Spiediens

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Labrīt, 1dienas rītā.
Šodien esmu nomākta.
Kā jūs tiekat galā ar spiedienu no vecāku puses, drauga vecāku puses, radu puses par bērniem? Visi grib mazbērnus, visiem viņus vajag..."Ir jau laiks; jāsāk jau domāt" un citi komentāri.
Man jau tiešām izmisums nāk virsū...
Mūsu plānos ir apprecēties un tad bērnus. Nu tas būtu mūsu ideālais scenārijs...
un galvenais,ka visi klūp man virsū - drauga vecāki, manējie...
Vispār sadusmojos uz draugu,ka man ir jāataisnojas visu priekšā, bet viņš pat vārda nevarēja pateikt. Gala rezulātā mana aizstāvības runa beidzās ar to (no malas ganjau izklausījās - ),ka spiežu viņu precēties.
Vispār esmu sagruzījusies.
13.05.2013 08:44 |

Reitings 11698
Tā ikdienā vecāki nejaucas..ja arī jaucas, tad es esmu tā ar lielo muti,kas norāda to vietu mūsu attiecībās, bet šitā mazbērnu gaidīšana tiešām jau noriebusies.
Es jau draugam teicu,ka uz to pusi vairs nebraukšu...viņš mani saprata un piekrita. bet nezinu.
Es sapratsu,ka mani vecāki varētu ellīgi kaukt pēc mazbērniem, jo viņiem nav neviena. :D manā radu pulkā vispār nevienam nav mazbērnu, bet drauga vecākiem - mazbērni jau ir. tie laikam izauguši un vairs nav interesanti...
13.05.2013 08:58 |

Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Nu rupjai gan nav jābūt, var tacu smuki-zolīdi un stingri atbildēt, paust savu nostāju un teikt, ka par šo tēmu nevēlies diskutēt.
Tas, ka puisis klusē, gan nav labi. Savādāk izskatās, ka tu vienīgā to bērnu negribi.

Reitings 1873
Reģ: 29.01.2009
čāča, kāpēc Tavs draugs uzvedas kā lupata? Taču,lai pasaka skaļāk saviem vecākiem kaut ko, vismaz lai beidz Tev piesieties.
Mans draugs ar no sākuma neklapēja ar ausi,kad viņa mamma visādas muļķības runāja, līdz es sāku burtiski pieprasīt,lai nomierina savu māti.

Reitings 474
Reģ: 13.05.2013
salaveci, a kāpēc Tu nesatiecies? Mani vienkārši interesē kādi vēl ir iemesli kāpēc it kā normāli vīrieši pat nesatiekas ar nevienu.

gribas savu naudu tērēt tikai sev. elementāri. egoists, bet man vienalga ko citi domā.
13.05.2013 08:59 |

Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Mēs, kad par naudu ieminējāmies, uzreiz metās visi palīgā:D
13.05.2013 08:59 |

Reitings 11698
Bet tas ir ļoti labs arguments no viņa pyuses. Varbūt viņš savus vecākus labāk pazīst un zin, ka citus argumentus viņi noraidīs?

neko viņš nepazīst,ja es dusmīgi (vai ar palīdzības aucienu acīs) nebūtu paskatījusies viņa virzienā, drīzāk,ka viņš nepateiktu neko.
Mums abiem ir pa 23 gadiem. teicu,jau - kur mums steigties? nē..bērniem būšo kauns no vecākiem,ja 40 gados dzemdēšu...
aj....
likās,ka vakar šī saruna mājās tika izrunāta un atrisināta, bet pēc sajūtām, šķiet,ka nav vis. :(
13.05.2013 09:00 |

Reitings 11698
Nu rupjai gan nav jābūt, var tacu smuki-zolīdi un stingri atbildēt, paust savu nostāju un teikt, ka par šo tēmu nevēlies diskutēt.
Tas, ka puisis klusē, gan nav labi. Savādāk izskatās, ka tu vienīgā to bērnu negribi.

rupja es neesmu bijusi nevienā brīdī, bet mana nostāja tur ir kaķim zem astes,jā...draugs grib bēbi, es arī gribu, bet mums ir vēlme apprecēties vispirms...kaut gan tagad sāk likties,ka draugs gribētu pbēbi bez kāzām....es tā negribu.
13.05.2013 09:03 |

Reitings 11698
cruel - nezinu. viņš uzskatos,ka gudrākais paklusē. un uz visu šādi. tad nu ieteica man paklusēt un vienkārši ļaut,lai šīe norunā savu runājamo un tēma slēgta, līdz nākamaji reizei.
es nezinu. es jau teicu,lai parunā ar vecākiem,ka tā nav viņu darīšana un tā, bet nezinu...
Šis ir viens no tiem gadījumiem,kad runāšana te nestrādā..vispār. ne par šo tēmu, ne par citu. viņš vienkārši nav runātājs.
13.05.2013 09:05 |

Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
bērniem būšo kauns no vecākiem,ja 40 gados dzemdēšu
Tās nu gan ir pilnīgas muļķības, tad jau tie bērni, kurus vecvecāki audzina, vispār no kauna mirtu nost...
Pie tam tāpēc jau daudzas tajos 40 izskatās vecākas par saviem gadiem, ka uzņemas vairāk, nekā var izdarīt - darba, mājas, bērni. Pagaidīt ar bērniem līdz brīdim, kad abi būtu gan finansiāli, gan emocionāli gatavi šādam solim, ir tikai normāli.
Ja tie džeka vecāki grib bērnus, lai adoptē un paši audzina.
13.05.2013 09:08 |

Reitings 11698
nu tieši tā. es arī teicu,ka ir jau atšķirība,kādi ir tie 40 gadnieki padomju laikos un kādi būs tagad. dāzs labs 40 gadnieks ir vēl modīgāks un jaunāk domājošs, nekā daži labi 20 gadnieki.
13.05.2013 09:09 |

10 gadi
Reitings 1368
Reģ: 03.01.2010
Man atkal radi visu laiku prasa, kad tad beidzot škirsimies :D Neviens negrib ne lai apprecamies, ne bērnus :( Vot tas ir vel trakāk! Tā kā priecājies, ka tavējie vismaz ir par jūsu savienību ;)
13.05.2013 09:10 |

Reitings 11698
tavējie vismaz ir par jūsu savienību

manējie ir par bērniem un to dzmedēšanu...ja mani vecāki ir par kāzām, tad tur tās kāzas nav nekas. paši nav precējušies, drauga brālis nav precējies-ar bērnim.
uz manu argumentu par kāzām vispirms, tik atbildēts aptuveni šādi - "saprati Kārli? vispirms jaaprec."
13.05.2013 09:13 |

Reitings 51
Man tikai liekas, ka Tu pārāk daudz cepies. Pēc šīs diskusijas saprotu, ka šādi jautājumi jaunajiem pāriem pēc 20 gadu vecuma ir gandrīz visās ģimenēs. Arī man vakar šādi jautājumi tika uzdoti gan manā ģimenē, gan drauga ģimenē, atbildēju pozitīvi ar smaidu un kādu joku. Vecāki vēl pasapņoja mazliet un saruna tika turpināta jau ar citu tēmu. Nevajag iespringt, jo neviens neko nespiež, tikai izsaka vēlmi. Un varbūt to pat jāuztver ar prieku - vecāki Jūs jau gatavi uztvert kā ģimeni un gaida mazbērnus. Forši tak! Kad gaidīsi bērniņu, visi radi priecāsies, gan Tavi gan drauga! :))
13.05.2013 09:15 |

Reitings 1283
Reģ: 02.09.2012
Man ir piemērs no dzīves, kad pāris uztaisīja bērnu vairāk spiediena pēc. Tagad tas bērns gluži nevienam radiniekam nav vajadzīgs, kā tikai fakts - lūk, man ir mazbērns!

Iesaku nepadoties spiedienam, parādīt savu nostāju un uzstāt, ka tā tomēr ir tikai un vienīgi tava dzīve.
13.05.2013 09:16 |

Reitings 677
Reģ: 02.08.2009
maniem vecākiem jau mazbērnu pietiek (tulīt būs 6), bet drauga mamma gan ļoti grib sagaidīt savu mazbērniņu. mēs neskur nesteidzamies, jo ne viņai viņš būs jāaudzina:D esmu jau teikusi,ka es vispirms pabeigšu koledžu (un vrb pēc tam vēl kaut ko), pastrādāšu un tad domāšu pa bērniņu.. :)
13.05.2013 09:18 |

Reitings 2264
Reģ: 21.01.2013
Nu nez, man liekas, ka Tu pārāk to visu sakāpini. Man savulaik arī gan vīra vecāki, gan pašas vecāki katru reizi, kad tikāmies, uzdeva jautājumu par potenciālo ģimenes pieaugumu. Es arī vienmēr atbildēju, ka būs tad, kad būs. Aiz rokas jau bērnu taisīt neviens uz gultu abus nerauj un prezīšiem caurumus tak droši vien nedur - ja tā būtu, tad varētu par to satraukties. :D
13.05.2013 09:19 |

Reitings 11698
Man tikai liekas, ka Tu pārāk daudz cepies.

Nu nezinu. iespējams. nē, nu ganjau drauga vecākiem tas lieka tikai normāli nosēsties priekšā un nolasīt morāli (tā bija morāle, jo es nemitīgi tiku pārtraukta un man tika skaidrots,ka no veciem vecākiem bērni skolās kaunēsies un ka jādzemdē, jādzemdē, jo viņi grib mazdēlu).
Ja tā būtu bijusi diskusija,tad iespējams,kāut kas no manis teiktā būtu uzklausīts,kā nebija.
Man vienalga - cepjos vai ne, man šī tēma ir noriebusies. katru reizi, katru reizi..malt un malt. varēja ieslēgt mūs divatā istabā uz gadu un tad točna bērni pieteiktos, gadu ne prežu, ne OK...UN TIK DZEMDĒTU..UN TĀ KATRU REIZI,KAD VIŅI SAGRIBĒS MAZU MAZBĒRNU.
13.05.2013 09:20 |

10 gadi
Reitings 13809
Iesaku gan neklusēt un runāt pretī vīrieša vecākiem (protams, pieklājības robežās). Es savai vīramātei centos neteikt, kad viņa man nepārtraukti brauc par visu virsū, jo vecāks cilvēks, man it kā neērti. Kad vadzis lūza, biju sliktā, jo pēkšņi atļāvos pateikt savas domas. Rezultāts - jau gandrīz gadu neesu redzējusi vīra ģimeni. Vai vairs redzēšu, nezinu, jo neesmu tajās mājās gaidīta. Es gan arī pārāk neraujos, vismaz miers tagad.
13.05.2013 09:21 |

Reitings 11698
Es satraucos,jo man tas ir nepatīkami. Es visu laiku esmu pacietusi un tā feini uztvērusi šos mājienus,ka "mazdēļiņu gribas, gribas mazbērnus",jo tās ir bijušas tikai piezīmes. šoreiz tā bija "nosēdos priekšā un piļīju". man ir nepatīkami par to runāt un es to negribu..tā ir mūsu darīšana un neviena cita. mums tas bērns būs jāaudzina, mums viņš būs jāuztur, man vinš būs jādzemdē un viss būs uz mūsu pleciem. viņi tikai paucinās ik pa reizei un viss..
13.05.2013 09:22 |

10 gadi
Reitings 13809
Tās, kuras ar to nav saskārušās, to nesaprot. Es saprotu, jo mana vīramāte arī neklausās, ko saka citi. Runā tikai viņa, un tikai viņas viedoklis ir pareizs. Mums gan par bērniem nekad īpaši neuzplijās, jo viņa vēl joprojām cer, ka es ilgi nebūšu viņas vedekla.
13.05.2013 09:25 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits