3 meenesus nostraadaaju restoraanaa par viesmiili. Tas bija taads pirmais nopietnais darbs 19 gadu vecumaa. Un peeec tiem 3 meenesiem atradu darbu birojaa un kops taa laika esmu visu laiku straadaajusi bez paartraukumiem. Ilgaakais laiks aarpus darba ir bijusas kaadas 2 nedeeljas, kad esmu bijusi atvalinaajumos. Mainot darbus nekad nav bijis vairaak 2-3 dienas starpaa.
Pirmais laikam bija zemeņu lasīšana. tā aplauzos. bija grūti.
Un tad benzīntankā pa vasarām (vispār patika - labi maksāja, bet tagad vairs negribētu strādāt tirdzniecībā vsp).
Ravēšana, zemeņu lasīšana, melleņu lasīšana-tie bija mani darba karjeras pirmsākumi. Riktīgi čakli strādāju un vienmēr vasarās labi nopelnīju :)
ak, jaunība :)
Neoficiāli 13-17 gadu vecumam strādāju par auklīti.. 14gadu vecumā arī veikalā par plauktu krāmētāju.
Pirmais oficiālais darbs 18 gados par grāmatveža palīgu.
Man pirmais oficiālais bija 13 gados. "Rīgas dārzi un parki" No deviņiem līdz divpatsmitiem jāstrādā bija ar ik pa pus stundai atpūta. Vienos braucām uz pansionātu pusdienās. Jāstrādā bija 4 dienas nedēļā. Piektdienās bija ekskursijas. Akvalande,zoo,muzeji ar saldumu maisiem katram un katru dienu. Darba laikā mums bija jāgrābj nopļautā zāle. Mēneša beigās alga bija 18,- Ls + dāvanas.
Pirmais tāds neoficiālais - vecāku veikalā par pārdevēju 14 gados. Pirmais oficiālais - 19 gados datu operatore. Apstrādāju pasūtījumus, PPR drukāju utt. Alga bija 200 ls uz rokas.
Pirmais oficiālais darbs bija laukos pie zemnieka. Darīju visu ko - zemeņu, ābelīšu ravēšana, dēļu kraušana, graudu bēršana utt. Maksāja par nostrādātajām dienām. Algu precīzi neatceros, bet bija kaut kur ap 100 Ls.
Cik tomēr visām atšķirīgi tie pirmie darbi. :)
Man pirmais oficiālais bija kādos 16 gados caur NVA jauniešu vasaras nodarbinātības programmu lidostā "Rīga" - skraidīju pa lidostu atverot/aizverot geitus, regulēju cilvēku rindas pie reģistratūras galdiem un darīju visādus citus sīkumus.
Par pašu, pašu pirmo neoficiālo darbu laikam varētu uzskatīt kaimiņu bērnu auklēšanu.
16-17 gados jauniešu vasaras nodarbinātības programmā 1 mēnesi strādāju pilsētas slimnīcā- sākot no grīdu mazgāšanas, palātu uzkopšanas līdz pacientu pavadīšanai uz vajadzīgajiem izmeklējumiem. Cik atceros uz rokas saņēmu ap 34Ls.
Pirmais darbs, bija daudz gadus atpakalj Zagarkalna kafejniicaa, pa vakariem pec skolas un briivdienaas.. :) nopelniiju kapeikas, bet atceros, ka peectam braucu uz Alfu iepirkties :D
Pirmais oficiālais bija 17 gadu vecumā caur NVA darbs Maximā, strādāju ar draudzeni, tas bija ļoti jautrs laiks :D
Neoficiāli paziņām 15 gadu vecumā puiku uz treniņiem vedu.
Un no 18 gaidiem bez pātraukuma (tikai atvaļinājumi ir bijuši) sāku strādāt.