Laulība

Reitings 414
Reģ: 03.02.2013
Sveikas, dārgās.

Aizdomājos par vienu interesantu lietu, kur sagribējās dzirdēt citu sieviešu viedokļus.
Kāda mana laba paziņa, gados mazliet pāri 40, nu jau pāris gadus ir ļoti laimīgās attiecībās. Divreiz šķīrusies savulaik; tagad ir patiesi laimīga, vīrietis arī superīgs - vārdu sakot, viss skaisti.
Problēma ir tur, ka viņa viņu grib apprecēt (pašsaprotami), bet viņš tam vēl nav gatavs - galīgi švaki ar naudiņām, ar darbu, un saka, ka grib atļauties normālas kāzas un pēc tam arī uzturēt pilnībā savu sievu, jo citādi nemaz nevarot. Lepnums.
Viņa, toties, turpina spiest uz tām kāzām un, nesen, pat dzirdēju teikumu, "Ja man to (precības) tik ļoti gribas, bet viņš tam nav gatavs.. Varbūt viņš nav mans īstais, varbūt jāšķiras.."

Parunājos ar kādu citu draudzeni par šo tēmu; arī tā uzskata, ka laulība ir svēta lieta un dzīvot ar vīrieti kopā, attiecības, etc, obligāti ir jānoformē un citādi nevar; citādi grēks. Īpaši Dieva priekšā un tā.

Es nez, man tas liekas muļķīgi. Nav tā, ka esmu ļoti Dievticīga; kaut kāda ticība ir, bet tas ir personiski un ar to nedalos; arī nezākāju. Tas tā. Bet man tas liekas .. nu, kas ir svarīgāks - mīļotais cilvēks pie sāniem, vai gredzens pirkstā?? Un spiest uz tām laulībām, un ņemties.. Jā, protams, ir kaut kādi formalitāšu jautājumi, kas, varbūt ir vieglāk, bet ne par to iet runa.

Kā Jums?
Interesē vienkārši, vai esmu viena tāda radikāle, vai arī ir vēl kāda sieviete, kas domā, ka laulība nav visa centrā? :D
Bez naida, lūdzu, ja kāda tomēr domā, ka precības ir obligātas.. Vienkārši ziņkāre.
Jauku Jums vakaru! :)
16.05.2013 17:57 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
man laulības ir ļoooti svarīgas, no visiem aspektiem, punkts.
16.05.2013 19:31 |

Reitings 1017
Reģ: 29.01.2009
Es nevienu nepiespiežu , es lieku otram cilvēkam saprast cik mam tas ir svarīgi

Es domāju, ka Tev nav nevienam jāattaisnojas. Iespējams, Tu nāc no ģimenes, kur laulību institūts nav nonivelēts kā citiem, kuriem tas šķiet kaut kas, bez kā var iztikt.

Vēl jau saka, ka visbiežāk kāzas ir pēc 1 vai 4 gadu draudzības.
16.05.2013 19:51 |

Reitings 8407
Es ar draugu kopā esam jau 5,5 gadus, precējušies neesam, bet zinu, ka tas kaut kad notiks, bet nu man galvenais, lai bildinājums izskan no vīrieša puses, tāpēc tagad dzīvoju mierīgi, jo mums kopīgi visi nākotnes plāni, kā arī zinu, ka bērns mums būs pirmais, jo par to tiek lēnām domāts, gan jau kāzas būs pēc tam kaut kad, kaut vai tikai sarakstīšanās, bet bez uzspiešanas. :)
16.05.2013 19:54 |

Reitings 85
Reģ: 15.05.2009
Vienmēr esmu uzskatījusies, ka jāapprecas noteikti, ja ir/tiek plānots kopīgs bērns vai īpašums. Tas dēļ likumdošanas.

Citādi - gribētu nogalināt to, kas radījis to mītu par kāzām kā kaut ko īpašu!!
Cilvēki ņem kredītus, lai apprecētos, domā, ka tā viena diena visu mainīs, vērsīs par labu... sievietes galvenais vēlas uzvilkt balto kletu, uzskata ka tā ir svarīgākā diena mūžā. Vīrieši savukārt domā, ka vairāk nebūs brīvības un dzīves baudīšanas iespēju.

Attiecībās ir jāiepazīst vienam otru, un attiecībās ir jāapprecās, jo attiecības balstās uz pēcnācēju radīšanu, kopīgu mantas dalīšanu... mūžigu attiecību kopšanu.

Pati vēl neesmu precējusies -draugs uzskata, ka kāzām jābūt kā lielām pārmaiņām uz kaut ko labu un baidās, ka nebūs vairs brīvības izjūtas. Bet gan jau...
16.05.2013 20:00 |

Reitings 132
Reģ: 08.02.2013
Jāsaka, ka man ļoti žēl to meiteņu, kuras neprec pat tad, ja ir kopīgs bērniņš.. Ja pat tad vecis pasaka "nē"..
Es piekrītu tam, ka vīrietis precēs, ja gribēs to sievieti par sievu. Ja negribēs, dzīvos kopa ērtību labad un citu attaisnojumu dēļ.
16.05.2013 20:15 |

Reitings 1017
Skatāmies no gaišās puses. varbūt dotajā gadījumā vecis vienkārši negrib par sievu divkārtēju šķirteni. Tas tomēr nav gluži tas pats, kas jaunu, skaistu meiteni, topošo bērnu māti utt. Ar jaunām sievietēm neprecēšanās, manuprāt, norāda uz zināmu veča aizturi.

Ziniet, kā, var jau teikt, ka nauda ir stulbs aizbildinājums, bet daudzi tieši tā arī domā. Daudzi domā arī,ka bez 1000Ls nav iespējams uzturēt bērnu, vēl daudzi domā daudz ko. Tāpēc sievietēm jau attiecību sākumposmā jāpārbauda, kurš ir un kurš nav lietaskoks, lai pēc tam nav forumos un spilvenos jāpauž nožēla, ka neprec un tā..
16.05.2013 20:28 |

Reitings 3146
Reģ: 30.12.2012
Dazreiz tas visas runas par to, ka nav naudas kaazaam ir tikai attaisnojums, laid neprecetos, jo patiesibaa to nemaz negrib.
Ja vina ir tik laimiga, tad ko tur mainit..
16.05.2013 20:32 |

Reitings 3146
Reģ: 30.12.2012
Es noteikti gribetu appreceties ir muza miilestiibu.
16.05.2013 20:35 |

Reitings 571
Reģ: 03.03.2012
Kāzas nav lēts prieks, lai cik mazas un vienkāršas tās taisītu. Nu nevar pa piečuku vai 10ls normāli apprecēties. Varbūt var, ja precas ikdienas drēbēs kaut kādā rajona zagsā, kāzu bildes taisa ar telefonu un svētku mielasts ir katram viesim izdalīts viens pīrāgs, ko norīt sabiedriskajā, atpakaļ uz mājām. Taču, normālām, mazām kāzām vienalga vajag līdzekļus. Tāpēc teikums, ka nav naudas, man nešķiet tikai stulbs aizbildinājums. Manuprāt, labāk nogaidīt, kad varēs atļauties un tad precēties, nevis sagrābties kredītus visam mūžam, lai tikai apprecētos pēc iespējas ātrāk, jo vajag.
Esmu ar vīrieti runājusi par šo tēmu un neprecamies pagaidām tieši šī iemesla dēļ - nav brīvu līdzekļu kāzām. Šobrīd mums ir citi izdevumi.
16.05.2013 20:42 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
varbūt dotajā gadījumā vecis vienkārši negrib par sievu divkārtēju šķirteni. Tas tomēr nav gluži tas pats, kas jaunu, skaistu meiteni, topošo bērnu māti utt.

++

Bet par tēmu- manuprāt, laulības pēc pieprasījuma diži veiksmīgas nebūs(kāds būs dabūjis, ko gribējis, kāds- piespiests).
16.05.2013 20:45 |

10 gadi
Reitings 1582
Reģ: 22.03.2013
Nu, es ar tādu, kura jau divreiz paspējusi izšķirties arī nez' vai precētos! Tas jau par kaut ko liecina.
16.05.2013 21:00 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Es atceros ,ka man loti gribejas to gredzenu pirkstaa-atceros savu pirmo lauliibas gredzenu-bija taads iespaidiigs!Taa sajuuta ir loti laba ,buut preceetai.Es nezinu nevienu sievieti ,kura teiktu-man vienalga!Tagad jau otraas lauliibaas es teiktu ,taa sajuuta ir noteikti cita...!Nevajag ne to gredzenu vairs ,ne to sajuutu,jo tas jau izbaudiits,izjusts...!
Man bija loti interesanta saruna ar cilveeku,kuram parasti visas attieciibas ilga tikai 5 gadus!Vins teica,ka noteikti tad ,kad cilveeki ir preceejusies,tas tomeer uzliek taadu ,kaa pienaakumu-satureet visu kopaa!Ja tikai draudzeejas,tad vieglaak aiziet,ja vairs nepatiik buut kopaa!
16.05.2013 21:10 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
piekritu emanuellei par to, ka , ja nav preceti, tad vieglak aiziet.
16.05.2013 21:32 |

Reitings 434
Reģ: 02.07.2012
Vai tad attiecibās nav jaiemācās sadzīvot?Lai nav jaiet prom? ir tak solijums---kopā gan priekos,gan bēdās u.t.t.

un ir ģimene kopīga ,kad apprecas,neviss draugs,draudzene.....
16.05.2013 21:35 |

Reitings 704
Reģ: 13.06.2011
Tai sievietei pašcieņas vispār nav, ka mēģina izčīkstēt, lai viņu apprec?! Bet arī attaisnojumi no vīrieša puses ir vairāk nekā muļķīgi, tipiskās atrunas, jo viņš īstenībā negrib precēties. Nu tad neko, atliek vien dzīvot tālāk.
Es pateikšu vienu lietu - visas sievietes grib apprecēties, pilnīgi visas, bet ar to nepietiek. Vajag, lai arī vīrietis grib apprecēties. Un nav ko brīnīties, ka beigās neiet viss, kā plānots, jo tās kāzas vīrietim ir piespiedu kārtā. Varu pateikt savu pieredzi - es ļoti gribēju apprecēties, nu ļoti, ļoti, bet klusēju par šo tēmu kā partizāns, nevienu vārdu nepateicu, jo gribēju, lai vīrietis mani bildina un pats izsaka vēlmi apprecēties. Divi gadi nepagāja, kad jau sagaidīju. :) Un esmu droša, ka tā ir 100% viņa vēlme, nevis rezultāts tam, ka es caurām dienām zāģēju - ko vecmamma/mamma/tante/kaimiņiene padomās, ka neprecamies, kā tas izskatās utt.
Piekrītu arī vienam komentāram - man žēl, ka dzīvo kopā 4,5,6+ gadus un vīrietis neizsaka vēlmi apprecēt savu sievieti, es tā nevarētu dzīvot. Neticu, ka vīrietis, kas no sirds mīl savu sievieti un vēlas visu atlikušo mūžu pavadīt ar viņu kopā, negrib precēties. Tad tur ir citi iemesli apakšā, nevis nav naudas, gribu labāku darbu un māju okeāna krastā. Skumji.
17.05.2013 09:06 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Man laulības ir svarīgas. Ja būtu nodzīvots n-tos gadus kopā un vīrietim nav vēlmes ar mani veidot ģimeni, tad vai vispār kādreiz būs?
Jā. man tas ir svarīgi. Tāda mūžīgā "draudziņu" būšana man nav pieņemama. Jā. visam savs laiks un es piekrītu,ka kāzām ir vajadzīga nauda. atruna, vai ne atruna- tā nauda ir jāatliek, kaut vai tikai jaunai štātei un gredzeniem. Jā, nav obligāts pasākums,bet man tas būtu svarīgi.

Es piemēram, neuzskatu,ka tā ir tikai atruna par to naudu. parēķinot - piemēram, ja sieviete pelna 200ls mēnesī, vīrietis kādus 500. tas kopā ir 700. ja tai pašā mēnesī ir jāmaksā gan maksājumi (jo komunālo pakalpojumu sniedzējiem taču nevar pateikt - "eu, man kāzas šomēnes, komunālos nemaksāsim"), ir visu mēnesi kaut kas jaēd, gredzeni, kaut vai kāds kostīms (ja ne balta kleita), tad kas tad tur galā sanāk?
es nezinu nevienu pāri,kas kaur vai zagsā 2atā sarakstījušies, pēc tam negribētu kaut vai restorānā paēst. tam visam vajag naudu.
Bet varbūt tikai man tā šķiet, varbūt maksājumus kāzu mēnesī nav jāveic un jaēd arī visu atlikušo mēnesi nav.
17.05.2013 09:15 |

Reitings 11698
P.S. - pāri 40 gadiem, iespējams, es arī gribētu ātrāk precēties. Nav jau vairs 25, kad var gaidīt un marinēt, jo gribas vēl dzīvoties un tusēties.
17.05.2013 09:17 |

Reitings 8272
Nu es personīgi pazīstu pāri, kurš apprecējās arī pēc 7 gadu kopdzīves. neuzskatu, ka tas ir tikai gredzens vai ka jāprecās tikai tādēļ, kā vnk tāpat nedrīkst dzīvot kopā, bet gan tas ir kāds konkrēts attiecību dziļums un nopietnums, līdz kuram ir jānonāk (lai gan daži jau arī precas īpaši nepadomājot).
un arī naudas līdzekļi nav mazsvarīgs iemesls. kā tu piemēram apprecēsies, ja abi pelna minimālo algu vai nedaudz vairāk?ir pietikoši milzīgi un lieli tie ikdienas izdevumi un viss pārējais, lai negribētu pēc tam 3 gadus knapināties, lai atdotu kredītu.
Bet uzstādīt ultimātu, ka, ja gada laikā neapprecēsies, tad aizies, arī nav pareizi. tā tomēr ir piespiešana. man nevajadzētu tomēr tādu vīrieti, kuru es uzspiedu vairāk vai mazāk kļūt par manu vīru. Es, iespējams, sev domās nospraustu termiņu apmēram, līdz kuram gaidīt un, ja nekas nenotiek, tad ietu prom, nevis nodarbotos ar daļēju šantāžu.
17.05.2013 09:21 |

Reitings 2870
Reģ: 20.12.2012
Man domas identiski saskan ar Unique:D Nav pat ko piebilst.
17.05.2013 09:24 |

Reitings 11698
Vīrieši savukārt domā, ka vairāk nebūs brīvības un dzīves baudīšanas iespēju.

Nu šitas man izklausās pēc kaut kāda scenārija no filmām. Kaut kāds murgs - tāpat kā fakts, kavisi vēci ir traki uz seksu un tik par to vien visu dienu domā.
es neesmu satikusi nevienu vīrieti,kas tā būtu izteicies vai devis mājienus par to. Mana gada cilvēki tagad precas un visi vīrieši ir gan bildinājuši,kad ļoti gaida kāzas un sev blakām sievas. grib veidot ģimeni.
17.05.2013 09:24 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online

Šobrīd nav neviens reģistrēts profils portālā!