Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

ko gatavot?

 
Reitings 944
Reģ: 12.03.2013
sveikas... ko lai rīt pagatavo vakariņās..
pastāstiet ko sodien gatavojāt un kādi plāni ko rīt gatavot un vispār pametiet idejas vakariņām..
tās kuras sodien neko needa nerakstiet.. (ābolīšus un citas tādas lietas šoreiz neinteresē..)
22.05.2013 00:48 |
 
Reitings 55
Reģ: 10.03.2013
Man sodien sakarojaas auksto zupu :D
22.05.2013 00:51 |
 
Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10576
Reģ: 29.01.2009
Man šovakar bija cūkgaļas karbonādītes ar salātlapām un tomātiņiem :)
22.05.2013 00:56 |
 
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Vārīts cīsiņš. :D

Bet, mājiniekiem garšo pelmeņu sacepums. Ja tas neliekas par smagu.
a, ja liekas tad - salāti. Vai rīsi ar vistu karija mērcē.

Variantu taču netrūkst. Nav pat nojausma ko kārojas?
22.05.2013 01:00 |
 
Reitings 554
Reģ: 08.05.2013
Man bija kartupelīši cepti cepeškrāsnī ar pirms tam iemarinētiem cūkgaļas gabaliņiem +svaigi salāti. Garšīgi un arī vīriņš var paēst, viņiem jau nepatīk vienmēr tik aukstās zupiņas un salāti, kaut gan pati varētu dzīvot tik uz tā vien :)
22.05.2013 01:03 |
 
Reitings 944
Reģ: 12.03.2013
pilnīgs tukšums šoreiz.. rīt jau gan jau kaut ko izdomāšu..
domaju te kāda pasītis labu ideju ... ka būs o jā šito es gribu.. :D
22.05.2013 01:03 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Vakar uztaisīju lielu katlu ar auksto zupu. Kamēr tas netiks izēsts, neko negatavošu.
22.05.2013 11:07 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012


1 puķkāposta galvu
1paciņu kausētā siera
500ml saldā krējuma
1 olu
1 ēd.k. sviesta
sāls

Puķkāpostu vieglā sālsūdenī novāra gandrīz mīkstu. Pēc tam, nedaudz atdzesē un sadala pa reizinātājiem. Tas ir, sīkākos gabaliņos.
Katliņā ielej 500ml saldā krējuma un uzsilda, bet ne dikti karstu. Uzsildīt vajag tik, lai izkustu kausētais siers, ņem nost no uguns. Kad siers izkusis atsevišķā traukā sakuļ olu, klāt pielejot nedaudz siltā saldā krējuma. Kārtīgi samaisa un tad olu lej katliņā.
Tālāk jau cepamajā traukā liek sviestu, kārto puķkāpostu un pārlej ar saldā krējuma - siera maisījumu. Liek sakarsētā krāsnī 200grādos un cep 60minūtes. Pēc tam servē galdā.
Sacepums sanāk sātīgs, bet savā ziņā arī viegls. No saldā krējuma veidojas laba mērcīte un tā ir ideāli piemērota, ja sacepumu pasniedz kopā ar kartupeļiem,vai ar ko citu, vai arī kā manā gadījumā ar kotletēm. Taču, ja vēlas ēst vienu pašu, iesaku pielikt 2 vai pat 3 olas, lai sacepums būtu viendabīgāks.
22.05.2013 11:11 |
 
Reitings 177
Reģ: 29.01.2009
Šovakar gatavošu kartupeļus+kotletes, salātos - rīvēts burkāns+kukurūza+ķiploks un majonēze.
Arī ir lielais aukstās zupas katls no vakardienas.
22.05.2013 11:11 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Puķkāposti piena mērcē ar sieru

Puķkāpostu sadaliet ziediņos un izvāriet sālsūdenī (kāposti nedrīkst kļūt mīksti; tiem jāpaliek nedaudz kraukšķīgiem). Lai pagtavotu piena mērci, sviestā apcepiet miltus (bez krāsas maiņas). Atdzesējiet, sajauciet ar siltu pienu, samaisiet, pievienojiet sāli un cukuru un vāriet 7 minūtes. Tad izkāsiet un atkal uzvāriet. Uz pannas, kas ieziesta ar eļļu, lieciet puķkāpostus, palejiet ar mērci, apberiet ar rīvētu sieru un cepiet 230 oC. Pasniedzot apkaisiet ar sagrieztiem zaļumiem.

22.05.2013 11:12 |
 
Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Vēljoprojām aukstā zupa. Ziniet? neviens viņu neēd, bet es psītīgi neko citu netaisīšu. Druags jau šodien izvilcis gaļu no kameras. mājās būt lamāšanās.:D
22.05.2013 11:12 |
 
Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Meitenes, es lasu un brīnos, tik sātigas vakariņas daudzām?!

Man tgd toma ir krāsnī cepti dārzeņi-burkāni, baklažāni, cukini, paprika. Bet tas pusdienas. Gaļu mūšu mājā jau otro nedēļu nēedam.
Tad vēl tunča salāti-tomāts, gurķis, olives,zaļumi un tuncis, var ari ar sieru. Olas sapildu ar šampinjoniem un zalumies, sieru.
22.05.2013 11:12 |
 
Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
topā,ne toma
22.05.2013 11:13 |
 
Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Kubietes recepte ir dievīga, kādreiz visu laiku gatavoju.
22.05.2013 11:13 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Es ēdīsu uz ātro. Rīvēti burkani ar krejumu un klāt karbonādi franču.

22.05.2013 11:14 |
 
Reitings 1103
Reģ: 07.10.2011
Vakardien savārīju biešu zupu un uztaisīju cūku ribiņu-dārzeņu sacepumu. Šodien pa mājām esmu viena ar mazo, tāpēc domāju, ka taisīšu krāsnī ceptu sieru ar brūkleņu ievārījumu+ svaigi dārzeņi- tomāti, redīsi, gurķi.
22.05.2013 11:16 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
vakar bija aukstā zupa, šodien būs cepti kartupelīši ar ceptu gaļiņu (gan jau kaut kā jāiemarinē vai tml.) un salātiem. Ja būs labs garastāvoklis, uztaisīšu arī saldo :D
22.05.2013 11:17 |
 
Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Vakar bija vistas-siera zupa. Šodien vakariņās būs mocarellas salāto un mango. Rīt kārojas gnocchi.
22.05.2013 11:17 |
 
Reitings 5941
Reģ: 30.10.2009
Biju uztaisījusi auksto zupu, bet kefīrs tāds štruntīgs trāpijās, ka nākamajā dienā jau tāda ieskābusi bija. Skāde, jo lielais katls bija.

Pilnīgi saprotu to, ka mēdz pazust idejas. :D Mani tas pēdējā laikā pārāk bieži piemeklē un tapēc ēdu daudz salātus. :D
Puisim gan kaut ko kreptīgāku gribas, bet, kad prasu ko - nezin, pašai jādomā, ko viņa vēders gribētu.

Šodien varētu pagatavot krāsnī ceptus kartupeļus un atrast ribiņas gardā marinādē. Varbūt kādai ir labas, garšīgas marinādes ieteikumi? Kaut ko citu izdomāšu varbūt vēl. Vai vispār neko un brauksim pakaļ gardai picai. :D
22.05.2013 11:18 |
 
Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Es vakar pasūtīju suši no Gan Bei. Šodien gribas kaut ko vieglu, es tikai vēl nezinu, ko.
22.05.2013 11:19 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Atvainojos, ka ne pa tēmu, bet

Favel, apsveicu ar mazā brīnumiņa ienākšanu pasaulē! :)
22.05.2013 11:19 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits