Ar katru dienu arvien vairāk ienīstu Latviju. Ne zemi, bet valsti.

 
Reitings 201
Reģ: 29.05.2013
Šis nebūs kārtējais stāsts par to, ka sliņķi, kuri nevar pacelt savu pakaļu no krēsla un kaut ko darīt lietas labā. Šis būs stāsts par manu ģimeni. Mans tētis ar labu atalgotu darbu + savu biznesu, kopējie ienākumi aptuveni četru ciparu skaitlis. Strādā no rīta līdz vakaram. Veselība smagi pabojāta. Mamma BIJA labi atalgotā darbā - ATLAIDA, samazinot darba vietas, sakarā ar krīzi. Nevarēja nekur atrast darbu, tagad raujas divos darbos, nepārspīlējot no 7 rītā līdz 22 vakarā, ARĪ SVĒTDIENĀS, abi darbi ir neatbilstoši iegūtajiem grādiem, samaksa par diviem darbiem kopā SMIEKLĪGA! Ja tas ir svarīgi, tad nedzīvojam Rīgā. Četri bērni. Es un mans brālis - studenti. Brālim ir haltūras, kur viņš sev nopelna kādu naudiņu, tomēr pārsvarā gan manus, gan mana brāļa izdevumus par īri, ēšanu, transportu sedz vecāki. Nekādas lielās ekstras nav - abi dzīvojam kojās, ēdiens līdzi tik, cik var iedot, īpaši netērējamies, nekādas kabatas naudas drēbēm vai kosmētikai, protams, nav, viss pieticīgi, bet tāpat ikmēneša summa salasās drausmīga. Trešais bērns - vidusskolā. Ceturtais - patstāvīgs, strādājošs, bet arī nepelna daudz, iedod vecākiem ik mēnesi kaut kādu naudu, lai vieglāk. Tagad pa vasaru man, manam brālim, manai māsai (vidusskolniecei) iespēja atrast darbu, jo nav vairs skola. Brālis jau atrada (atkal kaut kāda haltūra), bet man un manai māsai ļoti, ļoti grūti. Kāpēc ienīstu Latviju? Jo mūs izmeta no mājas!!! Pašu celta, iekopts dārzs, tēta sapnis - tā vienkārši izmeta. Parāds NEBIJA liels, kavējāmies termiņos, bet pēdējos mēnešus visus termiņus ievērojām. Protams, tas nav gala verdikts, bet cerība ir niecīga, jo esam jau daudz lietas labā darījuši. Kā lai šādā valstī vispār savelk galus kopā, te par cilvēkiem ņirgājas. Jā, un nevajag teikt, kāpēc cēlāt māju, kāpēc ņēmāt kredītu, neapdomīgie utt. Treknajos gados mūsu ienākumi tiešām biji trekni, bet kas ir tagad... tagad mēs esam pie sasistas siles. Nu nebijām mēs tik ļoti neapdomīgi vai tādi sliņķi, lai rezultāts būtu tāds, kāds ir tagad. Uzskatu, ka valstij ir jāuzņemās daļa vienas. Un ko lai tagad mēs darām? Tik liela ģimene, ar diviem mājdzīvniekiem (lieliem suņiem)? Pretīgi te dzīvot!
P.S. Šī diskusija nav FAKE! Es te piereģistrējos, lai izkliegtu savu sāpi.
29.05.2013 00:29 |
 
Reitings 2248
Reģ: 12.03.2009
Nav jau runa par to, ka autori kāds nesaprot. Es saprotu un ļoti jūtu līdzi, jo noteikti ir briesmīgi nonākt šādā situācijā, turklāt tagad ne darbus, ne darbiņus nav tik viegli atrast. Tas tā!Man vienkārši riebjās tā nostāja- ienīstu valsti, TIKAI valsts pie visa vainīga!
29.05.2013 09:48 |
 
Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Viņa jau neteica, ka TIKAI. To jūs te pašas sadomājāt.
29.05.2013 09:50 |
 
Reitings 2248
Reģ: 12.03.2009
Bet vai tad nosaukums jau nekliedz to, ka valsts ir tā sliktā?
29.05.2013 09:53 |
 
10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
_paris +
Te vairākums kā izlasīja to, ka meitenei dusmas uz valsti, tā viss, jumts aizbrauca! :D Norakstīja meiteni par stulbu, jo atļāvās padusmoties uz to, ka šeit ir jālepojas ar minimālo algu un jāpriecājas, ka nevar nopirkt elementārās izdzīvošanas lietas par to algu + vēl nomaksāt īri NORMĀLĀ dzīvoklī, nevis bomžatņikā. Un pievienojos angry jautājumam - vai tiešām jūs uzskatat, ka tas ir normāli?
Un tām, kuras saka, ka darbu ir elementāri atrast un savienot ar studijām - tā NAV Rīga meitenei. Vai tiešām CV jāraksta koju adrese?
29.05.2013 09:55 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
raccoon, par ļoti labu arī grūti būtu nosaukt.. :D
29.05.2013 09:55 |
 
10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
raccoon, nosaukums ir nosaukums, vai tad nav no svara tas, ko raksta? Ja mēs tādā garā gribam turpināt, tad pieņemam arī, ka diskusijā ar nosaukumu `problēmas attiecībās` sieviete ir vainīga, ka viņu sit, vīrietis ir izdzimtenis! Kaut patiesībā vienkārši nesaskaņas par kaut kādu dvieli. Nosaukums tak `problēmas`, nu tad aizsāksim diskusiju par to, ka vīrietim nav tiesību sists sievieti, nevis kuras krāsas dvielis ir labāks, jo tā jau nav problēma....
29.05.2013 09:57 |
 
Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Man ļoti žēl gan autori, gan visas pārējās ģimenes (savu tajā skaitā), kas globalās krīzes dēļ materiālās situācijas atšķirību izjuta īpaši krasi. Žēl, bet gribēju tikai piebilst, ka nevar vainot Latviju pie tā visa, tas notika globāli, ne tikai Latvijā - citās valstīs vēl trakāk.

Cerēsim, ka viss atrisināsies. Ja arī sākumā neliekas, ka viss būs labi, būs! Grūtības stiprina ģimenes kopību. Turies!
29.05.2013 10:00 |
 
Reitings 1492
Reģ: 14.04.2013
Uzskatu, ka valstij ir jāuzņemas daļa vienas. Un ko lai tagad mēs darām?


Kā ko? Dzīvojiet tālāk, meklē darbu, ja nekā, pārvācies uz kopmītnēm/īrē istabu Rīgā un strādā, pārdodiet vienu mašīnu.

Nav dūmu bez uguns, ja jūs nemaksājat parādus, aizdevējs nesit plaukstas, tā uzņēmuma darbinieki arī ne. Ja nepildi saistības, par to jāmaksā.
29.05.2013 10:09 |
 
Reitings 6
Reģ: 29.05.2013
Pilnībā piekrītu. Tā arī ir. Atbalsts no valsts puses ir 0. Ģimenēm, kur aug bērni izdzīvot ļoti grūti. Algas ir neatbilstošas padarītajam darbam. Mazos uzņēmējus žņaudz nost, nabagus padara par vēl nabadzīgākajiem. Pareizi dari, ka neklusē. Izmaiņas iespējamas tikai tad, ja tiek pausts viedoklis. Nepiekrītu uzbrūkošām diskusijām. No savas puses ieteiktu tev padomāt vai vari dabūt pa vasaru kādu darbiņu (oficiante, pārdevēja, utml.), tas kalpos arī par labu pamatu, lai iegūtu nākotnē kaut kādu ofisa darbu. Diemžēl šī ir LV problēma. Risinājums? - Domāju, ka ir 1 izeja nākotnē - braukt prom. Man ir zināmi daudzi cilvēki, kas cīnās, cīnās, bet rezultāts nav līdzvērtīgs ieguldītajam darbam. Nezinu, ko, lai iesaka, jo nākotnes perspektīvas LV protams nav daudzsološas. Pabeigsi augstskolu un arī piedāvās pastrādāt par 300 latiem. sūdīgi...
29.05.2013 10:16 |
 
Reitings 1493
Reģ: 29.01.2009
Ja neesi bada situācijā un baznīca nemetas ziedot naudu, lai nopirktu drēbes.. tad ir jābūt priecīgam un pateicīgam un jālepojas ar sistēmu valstī???


Nezinu, ko, lai iesaka, jo nākotnes perspektīvas LV protams nav daudzsološas. Pabeigsi augstskolu un arī piedāvās pastrādāt par 300 latiem.


Man arī nešķiet, ka Sēnes diskusijā būtu nepamatoti pārmetumi valstij... Ja jau daži diskutētāji tā piesauc, ka Sēnes ģimenei savlaicīgi par nākotni vajadzēja domāt - atklājiet, kādas ir Jūsu šā brīža prognozes? Pensiju taču nebūs? Laicīgi jākratās prom no LV, kamēr vēl jauni un 50 gados uzņēmums pēkšņi vienkārši neatlaiž vai neizkonkurē lētais čurku darbaspēks.

Sēne, varbūt pamēģini aiziet arī uz vietējo pašvaldību, super labi, ja pirms vēlēšanām vēl paspētu :D Izstāsti situāciju, ka jaunietis nevar atrast darbu, ko viņi piedāvā? Vēl iespēja vērsties NVA, ir visādas programmas arī jauniešiem, turklāt dažas, tikai uz 3 mēnešiem. Daudz caur tām programmām Tev nesamaksās, bet varbūt vismaz kāds atspaids ;) Plus, darbu nemeklē tikai pēc sludinājumiem, bet izstaigā sev zināmākos/vēlamos uzņēmumus pati, iesniedz CV ar tekstu - ļoti vēlētos strādāt jūsu uzņēmumā, ja rodas kāda vakance, priecāšos, ja sazināsieties, tiri piri ;) :)
29.05.2013 10:29 |
 
Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Darbu atrast NAV viegli, jo tā NAV RĪGA. Un Rīgā, ja līdz tai ir jābrauc vismaz 30km ikdienā, neņems visi tādu darbinieku, kurš pats nedzīvo galvaspilsētā.

Da labi! Mans teetis un labs draugs tieshi taa arii straadaa Riigaa dziivodami 40km no taas. Es nesaku, ka tas ir ideaals variants, bet nu nevajag arii nezinot izteikt taadus argumentus un veel pielietojot Caps Lock, lai izceltu savu taisniibu :D
29.05.2013 11:00 |
 
Reitings 6037
Reģ: 10.08.2011
Tas ir normāli, ka 300ls var sakasīt par to, ka no rīta līdz vakaram strādā, ieskaitot brīvdienas!

Manai mammai ir tāpat.

Es saprotu, ka algu, nodokļu, rēķinu un cenu sistēma/ politika Latvijā NAV normāla.
Varbūt kādam no Taviem vecākiem vai patstāvīgajam (brālim?) braukt strādāt uz citu valsti? pagaidām vienīgais risinājums latviešiem...
29.05.2013 11:01 |
 
Reitings 444
Reģ: 29.01.2009
Izlasīju visu diskursiju, un lūk manas pārdomas...

Ja kāda grib dalīties līdzīgās sajūtās, lūdzu. Viss pārējais ir lieks. Galu galā padomu te neprasīju, tikai izkratīju sirdi!


Mīļā, Sēne, ko tad tu vēlējies? Lai visas, kurām ir naids uz LV sanāk bariņā un sāk čīkstet cik viss ir slikti. Tas būtu šausmīgi, jo traki ir čīkstēt vienam, bet vēl trakāk ja to darba barā, tādā veidā vēl vairāk uzvelkoties un neredzot neko labu un pozitīvu.


Pateikšu to, ko tu acīmredzot negribi dzirdēt!
Saņemies un paskaties uz to visu ar vēsu galvu! Nekad dzīvē neiet tikai labi, vienmēr ir kāda "melnā" svītra. Tāda ir dzīve.
Bet pats galvenais, ka mēs paši nereti ietekmējam to, ka šāda melna svītra uznāk.

Protams, katram ir sava izvēle, un neviens viņu par to nosodīt nedrīks.
Mēs nevaram nosodīt tavus vecākus. Varam tikai izteikt savu viedokli.

Es uzskatu, ka jūs vēl ne tuvu neesat tajā sliktākajā situācijā.

Citiem iet vēl daudz, daudz sliktāk!


Arī mana mamma, katru darba dienu un vēl sestdienas dodas uz darbu, saņem par to tuvu minimālajai algai, un vēl tērē katru mēnesi 53Ls (2,20Ls dienā- 24darba dienas mēnesī) ceļa izdevumiem, jo mājas atrodas 25 km ārpus pilsētas.
Un nesūdzas, jo nav jau citu variantu. Citiem ir vēl mazi bērni un kredīti, un arī viņi strādā par tādu algu.
Bet vai tad ir izvēle?

Lielākais LV iedzīvotāju vairums ''treknajos'' gados dzīvoja pāri saviem ienākumiem. Tur arī radās tās jaunās mājas un lepnie auto.
Un sākoties krīzei, nezināja ko ķert un kur grābt, jo visa lepnā dzīve balstās uz kredītiem, kurus nevar atmaksāt.

Tur arī ir tā lielāka problēma.
Vēlme dzīvot pāri saviem ienākumiem, līmenim.

Nu piedod, bet nevar tā darīt. Kuram, tad negribas tādtu dzīvi, bet ir jāpadomā reāli.


Mans ieteikums, nečīksti, tas neko nemainīs. Būs tikai trakāk, ja kritīsi deprasijā.

Katrā lietā ir jāsaskata pozitīvās lietas.

Un es atkārtošos sakot, ka vajag padomat, ka citiem iet vēl daudz sliktāk.
Jūs tomēr, neesat badā, tu neesi viena šajā pasaulē.

Saņemies!

Mans ieteikums, meklētjot darbu, neceri uzreiz uz zelta kalniem.
Ņem savu CV un dodies uz veikaliem, kafejnīcām un personīgi interesējies par darba iespējām. Tas radīs labu iespaidu taviem potenciālajiem darba devējiem.

Lai veicas!
Un nenokar snīpi! :)
29.05.2013 11:03 |
 
Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Darbu atrast NAV viegli, jo tā NAV RĪGA. Un Rīgā, ja līdz tai ir jābrauc vismaz 30km ikdienā, neņems visi tādu darbinieku, kurš pats nedzīvo galvaspilsētā.


Par šo gan piekrītu Pievakarei - pati arī agrāk nedzīvoju Rīgā, mācījos pilna laika klātienē, strādāju un katru dienu braucu 65 km no/uz Rīgu. Tā ir Tava atbildība vai vari, vai nevari izbraukāt.
29.05.2013 11:03 |
 
10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Oj, pievakare, tikai nevajag. Salīdzināji savu tēvu ar iepriekšēju lielu pieredzi un studenti, kurai ir 1 vai 2 darba pieredzes. Es to neizdomāju, saku no savas ikdienas un tā, kam pati eju cauri. Personīgais auto vai sabiedriskais autobuss nav viens un tas pats, pieredze nav viena un tā pati, zināšanas nav vienas un tās pašas. Turklāt es neteicu, ka neviens nepieņem darbā.
29.05.2013 11:03 |
 
10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Un izcēlu es to tām, kuras domāja, ka meitene dzīvo Rīgā, kur darbu atrast ir elementāri, ja tur ikdienā uzturas, bet ne jau citā pilsētā, kur darba vietu skaits ir krietni ierobežots.
29.05.2013 11:05 |
 
Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
To, ko esmu pamaniijusi - Winterra, tev argumenti nedaudz atrauti no reaalaas dziives.

Es saprotu, ka pieredzes darba jomā nav, darba devējiem (nu reti kurš ir gatavs pakārtoties vienam cilvēkam) nevajag tādu strādnieku, kuram nepieciešams speciāls grafiks, lai paspētu aiziet uz studijām un vēl strādāt pusslodzi.

Protams, negalvoshu tagad par visiem darba deveejiem, bet var atrast. Taads liels veikalu tiikls kaa Rimi man paziistamajam studentam prasiijis vinja lekciju sarakstu, lai saplaanotu vinja mainjas.
29.05.2013 11:07 |
 
Reitings 2248
Reģ: 12.03.2009
es gan nepavisam negribētu piekrist tam, ka Rīgā dabūt darbu ir elementāri. Man draudzene ar maģistra grādu, riktīgi labu darba pieredzi, gudra un intelektuāla, bet jau 4 mēnešus bez darba sēž, lai gan sūta ntos CV, staigā uz ntajām pārrunām, bet nekā.
29.05.2013 11:07 |
 
Reitings 444
Reģ: 29.01.2009
+ savam sarakstītajam blāķim, gribēju piebilst, ka Auto Lv tiešām ir gandrīz kā luksus, jo ja ņem vērā kādi ir ceļa nodokļi, par bezceļiem, kādas naudas plēš servisos, un cik maksā degviela.

Visbēdīgākais, kam var piekrist ir tas, ka tu pabeidz augstskolu, un nevari atrast darbu, jo tev prasa pieredzi šajā svērā.
Tas tiešām ir traki, taču, tā ir, un ar to ir jāsamierinās!

P.S. Atvainojos, ka nemāku savu domu noformulēt īsāk! :D
29.05.2013 11:10 |
 
10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Pievakare, nevajag no konteksta izraut vienu teikumu un pārvērst mani par dumjo. Es te galvojos par visiem darba devējiem? Nē. Es kā students neietu rukāt uz Rimi vai Maximu, man sava veselība svarīgāka, laikam vajadzēja pierakstīt, ka es nerunājo par tiem darbiem, tādēļ to neiekļauju tajā, ko rakstīju. Nav vienkārši likt otram darbiniekam, piemēram, ar kuru jāsastāda sev mēneša grafiks, pakārtot viņa dzīvi sev, jo jāpaspēj no 4 atbraukt uz savu maiņu vai arī iekļaut kādu dienu, kad ilgāk ir sesija un jāmaina atkal kaut kas.
Raccoon, es to saku salīdzinājumā ar kādu mazpilsētu! Ja Rīgā darbu var meklēt pusgadu un kaut ko atrast, tad mazpilsētā 3 gadus cerēt uz vienu vakanci.
29.05.2013 11:12 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits