1 puķkāposta galvu
1paciņu kausētā siera
500ml saldā krējuma
1 olu
1 ēd.k. sviesta
sāls
Puķkāpostu vieglā sālsūdenī novāra gandrīz mīkstu. Pēc tam, nedaudz atdzesē un sadala pa reizinātājiem. Tas ir, sīkākos gabaliņos.
Katliņā ielej 500ml saldā krējuma un uzsilda, bet ne dikti karstu. Uzsildīt vajag tik, lai izkustu kausētais siers, ņem nost no uguns. Kad siers izkusis atsevišķā traukā sakuļ olu, klāt pielejot nedaudz siltā saldā krējuma. Kārtīgi samaisa un tad olu lej katliņā.
Tālāk jau cepamajā traukā liek sviestu, kārto puķkāpostu un pārlej ar saldā krējuma - siera maisījumu. Liek sakarsētā krāsnī 200grādos un cep 60minūtes. Pēc tam servē galdā.
Sacepums sanāk sātīgs, bet savā ziņā arī viegls. No saldā krējuma veidojas laba mērcīte un tā ir ideāli piemērota, ja sacepumu pasniedz kopā ar kartupeļiem,vai ar ko citu, vai arī kā manā gadījumā ar kotletēm. Taču, ja vēlas ēst vienu pašu, iesaku pielikt 2 vai pat 3 olas, lai sacepums būtu viendabīgāks.