Par visu un neko, tikai filozofējot

Reitings 178
Reģ: 06.10.2012
Tā kā ikdienā piestaigāju nodarbībās dažādos sporta klubos, tad esmu ievērojusi diezgan lielu atšķirību starp treneriem. Rgulāri un bieži gāju un vēl joprojām eju pie treneres, kura vienmēr lielu rūpību pievērsa dažādām detaļām. Kāju novietojums, kad jābūt nedaudz ieliektām utt, vienmēr visas kustības vingrojot un stiepjoties liek veikt ļoti lēnu, lai netraumētu mugurkaulu, un tā varētu turpināt daudz. Pretēji ir citos sporta klubos - jā, treneres pievērš uzmanību, dod kādus nelielus padomus, tomēr viss notiek strauji, kājas tiek mestas no gaisa lejā, sistas pret grīdu, vingrinājumi izpildīti ar domu - aizturam elpu, izdaram un tad vienkārši strauji atbrīvojamies, metot kājas rokas pret grīdu (guļus stāvoklī) (protams, nedaudz pārspīlēju). Es ļoti ticu pirmās treneres profesionalitātei un viņa vienmēr izstāsta tik pamatoti, kāpēc viss ir jādara lēnām un rūpīgi. Tad es nesaprotu - kāpēc citos sporta klubos tas viss ir tik mazsvarīgi? Kāpēc treneri nepievērš uzmanību tam, ka arī vingrojot to var darīt nepareizi? Tā ir neprofesionalitāte vai vienkārši 1.trenere tam pieet no kāda dziļa sava viedokļa vai jogas, ka muguru var ļoti satraumēt? Kāpēc cilvēki iedomājas, ka, ejot uz sporta klubu un apmeklējot nodarbīas, tam nav jāpievērš liela uzmanība - tikai virspusēji jāpaveic vingrinājumi, kustības, kas tiek atrādītas, uzdotas?

Otrā lieta, kas bija interesanta - nesen uz nodarbībām sporta klubā atnāca jauna meitene, pievienojas mūsu grupai. Kā jau tas "nejauši" bieži gadās, sanāca viņu pavērot spoguļos. Tās kustības, atdeve.. jūs smietos, ja redzētu. Es nopietni - labi, ja 5%!!! Un tad es aizdomājos - tādi cilvēki taču ikdienā noteikti ir ļoti daudz starp mums - kuri čīkst, ka sporto, bet svars nenāk nost - bet paskatieties uz sevi no malas; vai jūs maz tam pieejat no sirds un par simts procentiem? Kāda ir jēga atnākt uz sporta klubu, maksāt par to naudu un mīcīties no vienas kājas uz otru, knapi pacelt rokas gaisā? Ticu arī tam, ka ar īstu kaisli un atdevi var dzīvē sasniegt daudz jebkurā jomā, tāpēc meitenes, pavērojiet sevi kādreiz no malas, varbūt atklāsiet, ka nemaz īsti neatdodieties tam, ko darat.
01.05.2013 16:03 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
uz kuru klubu Tu ej ? pasaki lūdzu ....
03.05.2013 13:32 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Smarter,
Riot, jā, es labi lasu ķermeņa valodas un man patīk vērot cilvēkus, domāt, kādi viņi ir un ko dzīvē sasniegs, un tad? Ir kādi standarti, noteikumi šajā pasaulē, kur rakstīts, ka esmu vienīgā, kas kādreiz paskatās uz citiem un aizdomājas, un ka tā nedrīkst darīt?

Ja tu to visu domā un analizē treniņa laikā, tad ar ko tu atšķiries no tās meitenes, kas arī nepietiekami koncentrējās treniņam?

Jā, es ļoti labu redzu, kad cilvēks cenšas vai kad ir slikts garastāvoklis, un kad vienkārši nav vēlēšanās censties un iedziļināties. Gribēju likt aizdomāties par to, ka tādi cilvēki ir ļoti daudz, kas darba laikā čato cosmo, draugos.lv, vakarā aiziet uz sporta klubu un bez jebkādas atdeves knapi pagrozās utt utt. Daudzi visām dzīves jomām pievērš tik mazu uzmanību un atdevi, ka pēc tam seko cosmo diskusijas par to, ka vīri krāpj, no darba izmet, draugu nav, augums arī slikts, kaut arī iet sportot 5x nedēļā. Protams, tā nav mana problēma, bet dažreiz der aizdomāties, kā dēļ jūs vispār dzīvojat un vai pašas neesat vainīgas pie apstākļiem, kādi jūsu dzīvēs ir.

Doma ir skaidra, patiesa, bet atkal jau - kādēļ kāds cits jānosoda par to, ka viņš nedara visu ar kaisli? Katram ir savi iemesli, kāpēc kaut kam atdot sevi visu un kāpēc nē. Varbūt kādam ir apnikums, kādam ir apātija, depresija, citam veselības problēmas, problēmas ar attiecībām, saprašana, ka neiet pa savu īsto dzīves ceļu utt. Kā var tik virspusīgi teikt (viņa nesasniedza neko, jo neatdevās tam pēc pilnas programmas), ja neizskata iemeslus, kāpēc tas tā notiek?

Un jā, iesaistos šeit, jo mani šī diskusija arī nedaudz tā kā aizķēra. Ne tas, ka man ir svarīgas svešinieku domas, bet vienalga ir nepatīkami uzturēties kaut kur, ja uz tevi blenž un domās noliek. Nevēlētos uz kā tāda uzrauties kādās sportiskās nodarbībās.
03.05.2013 14:18 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Es gan nesaprotu, kas jūs te tā tik ļoti aizķēra.
Tas taču skaidrs, ka atrodoties publiskā telpā, kāds uz Tevi skatīsies un iespējams vērtēs, ko padomās, kādus secinājumus izdarīs.
Lai taču tā dara! Jums ļoti svarīgi, ko kāda sveša meitene par jums padomā vai ko sveša meitene padomā par citu meiteni? :D
Kā tas, ko kāds cits izdomā savā galvā ietekmē jūsu dzīvi, lai tā satrauktos?

Es zinu, ka manu toč nē!
03.05.2013 14:26 |

Reitings 448
Reģ: 25.01.2013
Tas taču skaidrs, ka atrodoties publiskā telpā, kāds uz Tevi skatīsies un iespējams vērtēs, ko padomās, kādus secinājumus izdarīs.

womankind, mani tas ļoti aizķēra, jo besī visu pētošie un vērtējošie cilvēki - te jau daudzi piemēri minēti par sporta zāli, uz kuru cilvēks neformā atnāk, lai to uzlabotu, bet tur parādās vairāki eksemplāri, kas (domā ka no malas nevar redzēt, bet var) blenž uz tevi, un tā jau varbūt tā pašapziņa nav tik augsta, bet tad vēl liekās, ka ārprāts - tiešām visi skatās un ņirdz. (tas gan kopumā nav šis gadījums, bet visi tamlīdzīgi gadījumi man tiešām liek dusmoties). Un ļoti nepatīk, ka neko nezinot par cilvēku, var komentēt viņa ''atdevi'' un vēl sazin ko, jo redz autore ''loti labi pārzina ķermeņa valodu''. Atgādina to diskusiju, kur meitene satika savu klasesbiedreni, pajautāja, ko viņa domā par eiro ieviešanu un tad, kad klasesbiedrene neko fantastiski gudru neatbildēja, uzcepa diskusiju par to, kāda dura tā meitene ir - priekš kam visa tā citu cilvēku vērtēšana.. Un tik svarīgi pateikt diskusijā, ka vot jā, viena meitene iet un dara ''bez atdeves''.
03.05.2013 14:43 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Kā tas, ko kāds cits izdomā savā galvā ietekmē jūsu dzīvi, lai tā satrauktos?

Ja tas ir tikai savā galvā izdomāts, bet uz sejas smaids vai neitrāla sejas izteiksme - tad nekā neietekmē. Ceru, ka tā tas ir arī autores gadījumā.

Taču, ja ilglaicīgi/regulāri (t.i., treniņu laikā) uzkrītoši blenž, ilglaicīgi nosodoši skatās vai parunā ar kādu par šo "problēmu" manā klātbūtnē (te iepriekšējās lapās bija minēts par šādu situāciju) - jā, personīgi mani tas traucētu, jo nebūtu patīkami atrasties negatīvi noskaņotā sabiedrībā. Nedomāju, ka tāda persona, kura nav dzelzs lēdija vai narciss, ilgi labprātīgi izturētu pret sevi vērstu negatīvismu.

Otrā rindkopa pavisam iespējams nav par autores gadījumu, tomēr - viss sākas ar mazumiņu. :D
03.05.2013 14:44 |

Reitings 1052
Reģ: 29.01.2009
man gan šķiet, ka meitenes tiešām nav sapratušas autores domu.

es pati eju uz sporta klubu un mainu tos diezgan bieži. cilvēkus pārāk nepētu un koncentrējos uz sevi, jo man pašai nepatīk, ja mani kāds baigi vēro. bet nevar jau neredzēt dažādas situācijas un uzlikt klapes uz acīm, ja cilvēks kaut vai vingro tev priekšējā rindā.

un jā, arī es esmu reizēm ievērojusi, ka ir cilvēki, kas nedara ar atdevi. kas taisa visādas grimmases un šķobās ar dziļu nepatiku pret kaut kādiem vingrinājumiem tā vietā, lai vismaz pamēģinātu. jo, ja tev ir kādas veselības problēmas, tad vajag pieet pie treneres, pateikt to viņai un parasti tad tādām meitenēm atsevišķu vingrinājumu vietā tiek parādīts kāds cits, kas tās netraumē. vismaz tajos klubos, kur eju es, tā notiek.

un ir redzēts vairākkārt, ka sievietes tā kā sadusmojas, ka netiek līdzi un tā vietā, lai vismaz kaut kā turpinātu censties, vienkārši iespītējas, saliek rokas krustām uz krūtīm, uzmet lūpu un raida nicinošus skatienus trenerei.

tā kā te nav runa par to, ka cilvēks cenšas un viņam dabiski nesanāk. bet gan par to, ka jau pa visām vīlēm spraucas ārā, ka viņš nemaz negrib varēt. pats labākais ir vēl, kad ņem mobilos telefonus un katru otro grupas nodarbību viena un tā pati persona 15 min pavada pie trubas.
03.05.2013 16:06 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Man ari skiet, ka seit atkal viss tik parspilets, jo daudzas loti personigi so diskusijas tematiku nema pie sirds. Visam argumentatajam par veselibas prob., negribesanu, garastavokli var tikai piekrist, bet man skiet, ka autorei bija mazliet cita doma un ta pavisam nebija izteikta agresivi, ko nevaretu teikt par talak sekojosajiem komentariem. Lai vai ka, nevajag satraukties, tik loti, jus tacu zinat, ka ta ir ka saka womankind - cilveki nepartraukti skatas viens uz otru, izdara kadus secinajumus - dala no pasaules, nav produktivi to visu ta laist caur sevi un satraukties - ka tikai uz mani kads ta nepaskatas un, ko sliktu nepadoma, lai jau!
03.05.2013 17:28 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
_paris vieniigaa nerazja, ka taadas diskusijas kautriigaakos cilveecinjus attur no sporta zaales apmekleejuma un te viena meitene arii to apstiprinaaja. Domaaju, ja cilveeki buutu draudziigaaki un iedroshinaatu viens otru, tai vietaa lai nopeltu, sporta zaales buutu pilnaakas un liidzpilsonji buutu veseliigaaki. Es pati vienmeer esmu centusies raadiit tam piemeeru. Kaapeec uzreiz domaa, ka tiek kaut kas uztverts personiigi? Uz sevi pat gribeedama to nespeetu attiecinaat, jo mana nelaime ir paarcenshanaas.
03.05.2013 17:43 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
krista - nu par personigumu - ta skita lasot komentarus, tada sajuta, ka citas satraucas - ka tikai ta ar mani nenotiktu - kads palur un tml.

Ja, par kautribu ta ir, bet nu tur neko iesakt, pati ari biju sakautrejusies pirmas reizes, biju reali tizla, neko nevareju izdarit, nu 100% kads ielureja, bet tas ir normali, ar aizsietam acim jau nedzivojam. Nevar jau radit absoluti drosu vidi ikvienam pilsonim, ja esi tiesam tik kautrigs, tad ir jasez majas(es parspileju) vai tomer jasanjemas. Es domaju, ka iedrosinajumi ir mums visapkart, ja kads nudien velas iet uz zali, vins to dara un nekadi areji faktori, kuri ir tikai skietami(mes tacu nezinam, ko lurikjis doma, varbut doma - malacis, nak sportot?! Vai ari - resna cuka u.t.t. - nekad neuzzinasi), to nemaina. Katra zinja tas, ka autore paskatijas noteikti nebija ljauni, tikai cilvecigi un visadi citadi vinja noteikti iedrosina sportot savas draudzenes&co.
03.05.2013 17:52 |

Reitings 178
Gribēju piebilst.. Arī es agrāk esmu izgājusi tādai ellei cauri, ka uz mani noteikti blenza virsū ikkatrs gājējs uz ielas un vēlāk, kad gāju sportot, uz mani greizi lūrēja arī sporta zālē, vismaz es tā pieņemu, kaut arī īpaši neievēroju. Iespējams, man tādi uzskati ir tādēļ, ka esmu vienmēr bijusi vienpate un mani nekad neviens nav īpaši atbalstījis, bet es nesaprotu to baidīšanos un kautrēšanos, čīkstēšanu un gaidīšanu, lai kāds iedvesmo un pamudina uz rīcību. Vienkārši, ja gribi, tad dari, ej un izdari. Vai tiešām ir tik svarīgi, ko citi par tevi padomās, ņemot vērā, ka ar 90% no šiem cilvēkiem tev nekad mūžā pat ceļi nešķērsosies? Lasot šī foruma diskusijas, protams, ir skaidri redzams, kādi lielākoties ir cilvēki - negatīvisms, piekasās pie katra sīkuma, ja būs labi, atradīs, kas ir slikti. Cilvēks ar liekajiem kg var iet sportot un, iespējams, izskatīties smieklīgi; tas pats cilvēks var iet pa ielu uz darbu, iepirkties, bet vai tad tā ir drošības zona, kur neviens uz jums neskatās un nevēro?
03.05.2013 18:10 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
smarter, ko tu ņemies? Neviena jau tāpat nereaģē uz taviem it kā novērojumiem. Ja arī komentē, tas nenozīmē, ka kādai īpaši rūp. Relax un sporto mierīgi, nevis raksti palagus par tēmu, kas tevi it kā neinteresē
03.05.2013 18:22 |

Reitings 178
meksikanka, un kas Tevi dzīvē neapmierina? :)
03.05.2013 18:24 |

Reitings 433
Reģ: 06.12.2012
Arī es agrāk esmu izgājusi tādai ellei cauri, ka uz mani noteikti blenza virsū ikkatrs gājējs uz ielas

Vai tas tāpēc ka pa ielu negāji ar maksimālu atdevi?
03.05.2013 18:25 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits