Lāsma, noteikti vecāku starpā nebija viss kārtībā. Tas, ko redz bērni vai draugi no malas, tas jau maz ko nozīmē, jo notēlot var daudz ko. Tu saki, ka pat tava māte nepamanīja nekādas izmaiņas vīrieša uzvedībā un jūtās, bet es teiktu, ka viņa vienkārši noignorēja. Viņa noteikti ir aizņemta ar mazajiem bērniem un savām rūpēm un nespēj visam izsekot līdzi, sevišķi, ja vīrietis reti ir mājās un ir aizņemts ar savām darīšanām. Tādas lietas nenotiek vienā sekundē... Noteikti tavs tēvs jau labu laiku atpakaļ bija piekusis no savas dzīves, no rūpēm, no stresa, no bērnu bara, rūpju pārņemtās sievas un saimniecības, parādiem u.tml. Tad nu tādās situācijās mīļākās parādīšanās nav nekāds pārsteigums.
Tas viss gan neattaisno gļēvulību un nodevību, bet vienkārši palīdz izprast situāciju.
Tu neko nevarēsi padarīt šajā situācijā. Vienīgi vari atzīties tēvam, ka visu zini un izstāstīt, ko tu par viņu domā. Tikai izteic bez histērijas un emociju izvirduma. Tā sausi un stingri.
Šobrīd atbalsti māti. Skaties, kas ir svarīgāks - parādu nomaksāšana un finansiālā atbalstīšana, atbalsts mazo bērnu audzināšanā, kopīga un biežāka laika pavadīšana, vai kāds izbrauciens/ceļojums. Ļoti iespējams, ka tēvs izdauzīsies un atskries atpakaļ. Tā mēdz notikt līdzīgās situācijās...
Un nobeigumā vēl mans subjektīvais viedoklis - es nekad nepieļautu attāluma attiecības ģimenes dzīvē kā normu. Nauda nav galvenais ģimenē, bet gan nepazaudēt saikni un tuvību. Un ar attālumu tas tiek zaudēts vienmēr. Jautājums tikai cik ilgā laikā...