Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Kur šajā valstī meklēt pēc palīdzības un taisnības?

 
Reitings 2
Reģ: 18.05.2013
Es rakstu šo bezizejas situācijas vadīta un ceru, ka tā ne tikai palīdzēs man pašai rast kaut kādu risinājumu un cerību dzīvei, bet atvērs acis un kapos kā brīdinājums citiem. Taču pats galvenais, ko vēlos panākt – lai maniem bērniem būtu jumts virs galvas, ēdiens un nākotne.

Pirms gada un 3 mēnešiem mūsu ģimenē piedzima trešais bērniņš. Vēloties nodrošināt bērniem pienācīgus dzīves apstākļus un plānojot ģimeni, bijām paņēmuši kredītu lielāka dzīvokļa iegādei. Ekonomiskās, politiskās, attiecību un visādas citādas krīzes dēļ šobrīd esmu palikusi pie drumslās sasistas siles un nezinu, kā tālāk dzīvot, kā izdzīvot, kā skatīties acīs saviem bērniem un kā viņus pabarot. Ģimenes apgādnieks šobrīd vairs nedzīvo ar mums un esmu palikusi viena ar trim bērniem. Kredīta maksājumus segt nevaram un arvien dziļāk iestiegam purvā. Bankas, kas izsniedzot aizdevumu bija tik atsaucīgas, tagad mūs ir iedzinušas lamatās, pieprasa naudas atmaksu un draud ar izlikšanu no dzīvokļa. Katru mēnesi liela daļa ienākumu aiziet šai bankai, taču summa neesot pietiekama, lai saglabātu jumtu virs galvas. Esam pilnībā atkarīgi no banku „garastāvokļa” un pēc mēneša mums dzīvoklis laikam būšot jāatstāj. Bērni man bieži jautā, kādēļ es raudu, kādēļ mēs neejam uz kādiem pasākumiem, viņi jau vairs necer uz kārumiem vai jaunām mantām – arī viņi ir samierinājušies un tas skumdina visvairāk.

Protams, daudzi varētu teikt, ka tādu gadījumu kā mans ir neskaitāmi un pašai vien jātiek ar saviem parādiem galā, bet jūtos, kā cīnoties pret sienu. Varbūt kādam no lasītājiem būs kāds konkrēts padoms, kā rīkoties, kādā institūcijā vērsties, kam galu galā sūdzēties, kad jūti, ka Tevi kā cilvēku ne vien neciena, bet arī pilnībā pakļauj un atņem rīcības brīvību.

Esmu vērsusies pēc palīdzības pašvaldībā, rakstījusi vēstules ministriem, bet nekādas īpašas reakcijas. Kā viņi uzzina, ka sūdzos par šo banku, atbildes sāk palikt samudžinātākas un galu galā nonākam pie tā, ka bankai ir visas tiesības tā rīkoties. Un mans pienākums ir ar to samierināties.

Varētu veikt kādu pētījumu, apzinot un saskaitot tos cilvēkus, kuri ir nonākuši Skandināvu banku gūstā un neredz izeju. Šos cilvēkus noteikti nevar uzskatīt par pilntiesīgiem Latvijas iedzīvotājiem, jo dzīves jēga un jebkura darbība ir vērsta tikai uz to, lai izpatiktu bankai, samaksātu bankai un vēl pateiktu paldies bankai. Es saviem bērniem tādu dzīvi nenovēlu, bet salīdzinot cilvēka mūža ilgumu ar kredīta mūža iespējamo termiņu, nākas secināt, ka šī verdzība tiek pārmantota un tas šķiet bezcerīgi.

Vēlos vērsties pie jebkura, kas var palīdzēt ar padomu, iedrošināt, pateikt priekšā – kur ir izeja? Esmu darījusi un darīšu visu, lai pierādītu, ka arī es un mani bērniņi ir cilvēki.
18.05.2013 23:29 |
 
Reitings 616
Reģ: 01.12.2012
Nezinu, vai bērnu tēvs maksā alimentus, bet ja nē, tad ir laiks šo lietu nokārtot! Vienīgi, tas, pieņemu, ka nenotiks pārāk ātri, bet tā ir iespēja, kā tikt pie liekiem līdzekļiem.
Ja bērnu tēvs ir brīvprātīgi atzinis paternitāti, līdz ar ko bērnu dzimšanas apliecībās pie tēva vārda ir viņa vārds, tad situācijai nevajadzētu būt komplicētai. Ja pie tēva vārda ailīte ir tukša, tad iesaku Tev pacīnīties, lai parādītos lieki līdzekļi, kas var'but, kaut ko spētu atrisināt.
Principā likuma neviena nav, kas jūs neatļautu izlikt uz ielas. Protams, ja nedod Dievs, kaut kas tāds notiktu, tad skaidrs, ka bērni uz ielas nepaliktu. pašvaldība tad sāktus rīkoties, bet līdz tam iesaku nenonākt.

skumji palika, izlasot šo stāstu, jo esi pilnīgi neapskaužamā situācijā. Vienīgais, ko varu pateikt - esi stipra un turies.
18.05.2013 23:47 |
 
Reitings 616
Reģ: 01.12.2012
Vēl ienāca prātā - jāapsver vairāki faktori, plusi un mīnusi, un ja nonāktu līdz šādam solim, Tev vajadzētu aprunāties ar juristu.
Proti, ir viens likumīgs veids, kā tikt vaļā no parādsaistībām - iespēja sev kā fiziskajai personai pieteikt maksātnespēju.
Vari palasīt šo:
http://www.lvportals.lv/skaidrojumi.php?id=253834

Tur ir arī noteikumi, par kādām naudas summām ir jābūt runai, lai vari šakt apsvērt domu par šo.
18.05.2013 23:54 |
 
Reitings 236
Reģ: 04.08.2009
Kredīts ar mērķi jauna dzīvokļa iegādei vai hipotēka?
Vienīgais-maksātnespējas process, bet pirms tam būs tiesas nolēmums, kurš piešķirs maksātnespējas administratoru.
Kurš tieši ņēma kredītu? Vai dzīvoklis ir privatizēts?
Ir galvotāji?
Nekāda pašvaldība vai cita iestāde nepalīdzēs, viņus šī situācija vispār neskar. Būs jāmaksā tā vai tā, bet ir jāatrod veids kā.
18.05.2013 23:59 |
 
Reitings 3379
Reģ: 29.01.2009
Es nevēlos sarūgtināt tevi jau tā grūtajā situācijā, bet kāda tad, tavuprāt, būtu tā taisnība, ko tu raksti tēmas virsrakstā? Ieteiktu tev uzņemties atbildību par sevis izdarītiem lēmumiem un tagad risināt sekas, ko tu arī centies darīt. Lai veicas.
19.05.2013 00:10 |
 
Reitings 236
Reģ: 04.08.2009
Un ar kredītiem ir tā, ka, ja nevar apmaksāt visu, jāmaksā kaut pāris lati.
Ja kredīts ir bez ķīlas, tad jūs nevar izlikt ārā no dzīvokļa, ja par ķīlu nekalpo pats dzīvoklis.
Par kredītbrīvdienām interesējies?
Banka var pārdod dzīvokli izsolē, bet bieži vien šī summa par ko dzīvoklis tiek pārdots, ir zemāka, pārējā starpība ir jāsedz kredīta ņēmējam. Un par to tiek iepriekš brīdināts, tas parasti nenotiek viena mēneša laikā, tas jau ir cits process.
19.05.2013 00:18 |
 
Reitings 649
Reģ: 06.11.2012
Tá jau gan ir.. Bédígi..

Treknajos gados bija tā, ka cilvēki, neskatoties grāba kredītus un sveshu naudu, bankas sho naudu, savukārt, neskatoties dāļāja pa labi un pa kreisi un vēl bija valsts, kas NEKO NEKONTROLĒJA.

Kad burbulis plīsa un nauda izrādījās notriekta Maljorkās, Mercedesos un dzīvokļos, tad valsts sāka rīkoties- un, diemžēl VISUS sastrādātos sūdus uzgāza parastajiem mirstīgajiem iedzīvotājiem. Bankas izgāja cauri sveikā un vēl joprojām iekasē parasto iedzīvotāju sāpju naudu. (es esmu stipri vien pārliecināts, ka Godmanis par saviem Parex nakts darbiem vien saņēma pāris Maljorkas un Mercedesus kontā.. Jo, gluzi vienkārshi- NORMĀLI domājoshs cilvēks nekad ko tādu SAVAI tautai nenodarītu)

Ko lai saka- es iesaku apelēt pie vēlēshanu tuvuma. Ja ir tā, kā TU saki- Tev ir 3 bērni un ņem nost dzīvokli- tad Tu esi potenciāla staigājosha priekshvēlēshanu kampaņa. Konkrētak- Tev jāuzzvana kādai pārraidei, kas nodarbojas ar priekshvēlēshanu cīņām- piemēram, intervē politiķus. Shajā gadījumā, es laikam domāju, Rīgas domi. (ja runa, protams, ir par Rīgu).
19.05.2013 00:25 |
 
Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
Tāpēc jau vienmēr saka, ka lai aiznemas atbildīgi un izvērtē, vai vēlāk varēs atdot.
Ko tad bankai vajadzētu darīt? Uzdāvināt Tev to dzīvokli? Skaidrs taču, ka ne jau ar labdarību viņi nodarbojas. Un, kad aizņēmies, tad arī uz to piekriti.

Protams, šausmīgi, ka tagad tāda situācija. Bet jādomā reāli, uz pašvaldību labāk ej nevis prasīt, lai viņi nez, ko bankai dara (ar ko viņiem tiešām nav ne mazākā sakara), bet painteresēties par pabalstiem, iespējām, kur palikt, ja jūs izliek no dzīvokļa. Vai nevar piešķirt kādu dzīvesvietu vai kā citādi palīdzēt.

Un - bērnu tēvs alimentus maksā? Ja nē, tad tas arī jānokārto. Ja pats neprotās, tad kaut vai caur tiesu.
19.05.2013 07:50 |
 
Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Un kādu taisnību tu gribi? Tā noteikti būs bankai, kredīts/hipotēka vai kas tev tur paņemts ir lieta, kas nenāk par velti.

Visprātīgākais ir atrast naudu juristam un aiziet uz konsultāciju, šeit nav nedz juridiskais forums, ne arī tu mums vari pastāstīt visas detaļas, lai, pat ja kāda lietpratēja uzrastos, spētu korekti atbildēt uz jautājumiem.
19.05.2013 08:18 |
 
Reitings 2186
Reģ: 12.07.2009
Situācija bēdīga, bet jāpiekrīt, ka bankai ir tiesības šo dzīvokli atņemt un tad jau vienīgais atliek nokārtot alimentu lietas un meklēt kādu sociālo palīdzību ar pajumti un pārtiku.
Lai cik skumīgi tas nebūtu, bet bankai šo dzīvokli nav Tev jāuzdāvina tikai tāpēc, ka vīrs Tevi pametis ar 3 bērniem.
19.05.2013 08:19 |
 
Reitings 539
Reģ: 29.01.2009
Vai tad kredītu neņēmāt kopīgi ar vīru?
Nu un, ka nedzīvojat kopā? Vai tad kredīts kopīgi nav jāmaksā, par bērniem nav jārūpējas?
Grūti apzināties to, ka ir tādi cilvēki, kas var uzlikt mīksto uz visu, kas līdz šim būvēts un celts.
19.05.2013 08:24 |
 
Reitings 1873
Reģ: 29.01.2009
Tiešām kādu taisnību Tu meklē? Pati aizņēmies, vajadzēja domāt arī par gadījumu, ja nu izšķiries. Man tēvs ar ņēma kredītus pa labi un pa kreisi, tagad maksā, māja noņemta,mašīnu nav, bet starpības jāatmaksā, tagad gan uzsāks maksātnespējas procesu, protams, viņam ar bija iemesls kāpēc nevar atmaksāt- atklāja,ka ir smagi slims un naudas vairs nebija tik daudz cik iepriekš. Bet tāpēc jau banka viņam neuzdāvinās pāris mašīnas un māju. Ir daudz cilvēku, kuriem pēkšņi ir problēmas, bet tāpēc jau banka nevar dalīt visiem naudu pa labi un pa kreisi.
19.05.2013 08:46 |
 
Reitings 1873
Reģ: 29.01.2009
Varbūt Tev ir vērts aiziet uz pašvaldību,izskaidrot situāciju, varbūt piešķirs trūcīgā statusu un tad,ja noņems dzīvokli, tad piešķirs kādu dzīvojamo platību!
Otrs variants - brauc uz UK ar visiem bērniem, banka neko nepanāks, vismaz starpību no Tevis nevarēs piedzīt, jo UK nesniedz nekādu info par kaut kādiem skandāliem ar dažu tk summu.
19.05.2013 08:51 |
 
Reitings 1055
Reģ: 10.02.2011
Periodā, kad zini, ka tūdaļ sekos lielāki finansiālie izdevumi ņemt vēl kredītu?!?! :o

Bet uz šitiem kredītiem un aizdevumiem dzīvo jau ne tikai mirstīgie. Paskataties kredītvēsturi valsts galvām! Mati ceļas stāvus. Arī viņi dzīvo pāri saviem līdzekļiem, līdz ar to nav ko brīnīties, ka arī tik viegli tiek pieļauts, ka mirstīgie to dara.

Ko ieteikt? Iesaku ņemt pie dziesmas bērnu tēvu. Dzīvokli ņēmāt kopā? Nu tad kopā arī risiniet problēmu, vai nu lai palīdz maksāt un nodrošina saviem bērniem dzīvojamo platību, vai arī pārdodiet dzīvokli, nomaksājiet kredītu un meklējat kur lēti kaut ko noīrēt.
19.05.2013 09:06 |
 
Reitings 1582
Reģ: 22.03.2013

______________________________________________________________
Es gan domāju, ka ir kaut kādi spēki, kuri to panāk ar nolūku, lai mūsu valsts vadība būtu viegli manipulējama savos lēmumos. Tas ir iemesls, kāpēc dzīvojam tā, kā dzīvojam.
P.s. Gadus 20 atpakaļ sanāca padzīvot kādu nedēļu pensijas vecuma somu ģimenē. Kad stāstīju viņiem par tā laika Latvijas dzīves aktualitātēm (Tautas fronte, interfronte, PSRS armija, utml.), tad no viņiem sekoja teksts tipa: "Ak krievi? Nu, kad iepazīsiet, kādi ir zviedri, tad krievi jums liksies kā labākie draugi!"
19.05.2013 09:58 |
 
Reitings 1873
Reģ: 29.01.2009
Melns, bet tomēr mēs varam izvēlēties- ņemt dzīvokli uz kredīta,kad plānojas vēl lielāki izdevumi saistībā ar bērnu, vai tomēr pagaidīt un padzīvot šaurāk.
19.05.2013 10:04 |
 
Reitings 1582
Reģ: 22.03.2013
Melns, bet tomēr mēs varam izvēlēties- ņemt dzīvokli uz kredīta,kad plānojas vēl lielāki izdevumi saistībā ar bērnu, vai tomēr pagaidīt un padzīvot šaurāk.

__________________________________________________________
Nu, varam, protams, - varam! Bet tikai tāpat, kā skolā, kad viens no klases dzejolīti no galvas mācās 3 minūtes, bet otrs - visu vakaru, arī starp pieugušajiem vienmēr būs tādi, kuri spēj izvērtēt un tādi, kuri nespēj, tādi, kuri saprot un tādi, kuri - nesaprot! Un tāpēc arī pastāv nācijas, lai ne tikai dižotos ar saviem sasniegumiem, bet arī - lai "vilktu" sev līdzi atpalicējus! Mani bieži izbrīna cilvēku teiktais, it kā kaut kāds mums - bezpersonisks zviedru naudasmaiss, kura galvenā rūpe ir, kur dabūt naudu jaunam helihopteram, ir dvēseliski tuvāks par nabaga trīs bērnu māti kaimiņos!!!!! Lai arī daudzi tā uzskata, bet - nekad nebūs tā, ka blakus nebūs pilnīgi neviena, kurš ir nonācis problēmās savas izvērtēt, lemt un apzinātiesnespējas dēļ.
19.05.2013 10:14 |
 
Reitings 485
Reģ: 29.01.2009
Situacija viennozimigi neapskauzama,bet skiet,ka banku gan nevajadzetu vainot.Bankai ir visas tiesibas atnemt dzivokli, bet es nesaubos,ka var panemt tas pasas brivdienas no maksajumiem vai izmainit atmaksas grafiku, bet jaatmaksa bus jebkura gadijuma un tas ir tikai logiski,nav banka nekada labdaribas iestade.
Runajot par parejo situaciju,ceru,ka tevs palidz bernu uzturesana.
19.05.2013 10:19 |
 
Reitings 502
Reģ: 29.01.2009
Kur it teikts, ka tajā brīdī, kad ņēma dzīvokli uz kredītu un plānojās izdevumi par vēl vienu bērnu, šī ģimene bija tik ļoti maksātnespējīga?! Ja jau ņēma, tad laikam spēja to visu nomaksāt un tas "krahs" ir uznācis pārāk negaidīti. Cik nav tādu cilvēku? Daudz ir.
Un bankas lv tiešām nenāk pretīm - ja, piemēram, Zviedrijā banka piedāvās kaut kādu risinājumu, lai nebūtu milzīgi papildus izdevumi tam, ka laikā nevar apmaksāt ar tik lielu summu, kāda bija līdz šim, tad pie mums bankas tikai berzēs rociņas, palielinās procentu likmes u.t.t. :(

Es arī ieteiktu mēģināt iziet šo privātpersonas maksātnespēju.
19.05.2013 10:21 |
 
Reitings 1873
Reģ: 29.01.2009
Melns, protams, ir žēl,ka māte ar trim bērniem tiks izlikta no dzīvokļa, bet iepriekš jau ieteicu,lai iet dabū trūcīgās statusu un pretendē uz kādu dzīvojamo platību.
Ļoti labi saprotu autores situāciju, jo jau pieminētajam manam tēvam ar ir ģimene, kurā ir 2 bērni, paši raujas ar sievu savā mazajā uzņēmumā lai kaut cik nopelnītu,jo izdevumi ir milzīgi, protams, ar pačīkst par to,ka bankas tādas un šitādas, bet iet un dara,lai nopelnītu,jo pašiem par īri/bērnudārzu/ēdienu/apģērbu jāmaksā. Tagad arī oficiāli samazinājuši savus izdevumus,lai iegūtu trūcīgo statusu,jo nevar zināt kā būs ar veselību tēvam turpmāk,lai,ja nu kas, pašvaldība piešķir kaut kādu palīdzību- ar dzīvesvietu, kādu pabalstu utml.

No tā,ka autore nez kādiem ministriem raksta,labāk nepaliks, ir papīri,kurus viņa ir parakstījusi un viss, tur viņa ir diezgan bezspēcīga. Turklāt ģimeni,kurā ir 3 bērni nevar izlikt no mājas,ja neko neiedod vietā,ja vien pati par to atkal neparakstas, tāpēc ir svarīgi konsultēties ar juristu.
19.05.2013 10:25 |
 
Reitings 485
Reģ: 29.01.2009
Mana pieredze gan rada,ka bankas ir pretimnakosi darbineki. Vecakiem bija kredits,bija periods kad nevareja visu samaksat,ar banku vareja visu sarunat,nokartot ka izdevigak pasiem maksat un tagad kredits jau gandriz atmaksats. Un ta starp citu bija Skandinavijas banka :)
19.05.2013 10:28 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits