9.maijs uzvaras diena

Reitings 1195
Reģ: 17.04.2012
Jūsu domas? Pret vai par!
09.05.2013 08:50 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Nevēlos, lai mani, kā krievieti, asociē ar viņiem.

Šī sakarā atcerējos, kā man kāds tā ļoti uzmanīgi pajautāja, vai balsoju par divvalodību un vai vispār atbalstu krievu partijas, jo pa pusei esmu slāvu izcelsmes. :D
Bet man jau pašai liekas, ka Latvijas krievi vairs nav tautība, bet diagnoze. Jo starp vienu Latvijas krievu un otru var pastāvēt ļoti lielas atšķirības (par Krievijas krieviem vispār nerunājot), līdz ar ko izmantojot savos tekstos/runā "krievs" - īsti objektīvi tas nav, taču, kā jau teicu, esmu iemācījusies to neattiecināt uz sevi un savu ģimeni, jo mēs tā neizturamies, kādu uzvedību piešuj krieviem.
09.05.2013 22:21 |

Reitings 7497
Reģ: 29.01.2009
Pievakare,

man pasē ir rakstīts "krieviete", taču īstenībā jau neesmu ne krieviete, ne latviete... kaut kā sanāk, ka esmu bez tautības, tāpat kā ļoooooti daudzi mani paziņas, kas ir krievi uz pusi vai pilnībā, taču auga no zīdaiņu vecuma latviešu vidē...

īstenībā tas ir skumji, kad līdz galam neesi piederīgs nevienai tautai.
arī mentalitāte nav ne krievu, ne latviešu...
09.05.2013 22:26 |

Reitings 1017
Bez veterānu klātbūtnes īsti nav iemesla deģenerātu orģijām.

Kritušos pieminēja vakar, un visā Eiropā. Šodien tas ir latvijas valstij naidīgu elementu praids.
09.05.2013 22:33 |

Reitings 648
Kamēr šo dienu atzīmē, tie, kam tiešām ir kaut kāds sakars ar šīm cīņām un pieklājīgā veidā, lūdzu nekādu problēmu, atzīmējiet!

Dzīvoju netālu no Uzvaras pieminekļa un uz doto momentu manā māju pagalmā uz garāžu jumtiem sēž padsmit gadus veci krieviski runājoši jaunieši, tupi dzer un aktīvi bļaustās. Papildus šim marasmam, ik pa laikam pie mājas stūra pieturās kāds manāmi iereibis svinētājs ar uzrakstu rossija uz sporta jakas, lai nokārto savas dabiskās vajadzības.
09.05.2013 22:40 |

Reitings 744
runājot par Hitleru un Staļinu, Staļins vēl līdz pat Vācija uzbrukumam PSRS cerēja, ka viņi būs sabiedrotie, un Hitleru viņš ļoti cienīja.

Par PSRS spēkiem kā atbrīvotājiem - kā viņi atbrīvoja Vāciju, īpaši Austrumprūsijas teritorijas. Vispār, iesaku visām palasīt Antonija Bīvora grāmatu "Berlīnes krišana".

Jā, kara beigas ir vērts atzīmēt, bet "krievu" loma tajā man nav savienojama ar "atbrīvotājiem". Kāpēc? palasiet iepriekš minēto grāmatu.

un,ja par 2.pasaules kara zvērībām - padomju armijas izvarošanas, postīšanas, demolēšanas.
starp citu, arī PSRS veica savu holokaustu pirms 2.p.k.- Ukrainas bads.

tā kā, katrai monētai savas divas puses. Visa cieņa padomju karavīriem, kuri nedarīja tās zvērības, kuri nebija starp tiem, kas lielījās, ka pusei A-Eiropas viņi ir "radījuši" nākamo paaudzi, un tiem, kuri saprot, ka karš bija traģēdija abām pusēm.
09.05.2013 22:40 |

Reitings 2133
Reģ: 09.05.2011
PRET -lai brauc uz svin Krievijā.Esam mēs pārāk pielaidīgi daudzos tautiskajos jautājumos.Citur pasaulē neviena cita tauta tik labi nedzīvo kā mūsu valstī krievi.
10.05.2013 00:35 |

10 gadi
Reitings 466
Reģ: 14.04.2013
Šajā dienā viena daļa krievu tautības cilvēku izliek savu naidu pret LV un latviešiem.

Perfekti pateikts!
10.05.2013 00:47 |

10 gadi
Reitings 3706
beidzās neizsakāmās cilvēces mocības un sāpes

Kas nu kuram sākās un kas nu kuram beidzās.
Esmu pilnīgi un galīgi PRET to cirku, kas šodien un citus gadus notiek. Tāpat PAR Uzvaras pieminekļa nojaukšanu.
Ok, atzīmējiet un pieminiet. Bet tas, kas tagad notiek LV ir cirks.
10.05.2013 00:57 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Taadas dienas buutu jaaizliedz. Taa nav uzvaras diena, jo abas puses to nosleedza ar asinjainiem zaudeejumiem, kaudzi baarenju un atraitneem. Driizaak gan tam par godu buutu jaauztaisa otraa mirusho pieminjas diena un jaasvin tas, ka ir beigushaas kara shausmas.
man pasē ir rakstīts "krieviete", taču īstenībā jau neesmu ne krieviete, ne latviete... kaut kā sanāk, ka esmu bez tautības, tāpat kā ļoooooti daudzi mani paziņas, kas ir krievi uz pusi vai pilnībā, taču auga no zīdaiņu vecuma latviešu vidē...

īstenībā tas ir skumji, kad līdz galam neesi piederīgs nevienai tautai.
arī mentalitāte nav ne krievu, ne latviešu...

Man tas pats. Ja man buutu jaaizveelaas viena tautiiba, tad ierakstiitu pasee bezsugas krancis, jo tas visvairaak atbilst manai buutiibai. No vienas puses, man ir viegli - nepiekjeros zemei un juutos labi jebkuraa valstii un aatri speeju asimileeties vieteejo viduu, bet no otras - identitaates pashai savas ta nav.
10.05.2013 00:58 |

10 gadi
Reitings 3706
Taa nav uzvaras diena, jo abas puses to nosleedza ar asinjainiem zaudeejumiem

+
10.05.2013 01:18 |

Reitings 314
Reģ: 18.12.2012
Lasot šo diskusiju, kārtējo reizi pārliecinos par zemo izglītības līmeni jauniešu vidū. Detaļās neieslīgšu, bet tik daudz būtu jāzin, ka 2.pasaules kara kontekstā tiek runāts par Padomju Savienību (nevis Krieviju) un Nacistisko Vāciju (nevis Vāciju).
Šokē arī tas, ka daudzi vērtē 2.pasaules kara notikumus nevis no Latvijas, bet gan no PS vai NV skatupunkta, slavinot sovjetu "atbrīvotājus" vai attaisnojot "humānos" nacistus. Vieniem ieteiktu palasīt kaut vai par golodomoru Ukrainā vai krievu inteliģences iznīcināšanu Padomju Savienībā, bet otriem - palasiet par Aušvicas koncentrācijas nometni. Daudziem tiešām trūkst objektivitātes šajā jautājumā!

Tiekšu tā, ka 2.pasaules karš ir viena no lielākajām traģēdijām Latvijas vēsturē, jo divi totalitārie režīmi saplosīja mūsu valsti gabalos. Realitāte ir tāda, ka Latvija karu neuzsāka un ievēroja neitralitāti, taču pēc 1945.gada maija Latvija pazuda no pasaules kartes. No šī sakumpunkta arī ir jāatsperas!

Atbildot uz jautājumu - Latvijā ir runas un pulcēšanās brīvība, ņemot vērā to un ievērojot likuma normas,tad kāpēc gan krievvalodīgie nevarētu pulcēties un paust savu nostāju? Man tas netraucē. Man arī netraucē tā saucamie "urlas", man pat viņus ir savā ziņā žēl, jo viņiem ir izkropļota piederības sajūta - viņi dzīvo valstī, kuru neieredz un slavina valsti, kurā negrib dzīvot. Tas taču ir milzīgs diskomforts un stress. Ar šādu attieksmi viņi paši sevi soda, un mans naids vai nepatika tikai apstiprinās viņu "aksiomu" par "sliktajiem" latviešiem - man to nevajag.
10.05.2013 02:22 |

Reitings 314
Reģ: 18.12.2012
*dlaboju kļūdu - pēc 1940.gada jūnija Latvija pazuda no pasaules kartes.
10.05.2013 02:38 |

Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Uzvaras pieminekli viņi nedrīkst nojaukt, to būvēa pa cilvēku saziedotajiem līdzekļiem, ne valsts.
Es vsp nesaprotu, jebkurā gadījumā kādam bija jāuzvar, a kādam jāzaudē. Uzvarēja Padomju Savienība. Ja uzvaŗētu Vācieši, tad tgd eine kleine visi ietu svienētu vācu uzvaras dienu... Un karš ir karš. Ko lika to darīja.
10.05.2013 11:25 |

Reitings 649
Reģ: 06.11.2012
Nesen lasīju, kā tika ziedoti līdzekļi shim piemineklim.. Principā veidā, kas ieksh PSRS bija vispopulārākais- brīvprātīgajā piespiedu kārtā.. :D Respektīvi- ja Tu nemaksāji(no darba algas kolhozā, darba kolektīvā, utt..), tad Tevi neaicināja uz komjaunieshu ballītēm un pielika beigās vēl vienu "ēnu" klāt.. :D
10.05.2013 12:34 |

Reitings 49
Reģ: 26.04.2013
Excite, labi, ka mēs dzīvojam superīgajā, neatkarīgajā Latvijā, kur visi labumi tiek tautai un tā plaukst un zeļ :D
10.05.2013 12:45 |

Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Jā toreiz bija tik sūdīgi. Tgd ir daudz labāk, mūs tā smuki apzog acu priekšā. Viss dēl tautas. Ak jēl, nelieši krievi ar savu valodu un svētkiem. Pfff
10.05.2013 12:50 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Un atkal saakas runas par valdiibu :) Ejiet un palasiet, ja nemaldos, Monro izveidoto diskusiju par to, vai atgriezties Latvijaa/kaada Latvijaa ir situaacija.
10.05.2013 12:56 |

Reitings 680
Reģ: 01.04.2012
Un? uzvarēja hitleru... Labāk bija ar Staļinu? Visas izsūtīšanas utt..
Neatbalstu. Esmu pret! Riebjas tas viss.
10.05.2013 12:57 |

Reitings 71
Reģ: 06.04.2013
Nevienā karā uzvaru nav, ir tikai zaudējumi...

Absolūti pret balagānu, jauniešu saukļiem "Rīga ir mūsu, Latvija ir mūsu", viņi dižojas ar to, ko nekad nav nopelnījuši ne tajā aspektā, ka karu nemūžam nav redzējuši, gan no tā, ka nekāda tabrīvošana nebija. Kā jau viena meitene minēja, daudzi veterāni vairs nemaz nedodas tur, jo viņu pēcnaceju paaudzes ir visu sabojājušas.
Neesmu pret piemiņas brīžiem brāļu kapos, bet tā necieņa pret valsti, kurā dzīvo, mani sāpina.
gribētu zināt, cik daudzi no tiem tūkstošiem tiešam būtu gatavi stāties Krievijas armijas rindās kā dedzīgākie aizstāvji un lepnuma nesēji, ja vien būtu cita pasaules situācija un kaut kas tamlīdzīgs notiktu viņu laikā (neuztvert burtiski) vienkārši ir liela atšķirība starp karavīru piemiņu un sēdēšanu uz svešiem lauriem.
mani arī pārsteidz, ka padomju laika zombēšanai ir sekas daudzu jauniešu vidū, nezināšana par to, ko māca pat pamatskolā.
10.05.2013 13:06 |

Reitings 71
Reģ: 06.04.2013
*Brāļu kapos
10.05.2013 13:07 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits