas dvēseles stāvokli tu izmainīt nevari. Tam viņai pašai jātiek pāri. Bet tu vari būt blakus, pavadīt lielisku nedēļas nogali ar mammuku un likt viņai pasmaidīt.

Es arī tā mēdzu darīt, kad mammai bija problēmas ar patēvu. Viņiem gan tur nebija iesaistītas kaut kādas trešās personas, bet tās problēmas bija regulāras. Tad bieži aizvedu mammu uz kino un pusdienās, jo neko citu nevarēju atļauties, un bija tik lieliski redzēt, kā viņa smaida. Runājām par nesaistītām lietām un vismaz tajā dienā šķita - gan man, gan viņai -, ka viss tomēr būs kārtībā. :)
03.06.2013 23:56 |

10 gadi
Reitings 3698
+1 pēdējiem komentāriem. Nu nav te tikai sievietes un vīrieša attiecības. Ir arī bērni. Un šajā gadījumā, izskatās, ka nekas smuks tur nav..
Pati zinu, kā atsevišķas maitas, var sagrozīt galvu ne tikai pret sievu, bet arī bērniem. Un ko tik nenācās dzirdēt!

Ko varu ieteikt?
drīzāk, šķiet, ka to naudu labāk ie ieguldīt kādā psihoterapijas kursā

+1 Ceļojums neko daudz nemainīs, agri vai vēlu atgriezīsieties atpakaļ un nāksies saskarties ar skarbo realitāti.
04.06.2013 00:04 |

Reitings 437
paldies.
Protams ceļojums neko nelabo, to neesmu teikusi, bet iepriecina uz laiku noteikti!
04.06.2013 00:48 |

Reitings 557
Reģ: 26.12.2011
http://lv.rsp.travel/lv/celojumi/8941-horvatija_-_dalmacijas_dabas_un_vestures_perles.html
varbut vari papetit seit.
Biju soka lasot Tavu situaciju, pasa sakuma nodomaju, ka esi mana masa, jo mums loti lidzigi tagad, bet sis tas nesakrit.
Lai nu ka, saprotu, cik nejauka sajuta justies bezpalidzigai.
04.06.2013 09:37 |

Reitings 557
Reģ: 26.12.2011
es biju domajusi saitu, kur letaki piedavajumi www.gudriem.lv
04.06.2013 09:38 |

Reitings 8272
Lāsma- bet viņai jebkurā gadījumā IR jāstrādā. ja tētis naudu nedos, tad tā no gaisa neuzradīsies. nedrīkst ieslīgt žēlabās, ka nevar, nesanāk. jā, ir grūti, bet varbūt kādu no pulciņiem var pārtraukt apmeklēt. jā, protams, teiksi, bērnu attīstībai tas kaitēs bla bla blā, bet, kad ir ļoti smaga situācija, tad arī no šādām lietām ir jāatsakās. un vecākie bērni var pieskatīt jaunākos bērnus palīdzēt mamami mājas darbos. tā notiek. kaut vai pati tādā veidā vari palīdzēt. es jau nesaku, ka tu nepalīdzi viņai kko darīt, bet palīdzi vairāk. turklāt, darbs viņu ievedīs jaunā pasaulē, jauni cilvēki un ļaus izrauties no tām skumjām.
nekur nav teikts, ka tavs tētis iepriekš vālājās pa gultu ar to citu sievieti. reti gan gadās, bet ir gadījumi, kad cilvēki uzsāk intīmas attiecības tikai tad, kad saites ar iepriekšējām otrām pusītēm ir sarautas.
ja tu mācies klātienā un tev vēl nav 24 gadi un nestrādā, tu arī vari prasīt piedzīt no tēva uzturlīdzekļus. par nepilngadīgajiem bērniem, lai sniedz māte. bet,ja viņš nekur nestrādā oficiāli, diemžēl maksās tikai valsts šos 35 ls katram bērnam un ari tikai pilngadīgajiem. bet rīkojoties un ejiet uz tiesu. ir vietas, kur juristu konsultācijas ir bezmaksas un tos pat sastāda bezmaksas. painteresējies. par prasības pieteikuma iesniegšanu tiesā uzturlīdzekļu lietās nekas nav jāmaksā.
04.06.2013 10:51 |

Reitings 8272
upss... tos 35 ls maksā nepilngadīgajiem.. pārrakstīšanās kļūda
04.06.2013 10:53 |

Reitings 437
sany - es neteicu ka mana mamma nestrādā! vina strādā bet mājās! viņai ir darbs mājās! un vēlvienā darbā viņa nevar strādāt jo darbam + mājas darbiem + bērniem laika nepietiek.

Un es palīdzu cik varu bet ikdienā nekā nevaru jo mācos 100km prom no mājām!
04.06.2013 12:32 |

Reitings 8272
Lāsma- cik veci ir pārējie bērni? es saprotu, ka nav labi uzgrāstu rūpes vecākajiem bērniem pār jaunākajiem, bet kā tad savādāk lai izdzīvo? ja ar šo darbu viņa nopelna ļoti maz (nezinu cik, jo neesi teikusi), tad viņai ir jāmeklē cits darbs kaut vai ārpus mājas. nu nav viņa vienīgā sieviete, kurai ir daudz bērnu.
katram bērnam atbilstoši var iedalīt darbiņu atbilstoši viņa vecumam. mums arī ar brāli bija katram savi darbiņi. mamma strādāja divos darbos. mēs pēc skolas paši pildījām mājas darbus, es viņam palīdzēju un tad katrs darīja to, kas jādara. piemēram, viens izslauka grīdas, bet otrs nomazgā traukus un kopā nomizo kartupeļus. un paskat, cik mammai, paliek vieglāk uzreiz.
04.06.2013 12:40 |

Reitings 8272
tas ir vnk veids, kā uzlabot finansiālo situāciju, ja no tēva neko nedabūsiet, jo ar naida turēšanu uz viņu jums nauda no gaisa nekritīs.
04.06.2013 12:41 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online

Šobrīd nav neviens reģistrēts profils portālā!