Tieši tā- vadies pēc savām sajūtām.
Varu pastāstīt savu pieredzi- jau diezgan ilgu laiku mēs ar draugu izvairījāmies no jebkādiem ēdieniem, dzērieniem, kam klāt pievienots saldinātājs E951 jeb aspartāms, jo salasījāmies tik daudz info par to, ka tas izraisa galvā audzēju un ko tik vēl ne.. Košļenes, toniku, kvasus un dažādas citas preces, ko lietoju ikdienā ļoti bieži, dabūju izslēgt no savas uztura.
Tā nu es dzīvoju, pārtiekot no cukura un tikai cukura..līdz vienā dienā mana vadība man sāka stāstīt par savu Dikāna diētu... Neiedziļināšos sīkumos, bet , īsumā:
1. Diētas laikā tev ir jāislēdz no ēdienkartes pilnībā cukurs.
2. Grāmatas autors , kurš starp citu nav uzskricēlējis kārtējo diētu, bet ir izgudrojis jaunu dzīvesveidu , savā grāmatā stāsta par to, ka, ja jāizvēlas starp ļaunumiem, tad cukurs noteikti gandē visu vairāk, kā aspartāms. Un patiesībā neesot ne saviem pacientiem , ne kur citur manīts, kā cilvēki mirst no aspartāma izraisītām sekām. ES PROTAMS NESLAVINU ASPARTĀMU!
Taču, nu man bija jāizvēlas- uzsākt jaunu dzīvesveidu- cukuru aizstājot ar aspartāmu, vai turpināt lietot cukuru.
Un ziniet- ir pagājušas tikai 3 nedēļas un ,dzīvojot pēc grāmatas , esmu nometusi jau 4kg un jūtos labāk , kā nekad!!! :) Šobrīd Cla Zero ir mans glābiņš panikas lēkmēs, kad gribas šokolādi ( šo vārdu pat sāpīgi izrunāt :D ) Tā kā pats Dikāns saka : cilvēks var atteikties kaut 5 gadus no cukura, saldinātājiem , bet organisms nekad neaizmirsīs tā saldo garšu, tādēļ viņš neredz iemeslu, kādēļ lai mēs liegtu sev cukura aizvietotājus.
Tām, kas tiešām ir ieinteresētas , kā lai neuzņem tik daudz ogļhidrātus un kalorijas no cukura, un tām, kuras nevēlas bendēt savu veselību ar aspartāmu, iesaku iegādāties tādu produktu kā STĒVIJA. ( 0 kcal , 0 ogļhidrātu ). Super dabīgs produkts no auga Stēvijas lapām! Vienīgais, ne visur ir dabūjams.
P.s Gribēju tā īsti, bet sanāca sapenterēt! :D