Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Palīdziet ar padomiem - Vecāku šķiršanās

Reitings 437
Reģ: 24.08.2012
īsumā situācija ir tāda, ka mans tēvs (uzzinot patiesību nespēju saukt viņu vairs par tēti, man viņš tāds vairs nebūs nekad) ir uzsācis dēku un ir pilnīgi sajucis, naudu vairs neskaita mums bet brūtei, mamma vairs neko nenozīmē, teica ka "bērni ir bērni" kas par to. Mana mamma ir 5 bērnu māte, tēvs bijis viņas vienīgais visu mūžu un viņa viņu ļoti mīl. Nekas nekad nelika domāt ka viņš ko tādu spētu, tieši vienmēr domāju cik jaukas attiecības, vēljoprojām mīļo mammu. Tagad jau 3 mēnešus nav mājās, domāju strādā, uzzināju patiesību (nelikās dīvaini ka strādā jo vienmēr ilgi nav mājās jo nestrādā LV + parādi lieli). Izstrādāju vienu "testu" un sapratu ka viņam tiešām ir vienalga par mums visām, ieskaitot mammu, nezinu tā odze viņu ir apvārdojusi vai kas.

Bet galvenais ir tas ka es NESPEJU noskatīties kā mamma cieš, vakar kad man viņa izkratīja sirdi sapratu visu viņas pēdējā laika uzvedību, arī teica ka diēta, tagad sapratu kāpēc neēda vispār.
Es nevaru noskatīties kā viņa cieš, un apzināties ka nekā nevaru palīdzēt.

Vai Jums ir ieteikumi kā palīdzēt, kā novērst domas viņai, ko man darit?

Man radās ideja aizbraukt ar mammu ceļojumā, sīkās atstātu Omai, viņa nekad nav ceļojusi, Bet kur gan es varu aizbraukt, ja maksimums ko varu atvēlēt uz mums divām ceļojumam ir apmēram 280Ls. Vai kādai ir idejas kur var aizceļot iekļaujoties šādā summā? Man jau šķiet ka neiespējami :( Jo LV nederēs, jo pa to gan ir ceļotis riņķī apkārt..
03.06.2013 10:01 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Atceries- no sevis ta neaizbegsi! Neredzu jegu laisties kada celojuma, tas vienkarsi ir japardzivo, esi vinai blakus, atbalsti. Neko vairak tev darit nevajag
03.06.2013 12:45 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
mans tēvs (uzzinot patiesību nespēju saukt viņu vairs par tēti, man viņš tāds vairs nebūs nekad)

Nerunā tā. Piekrītu, ka tēva rīcība nav laba, bet tu esi viņa meita. Un attiecības ar tavu mammu viņam ir savādākas, nekā ar tevi. Ir ļoti nepareizi tēti sodīt par viņa attiecībām ar sievietēm - galu galā, katram ir tiesības būt laimīgam un meklēt savu laimi. Tu gribētu, lai tavi vecāki dzīvo kopā, neskatoties uz to, ka tētis mammu vairs nemīl? Un tad būtu kaudzīte nelaimīgu cilvēku.
03.06.2013 12:51 |

Reitings 231
Reģ: 20.08.2010
Ja gribi mammu vest braucienā atpūsties, pirmais, kas man nāk prātā ir Igaunijas SPA centri.
03.06.2013 12:53 |

10 gadi
Reitings 3675
Reģ: 24.09.2012
Varat aizbraukt uz Lietuvu, arī pinkuminkas ieteikums ir labs, un dotajā cenā noteikti iekļausities :)
03.06.2013 12:56 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
vinigais kapec ta notika...varbut vins tavu mammu vairs neuztvera ka sievieti.

seit jau piedavatais spa variants man skiet labs.
03.06.2013 12:58 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Mani vecāki arī ir šķīrušies, tētim bija daudz brūtes, bet viņš vienmēr, paliks mans tētis. Un es viņu ļoti ļoti mīlu! Tu tiešām gribētu, lai vecāki ir kopā ne dēļ mīlestības ?
Pamēģini paskatīties uz to visu no cita skatu punkta - vai Tu dēļ bērniem būtu kopā ar vīrieti ?
Diemžēl, nekas nav mūžīgs.... Ceļojums domāju, ka nelīdzēs, bet tagad ir vasara un uzturēties arā ir vairāk, kā patīkami, varbūt aizbrauciet līdz jūrai, ezaram, pastaigājiet pa mežu vai ko citu.
Pēc pieredzes saku, ka labāk lai vecāki dzīvo atsevišķi nekā katru dienu strīdās ...
03.06.2013 13:00 |

Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
nu, ja jums ir parādi, tad ceļojums jūsu situāciju vēl vairāk pasliktinās. labāk pasaki mammai, ka palīdzēsi nomaksāt parādus un ka ar finansiālo pusi palīdzēsiet un arī atbalstu varēsi sniegt. drīzāk, šķiet, ka to naudu labāk ie ieguldīt kādā psihoterapijas kursā, jo viens ceļojums neatrisinās visas problēmas, kas darās viņai galvā, kā arī pāris dienu laikā viņa neaizmiŗsīs savu vīru un bērnu tēvu.
un, jā tas, ka viņš ir aizgājis pie citas. katram cilvēkam ir 'tiesības dzīvot ar to, ko viņš vēlas. kad paaugsies, tad arī sapratīsi. varbūt viņu attiecības vairs nebija tās labākās. slikti ir tas, ka viņš ir aizmirsis jūs. bet, principā ir tā, ka viņam nav jādod nauda tavai mātei, lai viņa varētu iztikt. viņai ir jāiet strādāt. bet jūsu tēvam ir jāpālīdz apgādāt pārējie bērni, kuri nav pilngadīgi vai kuriem iet grūtāk nekā tev.
03.06.2013 13:26 |

Reitings 437
Labi sapratu ka nebija jēgas šeit forumā rakstīt. Jūs nezinat situāciju. Nepiekrītu šiem viedokļiem.
Mani vecāki nekad nebija strīdējušies.
Un ticiet man man nevajag pieaugt lai saprastu, neesmu nekāda desmitgadniece.
03.06.2013 13:53 |

Reitings 437
Un mana mamma strādā,. un bērnu tēvam ir gan jādod nauda priekš bērniem jo 1 cilvēks nevaru uzturēt sevi un vēl 5 bērnus! Es studēju un man viss ko nopelnu aiziet skolai.
03.06.2013 13:55 |

10 gadi
Reitings 3675
Reģ: 24.09.2012
Lāsma, Tu laikam ne tā saprati to, ko meitenes vēlas Tev pateikt :) Neviens komentārs nebija aizskarošs, un Tev taisnība - siruāciiju mēs patiešam nezinām.

Vai Jums ir ieteikumi kā palīdzēt, kā novērst domas viņai, ko man darit?

Dzīvot tālāk, ja Tavs tētis ir izvēlējies aiziet prom no ģimenes. Acīmredzot tomŗ viss nebija tik rožaini, kā Tu saki - vecāki nekad nebija strīdējušies. Protams, tagad ir grūti, šķiet - kā es to izturēšu, bet agri vai vēlu pārstās sāpēt un Tu sapratīši, ka varbūt Tavs tētis darīja pareizi! Bet vienu gan es iesaku - nepārtrauc ar tēti sakarus, jūs, bērni, esat tikpat svarīgi kā tad, kad viņš vēl dzīvoja kopā ar Tavu mammu! :)
03.06.2013 13:59 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Lāsma, tu runā kā maza, kaprīza meitene. Saproti, ka ir jānodala to, kas un kāds tētis ir attiecībās ar tevi un pārējiem saviem bērniem un to, ka viņš ir vienkārši vīrietis un tava mamma ir vienkārši sieviete. Un cilvēkiem jūtas mēdz pazust, cilvēki mēdz iemīlēties citos cilvēkos un tas, ka viņi ir mamma un tētis, nenozīmē, ka viņi pārstāj būt vīrietis un sieviete ar visām attiecīgajām problēmām attiecībās. Nejauc tēti kā vīrieti ar tēti kā tēti - tavu vecāku.
Lai attiecības izjuktu, nav jāstrīdās. Cilvēki var arī pavisam klusu viens no otra atsvešināties. Un tu nekad nevarēsi zināt, kas un kā bija mammas un tēta attiecībās, kāpēc tas notika. Un tev arī to nav jāzina. Pieņem to, ka vecākiem vienkārši vairs nebija kopā labi un tagad varbūt būs labāk.

Runājot par atbalstu mammai - nevajag pat nekādu ceļojumu, vienkārši esi ar viņu kopā, atvieglo viņas ikdienu, uztaisi kādreiz tējas tasi vai uzaicini uz kino, lai viņa nejustos vientuļi.
03.06.2013 14:01 |

Reitings 8272
atbalstīt finansiāli bērnus nenozīmē dzīvot kopā ar viņiem un viņu māti. dot naudiņu var ar'pa gabalu. un tā parasti notiek, kad vecāki izšķirās.
nu un tad, ka viņi nekad nebija štrīdējušies? varbūt vnk bērnu priekšā nekas tāds nebija darīts. un bieži attiecības izjūk arī tad, kad nestrīdās vsp nemaz.
tev vēl vajag pieaugt, jo tu nesaproti, ka tavs tēvs izvēlējās būt kopā ar citu sievieti. tas, ka tavi vecāki nestrīdējās, nenozīmē, ka viņš nedrīkst dzīvot citur. bieži vien daudzu gadu laikā tomēr tā mīleštība izplēn. tikai nereti vecāki aizejot katrs uz savu puisi, kāds no viņiem aizmirst, ka jārūpējas arī par bērniem.
ja viņš strādāja jau sen ārzemēs, tad es nebrīnīnots, ka viņam jau iepriekš bija kādi ārlaulības sakari ar to sievieti vai citām sievietēm, jo tā vnk notiek. ļoti reti pāri spēj saglabāt attiecības, ja dzīvo katrs savā valstī.
03.06.2013 14:02 |

Reitings 55
Reģ: 17.05.2013
Ja vēlies ar mammu atpūsties, varētu ieteikt piem. doties kruīzā uz Stokholmu. Ja vēl trāpa uz atlaidēm, tad pavisam lēti var tās biļetes nopirkt :)
03.06.2013 14:02 |

10 gadi
Reitings 376
Reģ: 18.08.2009
Labak ka vecaki skjirti nevis,ka viens otru vairs nemmil:)
03.06.2013 14:03 |

Reitings 437
Nu mana attieksme pret viņu jau izmainījās, es viņam to nepiedošu, jūs nezinat kā viņš izrīkojās un ko tās sievietes dēļ pateica par mums. Es vel saprastu ja tā būtu, bet vel KĀDU sievieti viņš uzskata par labāku, pašai bijuši jau 5 vīri, viņa ir tikai labuma meklētāja un nekas cits.

Es neesmu maza kaprīza meitene, man tikai ir savs viedoklis par tādu rīcību, man ir pietiekošs vecums un dzīves pieredze lai mani tā nesauktu.

Es ar mammu esam kā labākās draudzenes, viņa visu man ir stāstījusi viņiem nebija nekādas atsvešināšanās kā pēkšņi pēc tās parādīšanās.
Manās acīs viņa rīcību nekas neattaisno un viss.

Man nav iespējams būt visulaiku viņai blakus, es 5 dienas nedēļā esmu prom, jo mācos un strādāju!
03.06.2013 14:08 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Es ar mammu esam kā labākās draudzenes, viņa visu man ir stāstījusi viņiem nebija nekādas atsvešināšanās kā pēkšņi pēc tās parādīšanās.

žēl Tavas mammas , kā sievietes, ja viņa to nepamanīja...
Libra uzrakstīja gandrīz to pašu, ko es gribēju rakstīt...
03.06.2013 14:12 |

Reitings 8272
bet tā ir viņa darīšana, ka viņš dzīvo ar to sievieti, kurai ir jau bijuši 5 vīri. un kas par to, ka 5?varbūt viņai dzīvē nav veicies?
neviens jau nesaka, ka ir labi, ka tēvs jums nedod naudu un ir slikti izteicies. šo situāciju ir jāmēģina mainīt, bet ne to, ka aizgāja no tavas mammas. es tev ieteiktu piedot viņam tomēr šo gājienu. tas nenozīmē, ka tev ir jāļauj spļaut tev virsū, bet ar laiku tu sapratīsi, ka uz vecākiem nedrīkst turēt naidu. vsp nevajag neuzvienu cilvēku turēt naidu.
un kāpēc tu esi tik nikna uz to otru sievieti?tavs tēvs ir pieaudzis cilvēks un galu galā vīrietis, kas spēj patstāvīgi pieņemt lēmumus. ja viņš tik ļoti mīlētu tavu mammu un gribētu būt kopā ar viņu, tad tā arī būtu. bet tās ir tava tēta un mammas attiecības.
ņezinu tik smalki situāciju, bet tu jau arī neko daudz neesi stāstījusi par viņa izturēšanos pret jums. nevienu neattaisnoju, bet varbūt, kad jūs sākāt viņam ko pārmest par aiziešu no ģimenes, viņš arī pateica pretī kādu asāku vārdu, kuru nevajadzēja teikt? ne vienmēr mēs pasakām to, ko domājam. tas nenozīmē, ka tas ir labi un ka tā tam ir jābūt, bet nevajag kurināt vēl lielāku naidu.
03.06.2013 14:24 |

Reitings 13628
Es gan saprotu meiteni. Domāju, ka, ja būtu viņas situācijā, arī to uztvertu kā nodevību. Nesaku, ka tas ir pareizi, bet mēs esam tikai cilvēki. Gudri runāt var tikai tad, ja pats nav tādā situācijā bijis vai, ja ir bijis, bet tā sāpe jau ir izsāpēta.

Protams, mēs zinām, ka bērni vīrieti nenotur pie sievietes, bet 5 bērni tā jau tomēr ir liela ģimenes stabilitāte. Ticu, ka sieviete ir šokā un jūtas nodota, tāpat arī bērni.
03.06.2013 14:28 |

Reitings 116
Reģ: 28.01.2011
Ieteiktu mammai no tēva pieprasit alimentus tiesas ceļā.
03.06.2013 14:36 |

Reitings 437
Tēvs nezin ka es to zinu, bez manis mamma to nevienam nav teikusi, neviena mana māsa, neviena mammas draudzene, neviens radinieks to nezin, tēta labākais draugs tikai..

Sievietei dzīvē nav veicies? piedodiet atvainojiet bet kādus tad Jums šeit ir ētikas principi ja ir jāizposta ģimene kurā aug 5 bērni un 2 no tiem ir pavisam maziņi, iedomājieties ko nozīmē bērniem uzaugt bez tēva? Un kaāda iespēja atrast tēva aizvietotāju? Esat reālas, kurš vīrietis būtu gatavs audzināt 5 bērnus kas nav viņa? Beidziet.
Te jau runa iet tikai par ētiku, ja jūs aizstāvat šo sievieti, pēc tā ko viņa atbildēja manai mammai, kā runāja, es viņu tiešām nicinu, kā var būt tāda sieviete.

Anne- Es neuzskatu, ka vecākiem ir jāpaliek kopā bērnu dēļ JA viņi nav laimīgi kopā un nemīl viens otru, tad man būtu vienalga, esmu pietiekami pieaugusi lai tādu situāciju saprastu, bet tā nav!
Mamma viņu mīl vēljoprojām kā kādreiz, viņa ļoti pārdzīvo, un arī tēvs vēl pirms 4 mēnešiem manā klātbūtnē ir bučojis mammu un teicis ka ļoti mīl viņu, vienmēr ir saucis mīļvārdiņos, beidziet šeit nav tas stāsts!!!
Pat viņa labākais draugs nespēja noticēt tam, viņš pat teica "*** vienmēr ir uzvsvēris - mana sieviņa, mani bērni" un tagad tā.
03.06.2013 14:39 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits