50 uz 50

Reitings 3350
Reģ: 29.01.2009
Vai Jums liekas normals tads gimenes modelis. Pienemsim es pelnu 250Ls un puisis 350-400Ls. Dzivoklis, internets, TV tiek maksati precizi uz pusem. Partika – apmeram 40% es 60% vins. Visas saimniecibas, irtuves un higienas preces apmaksaju es. Majas kartosana, est gatavosana, drebju mazgasana – mana parzina.
Vai man vienigai skiet, ka tas ir nedaudz negodigi? Ja jau man viss jamaksa uz pusem un vel jaskrube maja un jastav pie plits, tad kur tad paliek ta sajuta, ka par tevi rupejas. Nu labi, aizved uz restoranu. Celojumos ari piemet naudinju, kad man konti tuksi. Un tomer, gribu zinat ka ir jums?!

p.s. tikai ludzu nevajam man teikt, ka vins pret mani ta jau slikti izturas un vel man shita lietas iekartotas? Gribu vnk neatkarigus viedoklus un pieredzi!

Cheers!
08.05.2013 17:54 |

Reitings 2817
Reģ: 04.06.2009
Dominika, Tu mani nepareizi saprati, ja Tu mīlu vīrieti, tad Tu viņu mīli bez nosacījumiem, vienkārši par to, ka viņš ir uz šīs pasaules.

Vīrietis būs tāds, par kādu Tu viņu uzskati, kādas domas par viņu domāsi, es jau tagad redzu, ka raksti, ka neko nesaņem no vīrieša. Tātad par tādu Tu viņu uzskati un tāds viņš paliek.

Tu nedziivo kkaadaa sapnju pasaulee?
Es tieshaam smaidu par shiem tekstiem :)
Sanaak taa ,ka Dominika tagad saaks domaat,kaads vinjas draugs ir ideaals ,ciena un miil vinju,ir vislabaakais utjp,un vinsjh paliks par shaadu savnju princi.. :D
Ja cilveeks shajos 8 gados nav saacis noveerteet/vai arii ir paarstaajis to dariit ,nedomaaju ka burvju domu speeks to mainiis!
Dominika- luudzu saac beidzot apzinaaties,ka Tu esi tieshaam skaista un forsha sieviete!
Saac sevi miileet un cieniit,jo vinjsh to visticamaak nedariis.. tas viss nav normaali,ka vinsjh Tevi saukaa par resnu un liek Tev justies zemaakai par zaali!
Tu atradiisi cilveeku,kursh Tevi cieniis,taapeec beedz kameer veel vari,zinu, 8 gadi ir daudz,tachu viss labaakais Tev veel ir tikai priekshaa!
09.05.2013 16:33 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
isteniba ir loti mulkigi ko meginat mainit, ja tu jau sada situacija dzivo gadiem(es pienemu, jo konkreti nezinu)! cilveks pie attieciga modela ir pieradis un neko nemainis nemaz(tu vari pusties, psihot vai ne). jau no pasa sakuma, kad uzsakat attiecibas, vajadzeja ieriktet maksajumus ta, lai tev nebutu sajuta, ka tevi cakare! a tagad ...neko vairs!
09.05.2013 16:40 |

Reitings 1906
Reģ: 05.04.2009
Ja esat šādi dzīvojuši gadiem ilgi un tu pēkšņi sāksi protestēt, viņš padomās un, iespējams, pateiks, ka esi materiāliste, ka viņš ir vīlies utt.
09.05.2013 16:44 |

Reitings 3350
Nav jau ta, ka tada situacija ir bijusi vienmer. Kopa (divata) mes dzivojam tikai pedejos 3 gadus un tikko nostajamies uz kajam svesha valsti. Bija ari laiks, kad stradaju tikai es (starp citu, tad vispar nevienu parmetumu nedzirdeju), bija laiks, kad naudas bija tik ko dzivokli samaksat un makaronus uzest.
Tad vins saka labi pelnit un bija loti dasns pret mani, bet te peksnji hops un ka ar nazi - 50/50.

Es vinam piedavaju opciju maksat par dzivokli pilniba, bet es - nets, TV, partika utt un vinam visu laiku tira maja un gatavs ediens galda un nekada smadzenju zagesana par majas pienakumu nepildishanu. Vins atteicas, jo neesot vinam izdevigi, jo dzivoklis ir stipri vairak ka viss parejais!
09.05.2013 17:01 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Par dzīvokli mēs nemaksājam ( nav svarīgi, ta vienkārši ir ) rēķinus visus, izņemot savu līzinga telefonu, maksā viņš. Pa veikaliem eju es vai ejam kopā, viņš reti kad iet pirkt pārtiku vai saimniecības preces. Katru mēnesi man tiek iedota nauda tēriņiem mūsu kopīgām vajadzībām( pārtikai, saimniecības precēm, kino u.t.t ). Bet es to naudu varu tēŗēt, arī citām lietām ar noteikumu, ka mums ir paika ledusskapī, veļas pulveris u.c nepieciešamas lietas, man nav jāatsaitās par latiem :) Drēbas pārsvarā pērkam katrs par savu naudu, bet gan es, gan viņš varam palūgt otram - tā nav problēma. Drēbes katrs pats liek veļas mašīnā ( es jau pašā sākumā teicu, ka neesmu mamma un drēbes pats var ielikt veļas mašīnā ) Māju kārtojam vienādi nu varbūt es mazliet vairāk. Ēst gatavoju es, man patīk ... un cīsiņi ar ceptiem kartupeļiem nav mans mīļākais ēdiens
Ja kaut kur braucam ceļot, tad pārsvarā vienojamies, vispār mums nav strīdu par naudu vai par lietām , kas jāizdara mājās. Ja grīda ir netīra mans vīrietis nepukstēs, bet paņems slotu un uzmazgās.
Mani mans attiecību modelis pilnībā apmierina mums viss ir apspriežams un viss ir sarunājams.
P.s mums katram ir sava mašīna un katrs pats viņu uzturam ( viņš dažŗeiz ielej man bendzīnu ).
09.05.2013 17:06 |

Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Dominika nuu man šitada attieksme apriebtos. Ok, ja maksājam uz pusēm, tad uz pusēm arī visu daru - ēst gatavotu tikai sev, mazgātu tikai savu veļu. Dzīvotu kopā kā ar svešu cilveku, ar kuru viss tiek dalīts uz pusēm. Labi, to mājas tīrīšanu uz pusem grūti nodalīt, bet neko - pieciestu, gribētu redzēt attieksmi, ka ēst nedabūtu un netīrām drebēm būtu jāstaigā...
09.05.2013 17:09 |

Reitings 3350
aloe -
Dzīvotu kopā kā ar svešu cilveku, ar kuru viss tiek dalīts uz pusēm.

No ta jau es gribu izvairities, jo tad jau nav nekadas jegas bus kopa ja dzivo ka bralis ar masu. Man patik iepriecinat savu virieti ar tiru maju un garsigam vakarinam. Tapat ari uzskatu ka viriesa drebes ir sievietes vizitkarte - jabut vienmer tiram un gludinatam. Vins jau nepamana, bet rupejos par vinu un vina izskatu, i sejas masku uzlieku, i uzacis izrauju, i noskrubet seju aizdzenu. Laikam jau kopuma esmu vinju izlaidusi, vins zin, ka nekur neieshu, tapec jau kapj man uz galvas.
Varbut mums vnk ir izbeigusies milestiba tapec ta neiet it nekur!
09.05.2013 17:18 |

10 gadi
Reitings 3244
Reģ: 18.12.2012
Pēc tava pēdējā komentāra man prātā tikai viena piebilde - pārsteidz viņu un parādi, ka tomēr vari aiziet! Kā noprotu pēc šīs sarunas, tādas vai līdzīgas problēmas jūsu attiecībās ir (neminēšu laika posmu, jo nezinu). Neizklausās, ka tu jūties laimīga. Varbūt tiešām šis ir tas brīdis pārsteiguma momentam saņemt sevi rokās un sākt jaunu dzīvi!
10.05.2013 06:59 |

10 gadi
Reitings 13809
Es vinam piedavaju opciju maksat par dzivokli pilniba, bet es - nets, TV, partika utt un vinam visu laiku tira maja un gatavs ediens galda un nekada smadzenju zagesana par majas pienakumu nepildishanu. Vins atteicas, jo neesot vinam izdevigi, jo dzivoklis ir stipri vairak ka viss parejais!

Tas nav normāls vīrietis. Galu galā priekš kam Tev ar viņu dzīvot, ja reiz izdevumi uz pusēm un mājasdarbi par abiem jāveic. Tikpat labi Tu arī vari pateikt, ka labāk dzīvot vienai, jo būs mazāk mājasdarbu.
Citādi izskatās, ka vīrietis ir ērti iekārtojies. Maksājumi uz pusēm, mājasdarbi nav jādara, dusmas var izlādēt uz Tevi + sekss, kad gribas, ir iespējams. Viņš Tevi izmanto!
10.05.2013 08:45 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Mans vīrietis maksā par dzīvokli. es vairāk rūpējos ar pārtikas iegādi.
ja man būtu jāmaksā par visu 40%,tad es nevarētu atļauties tādu dārgu dzīvesveidu, tādu vīrieti!:D nedzīvojam ļoti izšķērdīgi, taču man ir maza alga,tā kā nevaru atļauties maksāt par dzīvokli 40% , vēl par pārtiku un nezin ko.
tik daudz esmu panākusi,kad uz pusēm mazgājam traukus,taču arī ne vienmēr! 3x gadā viņam uznāk dzīvokļu tīrīšanas mānija, kad visu berž, tīra, taču ikdienā tas man viss jādara, jo viņš ir pārāk slinks. tas nekas,kad viņam tagad ir darbs mājās un visu dienu pavada pa mājām!
viņam patīk šad tad gatavot gaļas ēdienus,jo uzskata,ka gaļas gatavošana ir vīrieša darbs, tā kā pāris reižu mēnesī padarbojas pie plīts!
gribētos jau ,lai vismaz aiz sevis savāc izmētātās drēbes, jo citreiz jūtos kā ,kaut kāda mamma,kurai aiz maza bērna jāvāc!
uzskatu,kad vīrietim vismaz tik daudz jānodrošina kā dzīvoklis. es nebūtu kopā ar tādu,kuram jāpiemet par dzīvokļa īri. ..ja pelnītu lielu algu, tad varbūt arī piemestu par dzīvokļa īri . ja vīrietis negrib nodrošināt dzīvokļa īri,tad kas tas par vīrieti??:D jā, tādi ir mani uzskati!
vispār man ir viens piemērs (vīrietis), kurš ar sievietēm dzīvo,lai labāk savilktu galus, būtu,kas piemet īrei ,pārtikai pusi, tā kā meitenes uzmanās un pārdomā vai viņas neizmanto,ja jāpiemet tur un tur klāt!
nodrošinu sev apģērbu, izklaidi ,maksāju mob. , interneta rēķinus, higiēnas preces, transportus, zobārstus, ārstus. citreiz izdomāju aiziet uz kursiem
10.05.2013 09:10 |

Reitings 1951
Reģ: 17.03.2009
Ja man viss jamaksa, jatira, jataisa est - kam man veci blakus?

Tieši mana nostāja. Nezinu varbūt dzīvoju kāut kādā sapņu pasaulē, bet manuprāt vīrietim jābūt ģimenes galvai un ar to es domāju, vismaz jāsamaksā visi reķini par dzīves vietu un visiem lielajiem tēriņiem. Nu ja viņš ir baigais žīds, tad var pārtiku uz pusēm pirkt. Es vispār uzskatu, ka sievietes nopelnītajai naudai jāpaliek tikai un vienīgi viņas vajadzībām un tēriņiem, savukār ar vīrieša naudu jārūpējas par ģimeni. Tā teikt mana nauda ir mana nauda, tava nauda ir mūsu nauda!

Protams, javiņš uz tādiem nosacījumiem neparakstās, es principā tad arī visus mājas darbus un visus sīkumus dalītu uz pusēm, kaut vai grafiku virtuvē pie sienas pieliktu. Ja jau viņam ir tādi principi, tad man arī tādi būtu.
10.05.2013 09:21 |

Reitings 1951
Turklāt, manuprāt, ar šādu vīrieša rīcību tiek izrādītas rūpes gan par sievieti, gan ģimeni, savukārt sievite pretī dod komfortu mājās, tīrību, vakariņas kā Dominika pati teici.

Ļoti vecmodīgs ģimenes modelis, bet man ļoti patīk tieši tāds.
10.05.2013 09:29 |

Reitings 1906
cubiana, skaisti, bet padomā, vai tas ir godīgi, ka sieviete naudu tērē sev un visu ko sev pērk, bet vīrietim viss jāatdod kopējam budžetam un pats varbūt kaut ko nevar sev nopirkt tādēļ?
10.05.2013 12:07 |

Reitings 1170
Reģ: 05.09.2012
es principā tad arī visus mājas darbus un visus sīkumus dalītu uz pusēm, kaut vai grafiku virtuvē pie sienas pieliktu. Ja jau viņam ir tādi principi, tad man arī tādi būtu.

bet tās jau vairs pēc attiecībām neizklausās, pēc kaut kāda biznesa plāna, vai darba.
10.05.2013 12:16 |

Reitings 2080
Reģ: 05.11.2012
taka anektdotee: ideala gimene - virietis pelna, sieva skaista :D

bet nu katra joka dala patiesibas tomer ir :D
10.05.2013 12:47 |

Reitings 1951
maybe- Man liekas pilnīgi godīgi un normāli, ka vīrietis ir ģimenes uzturētājs. Man līdz šim ir bijis tāds modelis vienmēr, ne jau tāpēc, ka nevaru pati nopelnīt, bet tāpēc, ka negribu, jo tāda vīrieša rīcība man ļoti daudz nozīmē ne tikai materiāli. Problēma jau sākas tad, kad viena puse grib tā, savukārt otra tā negrib, tad ir jāmāk atrast kompromiss.

Anna Kareņina Bet ja vecis izturas kā autore saka- par dzīvokli viņš nemaksāot, jo tas nav izdevīgi.Vai tad tas nav biznesa plāns? Viņa taču izdomāja normālu plānu un piedāvāja, viņš atteicās, jo nav izdevīgi. Es, protams, piekrītu, ka tāda smalkā dalīšana ir briesmīga attiecībās, bet sev uz galvas kāpt atļaut es arī negribētu.
10.05.2013 13:01 |

Reitings 49
Reģ: 26.04.2013
Dominika, cik gadu ir tavam vīrietim?
Man pagaidām arī ir situācija, kad visu dalam santīms santīmā uz pusēm. Bet drīzumā arī es domāju parunāt ar vīrieti par izmaiņām, līdz šim sis modelis apmierināja, tomēr jūnijā sāksies studiju kredīta atmaksa:( Bijām studenti un nebija tās naudas, tagad jau esam nostājušies uz savām pekām un domāju, ka man kā sievietei tomēr būtu mazāk jāmaksā, jo arī vēlos aiziet uz to pašu manikīru(ko tagad neatļaujos darīt). Es pat piekristu maksāt kaut vai tos pašus komunālos, viņš īri un pārtiku. Liekas, ka godīgi? Vai arī es īri un viņš pārtiku+komunālie. Nedomāju, ka viņš piekristu maksāt pilnīgi visu, arī alga nav tāda tomēr, turklāt es arī strādāju un gribu, lai abiem ir labi.
Runājot par ikdienas pienākumiem - vīrietis palīdz ēstgatavošanā, mēdz nomazgāt netīros traukus, kad man nav laika un nāk ciemiņi, tad arī iztīra visu pa lielam. Ikdienā lielākus mājas darbus daru es.
10.05.2013 13:10 |

Reitings 1906
cubiana, ok, es vnk nevaru iedomāties, ka pateiktu vīrietim: tērēsim tikai tavu naudu, manējā paliek man! Padomātu, ka esmu izmantotāja.
10.05.2013 13:13 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
godiigi? Es teikshu cosmo visbiezhaak izskaneeto fraazi - PAMET VINJU. Un ne pat tik ljoti taas 50/50 daliishanas, bet taas vinja pretiigi suudiigaas attieksmes pret tevi. Man paliek tevis zheel, vareetu aizbraukt uz to Kanaadu un tevi kaartiigi sapurinaat un salamaat :D Ne tikai vinjsh ir riebiigs pret tevi shajaa zinjaa, bet es atceros arii to diskusiju par resnumu. Nu sanjemies, smukaa meitene!!!!! Pasaulee tachu ir tik daudz lielisku viirieshu
10.05.2013 13:33 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
maybe`te ir tikai dazhas, kas piedaavaa taadu variantu , kur viirietis tikai pelna un sieviete puceejas. Tachu palasi diskusiju kaartiigaak
10.05.2013 13:34 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits