Ar katru dienu arvien vairāk ienīstu Latviju. Ne zemi, bet valsti.

 
Reitings 201
Reģ: 29.05.2013
Šis nebūs kārtējais stāsts par to, ka sliņķi, kuri nevar pacelt savu pakaļu no krēsla un kaut ko darīt lietas labā. Šis būs stāsts par manu ģimeni. Mans tētis ar labu atalgotu darbu + savu biznesu, kopējie ienākumi aptuveni četru ciparu skaitlis. Strādā no rīta līdz vakaram. Veselība smagi pabojāta. Mamma BIJA labi atalgotā darbā - ATLAIDA, samazinot darba vietas, sakarā ar krīzi. Nevarēja nekur atrast darbu, tagad raujas divos darbos, nepārspīlējot no 7 rītā līdz 22 vakarā, ARĪ SVĒTDIENĀS, abi darbi ir neatbilstoši iegūtajiem grādiem, samaksa par diviem darbiem kopā SMIEKLĪGA! Ja tas ir svarīgi, tad nedzīvojam Rīgā. Četri bērni. Es un mans brālis - studenti. Brālim ir haltūras, kur viņš sev nopelna kādu naudiņu, tomēr pārsvarā gan manus, gan mana brāļa izdevumus par īri, ēšanu, transportu sedz vecāki. Nekādas lielās ekstras nav - abi dzīvojam kojās, ēdiens līdzi tik, cik var iedot, īpaši netērējamies, nekādas kabatas naudas drēbēm vai kosmētikai, protams, nav, viss pieticīgi, bet tāpat ikmēneša summa salasās drausmīga. Trešais bērns - vidusskolā. Ceturtais - patstāvīgs, strādājošs, bet arī nepelna daudz, iedod vecākiem ik mēnesi kaut kādu naudu, lai vieglāk. Tagad pa vasaru man, manam brālim, manai māsai (vidusskolniecei) iespēja atrast darbu, jo nav vairs skola. Brālis jau atrada (atkal kaut kāda haltūra), bet man un manai māsai ļoti, ļoti grūti. Kāpēc ienīstu Latviju? Jo mūs izmeta no mājas!!! Pašu celta, iekopts dārzs, tēta sapnis - tā vienkārši izmeta. Parāds NEBIJA liels, kavējāmies termiņos, bet pēdējos mēnešus visus termiņus ievērojām. Protams, tas nav gala verdikts, bet cerība ir niecīga, jo esam jau daudz lietas labā darījuši. Kā lai šādā valstī vispār savelk galus kopā, te par cilvēkiem ņirgājas. Jā, un nevajag teikt, kāpēc cēlāt māju, kāpēc ņēmāt kredītu, neapdomīgie utt. Treknajos gados mūsu ienākumi tiešām biji trekni, bet kas ir tagad... tagad mēs esam pie sasistas siles. Nu nebijām mēs tik ļoti neapdomīgi vai tādi sliņķi, lai rezultāts būtu tāds, kāds ir tagad. Uzskatu, ka valstij ir jāuzņemās daļa vienas. Un ko lai tagad mēs darām? Tik liela ģimene, ar diviem mājdzīvniekiem (lieliem suņiem)? Pretīgi te dzīvot!
P.S. Šī diskusija nav FAKE! Es te piereģistrējos, lai izkliegtu savu sāpi.
29.05.2013 00:29 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Seene-zinu to sajuutu,ka liekas tik tuvu esi meerkim ,un viss atkal jaasaak no gala!Man liekas ,te daudzas jaunas sievietes tam izgaajusas cauri.Loti gruuti to paarvareet tiesi tad,kad esi izjutusi ,kaa ir- buut uz zalaaka zara un tad nokrist atkal zemaak!Vienmeer atceros viira draudzeni,kura pazaudeeja millionus -vina teica-jaamaak pazaudeet,ja to nemaak,tad beigas...Laikam taa ir.Valsti mees varam vainot, vai nevainot,citur neiet nemaz labaak.Ir cilveeki,kurus Dievs miil vairaak,ir taadi,kuriem jaaiet cauri gruutiibaam .Es ieteiktu ciiniities par maaju visiem speekiem-es straadaatu visus iespeejamos darbus,lai tikai saglabaatu iipasumu...nauda bankaa arii "var aiziet"...bankroteejot bankai,bet iipasums vienmeer buus tomeer kaut kas ,kur nauda ieguldiita...!
Te arii nav zaale vienmeer zala un es domaaju ,ka citur aarzemes arii...Ir jaaiziet cauri citaam gruutiibaam-prom no gimenes,svesumaa,kur cilveeki pat domaa citaadi,citas veertiibas!Es noteikti ieteiktu tureties pie saveejiem...zinu no pieredzes,kaa tas ir -pamest visu un doties pasaulee.Varbuut pat ieguustam daudz materiaalaa zinaa beigaas,bet tik daudz zaudeejam ,ja maajaas paliek muusu radi...!Turies,samiilo mammu un saki,ka viss buus labi,visiem jaasavelk jostas-tas tiesa!
29.05.2013 07:22 |
 
Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Sēne, nosūtīju Tev privāti vēstuli.
29.05.2013 07:32 |
 
Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Aarpraats, shii diskusija tieshaam kljuvusi par izlutinaata beerna chiiksteeshanu. Jaa, nedod dievs katrai LV gjimenei shaadu situaaciju - gjimenes ienaakumi virs tuukstosha ar reaali tikai vienu apgaadaajamu beernu (vidusskolnieci). Ir 2 mashiinas, VAR uztureet sunjus par 80ls (man visu muuzhu ir dziivnieki un neviens nav noeedis tik daudz). Par ko te suudzeeties?!! Es tieshaam esmu shokaa, jo ieprieksh veel domaaju, ka autore par algaam kaut kur nokljuudiijaas.

Kas attiecas uz darbu - jaunieshi VAR atrast darbu! Darba neatrashana attiecas tikai uz labajiem darbiem, ti, jauniesha izveeleetajaa specialitaatee, jo jau iepriekshmineetaas vietas (rimi utt, arii daudzi apgjeerbu veikali) met darbu pakalj - man ljoti daudzi paziistamie taados straadaa un ne tikai Riigaa. Un ja runa ir par reaalu naudas truukumu, domaaju jebkursh labaak straadaatu rimi nekaa vispaar nekur un vainotu valsti. Probleema shai situaacijaa tieshaam ir taa, ka nav jau naudas truukums! Ir meitene, kurai tagad ir samazinaati teerinji un vinja besaas uz valsti, kam te vispaar nekaada sakara.
29.05.2013 07:32 |
 
Reitings 360
Reģ: 17.01.2013
platinum
Tu no visa atbrīvojies,kas nedod tev labumu?
29.05.2013 07:43 |
 
Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Seene, tu saki, ka komentaari internetaa ir rupji un te daudzas uzbruuk tev. Apskaties, luudzu, savas teemas virsrakstu un savus pirmos rakstus. Vai tu neesi taa, kas pirmaa saakusi rupji izteikties pret valsti? Bez jebkaada pamata! Tu saac savu sirds izkratiishanu ar taadu negatiivismu pret valsti un ceri, ka tev atbildees ar pozitiivismu? Varbuut padomaa, kaadu attieksmi tu sniedz un kaadu ceri sanjemt? Mani, piemeeram, tieshaam uzsita manas - muusu - valsts nolikshana ne pa kjeksi, jo man Latvija ruup.

Un par LV nolikshanu vakar Tvnetaa lasiiju rakstu - kur vienam puisim par to, ka vairaakkaart komentaaros rakstiijis, ka valsts un latvieshi ir debili, piespriests sods. Tieshi nodomaaju - pareizi dara! Jo cik var?
29.05.2013 07:44 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Izlasju diskusiju pa diagonāli.. Man šķiet visai nejauki, ka meitenes Tevi noliek!

Ja neesi bada situācijā un baznīca nemetas ziedot naudu, lai nopirktu drēbes.. tad ir jābūt priecīgam un pateicīgam un jālepojas ar sistēmu valstī??? Man šķita, ka cilvēki ir ambiciozāki... vai arī tādi ir pret sevi, bet ne citiem.

Es LV dzīvoju materiāli labākā situācijā nekā Sēne.. bet domājot par nākotni.. sen biju plānojusi pārcelties uz citu valsti! Protams, man patīk Latvijas skaistā daba, valoda, dziesmas.. šeit ir manas mājas, bet tā ekonomiskā situācija valstī ir traģiska! Ja man dzīvē ir kaut kādas vēlmes, mērķi (materiāli).. tad LV tie var būt tikai sapņi.. Jā, man arī ir dusmas uz valsti! Valsti, kurā nodoklis uz zemām algām skaitās viens no augstākajiem pasaulē (to kaut kā mūsu politiķi neuzsver)..


Jusuprāt, ''izdzīvošanas'' dzīvesveids ir uzskatāms par normu?

Ģimeni liek ārā no mājas.. un jums šķiet muļķīgi, ka cilvēkam ir negācijas?
29.05.2013 07:59 |
 
Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Protams, ka pažēloties tu vari un ir saprotams, ka gribas to darīt, jo ir mazinājies komforta līmenis un dzīve vairs nav tāda kā agrāk. Bet tev jāsaprot, ka agrāk tava ģimene dzīvoja stipri virs vidējā un tas, kas ir šobrīd, nav nabadzība, kuras dēļ jākrīt izmisumā, bet vienkārši augstā līmeņa nolaišanās uz zemāku. Divas mašīnas un šķirņes suņi ir ekstra. Nē, nekādā gadījumā nesaku, ka ko dzīvniekiem jāatbrīvojas, es ar savu mājdzīvnieku dalītu pēdējo maizes gabalu, guļot kastē uz ielas, bet Latvija nevienā brīdī nav vainīga pie jūsu izvēlēm. Jūsu izvēle bija ņemt kredītu, jūsu izvēle bija pirkt divas mašīnas un šķirņes suņus. Nekas no manis pieminētā nav pamatnepieciešamība izdzīvošanai.
Lai veicās ar dzīves nokārtošanu! Bet Latviju gan vainot nevajag. Darba problēmas var gadīties jebkurā valstī (paskaties, kas tagad notiek Spānijā, Portugālē, Grieķijā, tajā pašā Vācijā) un, ņemot kredītu ar to jārēķinās, ka visu dzīvi var gadīties, ka nebūs sēdēšana uz zaļa zara. Un nevienā valstī banka nav labdarības iestāde, kura žēlsirdīgi atlaidīs parādus katram, kurš negribēs no sava trekno gadu līmeņa nolaisties.
29.05.2013 07:59 |
 
10 gadi
Reitings 1002
Reģ: 24.09.2010
Ariana-man ļoti mīļi zirgi un man nav tik liela alga, lai es varētu 2zirgus turēt, bet nevaru atbrīvoties no tiem. Tas ir tas pats. Tad, kad ir finansiālās problēmas, ja nav iespēju palielināt kreditora daļu, tad jāsamazina debitora daļu.Tà ir elementāra grāmatvedība.Kāds ir cits variants-taupīt uz cilvēku pārtikas rēķina?
29.05.2013 08:00 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Libra+++
29.05.2013 08:04 |
 
10 gadi
Reitings 1002
Reģ: 24.09.2010
Un es pilnīgi piekrītu Pievakarei.Tā ir čīkstēšana, bet tā nerisina problēmu. 1000 lati - pasakiet to pensionāriem, kuri saņem 120LVL mēnesī un viņi nav spējīgi strādāt, medikamentos puse pensijas aiziet.Jā-Tur man ir žēl. Mēs visi dzīvojām labākos laikos pirms krīzes, un tie, kas mācēja pielāgoties jaunajiem apstākļiem, no daudz kā atteikties-tie arī ir veiksmīgie cilvēki. Bet citi vēl 4Gadus pēc tam slauka gaužas asariņas..
29.05.2013 08:07 |
 
Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Nu ja te viss ir tik pretīgi, nu tak kravājiet čemodānus un brauciet tur, kur piena upes ar ķīseļa krastiem, vai tad kāds liedz? Cik var zākāties?
29.05.2013 08:13 |
 
Reitings 528
Reģ: 18.03.2013
Nu meitenei ir sāpe šobrīd, nevajag brukt virsū viņai. Sparotu, ka jūs ''tikai izsakat viedokli''...
Turies!!
Un paskaties iepriekšējos komentāros, tev tur ieteica labu darbiņu ko vari savienot ar studijām ;)
29.05.2013 08:15 |
 
Reitings 2982
Reģ: 29.01.2009
visus komentārus nelasīju. Bet tāda sajūta, ka visām viss ideāli. Pirmkārt, jauniešiem ir grūti atrast tagad darbu arī tajos veikalos- viss iet sākumā caur "blatu" . To zinu, jo pašai tagad vidusskolniece meklē darbu no ģimenes, jo arī ir daudzbērnu ģimene, bet ir grūti.

Un vai tas, ka cilvēks grib dzīvot, nevis izdzīvot- ir grēks? Nedomāju viss.

Tāpēc piekrītu autorei.

Ir mūsu valstī daudz neapdomību. Par to tagad nav vērts. Bet šādu cilvēku, kurš grib dzīvot- nosodīt! Meitenes!- tad varbūt arī pašas atsakaties no daudz kā, pavērtējiet savu dzīvi.
29.05.2013 08:16 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Patīkami lasīt angry komentāru, citādi šajā diskusijā sajutos kā baltais zvirbulis :D
29.05.2013 08:20 |
 
Reitings 129
Reģ: 27.05.2013
Angry - viss neiet pa blatu ;) ari man tā likās,līdz pati sāku meklēt darbu. Vajag vienkārši piecelt savu pakaļu un reāli meklēt, ja būsi pietiekami gudrs-atradīsi ātri! Tāpēc krīt uz nerviem tie,kuri čīkst, ka darbu nevar atrast, jo viss,ko viņš dara ir sēž ss.lv un gaida,kad viņam kāds atbildēs.

Un mana mamma grūtajos laikos strādāja apsardzes darbā diennakti caur diennakti, citreiz pst vairākas pēc kārtas. Un lielākoties brīvajās dienās braukāja pa slimnīcām, jo gandrīz aizgāja pie dieviem.

Ja esi slinks vai gribi atrast darbu sēžot mājās-braucbuz ārzemēm, varbūt yur tev visu uz paplātes pasniegs!
29.05.2013 08:27 |
 
Reitings 794
Reģ: 13.09.2012
Gruuti un saprotu tevi.
Cilveks kuru es apbriinoju ir mana oomiite..vinja izgaajusi kara gadus maajaas nav bijis ko eest ,pat mazliet nee...skolaa bijusi 5 km attaalumaa no majam jastaigaa ziemaas pa tusmu utt...saakusi straadaat jau 11 gadiem un veel tagad kaa vilcieninjss pa maaju iet ...Vinja nekad nav zzelojusies par dziivi tikai teikusi,lai noveerteeju to,kas man ir nevis gauzo par to,kā man nav,jo var gadīties,ka tiek atņemtas ari tas,kas tev ir...!
29.05.2013 08:30 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Man liekas ,ka Latvijaa ir veel viena probleema,kuru es neesmu noveerojusi seit dziivojot...Latvijaa cilveeki loti sacensaas savaa starpaa...tas redzams visur un vienmeer!Manam viiram taisniiba, vins teica-ar taadaa skaistaam masiinaam visi brauc un taadi skaisti dziivokli visiem...cilveeki grib visu ,un uzreiz un loti daudz...Redzu to kaut vai savos rados-mazam beernam nepietiek ar 3 zadaliiteem...noteikti vajag vairaakus paarus,dreebes taapat-kaiminu meitenei tik daudz kleitas-tas ir sausmiigi ,ka man mazaak!Es paarspiileeju,bet tas tik loti ietekmee visus-nedod Dievs kaut ko panemt no kaiminu beerna dreebiiteem,vai nopirkt lietotaas precees-ko par mani domaas?!Manaa pusee pilniigi nevienam tas neinteresee,kaa iekaartota maaja,no kurienes dreebes,noteikti nav taa izraadiisanaas,kas kuram vairaak,mazaak...atkriit uztraukums ,ko domaas!
29.05.2013 08:32 |
 
Reitings 2982
Reģ: 29.01.2009
nē, nu var protams likt šprotes bundžiņās uz ātrumu pa minimālo algu mēnesī, bet to es, piedodiet, neuzskatu par adekvātu algu, lai arī šāda veida darbs kā tāds ir nepieciešams sabiedrībai.

Un jautājums- Patrīcij, kādu darbu un par kādu atalgojumu tad atradi, kad pacēli pakaļu? pārdevēja pa 250 ? Tas, tavuprāt, ir normāli? Un Tu pati maksā īri? Komunālos? Pērc visu nepieciešamo?

Tas nav uzbrauciens, es tiešām gribu zināt, kur ir tā zelta bedre un zelta zemes pleķītis Latvijas teritorijā.
29.05.2013 08:35 |
 
Reitings 129
Reģ: 27.05.2013
Sēne -bintereses pēc, kā tad tu meklē darbu?
29.05.2013 08:36 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Ja esi slinks vai gribi atrast darbu sēžot mājās-braucbuz ārzemēm, varbūt yur tev visu uz paplātes pasniegs!


Ārzemēs nepasniedz uz paplātes.. Bet ir valstis, kur strādājot, ieliekot daudz enerģijas un spēku.. viss tiek krienti labāk atalgots, + sociālās garantijas.
Saprotu - ja nepatīk, tad brauc prom no LV! Vai tad nevar būt dusmas uz valsti? Kāpēc citās zemēs svešinieki, ieceļotāji var dzīvot zaļāk nekā dzimtenē?
29.05.2013 08:37 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits