Palīdzība mammai

Reitings 237
Reģ: 30.01.2010
Sveikas meitenes!
Lieta tāda, ka manai mammai drīzumā jādodas uz kāzām. Viņa dzīvo samērā dziļos laukos un tā īpaši sapucētu, godīgi sakot, es pat mammu neesmu redzējusi :D Parasti uz svētkiem uzvelk kādus melnus garus svārkus un blūzi, kas izskatās ļoti vecmodīgi. Šoreiz gribētos, lai viņa ir smuka un saposta. Tā kā izvilkt viņu līdz kādam normālam veikalam ir nereāli, riskēšu kaut ko pirkt uz savu galvu. Varbūt varat ieteikt kaut ko dāmai ap 50 gadiem, apaļīgai (52.-54. izmērs). Šoreiz būtu parocīgi, ja no kāda Latvijas internetveikala (ar ārzemju man nav bijusi iespēja iepazīties, baidos, ka nemācēšu pasūtīt, nav paypal konat, utt.).
Šobrīd esmu noskatījusi šo:
http://www.lielieizmeri.lv/lv/kleitas/melna-midi-kleita-ar-rozu-rakstu

Varbūt ir vēl kādi varianti? Neko kliedzošu negribu, jo mamma pēc dabas ar zemu pašvērtējumu, gribu, lai jūtas ērti.
01.05.2013 21:01 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Es drīzāk skatītos ko tādu. Stingra auduma, elegantu, vienkrāsainu, kas noslaidina siluetu. Ok, audums var būt ar kādu interesantu tekstūru, teiksim, kāds pinums, ziedi, bet tādā pašā krāsā kā 'iegravēti'- nemāku labāk paskaidrot.
Manai mammai ir līdzīga vecrozā krāsā, ar tumšbrūnu mazu žaketi un kurpēm, un manis taisītu pufīgu rozā brošu izskatās gaumīgi un lakoniski.

Cilvēks, kas parasti ģērbjas mierīgi un vienkārši, diezvai jutīsies ērti tādās rozēs un košumos. Turklāt tut tad vajag tiešām labu gaumi, lai sakombinētu pareizos aksesuārus. Sāc ar elementāro- melns un sarkans, bēšs un brūns, zaļš un zeltains, violetā gamma- ceriņu un tumši lillā utjpr.
01.05.2013 22:28 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Larina, es, kad uzrakstīju "klasiskāku variantu", iespējams, pat domāju kaut ko tādu, ko ielika Aija. Nebiju domājusi to klasisko tādā tiešā izpratnē, bet vienkārši, lai nebūtu tādas puķes vai raibi krāsu laukumi, vai audums, kas nav stingrs u.tml. Tādu varētu nopirkt kā vēl vienu komplektu ikdienai, bet kāzām prasītos tiešām kaut ko citu.
01.05.2013 22:30 |

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
Tiešām pastaigā pa Čaka ielas veikaliņiem. Koncentrējies uz ko vienkāršu, bez puķēm, krāsu laukumiem volāniem utt.. Ja būs sakarīga pārdevēja, ieteiks ko labu (uz tirgu neej, tur tev ieteiks tīrās šausmas), Paņem kādu draudzeni līdzi, lai neapmakldies piedāvājumos.
01.05.2013 22:33 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Karinjo variants arī skaists. :)

Reitings 5087
Et es šaubos vai Tu varēsi nopirkt bez viņas, tieši tā - lai neapspīlētu. Tur jau tā problēma, ka varbūt augšdaļā derēs, bet gurnos spīlēsies. Sanāk, ka Tev strikti jānoņem mēri. Varbūt pat zīmuļkleitu ir jāņem izmēru lielāku, nekā itkā vajadzētu, lai krīt brīvāk, bet piem. vidukļa daļu var
izcelt- iešujot nedaudz.

Reitings 237
Šodien jau man atsūtīja savus apkārtmērus :D Labi, mazliet skaidrība ieviesusies - labāk skatīties uz vienkrāsainiem audumiem. Ja pastāv iespēja, ka audums ir pieguļošs, tad tam jābūt stingram. Nez kāpēc man liekas, ka Karinjo ieliktajā kleitā mana mamma izskatītos kā skapis, jo nav viņai stāja kā modelei, vēderiņš ar nav trenēts, tātad velsies uz priekšu. Vairāk sliecos uz krītošu fasonu, bet apzinos, ka bez mērīšanas nevar zināt vai piestāvēs...

Milzīgs paldies Jums, būs nedēļas nogalē jāiet ķēmmēt veikali :)
01.05.2013 22:39 |

Reitings 5087
Nu, principā jā.. Ja ir puncis, tad labāk, lai iet nošuve zem krūšu daļas un tad krīt brīvi. Manai ir paveicies ar vidukli un izskatās dikti labi kā sarkanā tipa. Arī no viena no Čaka ielas veikaliem, kur laba izvēle lielākiem izmēriem.
Vispār ar kleitām ir grūti, nemaz nav īsti piedāvājuma Latvijā, varbūt- žakete un svārki.
01.05.2013 22:49 |

Reitings 237
Var arī žaketi ar svārkiem, bet es jau minēju, ka man švaki ar to kombinēšanu. Ja vien tas jau nav gatavs kostīms. Domāju, ka iešu pakonsultēties ar pārdevējām, gan jau kaut ko ieteiks. Varbūt paņemšu kādu mammas bildi līdzi.
01.05.2013 22:57 |

Reitings 5087
Vienā krāsā, manuprāt, tieši būtu labāk.

Pačekojot netu, uzdūros Adelei, viņai vispār kleitas izskatās forši, pārsvarā redzu tumšos toņos, ar kādu mežģīni un nujā.. koriģējošā apakšveļa is the king:)
Ehh, ja vien jums tur būtu kāda laba šuvēja..
01.05.2013 23:07 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
vai tiešām mazpilsētā nav šuvējas? domāju, tas būtu praktiskāk un vienkāršāk. ļoti patika Aijas ieliktā kleita!
01.05.2013 23:12 |

Reitings 314
Reģ: 18.12.2012
Ir apsveicama velme mammu sapost uz gaidāmajām svinībām, bet skaties, lai šī velme nepārtop par to, ka mamma izskatīsies par izmiekla objektu - kleita nepiemērota ne auguma aprisēm, ne vecumam. Domāju vispiemērotākā kleita būtu no stingra auduma, ja izvēlies no trikotāžas, tad jāpiedomā pie koriģējošas veļas, obligāti izvēlies kleitu ar garam vai pusgaram piedurknēm un garumu ne īsāku par ceļiem. Mana mamma ir līdzīgā vecumā un izmēra ziņā arī ir laikam 50.

Es izvēlētos kaut ko līdzīgu šīm kleitām:

http://www.simplybe-euro.com/shop/anna-scholz-contrast-pencil-dress/vx479/product/details/show.action?pdBoUid=6708#colour:Red/Black,size:

http://www.simplybe-euro.com/shop/colour-block-illusion-dress/ds445/product/details/show.action?pdBoUid=6708#colour:Blue/Black,size:

http://www.simplybe-euro.com/shop/grazia-colour-block-dress/vx867/product/details/show.action?pdBoUid=6708#colour:Tan/Black,size:

http://www.simplybe-euro.com/shop/bespoke-margot-contrast-pencil-dress/uc290/product/details/show.action?pdBoUid=7879#colour:,size:
01.05.2013 23:56 |

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
Liene, klietas jau smukas, tās kuras ieliki, bet autore minēja, ka mammai izmērs ir 52-54. Pie šād aizmēra tās klietas diez ko labi neizksatīsies.
Koriģējošā veļa - tā arī maksā lielu naudu. Tad jau labāk meklēt tādu klietu, kur šādu koriģējošo veļu nevajag, lai nav lieks čakars.
02.05.2013 09:16 |

10 gadi
Reitings 2083
Reģ: 01.08.2012
02.05.2013 14:26 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)