Mūsdienu sabiedrībā par vēsturiskiem un politiskiem viedokļiem ir ļoti bīstami diskutēt-katram savs viedoklis un savas tradīcijas.
Pareizi Liene. Vésture nav balta vai melna. Tai ir dažādi skatu punkti. Bija tūkstoshi vācieshu, kas, shaujot ebrejus, patiesi ticēja, ka atbrīvo pasauli no viņu alkatības un paver ceļu jaunām iespējām. Tāpat bija tūkstoshi krievu, kas, SĀKOT AR 42 GADU) patiesi domāja,ka izdara lāča pakalpojumu visām jaunajām teritorijām, atbrīvojot pasauli no vācieshiem(līdz 42trajam bija tikpat, kas patiesi domāja, ka Latvija= kļūda un tā ir jālabo- tā, starp citu joprojām domā tikpat daudz krievu, Putinu ieskaitot.)
Tomēr tādai Latvijai un man kā latvietim ir vienalga, kas ir iebrucējs- kā ģērbjās, vai kādā valodā runā. Viņs ir iebrucējs. Ienaidnieks. UN tā tas paliks.
Ja Tu runā par atsķirībām starp krieviem un vācieshiem, tad tā ir balta patiesība- vācieshi "nāca no Eiropas", ar pieklājību, inteliģenci un sapratni. Krievi, savukārt nāca no austrumiem- bez izglītības, bagātības un nekādas cieņas pret cilvēkiem. Viņi porcelāna traukus nebija redzejushi.
Man ģimenes draudzene stāstīja- kara laikā viņai bija apmēram 12mit gadu. Kad ienāca vācieshi viņas lielajā zemnieku saimniecības mājā Bauskas pusē- viņi atvainojās, ka tā nu sanāca(bet tāds ir karshs, tādas ir pavēles, utt..) parunājās, paēda pie galda un atvadījās. Kad ienāca krievi- viņi vispirms VISU izdemolēja, visus traukus sita, skapjus sagāza un parādīja, cik viņi ir vareni. Tad ēda, ko gribēja un darīja, ko gribēja- jo VIŅI TACHU ir IEKAROTĀJI- KUNGI.
Tai pat laikā ir viens kopīgs apstāklis, ko man māsas vīrs pateica- karu NEKAD NEVIENS nesāk no labas dzīves...