Ar katru dienu arvien vairāk ienīstu Latviju. Ne zemi, bet valsti.

 
Reitings 201
Reģ: 29.05.2013
Šis nebūs kārtējais stāsts par to, ka sliņķi, kuri nevar pacelt savu pakaļu no krēsla un kaut ko darīt lietas labā. Šis būs stāsts par manu ģimeni. Mans tētis ar labu atalgotu darbu + savu biznesu, kopējie ienākumi aptuveni četru ciparu skaitlis. Strādā no rīta līdz vakaram. Veselība smagi pabojāta. Mamma BIJA labi atalgotā darbā - ATLAIDA, samazinot darba vietas, sakarā ar krīzi. Nevarēja nekur atrast darbu, tagad raujas divos darbos, nepārspīlējot no 7 rītā līdz 22 vakarā, ARĪ SVĒTDIENĀS, abi darbi ir neatbilstoši iegūtajiem grādiem, samaksa par diviem darbiem kopā SMIEKLĪGA! Ja tas ir svarīgi, tad nedzīvojam Rīgā. Četri bērni. Es un mans brālis - studenti. Brālim ir haltūras, kur viņš sev nopelna kādu naudiņu, tomēr pārsvarā gan manus, gan mana brāļa izdevumus par īri, ēšanu, transportu sedz vecāki. Nekādas lielās ekstras nav - abi dzīvojam kojās, ēdiens līdzi tik, cik var iedot, īpaši netērējamies, nekādas kabatas naudas drēbēm vai kosmētikai, protams, nav, viss pieticīgi, bet tāpat ikmēneša summa salasās drausmīga. Trešais bērns - vidusskolā. Ceturtais - patstāvīgs, strādājošs, bet arī nepelna daudz, iedod vecākiem ik mēnesi kaut kādu naudu, lai vieglāk. Tagad pa vasaru man, manam brālim, manai māsai (vidusskolniecei) iespēja atrast darbu, jo nav vairs skola. Brālis jau atrada (atkal kaut kāda haltūra), bet man un manai māsai ļoti, ļoti grūti. Kāpēc ienīstu Latviju? Jo mūs izmeta no mājas!!! Pašu celta, iekopts dārzs, tēta sapnis - tā vienkārši izmeta. Parāds NEBIJA liels, kavējāmies termiņos, bet pēdējos mēnešus visus termiņus ievērojām. Protams, tas nav gala verdikts, bet cerība ir niecīga, jo esam jau daudz lietas labā darījuši. Kā lai šādā valstī vispār savelk galus kopā, te par cilvēkiem ņirgājas. Jā, un nevajag teikt, kāpēc cēlāt māju, kāpēc ņēmāt kredītu, neapdomīgie utt. Treknajos gados mūsu ienākumi tiešām biji trekni, bet kas ir tagad... tagad mēs esam pie sasistas siles. Nu nebijām mēs tik ļoti neapdomīgi vai tādi sliņķi, lai rezultāts būtu tāds, kāds ir tagad. Uzskatu, ka valstij ir jāuzņemās daļa vienas. Un ko lai tagad mēs darām? Tik liela ģimene, ar diviem mājdzīvniekiem (lieliem suņiem)? Pretīgi te dzīvot!
P.S. Šī diskusija nav FAKE! Es te piereģistrējos, lai izkliegtu savu sāpi.
29.05.2013 00:29 |
 
Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Sēne, meitenes uzvilkās tādēļ, ka tu ļoti sabiezini krāsas un visas bumbas mēģini novelt uz visiem citiem, kas kaut ko tev un tavai ģimenei esot parādā. Valsts vainīga, banka vainīga, augstskolas vainīgas, darba devēji vainīgi - visi citi, tikai ne tie, kuri ņēma kredītu un domāja, ka zaļi dzīvos visu atlikušo mūžu. Reizēm mēs pieņemam nepareizus lēmumus, par kuriem vēlāk nākas pastresot. Ko darīt, tāda dzīve! Nemeklē vainīgos, bet meklē risinājumu. Un viens no risinājumiem ir maksimāla atteikšanās no ekstrām un sākšana strādāt. Ir lietas, kuru vārdā nākas paciest neērtības. Tu pagaidām vēlies saglabāt visas ērtības un nesaproti, kāpēc nekas nenotiek.
30.05.2013 14:57 |
 
Reitings 201
Reģ: 29.05.2013
Rene, kas par tiem bērniem un studiju maksu? Mēs visi bērni esam pilngadīgi, tas nekas? Vari sīkāk man uzrakstīt. :)
30.05.2013 14:59 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Meitene, mīļā, valsts esam mēs. Tas nav kaut kās mistisks veidojams. Mēs paši veidojam šo valsti un procesus, kas te notiek. Un nevar gaidīt, ka valsts labos ikviena pieļautās kļūdas. Par savu rīcibu jāatbild pašam.

Ja Tu studē loģistiku, pieļauju, ka RTU. Ej uz studentu parlamentu un interesējies par studiju maksas atvieglojumiem. Zinu gadījumus, kad par studijām nebija jāmaksā, ja bija labas sekmes (un arī maksas programmās). RTU kojās bērniem bāreņiem un daudzbērnu ģimeņu bērniem, maznodrošinātajiem kādreiz bija atlaides. Interesējies!
30.05.2013 14:59 |
 
Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Un valsts nav nekāds mītisks tēls, kas kā Laimes māte nāk pie katra un no pauniņas velk ārā dāvanas. Valsti veidojam visi mēs, arī tu un tava ģimene ir daļa no valsts, kuru tu tā gāni. Atgādināšu, ka viens no galvenajiem krīzes iemesliem bija ārprātīgā kredītu ņemšana. Arī tava ģimene šajā procesā piedalījās, bet tagad vainīgs pie visām problēmām ir kāds cits.
Cilvēcīgi ir ļoti žēl, ka cilvēkiem nākas zaudēt savus īpašumus un ķepuroties kā plikiem pa nātrēm. Bet mēs paši veidojam savu dzīvi un paši atbildam par savām kļūdām, nevis kaut kāds mītisks tēls ar nosaukumu "valsts".
30.05.2013 15:01 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
oi, kā es rakstu.

Meitene, mīļā, valsts esam mēs. Tas nav kaut kāDs mistisks veidojUms.
30.05.2013 15:03 |
 
Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Pievakare, atvaino, ja esmu pāpratusi, un Tu strādā, bet tā varēja noprast, tāpēc arī nesapratu, kādas tiesības Tev aizkart mani, ja pati esi tādā pašā situācijā, kā es.

Man nav tiesību aizskart, es to necentos darīt, izteicu savas domas tikai. Es norādīju, ka par manu nodarbinātību uztraukties nevajag, jo mēs neesam vienādās situācijās - es neveidoju diskusiju forumā par savu/savas ģimenes finansiālo stāvokli. Neviens jau nebūtu sācis izteikt savas domas par tavu dzīvi, ja tu pati nebūtu par to sākusi sūdzēties.

Jā, Latvija kā institūciju, nevis savu dzimto zemi, kas ir lasāms jau virsrakstā. Tiešām nezinu, kāpēc tautai būtu jāceļas un jākrīt par Latviju, ja valsts to nedara pret mums?

Valsts = tauta.

Bēet es negribu turpināt šo mūžīgo strīdu. Vispār vari lepoties ar tik garu diskusiju, man liekas, reti par kuru problēmu (izņemot kažokzvērus, abortus un reliģiju) tik plaši tiek diskutēts :D
30.05.2013 15:06 |
 
Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Valsts = tauta.

Jā, tikai tauta neko neizlemj.
30.05.2013 15:16 |
 
10 gadi
Reitings 2910
Reģ: 27.08.2009
Jā, tikai tauta neko neizlemj.


Vai tad mēs dzīvojam totalitārismā?
30.05.2013 15:20 |
 
Reitings 55
Reģ: 01.03.2013
Es saprotu, ka gribas pažēloties.
Bet ar kādām tiesībām Tu nozākā mūsu valsti?
30.05.2013 15:28 |
 
Reitings 2870
Reģ: 20.12.2012
ērzeli un pārējās, tā tīri intereses pēc, gribētu zināt, cik Jums 19 gados CV bija ieraksti zem "darba pieredze", ja mani divi pilna laika darba ieraksti ir "sliņķe, attaisnojumu meklētāja" utt. Sviests!


19 gados biju jau vadītāja. (Sāku strādāt no 15 gadiem, apvienoju nepārtraukti ar grūtām studijām, kursiem u.c.nodarbēm)
Piedod, bet Tava attieksme ir šokējoša. Liekas, ka Tu vēlies, lai Tevi tikai žēlo, jā, piekrītu, ka iespējams šobrīd Jūsu ģimenei ir ļoti grūti, bet visticamākais, ka Tu vēl neesi gatava pārmaiņām.
Brīvdienās gribi mājās?! Šis ieraksts jau arī liecina, ka neesi gatava pieņemt grūtības un rēķināties ar to, ka dzīvē ir arī posmi, kuros ir jābūt gatavam smagi, smagi strādāt un darīt vairākas lietas vienlaicīgi, lai pēc tam justos labāk.
30.05.2013 15:30 |
 
Reitings 2870
Reģ: 20.12.2012
Vēl gribēju piebilst par autores komentāru, ka mums vienkārši skauž, ka pašas mocījāmies, strādājot un studējot vienlaicīgi, bet viņai bija iespēja, pateicoties vecākiem, iegūt kvalitatīvu izglītību mācoties.
Mīļā meitene, NEKAD nemainītu savu dzīves pieredzi 22 gados pret Tavu situāciju! Pateicoties tam, ka gan strādāju, gan studēju, man 22 gados ir savs uzņēmums un CV,kurš mani "nekad neatstās bez maizes kumosa". Praksē esmu pārliecinājusies, ko dzīvē dod tie skaistie diplomi, bet bez darba pieredzes un rūdījuma. Tā kā šo tēmu labāk nepacel. Vienlaicīgi strādājot, mana izglītība ne par mata tiesu nav sliktāka par tavu.
30.05.2013 15:36 |
 
Reitings 201
Reģ: 29.05.2013
Liene, malacis, bet es, piemēram, nekad negribētu būt Tavā situācijā. :) Neesmu karjeriste, pilnībā neesmu. ;)
Paldies pārējām par viedokļiem. Piekrītu, ka valsti nevar vainot pilnībā, tomēr, kad taisīju diskusiju pārņēma tāda bezpalīdzības un netaisnīguma sajūta.
30.05.2013 15:58 |
 
Reitings 2870
Reģ: 20.12.2012
Sēne, protams, tam gan piekritīšu. Katrs pats savas laimes kalējs. Neuztver tikai personīgi komentārus, vairums meitenes tiešām skatās uz situāciju objektīvi, bet ja Tev šie ieteikumi neder vai neliekas pieņemami, tie nav nav jāīsteno. Jebkurā gadījumā no sirds vēlu veiksmi situācijas atrisināšanā!:)
30.05.2013 16:06 |
 
Reitings 298
Reģ: 09.01.2013
īstenībā pie mums vēl viss ir labi tajās situācijās, kurā nonākusi autore ;)

Piemēram sapņu un iespēju zemē ASV, viens nepareizs lēmums, slimība un esi uz ielas - kapitālisms tā vistīrākajā izpausmē - nevari tātad nomirsti palielam ;) pensijas arī šiem bija interesanta padarīšana, jeb vecumdienās vari kļūt par bomzi pat.

http://filmix.net/dramy/8216-kapitalizm-istoriya-lyubvi-capitalism-a-love.html

Tā kā nav ko sūdzēties - ir dažādas atbalsta programmas, ir atvieglojumi. ir daudzas iespējas, kuras piedāvā arī mūsu valsts.
Un tad pavaicā vai vecāki ir apzinīgi maksājuši nodokļus, vai nav krāpušies. un ja atbilde ir nē - tad nav tiesību pārmest valstij. ir tikai tiesības pārmest sev..

Kā jau minēju situācija neapskaužama, bet saņemies un sāc darīt k.ko lai lietas uzlabotos. te tev jau ir pietiekami daudz informācijas un iespējas dotas tik cik piecelties un paņemt.
30.05.2013 16:10 |
 
Reitings 874
Reģ: 29.01.2009
Visu laiku domāju, ka neiesaistīšos šajā diskusijā, bet lasot man šķērmi metās. Šeit ir stāsts par to, ka visi slikti, mēs tik labi!
Atļaušos teikt, ka par uzņemtajām saistībām (šajā gadījumā kredītu) ir atbildīgs kredīta ŅĒMĒJS, nevis valsts, Latvija! Šis izklausās pēc tā stāsta, ja kas, tad pie visa valdība, deputāti vainīgi. Neaizstāvu mūsu pastāvošo valsts iekārtu, bet pieņemu to, kāda tā ir, bija treknie gadi, kad visi dzīvoja kā nieres pa taukiem (gan jūs, gan vēl daudzi citi), nepadomājot par nākotni, tad nāca tā sauktā "krīze" un tā skāra gan treknos uzdzīvotājus, gan valsti. Un, ja uzzīmējam pavisam garu shēmiņu, tad šajā krīzē ir vainojama ne tikai valsts, bet mēs paši - TĀS IEDZĪVOTĀJI, dzīvojām pāri saviem līdzekļiem, mākslīgi uzpumpējām visas cenas, un tad bums, viss jūk un brūk un tagad valsts vainīga! Smieklīgi, tiešām! Protams, vienmēr ir vieglāk vainot citus, nevis meklēt vainu sevī!
Ir tāds vieds teiciens - met akmeni otram, bet tikai tad, ja pats esi svēts!
30.05.2013 16:33 |
 
Reitings 3168
Reģ: 14.10.2009
Tām, kuras par elektrības+ūdens cenām minēja, atzīšos, ka mums 3istabu dzīvoklī elektrība+ūdens mēnesī izmaksā 20Ls. Drauga vecākiem ir trīsstāvu māja, kurā viņi pavada vairāk nekā pusi nedēļas, par elektrību+ūdeni maksā 40Ls. Paziņam ir viesu nams ar 12 numuriem, kur arī tad, ja mēnesī katru dienu vidēji 6 istabiņas aizņemtas, par ūdeni+elektrību 100ls kopā nesanāk, tāpēc mani tiešām šeit minētās cenas pārsteidz. Par siltumsūkņa izvēli esmu pārsteigta, bet katrs jau naudu pa savam tērē.
Sēne, runājot par to, ka man nav ne jausmas par to, cik noslogota esi studijās. Mana vidējā atzīme ir 9,58 vai pat 9,68, neatceros, strādāju darbā, pasniedzu privātstundas, bet laika man bija pietiekoši daudz visam citam. Tu pat trešdaļu no tā visa noteikti neizdari, tāpēc man nav ne jausmas, kur Tev zūd laiks. Pirmajā kursā dienā universitātē Tu pavadi max 8h, vēl 2h velti mācībām, lai gan nepazīstu nevienu studentu, kurš ko tādu ikdienā darītu, jo 1. kurss jau tāda nedaudz sarežģītāka vidusskola vien ir (es varu atzināt, ka augstākajā matemātikā neko jaunu, piemēram, neuzzināju, uzsākot studijas). 8h Tu guli, pāri paliek veselas 6h, kuru laikā var strādāt. Un tas, ka vecāki nespieda, izklausās, protams, jauki, bet šaubos, ka te daudzas, kuras uzsākušas agri strādāt, teiks, ka viņas kāds spieda, nē, ar gadiem katrs pats saprot, ka spēj pats paēst, padzert, apģērbties, mazgāties un arī strādāt, žēl, ka Tev 19 gados vēlme pēc savas naudas vēl nav parādījusies.
Un zinu, ka esmu asa, nejauka un nežēloju meitenes šeit, bet es mīlu Latviju, es lepojos ar to, ka šeit dzīvoju, es gūstu baudu no tā, ka no manis ir jēga, tāpēc es neļaušu kādam savā slinkumā un kļūdās vainot to, ko mīlu!
30.05.2013 17:14 |
 
Reitings 874
Reģ: 29.01.2009
Vulpes ++++

Tikai viens labojums, vēlme pēc naudas autorei ir, taču nav vēlme to nopelnīt, gaida, kad tā uzkritīs uz galvas.

Paies trīs gadi, autore sūri grūti mācoties un vainojot valsti būs pabeigusi studijas un tad būs diskusija, mani neņem nekur darbā, man ir augstākā izglītība, bet neviens mani neņem, jo nav pieredzes! Apburtais loks, kad reiz šie "pareizie" tētiņu un mammīšu studenti to sapratīs!?
30.05.2013 19:27 |
 
10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Jā, jo autore nekad nav strādājusi!
30.05.2013 19:34 |
 
10 gadi
Reitings 1368
Reģ: 03.01.2010
Vulpes, kaut kā pārāk lēti komunālie sanāk.
Mums ar draugu ir 1istabas dzīvoklītis. Katru mēnesi par elektrību 20-25 Ls, par ūdeni 30-40 Ls
30.05.2013 20:14 |
 
Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
Mums ar draugu ir 1istabas dzīvoklītis. Katru mēnesi par elektrību 20-25 Ls, par ūdeni 30-40 Ls


nooopietni?
man 2istabu dzīvoklis. elektrība ~5ls dzīvojot ne-taupīgi, ūdens - ~6ls. kur tādus ciparus var dabūt? :o
30.05.2013 20:18 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits