Es gan neuzskatu, ka tu vai tava mamma esat pelnījušas šādus komentārus. Tāpat arī neuzskatu, ka ceļojums būtu vējā izmesta nauda. Nav taču tikai jāvergo vien. Reizēm var atļauties arī to, ko īsti nevari atļauties, tikai tāpēc, ka jūties slikti un gribi kādu/sevi iepriecināt? Cik naudas mēs neizmetam visādos sūdos, kad mums ir slikti? Lai piesakās tā sieviete, kura tik taupīgi dzīvo, ka neatļaujas sevi iepriecināt nekad, pie tam vēl šādā situācijā. Te katrai otrajai taču esot šopaholija un ieejot veikalā neomā, vienmēr nesot ārā maisus, kaut pēc tam jāpievelk josta. Slinkums meklēt, bet varu derēt, ja izošņātu to šopaholiķu diskusiju, atrastu vismaz vienu, kas te ierakstījusi, ka uz ceļojumu jāietaupa, bet tur atzīstās, ka principā dara to pašu un vēl par mazākām bēdām.
Par to, ka tu esi palaidusi garām dažus vērtīgus padomus, gan piekritīšu. Piemēram, par Stokholmu, ceļojumu uz Lietuvu etc. Tāpat par tiem alimentiem, kurus noteikti vajag piedzīt, kaut tas prasīs daudz laika.
Redzu, ka esi ļoti emocionāla un aizstāvi mammu. Tās ir lieliskas īpašības, tomēr centies saņemt sevi rokās. Centies piedot tēva cūcību, jo tas naids tevi nosmacēs, tici man. Man pašai nav labas attiecības ar vienu no maniem ģimenes locekļiem, tāpēc es zinu. Joprojām to cilvēku nemīlu un izvairos tikties, bet naida un aklo dusmu vairs nav un tā ir vieglāk dzīvot.
Tāpat arī par to sievieti. Tiešām - viņa nav tavu ciešanu vērta. Vienalga, kā viņai dzīvē gājis un , kas noticis. Ir, kā ir. Nav arī tavs tēvs tomēr mazais bērns, bet, varbūt sajutis kaut kādu jaunības dvesmu un pārlieku aizrāvies. Tomēr tā ir viņa izvēle. Protams, mammukam tagad ir smagi un grūti. Bet neatmet cerību, ka viņas dzīvē vēl var ienākt kāds vīrietis. Vīrieši nav (ne visi) tādi cūkas, kas izvairās no bērniem. Pati personīgi zinu gadījumu manas draudzenes ģimenē, kurā viņa bija vidējā no 4 bērniem, ka viņas mamma satika vīrieti, kas bija gatavs uzņemties rūpes par bērniem. Tajā laikā visi bijām vēl sīki (sākumskola) un viņas jaunākajam Brālim vispār bija tikai gadiņš. Tā kā nav nemaz tā, ka ar bērniem neatradīsies kāds cilvēks, ar ko nodzīvot dzīvi.
Turies un veiksmi tev. Centies maksimāli nesakāpināti uztvert šos komentārus, kas, es saprotu, var būt grūti. Bet tas ir tikai cilvēcīgi izrādīt kaut kādu agresiju un emocionālitāti tavā situācijā.