Iznēsāju bērniņu un dzemdēju Vācijā. No manas puses tikai labākās atsauksmes, jo par konkrētās valsts medicīnu (kā arī par obligātajām veselības apdrošināšanām) esmu ļoti labās domās. Ārste man bija perfekta, es viņai varēju zvanīt pie katra mazākā jautājuma. Obligātās vizītes bija apmēram ik pa 2 nedēļām (beigu posmā jau ik pa nedēļai) un ilga gandrīz stundu. Viņas mudināta izmēģināju arī grūtnieču akupunktūru, kā rezultātā man bija ļoti vieglas dzemdības, bez plīsumiem utt.
Slimnīca, personāls, dzemdību diena - to visu arī atceros ar ļoti patīkamām atmiņām. Aptekalēja mani kā pienākās :D
Pēc mazuļa piedzimšanas pirmajā mēnesi nāk arī vecmāte uz mājām, apraudzīt gan zīdaini, gan māmiņu, parāda, kā labāk bērniņu vannot, kā barot, kā apģērbt, pārbauda, vai mammai viss kārtībā ar pienu, nosver mazuli, vai pieņemās svarā, pārbauda, vai nav alerģijas utt. Veic tādus kā mazos seminārus, kas ir tiešām ļoti, ļoti noderīgi.
Nu vienvārdsakot, ne par ko nešokējos, nekādas ārstu nolaidības nenovēroju un vienkārši baudīju savu grūtniecības/dzemdību procesu :D