SC pārvālēti!

Reitings 2542
Reģ: 07.06.2012
NĒĒĒĒĒ! ;(
01.06.2013 22:04 |

10 gadi
Reitings 1582
Reģ: 22.03.2013
Tas ir viens skatījums uz situāciju. Otrs ir tāds, ka kādai daļai cilvēku ir nepieciešama iedvesma, lai kaut ko sāktu darīt. Ja tiks kultivēts uzskats "latvietība ir sūds", tad kālab, lai cilvēki censtos? Nu jā - sevis dēļ. Sevis dēļ brauks prom uz citām valstīm un Latvijas vairs nebūs. Savukārt, ja cilvēkus pozitīvi iedvesmo valsts sakarā, tad arī kāda daļa spēkus ievirzīs sevis un valsts labā
Vispirms, Pievakare, kādam no neskaitāmajiem humanitāro zinātņu liekēžiem un grantēdājiem ir jānoformulē, kas tad šī latvietība īsti ir? Kad esmu aptaujājis ap 20 cilvēkiem ar dažnedažādiem antropologu, nacionālistu un pētnieku goda nosaukumiem, un saņēmis atbildes, kuras liecina par nespēju jelko jēdzīgu atbildēt, tikai ar domu: "Atšujies un liec mani mierā!", tad man Tev divi jautajumi:
a) vai jūties spēcīgāka par viņiem, lai atbildētu man uz šo jautajumu, ja operē ar jēdzienu "latvietība"?
b) ja jūties spēcīgāka par viņiem bez superizglītības konkrētajā jautajumā, tad kāda suņa pēc visi šie pētnieķeļi tiek uzturēti no nodokļu naudas?
Un arī es tad varēšu sev skaidri pateikt, gribu būt/ esmu es latvietis vai - nē?
03.06.2013 20:42 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
Iespējams. Un es sevi par eņģeli un godīguma iemiesojumu absolūti neuzskatu. :D Kaut ko apiet vai nošmaukt es varētu, jā. Bet ne savā valstī. Cilvēku tomēr veido pieredze un, zinot, ka mani vecāki un daudzi citi cilvēki Latvijā gadiem smagi strādājuši par neadekvātu (cenu un tarifu līmenim) algu - nē, nevarētu to, kas teorētiski pienāktos viņiem, ielikt savas mājas baseinā utml. :)
03.06.2013 20:42 |

10 gadi
Reitings 1582
Pievakare! Ar ko no visa nosauktā mēs kā tauta (nācija?) varam iesoļot nākotnē? Ar atmiņām par Baltijas ceļu? Ar atmiņām par Atmodas laiku? Tā ir pagātne. Pagātne! Ne vairak.
03.06.2013 20:46 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Melns, kas ir mīlestība? Kas ir iemīlēšanās? Kas ir naids? Vai tu spēj uz šiem jautājumiem dot konkrētu atbildi, definīciju, par ko vienisprātis būtu gan zinātnieki, gan cilvēki to pieņemtu? Ja nespēj, kā tu vari teikt, ka mīli kādu? Vai arī tu to nekad savā dzīvē neesi teicis?
Latvietība ir viens no šiem vārdiem, uz kuru nevar dot vienu atbildi, tā nozīme ir atkarīga no katra cilvēka paša. Manuprāt, skaidrs ir viens - latvietība nevar būt pretrunā ar latviešu vērtībām (gan tādām kā dejas, gan tādām kā valoda), jo tas izriet jau no paša vārda.
03.06.2013 20:46 |

Reitings 4258
Melns, tad, lūdzu, veido mūsu nākotni!
Lai gan kultūras ziņā arī šobrīd viss noris - gan mani iepriekšminētie grupu koncerti (un noteikti vēl ir daudzas citas šādas grupas), gan jau pieminētie dziesmu svētki, gan vēl dažādi pasākumi, teātri, literatūra un viss pārējais. Bet ja tevi neapmierina šī kultūras daļa, es nesaprotu vienu - kāpēc tu nekad dzīvē neesi izveidojis streiku? Vai apstākļi nespieda?
03.06.2013 20:48 |

10 gadi
Reitings 1582
Melns, kas ir mīlestība? Kas ir iemīlēšanās? Kas ir naids? Vai tu spēj uz šiem jautājumiem dot konkrētu atbildi, definīciju, par ko vienisprātis būtu gan zinātnieki, gan cilvēki to pieņemtu? Ja nespēj, kā tu vari teikt, ka mīli kādu? Vai arī tu to nekad savā dzīvē neesi teicis?
Latvietība ir viens no šiem vārdiem, uz kuru nevar dot vienu atbildi, tā nozīme ir atkarīga no katra cilvēka paša. Manuprāt, skaidrs ir viens - latvietība nevar būt pretrunā ar latviešu vērtībām (gan tādām kā dejas, gan tādām kā valoda), jo tas izriet jau no paša vārda.
Acīmredzot, neesmu īsti latvietis, jo dziesmas, dejas un hokejs neaizrauj. Labprāt iemācītu saviem bērniem ķīniešu strādīgumu, latviešu pacietību (o, jā!), krievu atvērtību, sirsnību un pašapzinīgumu, arābu viesmīlību, cieņu un mīlestību pret bērniem un vecākiem, ģimeniskumu, utt. esmu pasaules pilsonis! Viss skaidrs.
03.06.2013 20:56 |

Reitings 258
Reģ: 29.01.2009
Meitenes, jums labaak par lupataam runaat. Nevajag te politisko teemu baazt sievieshu forumaa. Dazhreiz smiekliigi lasiit meiteniishu komentaarus par nopietnaam teemaam
03.06.2013 20:56 |

Reitings 4258
Acīmredzot, neesmu īsti latvietis, jo dziesmas, dejas un hokejs neaizrauj.

Mans mērķis nebija nosaukt tevi par neīsto latvieti, es tā nedomāju. :) Vēlējos tikai vērst tavu uzmanību uz to, ka mums vērtības pastāv.
03.06.2013 21:00 |

10 gadi
Reitings 1582
Melns, tad, lūdzu, veido mūsu nākotni!
Lai gan kultūras ziņā arī šobrīd viss noris - gan mani iepriekšminētie grupu koncerti (un noteikti vēl ir daudzas citas šādas grupas), gan jau pieminētie dziesmu svētki, gan vēl dažādi pasākumi, teātri, literatūra un viss pārējais. Bet ja tevi neapmierina šī kultūras daļa, es nesaprotu vienu - kāpēc tu nekad dzīvē neesi izveidojis streiku? Vai apstākļi nespieda?
03.06.2013 21:00 |

Reitings 4258
Cik teltis bija pie Ministru Kabineta ar protestētājiem toreiz, ziemā? Maz. nejūtos spējīgs iekustināt šo inerto masu.

Labi daudz reklāmas, lai iecerētais ir visiem zināms un viss notiks. Tas, ka tiek ļoti šauri paziņots par kaut ko, ir liela problēma. Pēc tam jau varbūt ne ar pirmo reizi būs masa cilvēku, bet tad no tās pirmās reizes, kur būs sagājuši maz cilvēku, tie nedaudzie padalīsies ar savām idejām saviem tuviniekiem, izplatīs šo domu tālāk - būs tādi, kurus atstās tas vienaldzīgus, bet būs arī tādi, kurus aizķers un uz katru nākamo šāda veida pasākumu nācēju būs aizvien vairāk.
03.06.2013 21:03 |

10 gadi
Reitings 1582
Mans mērķis nebija nosaukt tevi par neīsto latvieti, es tā nedomāju. Vēlējos tikai vērst tavu uzmanību uz to, ka mums vērtības pastāv.
Nē, nē, neatvainojies! Es vienkārši jau 15 gadus gaidu to brīdi, kad man tik tiešām liks saprast, ka es vairs neesmu savējais. Esmu ar pietiekami atšķirīgu dzīves uztveri, lai agri vai vēlu kas tāds notiktu. To var redzēt arī šinī forumā. Pareizi te viena no komentētājām rakstīja, ka Melns vispār izceļas ar daudzsievībām, utt. Jā, tāpēc filosofiskā mierā gaidu to brīdi.
03.06.2013 21:05 |

10 gadi
Reitings 1582
Labi daudz reklāmas, lai iecerētais ir visiem zināms un viss notiks. Tas, ka tiek ļoti šauri paziņots par kaut ko, ir liela problēma. Pēc tam jau varbūt ne ar pirmo reizi būs masa cilvēku, bet tad no tās pirmās reizes, kur būs sagājuši maz cilvēku, tie nedaudzie padalīsies ar savām idejām saviem tuviniekiem, izplatīs šo domu tālāk - būs tādi, kurus atstās tas vienaldzīgus, bet būs arī tādi, kurus aizķers un uz katru nākamo šāda veida pasākumu nācēju būs aizvien vairāk.
03.06.2013 21:08 |

Reitings 4258
1) Beidz dramatizēt. Pāris atšķirīgi uzskati nepataisa tevi par svešo. :D
2) Atkal nepiekritīšu - manuprāt, tā notiek visur.
03.06.2013 21:09 |

10 gadi
Reitings 1582
1) Beidz dramatizēt. Pāris atšķirīgi uzskati nepataisa tevi par svešo.
2) Atkal nepiekritīšu - manuprāt, tā notiek visur.
Domāju, ka arī man vieglāk ir dzīvot tālāk mierīgu dzīvi. Nupat K. Dimiters nodibināja "Tautas varas fronti". It kā pareizas nostādnes - atdot varu tautai, kurai pēc Satversmes tā pienākas. Gribēja savākt 100000 vai miljonu, pieteicās - kādi 400 cilvēki. Bezcerība. Cilvēki ir tas, kas mainās vislēnāk. To esmu sapratis savos gados, lai arī Tavos skaistajos 20 uzskatīju savādāk.
03.06.2013 21:35 |

Reitings 4258
Ja tu vēlies sevi pozicionēt kā svešo - labi, bet es te vairāk redzu vienkārši iespītēšanos Cosmo pāris meitenēm, kas pret tevi ne tik pozitīvi izturās.
Man laikam tagad jājūtas slikti, jo par tādu Dimitera veidojumu dzirdējusi nebiju pirms tu pateici. Tad jau laikam jāsaka - vai nu slikti paziņoja vai arī es neuzturos tai vietās, kur par to runā.
Vara jau arī tagad ir tautai un Satversme netiek pārkāpta.
03.06.2013 21:41 |

Reitings 554
Melns, a kas, tavuprāt, par bezmaksas transportu maksās? A?

Tu arī kādreiz būsi veca, bet tad tikai priecāsies par bezmaksas transportu.

Bet par tēmu, īstenībā man prieks, ka Ušakovs ir pārvēlēts. Viņš, manuprāt, ir visredzamākais un reālu darbību darošākais (skolu renovēšana, apkārtējās vides labiekārtošana utt.) no visiem mēriem, kas Rīgā valdījuši.
03.06.2013 21:54 |

Reitings 4258
Sazin kāpēc mani nemaz nepārsteidz Annijas ievietotais video.
05.06.2013 13:29 |

Reitings 2033
Reģ: 10.12.2012
nja, mani arī patiesībā neparsteidz, diemžēl :(
05.06.2013 14:45 |

Reitings 2342
Reģ: 29.01.2009
Par ko tur brīnīties? Pirms kāda laika Ušokova daiļrunība neatpalika no šīs... viss atbilstoši reglamentam :)
05.06.2013 15:35 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits