Grūtniece ārzemēs

Reitings 10
Reģ: 29.01.2009
Sveikas!

Esmu UK un plānoju mazo, bet man iekšā ir bailes no tā, ka šeit būs tas viss process daudz grūtāks, jo tomēr te var būt kaut kāda veida problēmas saprasties ar ārstiem par šo tēmu valodas dēļ vai kaut kas cits, kaut arī valoda man ir labā līmenī. Es īsti neuzticos ārstiem šeit, jo man pašai ir bijusi negatīva pieredze un man liekas es uztrauskšos vienmēr vai kaut kas nav kārtībā, vai viss ir ok ka tam jābūt... . Nezinu varbūt te viss arī būtu OK, nav neviena paziņa, kas gaidītu vai dzemdētu bērniņu te. Vai jums ir kādas pazinas vai pašas esat varbūt iznēsājušas vai dzemdējušas bērniņu UK vai citur ārzemēs, varbūt varat dalīties ar pieredzi vai vienkārši jūsu viedokli.
Paldies.
16.05.2013 14:04 |

Reitings 6947
Reģ: 21.10.2010
Domā tikai labas domas :)|
16.05.2013 18:26 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
eh, un tá forshá sistéma, kad 8.00 rítá ar iespéjamu lúzumu aizbrauc uz slimnícu, iedod ibumetínu, dzená pa kabinetiem, gaidi pa 3 stundám rindás uz visiem iespéjamiem numuriem. no slimnícas izej 20.00 :) forshi... cerams, pret grútniecém tá neizturás
16.05.2013 18:30 |

Reitings 2015
Reģ: 18.11.2012
Marilyn, jādomā jau ir, bet visādi var notikt. Jāapsver arī negatīvas un sliktas lietas. Tā riskēt arī negribas. Brauks uz Latviju,lai varētu forši piedzemdēt, beigās attapsies vēl lielākā čuhņā dzemdējot. :D Ka no lāča bēgot nesanāk lauvu barā ieskriet. Vai kā tur tas teiciens. :D :)
16.05.2013 18:31 |

Reitings 2015
Mis Take, tik ilgi gan nav slimnīcā jāpavada, bet rindā jāsēž tāpat kā visiem citiem. Varbūt pat vēl ilgāk, jo tieši tā ārstīte/māsiņa ir aizņemta un nevar pieņemt grūtnieces. Es tad vēl to kārtību nesapratu, skatos,ka citi cilvēki,kas pēc manis atnākuši, tos sauc,bet mani nē. Tad man paskaidroja,ka sieviešu problēmas risina citi ārsti. Katrs ārsts savām problēmām, kaut kā tā. :D
16.05.2013 18:33 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
ir ir citreiz arí tik slimnícá jápavada, nesaprotu ísti to sistému. puisis gája ar rokas lúzumu 8.00- 18.00 bija pa slimnícu, meitene gája, jo nogjíba un nokrita pa kápném, iespéjams stiprs smadzenju satricinájums, vemshana utt- 8.00 - 22.00 - sédi un gaidi. iedod tableti, péc 2 stundám pajautá, vai nepalika labák, - né, gaidi tálák, aizved pie viena ársta, tas paskatás, aizsúta pie cita. pie visiem pagaidi rindás. un palátá neliek, sédi un vem gaitení.
16.05.2013 18:44 |

Reitings 2015
Mis Take, par to tableti taisnība. Man arī iedeva tableti, teica,lai sēžu un gaidu. Nepalīdzēja, nu tad neko - ej mājās un iedeva līdzi Co-Codamol, tas pats viens kā ibumetīns ir :D
Nez, pret vietējiem viņi ir savādāki? Vai arī vietējie vienkārši nezina,ka varētu būt labāk?
Mēs esam tādi prasīji un mums tas liekas šausmīgi,jo zinām,ka Latvijā tomēr attieksme ir mazliet labāka. Moš briti nezina kā ir citur un tas,kas notiek UK ir normāli.
16.05.2013 18:47 |

Reitings 1023
Reģ: 25.08.2010
Vietējie vnk nezina , ka var būt savādāk.
16.05.2013 18:53 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Man bija pieredze ar 2 aarstiem. Pirmaa bija galiigaakaa idiote un vinjas deelj gandriiz pie dieviem aizgaaju. Otrs dakteris bija labs un pretiimnaakosh, kursh laboja pirmaas dakteres kljuudas. Daudz kas atkaraajaas no speciaalista. Vienmeer noder ievaakt info pirms dodies pie ginekologa neatkariigi no valsts.
16.05.2013 19:02 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
man 3 zināmas sievietes dzemdēja ārzemēs, divas īrijā, viena uk, visām atsauksmes labas, jo īpaši tas, ka epiduārā anastēzija par brīvu. Līdz mazuļa izspiešanai, dzērušas tēju, pildījušas krustvārdu mīklas un dzenušas jokus ar doku. Lv epiduāro nebūtu varējušas atļauties. Tas viens liels plus. Māsiņām un vispār ārsiem cepuri nost, superīga attieksme, ļoti gādiga, atbalstoša, gan atļaus pasūdzēties, gan labu, mierinošu vārdu pateiks.
16.05.2013 20:56 |

Reitings 2015
Reti kurām ir sava pieredze. Vienai tur draudzenei,vienai radiniece.
16.05.2013 21:01 |

Reitings 7682
ja pati grūtniecība noris bez problēmām. Lielais uztraukums un problēmas sākas tur,kur grūtniecībai ir kādi draudi un nenoris kā gribētos...

Tas nav tik viennozīmīgi. Man vienai no zināmajām sievietēm pa;sa grūtniecības sākumā naktī sākās smaga asiņošana, zvanīja slimnīcai kur uzreiz pateica lai brauc uz tuvāko early pregnancy unit, aizbrauca, uzreiz usg, visas pārējās izmeklēšanas, palikšana slimnīcā 3 dienas uz novērošanu un viss kārtībā.
16.05.2013 21:04 |

Reitings 7682
tā arī ir tā dabiskā atlase. Ja bērns izdzīvo pirmo trimestri, tad arī viņi ņem un sāk strādāt ar to. Es īsti nesaprotu kāpēc tā. Latvijā taču tā nav?

Lai arī ja pati būtu situācijā kad ir draudi agrai grūtniecībās pārtraukšanai satrauktos ne pa jokam, tomēr uzskatu, ka tāda rīcība ir pareiza. Nav dabīgi iebarot sievietei tablešu kalnus lai tikko apaugļojusies olšūna dzemdē noturētos. Ja grūtniecība grib pārtrūkt ir taču loģiski, ka kautkas šūnu dalīšanās procesā ir nogājis griezi, varbūt neattīstās kā vajadzētu veselīgam auglim. Bet Lv vilks līdz pēdējam un ja izvilks, nereti brīnīsies, ka mazulim piedzimstot ir dažādas kaites.
16.05.2013 21:08 |

Reitings 2015
Baibe.Marta, ja Tu būtu gudrāka,tad zinātu,ka to,ka lai auglis noturētos dzemdē, ir nepieciešams lai progesterons būtu augstā līmenī. Bet ir sievietes,kurām progesterons ir zems no dabas un auglis kā nevar aizmetņoties, tā nevar bez medikamentu palīdzības un tas nenozīmē,ka auglis ir bojāts vai citāds neattīstīts un neveselīgs.
Un jebkurš spontānais aborts sievietei ir psiholoģiski ļoti smags. Esmu par to,lai labāk tiek glābta bērna dzīvība un sievietei ir drošības sajūta un līdz ar to atkrīt psiholoģiski pārdzīvojumi.
16.05.2013 21:14 |

Reitings 2015
Beibe.Marta, ar to es gribēju teikt,nevis gudrāka,bet informētāka par šo tēmu.
16.05.2013 21:15 |

Reitings 209
Reģ: 29.01.2009
Mani abi berni dzimushi Uk, abi planoti keizari,viss bez maksas. Arstu attieksme visas grutniecibas laika un ari dzemdibas ideala. 2 USG tika veikti kopuma,grutniechu vitaminus izrakstija jau 3 menesi,tad,kad pati pirmo reizi pieteicos pie vecmates. Taka varu teikt tikai to labako par sho lietu.
Ja velies parunat privati, raksti :)
16.05.2013 21:16 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
labako var teikt tikai nabai, kas, atbraucot no bezdarba maktas lv, ir laimigi, ka arsts ir bzmaksas! tas nekas, ka usg ir tikai 2 pa visu grutniecibu un aprupe ir galigakaja dirsa! glvenais jau, ka pa velti viss ir! tada bomzosanas vien sanak!
pietam ko var gribet no bezmaksas arsta ka vien ibumetinu:D

taja uk nav kadi privatie arsti??? ari lv slimnicas ta attieksme ir nevisai, ja ko gan var gribet no pakalpojuma, kas ir par velti tik pat ka.

pietam piekritu tatler. ta beibe neko nesaprot no medicinas.
16.05.2013 21:23 |

Reitings 2015
Marta, pēc visas šitās māžošanās ar valsts apmaksātajiem, mēs bijām arī pie privātā. Jāsaka,ka pirvātais ārsts uzreiz atrada problēmu un kas par lietu. Viņa mani steigšiem spēra prom uz slimnīcu,jo grūtniecība apdraudēja manu dzīvību. Tā arī bija NHS ārsti manu dzīvību apdraudēja un pat neatklāja,kas par lietu. Kā iet un maksā, attieksme ir laba un forša. Turpmāk tikai privātos ārstus apmeklēšu. ;) Tāpēc arī domāju par apdrošināšanu, varbūt,ka labāk sanāk un noder.

Un nav jau arī tā,ka bezmaksas ir medicīna, cilvēki,kas šeit strādā,maksā ļoti lielus nodokļus un viņiem pienākas bezmaksas medicīniskā aprūpe. Arī LV grūtniecēm taču viss ir par velti. :)
16.05.2013 21:42 |

Reitings 41
Reģ: 06.05.2013
Iznēsāju bērniņu un dzemdēju Vācijā. No manas puses tikai labākās atsauksmes, jo par konkrētās valsts medicīnu (kā arī par obligātajām veselības apdrošināšanām) esmu ļoti labās domās. Ārste man bija perfekta, es viņai varēju zvanīt pie katra mazākā jautājuma. Obligātās vizītes bija apmēram ik pa 2 nedēļām (beigu posmā jau ik pa nedēļai) un ilga gandrīz stundu. Viņas mudināta izmēģināju arī grūtnieču akupunktūru, kā rezultātā man bija ļoti vieglas dzemdības, bez plīsumiem utt.
Slimnīca, personāls, dzemdību diena - to visu arī atceros ar ļoti patīkamām atmiņām. Aptekalēja mani kā pienākās :D
Pēc mazuļa piedzimšanas pirmajā mēnesi nāk arī vecmāte uz mājām, apraudzīt gan zīdaini, gan māmiņu, parāda, kā labāk bērniņu vannot, kā barot, kā apģērbt, pārbauda, vai mammai viss kārtībā ar pienu, nosver mazuli, vai pieņemās svarā, pārbauda, vai nav alerģijas utt. Veic tādus kā mazos seminārus, kas ir tiešām ļoti, ļoti noderīgi.
Nu vienvārdsakot, ne par ko nešokējos, nekādas ārstu nolaidības nenovēroju un vienkārši baudīju savu grūtniecības/dzemdību procesu :D
16.05.2013 22:44 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
sagribējās braukt dzemdēt uz Vāciju :)
16.05.2013 22:54 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
limette, vot ta ir attieksme!
16.05.2013 23:24 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits