Es nesaprotu, kāda jēga ziedot naudu tiem bērniem, kuri ir garīgi atpalikuši, ja tāpat neko nevar labot...
Daļa taisnības ir, jo tāds ir šo bērnu stāvoklis, tāpat kā BCT, to nevar izārstēt un to pat nevar nosaukt par slimību, tas ir šo bērnu stāvoklis. Ir dažādas garīgās attīstības traucējumu pakāpes, un uzskatu, ka bērniem ar viegliem un vidēji smagiem GAT var palīdzēt uzlabot viņu veselības stāvokli, komunikācijas prasmes un pārējo,izvēloties pareizas ārstēšanas un korekcijas metodes. Tā kā norakstīt bērnu, kuram ir garīgās attīstības traucējumi ir vairāk kā muļķīgi.
Vistrakākais, manuprāt, ir skatīties sižetus, kur vecāki paši ir slimi, kā piemēram, Jeļizabetes mamma, visbiežāk šādiem slimiem vecākiem piedzimst bērniņi, kuriem ir smagāki traucējumi par viņu vecākiem. Tie paši vecāki ar garīgās attīstības traucējumiem, viņiem dzimst bērni, kuriem šie GAT ir daudz smagākā formā. Tāpēc mani skumdina šāda neapdomība no vecāku puses, ka laiž pasaulē bērnus, kuriem pēc tam ir jācieš. Jā, protams, šādiem cilvēkiem arī gribas bērnus u.t.t., bet ir jādomā loģiski, izsverot visus par un pret. Ārstiem būtu jāinformē vecāki, kāds iespējams mazulis var piedzimt.