cilvēki.

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
Uz kurieni mēs ejam? Jauni puiši sabiedriskajos sēž kā tādi kropli. Sievietes(gados vecas, grūtnieces) stāv kājās...Atļaujas vēl neapmierinātā tonī uzbrēkt, lai palaiž kungu garām uz izeju, kamēr šis stiepj savu miesu ārā no beņķa.
Tikpat žēl ir lasīt arī diskusijas, kur sievietēm nevajag kāzas, atbalsta vienas nakts sakarus un nesaprot kādēl ir jāguļ pārim vienā gultā.
Pieļauju, ka šeit iespējams ir ļoti daudz super jaunu meiteņu, tas ir tāds vecums, kad par pieaugušo lietām gribas ko gudri runāt. Savādāk tiešām skumji, ka pieaugušām sievietēm ir tāda domāšana un dzīvesveids.
27.05.2013 16:20 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Kopš pārstāju braukāt ar sabiedrisko un eju ar kājām, mazāk sliktu emociju. :D Tas nav uzbrauciens, tā tiešām ir. Nav jāklausās kaut kādi uzdirsieni no vecenēm, jāpacieš stūķēšanās un svešu cilvēku rīvēšanās apkārt.
Vienīgais, kas gan mani patiesi šokē, ir mūsdienu skolnieku nežēlība(piemēram, tas gadījums skolā, ko Bez tabu stāstīja), visatļautība, kā arī pāragrā seksošana(kad uzzināju, ka viena 7.klasē dzemdēt taisās, tad gan gandrīz izspruka ''kad es augu... :D''). Nesaprotu tos vecākus, kas nenormāli izlaiž savus bērnus un neiemāca ne pieklājību, ne cieņu ne vispār kaut ko. Protams, kad es skolā mācījos, arī bija neaudzināti idiņi, bet ne tādos kvantumos kā šobrīd un tad viņi arī neatļāvās tik daudz(piemēram, stundas laikā rupji apsaukāt skolotāju neatļāvās neviens).
27.05.2013 16:51 |

Reitings 3031
Reģ: 09.09.2012

tak tas pensionares vispār ir kas unikāls. līdz transportam 100m skrien ātrāk nekā es, bet, iekāpjot tajā, tēlo pusbeigtas nabaga dzīves izmocītas večiņas.

Noskrien tu 100 metrus sprinta. :D
27.05.2013 16:52 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
man savukárt riebjas, ka omes lien sabiedriskajá trakajás stundás, kad visi uz/no darba. vispár pensionári par biljeti nemaksá vai maksá mazák, tapéc domáju, ka nav obligáti jálaizh, citreiz lai tiktu busá vinji izgrústa visus, tam spéka pietiek, nu tad lai stáv kájás. parasti laidu sédét vecus silvékus, kur redzams, ka vinjai grúti stávét, nevis piemáléjushos tjotju ar párbalinátiem matiem, kas visus izgrústa pirms kapshanas busá - es maksáju par biljeti man ir tiesíbas sédét. ja táda man ko teiks, tá arí atbildéshu, pateikshu lai nákamreiz kápj ká cilvéks transportá, nevis ká terminators.

grútnieces palaizhu. páris reizes esmu piecélusies lai palaistu vecíshus sédét, tie vienmér paliek stávot kájás un mani nolamá, sakot, ka tu tachu esi sieviete, kápéc celies, tev ir jásézh, nevis mums... kaut pashi ísti kájás nestáv...
27.05.2013 16:53 |

Reitings 425
Reģ: 10.10.2012
degradējas.
27.05.2013 16:54 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
5dienās sanāk braukt autobusā, kurā lielāko daļu aizņem karavīri un tiešām nesaprotu, kā viņiem nav kauna pašiem sēdēt, kamēr omītes un ōpīši stāv! Vienmēr tāadu dusmu uzsit! Lupatas tādi :@
27.05.2013 16:56 |

Reitings 7781
nu tas jau ir salīdzinājums tikai. reāli sievietes gados nereti ir spēcīgākas nekā patiesi ir. cik reizes nav redzēts, ka tik nadzīgi iekāpj sab. tr., ar elkoņiem vēl izbaksta vietu,un tad, ja nelaiž, sāk gāzelēties, elst un pūst. tādas kuces es nelaižu nekad sēdēt. piedāvāju vietu tiešām normālām kudzītēm, kuras to ir pelnījušas, nevis badmirīgām nekauņām.
27.05.2013 16:56 |

Reitings 539
Reģ: 29.01.2009
success, lūgt, dažkārt, ir ļoti grūti, kauns utt.
Var, taču, redzēt, ka cilvēks vecs, grūti nostāvēt kājās, ir jāpalaiž, nevis jāizliekas par aklu un jāgaida, kad lūgsies.
Vnk iedomāsimies sevi viņu vietā, paši kādreiz būsim veci, nez, kā mums patiks baudīt necieņu no jauniešu puses...
27.05.2013 16:57 |

Reitings 7781
karavīri nereti ir no dziļiem laukiem. uz armiju nāk, jo te viņiem būs darbs.augstākas pakāpes armijnieki ir inteliģenti, ar attiecīgajām izglītībām.
27.05.2013 16:58 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Šķiet, pārspēšu visas - man vispār riebjas cilvēki un sabiedrība kā tāda. Protams, personīgi to nevienam nav jāņem vērā, galu galā ar daudziem uzturu ļoti labas attiecības un pati esmu cilvēks, bet tas nemazina to, ka man cilvēku daba nepatīk. Manā skatījumā cilvēki vienmēr ir bijuši nekaunīgi, visatļautīgi (un ne tikai pret citiem cilvēkiem, bet arī pret to, kas ir daudz varenāks par pašu cilvēku - dabu), vardarbīgi, egoisti utt. Uzskatu, ka cilvēki nav labi vai slikti, bet visi instinkti, viņu rīcība padara viņus tādus. Cilvēks nevar rīkoties 100% labi un pārējais jau ir tikai nianses - vai nepalaida grūtnieci apsēsties sabiedriskā transportā, vai izkropļoja suni, nosita otru vai varbūt izdarījis it kā tādu sīkumu kā izmetis papīru pļavā. Protams, nodarījumiem atšķiras smagums, tomēr es kā negatīvais cilvēks palieku pie sava uzskata, ka labu cilvēku nepastāv.
27.05.2013 16:59 |

Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Es tgd arī ar transportu braucu ļoti reti, tāpēc emociju mazāk. Tgd cīnos ar tantiņām pie bērnu kases. Kuras nostājušās un tēļo, ka neredz, ka tā ir kase bērniem. Tur gan es nekaunīgi stumjos uz priekšu, ja nelaiž, tad saku.
27.05.2013 17:02 |

Reitings 258
Reģ: 30.05.2012
Ja ir kauns palūgt, tad sēdēt laikam tomēr tik ļoti negribās... kauns palūgt, bet grūsties virsū, elst un pūst gan nav kauns.
27.05.2013 17:04 |

Reitings 1283
Reģ: 02.09.2012
Parasti cenšos ļoti toleranti izturēties pret pensionāriem , jo ar vecumu visādi tarakāni var salīst galvā, tomēr pastavīgo grūstīšanos un vietu aizņemšanu ar savām mantām ir grūti ignorēt. Bieži vien kāda pagājušā gadsimta skaistumkaraliene uzveļ man virsū savu somu vai mēģina mani izbakstīt ārā no vietas. Domāju, ka ja no rīta ir bijis spēks uzķēpāt virsū klauna seju un aurot pa visu transportlīdzekli, tad pastāvēt arī varēs.

Viens gadījums gan bija īsta pērle - vadītājs bija atvēris durvis pirms trolejbuss bija apstājies un pie durvīm stāvošā ''večiņa'' mani vienkārši izgrūda ārā. Nu un tad, protams, sagaidīja, kamēr viņš apstāsies un turpināja sprintot pa savām darīšanām.
27.05.2013 17:05 |

Reitings 539
Reiz mazpilsētā ieeju bankā, izstāvu rindu un pēkšņi man priekšā izskrien tikko ieradusies māmiņa ar ratiem, ne atvainojiet, ne labdien, ne palaidiet mani pa priekšu, ne pēc tam paldies, nekā, traucas pie speciālista, ļoti pārsteidz tāda bezkaunība.
27.05.2013 17:06 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Tie "šausmu stāstiņi" par sabiedrisko transportu mani neizbrīna. Tādi ir bijuši teju vienmēr... Vīrieši un jauni puiši, kuri sēž izgāzušies, kad blakus stāv grūtniece vai sirma kundze; vecās pensionāres, kuras rupji lauž sev ceļu uz sēdvietām ar elkoņiem un tad tēlo nevarīgās un slimās; jaunieši, kuri klausās mūziku uz pilnu skaļumu telefonā bez austiņām; pasažieri ar dzīvniekiem vai bērniem, kuri nemāk uzvesties; kāds smirdīgs dzerājs; bīstama paskata neadekvāta skūtu un tetovētu bezzobainu vīriešu trijotne u.t.t. Diez vai kādreiz kaut kas mainīsies šajā sfērā! Jo vienmēr atradīsies kāds, kuram noteikti kaut kas traucēs vai nepatiks.

Taču, kas attiecas uz visu pārējo, ko minēja autore, jā, piekrītu, ka mūsu sabiedrība ir sašķobījusies un daudzas pareizas un labas lietas tagad klišejiski sauc par vecmodīgām, garlaicīgām un liekām.

Sabiedrība mūsdienās ir ļoti atbrīvota un sāk jau nezināt mēru. No bībeles: "Viss ir atļauts, bet ne viss der. Viss ir atļauts, bet ne viss ceļ draudzi." (1.Kor. 10:23) un " Viss man ir atļauts, bet ne viss der. Viss man ir atļauts, bet nekas nedrīkst mani kalpināt." (1.Kor. 6:12) No šī izriet, ka mēs varam darīt jebko un jebkā, bet ir jāskatās uz sekām, ko tas viss var radīt tagadnē un nākotnē.
27.05.2013 17:06 |

Reitings 539
Success, tev kā vīrietim nav kauns sēdēt, kamēr tev blakus stāv večiņa, kura elš un pūš?
27.05.2013 17:08 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Neviens nedegradējas, tā ir bijis visos laikos, tā kā omes purpinat - kādreiz zāle zaļāka..
27.05.2013 17:13 |

Reitings 258
Nē! Es arī maksāju par biļeti. Ja cilvēkam nepietiek smadzenes tik elementārai lietai kā palūgt vietu, tad tā nav mana darīšana. Lai turpina taisīt cirku tālāk.
27.05.2013 17:14 |

Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Meitenes, jūs saviem bērniem arī mācīsiet, ja večiņa pati nepaprasīsies apsēsties, tad nevajag laist?????!!!
27.05.2013 17:15 |

Reitings 258
Jūs vairāk uz dienvideiropas pusi esat braukušas sab. transportā? Tur nav to debīlo stereotipu, ka kādam jalec pašam kājās un jākrīt ceļos lūdzot vai kundze nevēlas apsēsties. Tur cilvēks ja gribēs sēdēt, tad palūgs to. LV postpadomju tantes pat paldies nemāk pateikt. Pārsvarā tās kas elš un pūš ir krievvalodīgās tantes. Nekas nav pret krieviem, bet tā vienkārši ir.
27.05.2013 17:19 |

10 gadi
Reitings 565
Man ar savs stāsts par sabiedrisko transportu. Esmu grūtniece, iekāpju autobusā, apsēžos. Visā autobusā esam ~4 cilvēki. Nākamajā pieturā iekāpj kāda pensionāre ar spieķi, pienāk man klāt, iesit pa kājām un pasaka "Laid, tā ir mana vieta!" Ilgi skatījos uz viņu ar izbrīnītām acīm, nespēdama iebraukt, kāds tam visam sakars. Tikmēr man šī kundzīte vēlreiz atgādina, lai ceļos un eju, jo šī ir viņas vieta. Nu neko, piecēlos un aizgāju arī.
27.05.2013 17:20 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits