Jautājums tām kurām ir papagaiļi.

Reitings 3966
Reģ: 29.01.2009
Zinu, ka zivīm ir jātīra akvāriji, tad nu negribētu zivis. Kā ir ar papagaiļiem. Viņi dikti skaļi trokšņo no ritiem? Kā ar kopšanu, vai var pārvest no vienas vietas uz citu vietu, ja jā, tad kā. Ar visu būri? :D
23.05.2013 15:55 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
pie jebkura mājdzīvnieka IR kādas problēmas. Man papagaiļa- vilnīts bija, ja pareizi atceros, netraucēja, ļoti patika, bija draudzīgs pie rokām nāca un būrīti gulēt ejot var apsegt, tad no rīta līdz ar pirmiem saules stariem nečivinās. Mājdzīvnieks ir jāievieš, tad kad tam psiholoģiski nobriest nevis,lai kādam ieriembtu
23.05.2013 18:45 |

Reitings 364
Reģ: 10.06.2012
Kad dodies gulēt uzklāj viņiem virsū kādu tumšu lupatu tad nedziedās vismaz man tā bija
23.05.2013 18:51 |

Reitings 1
Reģ: 14.11.2016
Man patīk papgaili es esu pieradusi no ritiem celos sezas uz pleca man nekakka uz stangam galdiem es milu savu papagailiti vins ir pareizi japrupe jabut vannai udentinas baribai akmentiniem spogulitim un kur asinat zobinus mans kesa neknaba jo es vinu pieradinaju mes kopa pildam majasdarbus vins man absezas blakus uz pildspalvas augsa un kopa raksta ar mani
14.11.2016 22:14 |

Reitings 5637
Reģ: 06.11.2013
Kas tā par tēmu nekrofīliju? :D
14.11.2016 22:17 |

Reitings 724
Reģ: 29.10.2016
Šie ir fuckin' briesmīgi:
Čivina non stopā, agri no rīta, vēlu vakarā, pie tam tie čiepstieni ir tādi sīki un kaitinoši.
Būris jātīra 1x nedēļā, ēd putnu barību, pārvietot labāk nevajag , domāju tas būtu čakars un stress putniem.
Es tos papagaiļus neciešu, neiesaku nevienam, lai dzīvo savvaļā. (e)(e)(e)
Tie gan nav mani personīgie, bet ir bijusi bieža saskarsme, kas izved no pacietības. Aizvērās viņi tikai tad, kad uz nakti apklāj ar pārklājiņu būri, bet no rīta tāpat ar visu paklāju taisa tās skaņas.
14.11.2016 22:37 |

Reitings 267
Reģ: 13.09.2016
Man bija korella. Pievienojos tiem, kas saka, ka trokšņaini, putns sāka dziedāt pie pirmās gaismas. Reizēm vakaros apklāju būri ar segu, tad putns domāja, ka no rīta vēl ir tumšs un varēju gulēt. Kopšana man personīgi lielas problēmas neradīja vai arī man tīrīgs putns gadījies. Kad atdevu citam cilvēkam, tad vienkārši ar visu būri.
Kopsavilkumā - manuprāt, papgailim mīnusu vairāk kā plusu. Toties biju iemācījusi putnam teikt "čau":-D
14.11.2016 22:40 |

Reitings 724
Reģ: 29.10.2016
Man vispār riebjas spalgas skaņas, arī spiedzīgas mazas sieviešu, bērnu balstiņas močī pa nerviem, tā kā tas nav atklāts naids pret visiem papagaiļiem, vienkārši mana problēma. :D
14.11.2016 22:41 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Man bija tie mazie viļņpapagaiļi, kādus te met bildēs, kā arī pagājšgad vairākas reizes pieskatīju draudzenes papagaiļus.
1) Ja jāpārved no veikala uz mājām, to dara kartona kastē, man savulaik bija Straumes kafijas dzirnaviņu kaste. :-D Ja pārved no vienas dzīvesvietas uz otru, tad būrī.
2) No rītiem viņi tiešām ļoti trokšņo, trokšņo arī, kad cilvēks nāk mājās, jo ir sociāli aktīvi. Labi bieza un tumša sega ir glābiņš, bet ne uz ilgu laiku. Skaļi čivina, ja mājās ir tusiņš un cilvēki skaļi sarunājas.
3) Netīrība ir baigākā. Visi suņi un kaķi atpūšas. Viņi jālaiž lidot ārā, tad rēķinies, ka visi aizkari, palodzes, aizkaru stangas, skapjaugšas būs piekakātas. Ap būri būs spalvas un sēklu čaulas biezā slānī. Draudzenes putniem garšoja svaigi āboli, viņi ar tām ābolu daļiņām piemētāja visu apkārtējo teritoriju, es pēc tam pusgadu no neiedomājamākajām vietām vilku ārā ābolu drusciņas.
14.11.2016 23:02 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Ā, bet putni ir pat ļoti fun, ja paņem jaunā vecumā un pieradina pie rokām. Man tādi diemžēl nebija, bet ir paziņas, kuriem bija: putns sēž uz pleca, staigā par roku, bužina tev ausi, uzcienājas no tava šķīvja. Zinu divus putnus, kuri sēdēja uz saimnieka alko glāzes malas un kopā sadzēra. Tas viss par viļņpapagaiļiem, ar citiem nav bijusi pieredze.
Noteikti neieteiktu kanārijputniņus, tie ir skaļāki, bet dumjāki un bailīgāki.
Es gribētu sev žako papagaili, bet nu baigās izmaksas un ņemšanās.
14.11.2016 23:06 |

Reitings 115
Reģ: 29.01.2009
Man arī bija viļņpapagaiļi. Tiklīdz ir viens, tad ir forši - var iemācīt arī dažus vārdus un atdarina televizora skaņas, ir dikti mīlīgs, pieradināts pie rokām, bet tiklīdz paņēmām otru, tad iemācīt runāt vairs nevar un vairāk čupojās ar otru. :D
Bet tumša lupata, ko uzklāt uz būra, ir tiešām glābiņš pret rīta pāragro čivināšanu. :)
14.11.2016 23:13 |

Reitings 431
Reģ: 17.03.2013
Nedomāju, ka vajag ņemt putniņus, lai kaitinātu kaimiņus. Ja tu viņus ievies citu, nevis sevis dēļ, tad ar laiku tev pašai tie piebesīsies, un tu mēģināsi kādam viņus atdot vai pārdot. Dzīva radība nav spēļmantiņa.
15.11.2016 01:30 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits