Nezeligais instruktors

Reitings 257
Reģ: 08.05.2013
Meklē aculieciniekus!
(pārkopēta informācija)

Vakar ap plkst 10.30 no rīta Rīgā, Lomonosova ielā 6, netālu no Ekonomikas un Kultūras augstskolas zem mācību mašīnas paskrēja kaķēns, mašīna nobremzēja un kaķēns veikli ielīda motora telpā. Kad piesteidzos klāt auto instruktors jau bija atvēris motora pārsegu. Kaķēns bija noslēpies. Centos saprast, kur viņš ielīdis. Instruktors dauzīja ar rokām pa motoru, lai izbaidītu kaķēnu laukā. Teicu, lai tā nedara, aicināju instruktoru kopīgi nostumt mašīnu malā un turpināt kaķēna meklēšanu tuvāk pie ietves, jo atradāmies ceļa vidū, kur pa abām pusēm brauc mašīnas un , ja kaķēns izbītos, tad skrienot uz vienu vai otru pusi tas pakļūtu zem braucošo auto riteņiem. Instruktors nebilda ne vārda, likās , ka viņam par katru cenu pēc iespējas ātrāk jātiek no kaķa vaļā, lai var turpināt savu nodarbību. Teicu, ka izsaukšu glābšanas dienestu, tad pēkšņi instruktors aizcirta motora pārsegu, iekāpa mašīnā, piedarbināja motoru un sāka braukt, pēc pāris metriem kaķēns pilnībā sakropļots izkrita no motora, vēl dažas sekundes raustījās agonijā un tad nomira.

Ļoti lūdzu atsaukties to meiteni (mācekli), kura atradās mašīnā vai kādu citu, kurš varbūt piefiksēja mācību auto numuru vai uzrakstu uz mašīnas , kas liecinātu par piederību kādai autoskolai!!! Biju tādā izmisumā un šokā, ka diemžēl šīs detaļas neatceros!!!
Vēlos noskaidrot instruktora vārdu/uzvārdu, lai rakstītu iesniegumu policijā par kaķēna apzinātu nogalināšanu !
Ja kādam ir kāda noderīga informācija, rakstiet vēstulēs.
Arta Krūmiņa

Nokopeju No feisbuka. Ko jūs teiksiet par šo situāciju?
28.05.2013 15:04 |

Reitings 536
Reģ: 24.02.2013
minēšu piemēru. ja izsprūk suns no teritorijas un kādu sakož, tad vainīgs saprotams ir suņa saimnieks. ne tā?
tad tagad suni nomaini uz kaķi, bet sakošanu un motora remontu.
saproti saikni?
28.05.2013 16:53 |

Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
ja viņš ir izmucis no mājām, tad sods pienākas dzīvnieka saimniekam. pēc likuma
Tas nekādā veidā nenozīmē, ka kāds cits tāpēc drīkstētu dzīvnieku ar nolūku sakropļot un nolemt agonējošai nāvei.
28.05.2013 16:55 |

Reitings 4343
motora remontu
Nu diez, vai kaķēns ko tik drausmīgu būtu tam motoram nodarījis... Jo sevišķi, lai vienīgais risinājums būtu - iedarbināt motoru, tādā veidā būtiski palielinot kaķa un motora saskari (pat nezinu, kā lai to pasaka).
28.05.2013 16:59 |

Reitings 536
taisnība zaptīt. bet pieļauju, ka tajā brīdī tam cilvēkam nebija vēlme/iespējas savādāk darīt.
28.05.2013 17:00 |

Reitings 536
zaptīt. protams, ka tu nezini, vai tas kaķis var sabojāt motoru.
piemēram, pārlec zobsiksna sadales vārpstām. parādās nobīde vārstu kustībai un ir nepieciešams kapitālais motora remonts. tikai kaķēns zem pārsega.
28.05.2013 17:01 |

Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
amons- ļoti neloģiska saikne :D kaķis tikai ielienot motorā, nesabojā to. tu pats viņu sabojā, pie tam vēl ar nolūku, redzot, ka kaķis tur ielien.
un saimnieku soda, ka suns kādu sakož ne jau par izmukšanu, bet par sakošanu. šajā gadījumā prasīt atbildību no saimnieka varētu tad, ja, velkot kaķi ārā no turienes, viņš tevi sakostu un kaķis nebūtu potēts pret trakumsērgu un viss pārējais.
28.05.2013 17:03 |

Reitings 4343
amon - man tiešām grūti iedomāties situāciju, kurā nevarētu rīkoties savādāk. Blakus esošā braucēja bija sieva, kam bija sākušās dzemdības un nogādāšana līdz slimnīcai bija dzīvības un nāves jautājums?
Tad - jā, varētu saprast.
Bet nu šaubos, vai iemesls tiešām bija tik sasodīti svarīgs, ka nevarētu pagaidīt 10 minūtes un vēl pamēģināt izdabūt kaķi ārā vienā gabalā.
28.05.2013 17:05 |

Reitings 4343
pārlec zobsiksna sadales vārpstām. parādās nobīde
1) un, ja zem motora tas kaķis tiek svaidīts apkārt kā blenderī, tad iespējamība kaut kam pārlekut un kaut kam nobīdīties samazinās, vai? 2) Nu tad vienkārši, ja ir ļāvis tam kaķēnam pakļūt zem motora pārsega, pēc tam aizved mašīnu uz profilaktisku apskati.
28.05.2013 17:09 |

10 gadi
Reitings 1288
Wendii, bet es runāju par dzīvību, kā vērtību, nevis par kādu iedalījumu, ko cilvēki ir izdomājuši.
28.05.2013 17:09 |

Reitings 112
Reģ: 15.10.2011
Dzīvnieku aizsardzības likumā minēts, ka jebkura dzīvība ir pati par sevi vērtība. Ja nemaldos šajā NA ir minēts par kukaiņu un insektu iznīcināšanu (tas specially for AMONS). Klaiņojošs kaķis nav tas pats kas bezsaimnieka kaķis (2 dažādi ,,statusi" - pret nevienu nedrīkst vērst agresiju).
Sodu piemēro pēc apstākļiem - cik ātri un cik mokoši dzīvnieks ir nobeidzies - to nosaka ekspertīzē. Šajā gadījumā, es pieprasītu instruktora mācīšanas atļaujas pilnīgu un neatriezenisku atņemšanu, jo viņš nerīkojās ētiski un likumīgi, rādot sliktu piemēru kursantam.

Man ir ļoti liels prieks, ka cilvēkiem nav vienalga, kas notiek apkārt - tikai kaut ko tādu redzot, reaģēsim ātrāk - ja nevar palīdzēt, iegaumējam numurus, filmējam (ja nevar palīdzēt novērst nelaimi, apdraud dzīvību) - tas ļoti noder pierādot vainu.

Bet ja tā godīgi, tas ir salīdzinājumā nekas ar to, kas ik dienu notiek lielajās fermās (cūkas,liellopi, vistas), sabiedrība saņem gatavu produkciju, balstītu uz sāpēm un ciešanām, nemaz neiazdomājoties..
28.05.2013 17:11 |

Reitings 112
Kaut kur lasīju teicienu - pati lielākā gudrība ir saskatīt vismazākajā unikālo.. Diemžēl tas ne visiem ir dots.
28.05.2013 17:17 |

Reitings 3755
Reģ: 22.10.2012
Es te tos bērnus neiepinu, viņi te tika iepīti pirms tam. :D

Wendii, nē, ja iedziļināsies manis teiktajā, pati sapratīsi, ka pretrunu tur nav. Izlasi to pēdējo tevis iekopēto teikumu 3x un sapratīsi, ka mani nesatriec pati cepšanās par to kaķi, bet gan par to cilvēku, kuri te par to pārsvarā cepas, liekulība.

Bez tam, es pati nekad sevi neesmu pozicionējusi kā dzīvnieku aizstāvi vai kā zaļi domājošu. Es tikai uzskatu, ka cilvēkam jāuzņemas atbildība par savu rīcību kā jau to iepriekš teicu šīs personas sakarā.

Un, jā - tavu uzskatus pamanīju un ņēmu vērā, bet tu tos paudi novēloti, jo tas tavs komentārs sekoja pēc tam, kad jau biju paudusi savu viedokli attiecībā uz tavējo un mans pēdējais komentārs vispār nebija adresēts tev, vismaz ne tā daļa, kuru tu iekopēji.
28.05.2013 17:19 |

Reitings 3755
Reģ: 22.10.2012
Un kaut kā nepamanīts paliek komentārs, ka šis atgadījums jau nav pirmā svaiguma...
28.05.2013 17:21 |

Reitings 524
Reģ: 28.05.2013
man patiešām ir žēl dzīvnieku, kam ir jācieš cilvēku stulbuma un nežēlības dēļ!!! tiešām, viņi nav vainīgi ,ka beatbildīgi cilvēki tos pamet vienus un tad tie rodas arvien vairāk. tāda nu ir tā dzīvnieku daba - vairoties. un tikai mēs varam palīdzēt un ietekmēt, lai viņi nevairotos:
1.būt atbildīgam par mājdzīvnieku un nemest prom uz ielas, 2.ziedot naudu un aizvest vismaz vienu kaķi uz kastrēšanu/sterilizāciju (zinu, daudzi metīsies krāgā, kāpēc būtu sava nauda tam jātērē. bet es godīgi labāk noziedoju dzīvniekiem, nekā bomžiem vai kāda cilvēka bezatbildības dēļ radušā bērna ar nosliecēm) , 3. paņemt dzīvnieku pie sevis (gan pašam prieks, gan izglābta dzīvībiņa).

Diemžēl, kā esmu novērojusi, tad cilvēki ar pārņemti ar visām tām materiālajām vērtībām, ka nespēj pat just līdzi nabaga bojā gājušajam kaķēnam. tiešām skumji, ka cilvēce (tas īstenībā ir nepiemērots vārds cilvēku sabiedrības apzīmēšanai) ir tik zemu kritusi...
28.05.2013 17:23 |

Reitings 2224
Es ceru, ka vainīgo atradīs un iesēdinās, tad viņam nebūs ilgi nekur vairs jāsteidzas!
Pretīgi, ka mums apkārt var būt tādi nežēlīgi cilvēki. Turklāt dara to atklāti, pat nekaunoties o citiem. Un kā tā meitene tur varēja sēdēt blakus tam instruktoram, bet nek neteikt, nedarīt lietas labā?!
28.05.2013 17:25 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Es neesmu ūber liela dzīvnieku aizstāve. Bet vairāk mani tracina, ka cilvēki šitā šausminās par kaut kādu kaķi, bet par cilvēku likteņiem tik traki nešausminās - par bāreņiem, nabagiem, ubagiem, bomžiem, invalīdiem un visiem dzīves pabērniem. Cilvēkam nelaime? Nu i kas... Bet vot kaķītis!... Sak', kaķītis ir bezpalīdzīgāks?... Nu, nu... Tik bezpalīdzīgs gan viņš nav, nevajag pārspīlēt.

Es neattaisnoju vadītāju. Viņš rīkojās ļoti nežēlīgi. Bet... tikpat labi viņš to kaķi vispār varēja nepamanīt un kaķim būtu beigas tā vai tā tikpat mokpilnas. Manuprāt, daudz trakāk ir kad cilvēks apzinīgi ilglaicīgi pakļauj dzīvnieku mocībām. Vot šitas ir prātam neaptverami, nežēlības augstākā pakāpe.

Nav zināms iemesls, kāpēc šoferis negribēja gaidīt un ņemties. Varbūt tam bija savi iemesli, par kuriem tagad neviens neuzzinās. Un tāpēc nav uzreiz akli jālinčo un jātvarsta visus "grēciniekus".
28.05.2013 17:28 |

Reitings 112
Neons, bet vai cilvēks bieži vien (ne vienmēr) nav pats vainīgs pie savām likstām? Nospēlē mātes dzīvoklī Fēniksā, ubago uz ielas (zinu, triviāls piemērs) un man viņa NAV un NEKAD nebūs žēl. Mēs paši bieži vien esam sava likteņa kalēji.
28.05.2013 17:32 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Nu bet vai šajā gadījumā arī kaķis nebija vainīgs pie savas nelaimes?... Neviens viņu nespieda līst motorā!

Lai nu kā, uzskatu, ka vērā ņemams viedoklis ir tikai tiem cilvēkiem, kuri vienādi attiecas gan pret dzīvnieku, gan cilvēku nelaimēm. Teikt, ka cilvēks pats vainīgs un nejust ne grama līdzjūtības, bet šausmināties par kaut kādu dzīvnieka nelaimi - tas ir absurds.
28.05.2013 17:37 |

Reitings 524
Reģ: 28.05.2013
Neons -
Tu lasīt nemāki vai kas ar Tevi? "Manuprāt, daudz trakāk ir kad cilvēks apzinīgi ilglaicīgi pakļauj dzīvnieku mocībām". Un tas, ka viņš zinādams, ka zem pārsega kaut kur tur kaķis ielīdis tomēr izdomā braukt tālāk - tā nav apzinīga dzīvnieku mocīšana? Un arī varēja izlasīt, ka kaķēns uzreiz nav nomiris. Tā ir mocīšana!

Un es tomēr iebildīšu -
"Bet vairāk mani tracina, ka cilvēki šitā šausminās par kaut kādu kaķi, bet par cilvēku likteņiem tik traki nešausminās - par bāreņiem, nabagiem, ubagiem, bomžiem, invalīdiem un visiem dzīves pabērniem. Cilvēkam nelaime? Nu i kas... Bet vot kaķītis!... Sak', kaķītis ir bezpalīdzīgāks?... Nu, nu..."

Jā, dzīvnieki ir bezpalīdzīgāki nekā cilvēki, jo tos cilvēki ir pakļāvuši un radinājuši!! Cilvēki, pie tā, kāda ir to dzīve ir paši vainīgi. Kurš gan cits veido mūsu dzīvi, ja ne mēs paši vai vismaz mūsu vecāki???
28.05.2013 17:39 |

Reitings 4343
tāpēc nav uzreiz akli jālinčo un jātvarsta visus "grēciniekus"
Jālinčo nav. Jāziņo policijai un jāļauj viņiem noskaidrot visu situāciju (vai bija kādi attaisnojoši iemesli vai nē) - ir.
Cilvēkam nelaime? Nu i kas... Bet vot kaķītis!.
Es laikam palaidu garām, kur kāds būtu rakstījis, ka viņa acu priekšā gadījusies identiska situācija ar cilvēku, un viņam par to bijis nospļauties.
28.05.2013 17:40 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits