Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Kāpēc visi domā, ka ir apveltīti ar labu gaumi

Reitings 218
Reģ: 20.08.2012
Virsraksts varbūt ir pārspīlēts, bet uz kādiem 90% tas noteikti attiecas gan. Es neesmu pieredzējusi nevienu cilvēku, kurš, nonākot līdz gaumes/ģērbšanās jautājumiem, tiešā vai netiešā veidā atzītu, ka viņš to nemāk darīt. Vai vismaz domu līmenī, ar sevi apspriežoties, to saprastu. Es te nerunāju par to, ko kurš var un nevar atļauties, jo tas, kā tu ģērbies, ir atkarīgs no tev pieejamajiem materiālajiem līdzekļiem. Neatkarīgi, vai šī izjūta var nākt (ir uz āru redzama) vai naudas trūkuma dēļ nenāk ārā (paliek tīri iekšējā sajūtā - a la - ''ja man būtu nauda, ģērbtos tā un šitā''), vai bieži ir cilvēki, kuri saprot, ka viņiem ir slikta gaume? Ka viņi neprot ģērbties (vienalga, teorētiski vai praktiski)? Un kāpēc ir tā, ka tādi cilvēki tiešām bieži negadās, un ar ko tas izskaidrojams?

Es arī, piemēram, atzīstu, ka visu mūžu esmu domājusi, ka man gaume ir laba. Vakar sanāca saruna ar mammu, rādu savas jaunās kurpes. Viņa saka - beidzot smuku mantu nopirkusi, nu šitādas PAT ES pirktu. Un es pie sevis nosmīnēju - pat tu? Un Tu mums būtu kāds labās gaumes etalons? Lieki teikt, ka man mammas gaume vienmēr ir šķitusi šausmīga, bet te es atklāju, ka viņa tieši to pašu, ko es par viņu, ir domājusi par mani. Sekli tas ir, bet es nudien iepletu acis un, nē, nu ar prātu saprotu, ka gaumes atšķiras un viedokļi ir dažādi, un es tiešām esmu ļoti atvērta un pieņemu daudz ko, bet kaut kāda maza manis daļiņa, (ko es cenšos no sabiedrības slēpt un nelepojos ar to :D ), tajā brīdī nevarēja saprast, kā viens cilvēks (mana mamma), kurš nu tiešām brrrieesmīgi ģērbjās, var domāt, ka ir labas gaumes paraugs, bet manu gaumi, kas patiešām tāda (manuprāt) ir, uzskatīt par.. nu to pašu, par ko es uzskatu viņu. :D Beigās sapratu, ka mēs viena par otru un pašas par sevi esam pilnīgi vienādās domās, un taisnība šeit, protams, nav nevienai no mums, bet, lai arī cik adekvāti mēģinātu šim jautājumam pieiet, iekšējais viedoklis kliegs to pašu.

Nē, es ar šo diskusiju negribēju sevi salielīt un nolikt tos, kas man šķiet ne tik labie. Gluži otrādi, es gribēju izprast, kāpēc mēs esam iekārtoti tā. Nu tā, ka tu ar prātu un loģisko domāšanu apjēdz, ka nav nekur galu galā sastādīta kaut kāda labās ģērbšanās rokasgrāmata un sliktās ģērbšanās rokasgrāmata, ka mēs visi esam atškirīgi, un par gaumi nestrīdas, un tā, un tā. Bet! Kaut kur kaut kāda iekšējā balss kliedz -
nē! es protu pareizāk, bet tu neproti! :D

Kauns pašai par to, ko sarakstīju, bet es tiešām gribu dzirdēt atbildes, kāpēc tā ir, un ko lai ar to iesāk. Vai es esmu vienīgā, kas tā jūtas?
12.05.2013 23:18 |

Reitings 2310
Reģ: 09.06.2009
Es negribu buut ciniska vai izklausiities lepna, bet,manupraat, gaume ir ljoti individuaals jeedziens,bet tomeer ir kaut kaadi principi un protams gaumes izjuuta,lielaakaa dalja sievieshu,manupraat, nav ar labu gaumi apveltiitas. Bet tas nav nekas slikts,nav jaauzter personiski,tas ir taapat kaa ne visi var buut gleznotaaji vai muuzikji. Gaume ir no dabas dota.
12.05.2013 23:23 |

Reitings 7497
Reģ: 29.01.2009
visi tā nedomā.

bet es uzskatu, ka man ar gaumes izjūtu viss ir kārtībā, kā jau tu minēji savā tekstā :D

nupat vakar man pienāca veikalā sieviete klāt un pateica, ka par blūzi liek man 5 ar plusu piecu ballu sistēmā. par šo biju šokā, jo LV tik reti ar šādu parādību nākas sastapties.

Vācijā gan bieži nāk sievietes viena otrai klāt, lai pateiktu, ka otra labi izskatās...

un par gaumi nestrīdas : tā vai nu ir, vai nav :D
12.05.2013 23:24 |

Reitings 536
Reģ: 24.02.2013
es,piemēram, 100% zinu, ka man ir laba gaume uz izstrādājumiem un to kvalitāti. tomēr arī 100% zinu, ka man ir briesmīga gaume/saprašana par krāsu salikumu.
12.05.2013 23:24 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
LV manuprāt visu izsķir 1. piedavajusm ka spieejams
2. algas. Jā, jā tav pati banala nauda. Man isti nekas musu veikalos nepatiks,ari armeju ineta veikali ne. Ļoti patīk Lāgerfelds, bet nu jā.... Mugura kas ir javelks, un ar to ari sarunas lieku punktu.

P.S. Latviesi dzivo pec principa-nav svarigi ka slikti iet galvenais ka no malas izskatas labi:D
12.05.2013 23:25 |

Reitings 3755
Reģ: 22.10.2012
Ieteiktu mazāk filozofēt par to, ko citi velk mugurā un vienkārši baudīt dzīvi. Man šķiet, šīs ir tik fundamentālas lietas, ka tās nemaz nav iespējams izprast. Es, piemēram, neēdu zivis. Kaut gan vakardien mājās bija milzīga, svaigi noķerta un uzšmorēta zive, ko visi ēda ar gardu muti, es pat uz to paskatīies nevarēju. Tā, nu, sēdēju un domāju, ka mana ģimene ir dīvaina, ka kaut ko tādu bāž mutē un viņi domāja, ka esmu dīvaina, ka es pat nepargaršoju tās šausmas. Pat jau vairs nav vērts to censties izprast.
12.05.2013 23:26 |

Reitings 2310
Kubiete- es tev nepiekriitu,taapeec jau to sauc par gaumes izjuutu,ka kreklinjam nav jabut ne no lagerfelda, ne lacostes rupnicas nakusham, taa ir speeja kombineet,piemekleet, paarveidot un galvenais paraadiit savu teelu ,personiibu ar dreebes paliidziibu,
12.05.2013 23:28 |

Reitings 3755
Bet par gaumi - starp citu, ne vienmēr pat tad, ja ir iespējas (finansiālās), cilvēka izskatas atspoguļo viņa gaumi. Man, piemēram, patīk visādas augstapēžu kurpes un svārki, bet 99% gadījumu mani redz džinsenēs un botās. Vienkārši nav iedvesmas ņemties ap sevi dzīvojot tādā ciemā.
12.05.2013 23:28 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Es gjeerbjos diivaini. Daziem noteikti skjiet, ka man ir totaals gaumes truukums un tam arii daljeeji piekritiishu, jo velku to, kas man patiik un ir vienalga, vai sader kopaa vai nee. Vieniigais, daudz komplimentu sanjemu par izieshanas vakarteerpiem, jo tieshaam pacenshos un nezinaashanas gadiijumaa ieguugleeju, vai tas piederaas pie etikjetes vai tomeer nee.
12.05.2013 23:29 |

Reitings 27552
Tak skaidra bilde ka LV 95% nevar atļauties pirkt tieši to ko vēlas. Ka mana gadijumā tas Lāgerfelds. Līdz ar to par gaumes trūkumu ir mazliet nekorekti strīdēties vai aizradit.

Reitings 218
Nu tieši tā, kāpēc viss, ko mēs neuzskatām par pareizu vai vienkārši neatzīstam par labu esam, ir ''dīvains'', ''slikts'', ''briesmīgs'' u.t.t.? Bet tas, kas mums der, ir tas labākais, kas ir? :)
Te jau var runāt ne tikai par apģērbu gaumēm, bet, kā Ance saka, ēdienu, mājas iekārtojumu un visu citu.

Reitings 2310
Piekriitu Lancaster,man arii ljoti patiik,kad kaads pienaak un pasaka kaadus labus vaardus,es arii meedzu cilveekiem iet klaat un pateikt,ka man ljoti patiik izveeleetaas kraasas,materiaali vai bikshu garums,ka piestaav utt...
12.05.2013 23:30 |

Reitings 218
Kubiete, bet es arī tekstā norādīju, ka runāju par iekšējo gaumes izpratni, nevis par to, kas nāk ''uz āru''
12.05.2013 23:31 |

Reitings 3755
Bet tas, kas mums der, ir tas labākais, kas ir?

Tāpēc, ka cilvēki uz pasauli skatās tikai no sava skatu punkta un cita ādā iejusties nespēj, ja vien nav bijuši līdzīgās situācijās un apstākļos.
12.05.2013 23:32 |

10 gadi
Reitings 2587
Reģ: 07.03.2011
Tās ir tikai lupatas :D Nemaz nesatraucos, ka mana ģērbšanās gaume, iespējams, ir 0. Sevi vērtēju augstāk.

Reitings 218
Lancaster, es tagad gribu redzēt to tavu blūzi. :D

Reitings 2310
Man vienmer ir paticis,ja cilveeks nekautreejas gjeerbties peec sajuutaam,lai arii taas buutu koshi dzeltenas kloshenes vai vnk sportiska stila kleitinja...es drizak esmu kristiska pretnekoptu izskatu nevis kaada konkreeto gaumes izjuutu.
12.05.2013 23:33 |

Reitings 7497
tas, kā mēs izskatamies, manuprāt, ļoti ietekmē arī mūsu iekšējo pasauli. Domāju, ka par to, kā izskaties, ir jāsatraucas. Tikai jāsatraucas ne par to, ko kāds cits par tevi padomās, bet par to, cik labi tu pats jūties.

arī manā darbā ir ļoti svarīgi izskatīties gaumīgi, jo investori "skatās pēc cepures"...
12.05.2013 23:35 |

Reitings 1111
Tikko iedomājos raidījumu "Ievas Pārvērtības". Stilistu izbrāķētās lietas nonāk sarkanajā grozā, bet viņi paši viņai iedod uz raidījumu uzvilkt 3 skaistus tērpus. Uzdāvina dāvanu karti, ok, kaut ko no tā viņa varēs nopirkt, bet kas tālāk? Visdrīzāk, turpinās pirkt apģērbus pa vecam. Gaume vai nu ir, vai nu nav.

Es reizēm ievēroju uz ielas cilvēkus, kas ir saģērbušies nu TIIIK drausmīgi (nešausminieties par manu augstprātību, to apgalvotu jebkura). Un es domāju- izskatās, ka tas cilvēks ir riktīgi centies, lai tā izskatītos!
12.05.2013 23:35 |

Reitings 27552
Kubiete, bet es arī tekstā norādīju, ka runāju par iekšējo gaumes izpratni, nevis par to, kas nāk ''uz āru''

Nu redzi, uz aru nevar man tas iznakt jo nav tadu lidzekļu,. tacu ieksējā gaume saka ka Koko Šanele, Lārgerfelds un daži citi vel ir man ka radīti. Tie tērpi,stils nu perfekti mani.
12.05.2013 23:36 |

Reitings 7497
vulfa,

blūzi nopirku humpalās par 3,25 LVL un tā ir 42 izmēra (man ir 36/38), bet par brīnumu izskatās ļoti labi :D Angry vakar redzēja, var apliecināt :D
12.05.2013 23:36 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits