Beztabu sižets par Jaunjelgavas skolu

Reitings 175
Reģ: 16.10.2012
Tikko noskatijos sižetu un esmu šokā. Visa situacija. Nabaga bērns.
+šokēja tas, ka tā itkā vardarbīgā bērna māte atļāvās pieminēt cietušā bērna mātes izglītību.
Ko Jūs domājat par šo situāciju?
17.05.2013 20:20 |

Reitings 1519
Reģ: 30.04.2010
Naids rada naidu un vai no mazā puisīša neizaugs līdzīgs monstrs, atliek tikai cerēt..
23.05.2013 22:01 |

Reitings 734
Reģ: 04.12.2012
http://www.berniemdraudzigs.lv/2013/05/musu-vestule-institucijam-par-jaunjelgavas-skola-notikuso-vardarbibu/
Tām, kurām interesē
"Paužot savu satraukumu par notikušo Jaunjelgavas vidusskolā kopā ar biedrību “Vecāki par izglītību” esam vērsušies pie Tiesībsarga, Izglītības un zinātnes ministrijas, Labklājības ministrijas, Veselības ministrijas un Iekšlietu ministrijas ar aicinājumu izvērtēt notikušo, lai noskaidrotu, vai tiek darīts viss nepieciešamais bērna interesēs, kā arī izvērtētu iesaistīto pušu rīcību un atbildību."
24.05.2013 11:40 |

Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
Es neskatos TV, nav ne jausmas, kas tur bija tajā Bez tabu, bet man žēl, ka tagad droši vien lielākajai daļai cilvēku, pat tiem, kuri iepriekš varbūt nezināja vispār tādu skolu, tā saistīsies ar kaut ko tādu. :( Visur ir "šokējošais notikums J-gelgavā, briesmas J-jelgavā" utt.. Tā taču var gadīties jebkurā skolā.
24.05.2013 11:48 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
ja es būtu to vecāku vietā, jau sen vāktu vecāku parakstus, lai to mežoni uz laiku izslēdz no skolas. Tas nav normāli, ka pārējie bērni baidās tā monstra dēļ uz tualeti aiziet un pat uz skolu iet. Kāpēc pārējiem jācieš viena cilvēka dēļ? Lai mācās mājās, būs tas pats, kas skolā skolotāju pielikt stundās blakus, kā tagad jau notiek. Un, ļauni, bet tādus vajadzētu arī no visām sporta skolām izslēgt un karjerai svītru pārvilkt pāri. Ja viņš izčakarēja dzīvi vienam cilvēciņam, kāpēc lai pašam tā nav sabojāta?
Tur jau pēc ziņu sižetiem varēja noprast, ka māte dēliņu uz rokām nēsā un ap viņu ņemas kā ap zelta gabalu. Cik sapratu, vecāki tam varmākam šķīrušies - cik nav redzēts, ka vientuļās mātes savus bērnus tādos gadījumos jo īpaši aptekalē, nedod dies kādu sliktu vārdu par to bērnu pateikt, nevienam neticēs. Kas no tāda bērna izaugs, bail iedomāties. Varbūt vienreiz uzkāps pašai mātei uz galvas, tad aizdomāsies, kā audzinājusi, tikai būs jau par vēlu.
24.05.2013 11:50 |

Reitings 734
Reģ: 04.12.2012
Esmu noskatījusies sižetus. Šobrīd atklātais ir jau paredzamais, ka arī skolas personāls ir bijis nevērīgs un bezatbildīgs, būtu tikai pareizi, ja izskatītu atbilstību amatam, jo, ja personālu var iebiedēt bērna māte, tad tā ir nekompetence savā jomā, tapat kā policijas neiesaistīšana.
Par puisi (mani gan izbrīnīja tas, kādēļ nepiemin otru puisi un viņa vecākus, jo tomēr bija divi iesaistītie vardarbībā, turētajs un sitējs, abi vienādi atbildīgi), kā vecāks, es arī nevēlētos, lai mans bērns ir viņa tuvumā, bet izolēšana un vienkārša tikšana no viņa vaļā neatrisina problēmu, šim puisim arī noteikti ir vajadzīgs vismaz psihologs, lai uzzinātu, kas viņā rada šo lielo agresiju pret citiem bērniem (man ir aizdomas, ka tās ir mātes audzināšanas sekas, bet nu tas ir mans subjektīvais viedoklis, tur jāpēta dziļāk).
Ceru tiešām uz institūciju kārtīgu darbu, bet baidos, ka tas noklusīs..
24.05.2013 12:40 |

Reitings 4298
Pati neesmu māte, bet tāpat dusmās vāros un cietušā puisīša mātes vietā es tai izsitēju ģimenei jau nezin ko būtu izdarījusi!!
Ja Ralfa māte nožēlotu dēla izdarīto un palīdzētu cietušajai ģimenei, tad varbūt arī nebūtu smuki, ka viņu vārdus publisko! Bet tagad uzskatu, ka tas ir vietā! Lai visi zina, kas ir šie nelieši!
24.05.2013 15:59 |

Reitings 253
Reģ: 03.10.2012
re kur ir sitējs - ralfs edgars ozoliņš
24.05.2013 21:19 |

Reitings 253
Reģ: 03.10.2012

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
http://www.tvnet.lv/zinas/latvija/465489-mate_zens_ir_hiperaktivs_tacu_ne_varmaka
turklāt saziņā ar cietušā zēna ģimeni tūlīt pēc notikušā Evijai esot teikts, ka cietušais jūtoties labi, un tikai pēc tam esot parādījušies pārmetumi, ka traumas nodarītas ļoti smagas.

Grūti lasīt, ko tā māte Evija stāsta.
25.05.2013 13:11 |

Reitings 190
Reģ: 06.09.2010
Tā sagadījās, ka man tajā skolā pagājušo gad bija pirmā palīdzība, jo, kad bija manā pilsētā-netiku.
Tur tie bērni jau tad no malas izskatījās galīgi neaudzināti. Iespaids, katrā ziņā, palika bēdīgs.
25.05.2013 13:16 |

Reitings 1164
Pēc izlasīšanas, ko māte teikusi mani māc šaubas.
1. Vai tiešām vidusskolā atšķiras starpbrīžu laiki?
2. Hiperaktīviem bērniem parasti neveicas mācībās, ir grūtības koncentrēties un, jā, viņi ātrāk uzvelkas, bet ne vienmēr ir agresīvi.
3. Mūsu laikos tomēr bija savstarpēji nerakstīti likumi - sit kur tu vēlies, bet ne pa galvu vai kājstarpi. Mūsdienās, laikam, nekas tāds vairs neeksistē, jo vairāk asiņu, jo "krutāk".

Bet neesmu galīgi bez jūtām, redzot draugos kā viņa viesu grāmatā atrodama liela daļa LV, tomēr kaut kāds % liek man justies draņķīgi, visa dzīve sabojāta.
25.05.2013 13:36 |

10 gadi
Reitings 485
Reģ: 18.03.2010
palasiju vinam draugos viesugramatu,tai gimenei miera vairs nebuus..
25.05.2013 13:39 |

Reitings 4258
Ai, nu tas par starpbrīžu laikiem vispār ir sviests - pat ja tie atšķiras kaut kādā mistiskā veidā, tad tam hiperaktīvajam bija iespēja no jebkuras savas stundas iziet no klases pastaigāties (rakstā minēts, jo viņš nevarot nosēdēt uz vietas).
25.05.2013 13:44 |

Reitings 4258
palasiju vinam draugos viesugramatu,tai gimenei miera vairs nebuus..

Es nelasīju, nepatīk man šāda pašu cilvēku izveidotā sodīšana, bet no vienas puses - pareizi vien ir! Varbūt nākamreiz, kad kāds vēlēsies iesist otram, viņš padomās, kāda dzīvīte viņam sekos. Vai varbūt nākamreiz, kad kādu piesitīs, skandālu un troksni cels uzreiz, nevis pēc krietna laika. Es patiesībā ļoti priecājos, ka šis notikums nav norimis, bet par to runā.
25.05.2013 13:46 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits