Sāp ellīgi

Reitings 385
Reģ: 14.05.2013
Meitenes jau kuro gadu mokos ar gudrības zobiem, tad sāp, tad pāriet. Pirms gada biju uz konsultāciju, daktere teica, ka visi 4i jāoperē laukā ar steigu. Bet tad man tieši kaut kā pārgāja sāpes, parādījās jauns darbs un skolā eksāmeni jākārto, tad nu tā arī novilku, jo nebija iespējas izbrīvēt tās divas nedēļās(dod slimības lapu). Tagad sāpes atjaunojās un riktīgi visa mute sāp :( Sakiet lūdzu, kur lētak var izoperēt un vispār kādas cenas? Man toreiz teica, ka 360 Ls par 4iem, bet zinu, ka ir kur lētak taisa..
28.05.2013 12:36 |

Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
nu tagad noteikti dari to ar steigu, bet ne visiem 4 uzreiz, ja vien visos 4 nav strutas. tev droši vien viņiem nav kur iznākt (tāpat kā man bija ar diviem) un tāpēc pēc tam rodas iekaisums un strutas. labāk ej pie zobārsta pēc iespējas ātrāk. domājams, ka lētāk tev sataisīs parastā slimnīcā, ja vien viņiem ir attiecīgā aparatūra. tikai vispirms tomēr painteresējies par pašu ārstu, kādas atsauksmes, lai gan īpaši tev tam laika nav.
Jelgavas slimnīcā man viena šāda griešana, raušana un sūšana izmaksāja 60 ls. otram zobam nebija šuves un tad bija, manuprāt, kādi 40-50 ls. ar rīgu gan tev nemācēšu pateikt, bet ej un negaidi vairāk neko, lai nepāriet uz citiem zobiem
28.05.2013 15:20 |

Reitings 385
katjeniite, cik tu samaksāji tajā otrajā? :) paliki arī pa nakti? :)

Došos laikam tieši uz turieni, gan jau būs okei un mani zobi mani nepievils :D
28.05.2013 15:22 |

Reitings 385
Sany, jā esmu riktīgi nobumbulējusi :D bet nu pa atvaļinājumu beidzot to izdarīšu :) - jo nevēlos darbā ņemt slimībeni :( tomēr gribu visus uzreiz izņemt un atveselošanās domāju būs diezgan ilga :(
28.05.2013 15:24 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Man arī savulaik sāpēja, kad auga gudrības zobi, bet tāpēc vien, ka sāp tos raut ārā? Mans zobārsts man savulaik teica, ka normāli veseli zobi nav jārauj ārā - varot noderēt. Tāpēc, ja viņi nav bojāti vai deformēti, labāk pacieties un nerauj tos ārā. Galu galā, ja reiz viņi tur aug, tātad kaut kam ir noderīgi.
28.05.2013 15:25 |

Reitings 385
Neons, man nav viņiem kur augt, man jau viņi griežās kaulā, tur vispār pat izšķelties nav kur :D man teica, ka viņi tikai spiedīšo pārējos un tā var dabūt reāli šķībus zobus :(
28.05.2013 15:27 |

Reitings 157
Scarlet Tagad galīgi neatceros, bet man liekas ka ap 100 ls, konsultācijā paprasi dakterim cik maksās un vai var lētāk sarunāt ;) Neatceros kā sauca dakteri, bet bija ļoti foršs un lai arī operācija nebija vienkārša veica to samērā ātri.

Un man nebija jāpaliek pa nakti, operēja no rīta un tajā pašā dienā ļāva braukt mājās. Protams, vajag lai kāds aizved, jo narkoze vēl iedarbojas.

Es iesaku tad visu 4 uzreiz, jo man vismaz bija tā, ka vajadzēs visus 4 dabūt laukā jebkurā gadījumā, tad priekš kam mocīties divreiz. Nedomāju, ka tas kaut kā diži saīsina atveseļošanās periodu.
28.05.2013 15:31 |

Reitings 11996
Nu ja tevi jau zobārsts apskarījās, tad skaidrs. Bet atkal - uzreiz visi četri jārauj? Lai būtu gana daudz vietas pietiek tak pa vienam izraut no augšas un apakšas... Man vēl pirms gudrības zobiem visi mani ir ļoti cieši saauguši (ok, ir jau arī šķībi, bet tas tā). Parādoties gudrības zobiem, lai arī vietas itkā nebija, joprojām viss ir kā agrāk. Starp citu, man toreiz viens "gudrs" jauns zobārsts arī teica, ka noteikti jārauj, vietas nebūs u.t.t. Un kad es saņēmos to darīt, tad tieši Stomatoloģijas institūtā profesors mani atrunāja.
28.05.2013 15:33 |

Reitings 8272
nu skaties, tev jebkurā dienā var palikt sliktāk, ja tev jau tur ir strutas. vsp, ja strutas iekļūst asinīs, tad cilvēks 3 dienu laikā var nomirt. jau pēc pirmās trakās dienas tev būs asins pārliešana. nu es gadu nemocījos, bet novilku tāpat ilgi.
vsp jau pati raušana nesāp nemaz, jo taču iešpricē. manā gadījumā šprices bija daudz, jo tur bija arī strutas. vienīgā nepatīkamā sajūta ir, kad to zobu rauj ārā. nu tad gan bija sajūta uz pāris sekundēm, ka man smadzenes vnk izvilks :D bet tas ir paciešams. tas aizņēma, ja nemaldos, apmēram 20 min. lielākās sāpes sākas pēc tam. labāk uzreiz ņem slimības lapu vai sarunā darbā, ka vismaz 2 dienas nebūsi, jo darbā jau nu tu nenosēdēsi. es 3 dienas nomocījos tādā kā teikt agonijā un nogulēju bezsamaņā gandrīz no tām sāpēm un zāļu daudzumu. uzreiz jau pēc operācijas iesaku ieiet aptiekā vai paņemt līdzi ibumetinu. un dzer uzreiz 2 tabletes (zobārste teica, ka nekādu ļaunumu tas neizraisīs). vai arī dzer nimesilu. tas gan dara lielu skādi organismam, bet pēc tā es tik traki nemocījos un kkā ātrāk tiku galā.
28.05.2013 15:33 |

Reitings 8272
Neons- nepietiek gan. ja zobam nav vietas, kur iznākt, viņš sāks deformēt un bojāt citus zobus. ja vienu izrauj, tas nenozīmē, ka pārējie vienā mirklī sab'īdās tā kā vajag un nākošais gundrības zobs var iznākt netraucēti. katram zobam ir viena konkrēta vieta. par piemēru ņemsim - ja tev pieaug vēl viens īkšķis, nogriežot mazo pirkstiņu, ābiem īkšķiem no tā nepaliks vieglāk. tas tā, lai vieglāk izprastu to.
man gudrības zobs bija pārāk talu - faktiski iekšā žoklī. atrāva visu vaļā, lai izrautu to zobu. pēc tam man viss saauga kopā un es neteiktu,ka man mutē būtu vairāk vietas. tikko kā saauga žoklis, tā nekāda brīvas vietas man aizmugurē nebija.
28.05.2013 15:38 |

Reitings 385
Sany, man daktere teica, ka dod divas nedēļas slimības lapu, pēc operācijas nakts jāpavada tur. Un pašu operāciju es nejūtīšot, jo būs lielā narkoze, jutīsu tikai pēc tam visu. Tur kkās esot jālauž utt. Jo man jau tie zobi augšā pat nav redzami vēl, viņus griezīs cik sapratu. Nezinu par strutām, vai ir vai nav, tikai sāpes pagaidām tajā vietā :(
28.05.2013 15:41 |

Reitings 2796
Reģ: 20.10.2009
Man izrāva gudrības zobu vakarā, nākamajā rītā gāju strādāt... sajūtas un skaņas raušanas laikā pretīgas, bet nu nebij nenormālas sāpes.. caurums, kā es to saucu, pec tam 2 dienas sāpējapadzēru ibumetin un viss...

Bey nu man laikam bija tāds viegls variants.. :)
28.05.2013 15:49 |

Reitings 385
Gan jau Šēka, jo man jau pateica, ka mājas 1majā naktī netikšot, obligāti jāpaliek.. :(
28.05.2013 15:50 |

Reitings 11996
Sany, žoklis un zobi nav pirksti. Zobi bīdās un žoklis aug, ja kas... Bet es neesmu zobārsts un neesmu redzējusi Scarlet zobu stāvokli un situāciju.
Es tik izstāstīju savu pieredzi, ka ne vienmēr ir obligāti jārauj. Iesaku kārtīgi to apdomāt, izvērtēt un pārbaudīt.
28.05.2013 15:55 |

Reitings 385
Neons, jā ir normāli, ka gudrības zobiem augot ir sāpes un tāpēc uzreiz nav jārauj laukā. Bet man rentgens uzrādīja, ka tomēr ir jāņem laukā. Un es jau 6 gadi mokos ar to augšanas sāpēm- periodiem. tagad ir vistrakāk, kad sāp visi četri un pilnīgi redzams, ka viņiem pat mazas starpiņas nav kur palikt :) :(
28.05.2013 15:58 |

Reitings 11996
6 gadi ir normāli, ja kas... Man kaut kas ap to pašu ciparu bija. Viņi aug ļoti lēnām un žoklis paspēj paplesties pa to laiku.

Lai nu kā - klausi savam zobārstam! Ne es, bet viņš ir speciālists tajā jomā. ;)
28.05.2013 16:03 |

Reitings 157
Man bija tā, ka nekādas sāpes un nekas tamlīdzīgs nebija. Zobi man ir ļoti cieši un un tādēļ apakšā nestāv gluži glīti, aizgāju runāt par breketēm un tur arī noskaidrojās, ka tas ir no tā ka gudrības zobi stāv nevis savā vietiņā, bet viņiem tāda nav - nepietiek vieta un līdz ar to viņi aug jau gandrīz perpendikulāri pārējiem zobiem un spiež tos kopā, tā ka izaugt ārā nemaz nebūtu varējuši. Iespējams, ka viņi nemaz nebija sākuši augt, tāpēc nesāpēja. Vismaz izvairījos no tā.
28.05.2013 16:20 |

Reitings 347
Ārprāts.. Manuprāt drausmīgākais savienojums: Zobārsts+ Operācija. Es vienkārši apčurātos no bailēm, ja es uzzinātu, ka man draud tāds savienojums. :D Veiksmi.
28.05.2013 19:29 |

Reitings 8187
Reģ: 27.12.2009
Ir arī kāds laimīgs stāsts sakarā ar gudrības zobiem? :D
Man viņi tagad tā smuki aug, ir jau nedaudz izspraukušies ārā,bet nekas nesāp.
28.05.2013 22:05 |

Reitings 700
Reģ: 03.03.2013
Ir arī kāds laimīgs stāsts sakarā ar gudrības zobiem?

Ir, ir! :D Visi 4 izauguši, vieta daudz maz ir, pārējie zobi nav nepareizi sabīdījušies... Vienīgi man vienam smagana nedaudz pāri, mēdz iekaist. Sestdien eju pie zobārsta, tad jau redzēs, kādā stavoklī viņi man ir, jo mūsdienu cilvēkam gudrības zobi jau vairs nav nepieciešami, tas viņu novietojums arī nav labākais - mēdz baigi bojāties, jo grūti tur stūrī tikt klāt un iztīrīt...
29.05.2013 00:11 |

Reitings 2230
Ir arī kāds laimīgs stāsts sakarā ar gudrības zobiem?

Manējie jau labu laiciņu mēģina izaugt, līdz pusei jau ir. sāpēt nesāp :) tikai pasā sākumā, kad līda cari smaganām, bet tās nebija neciešamas sāpēs.
Man vispār laikam ir pieradums pie zobārstiem pēc brekešu lietošanas un zobi sev imunitāti izveidojuši. Reti kad kas sāp un no zobārstiem bailes nav :D
29.05.2013 00:18 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits