Ēst veselīgi

Reitings 833
Reģ: 10.03.2013
Aizdomājos par veselīgu ēdienu.
Protams, es tikko sastūķēju iekšā rasolu un kūpinātu vistu, tikai tad man radās šīs veselīgās domas. :D
Tāpat reizi pa reizei neizpiek Maķītis. Un uz restorāniem arī neeju grauzt salātlapas.
Jūs ēdat veselīgi? Ilgtermiņā, protams, nevis 2 dienas ēd burkānus, bet trešajā saēdas ceptus pelmeņus.
30.04.2013 19:44 |

Reitings 314
Reģ: 18.12.2012
Es cenšos ēst veselīgi, bet ja arī sakārojas kāds "neveselīgs" kārums, tad neliedzu sev to. Taču esmu novērojusi tādu lietu, ka pēc dažiem kumosiem šo neveselīgo karumu vairs negribās vairākus mēnešus. Makdonaldā un Hesburgerā neesmu bijusi gadus padsmit. Nekārojas. Arī gāzētos dzērienus nedzeru.
Es uzskatu, ka galvenais neko sev neuzspiest un nespīdzintāt sevi. Ja ir doma sākt ēst veselīgi, tad to ir jādara pakāpeniski, nevis viss, šodien neēdīšu to, to, to un to. Organismam tas būs stress un visdrīzāk iznākums būs tāds, ka pēc kāda neilga laiciņa norausies no šī solījuma. Ir svarīgi ieklauīties savā organismā.

Atbildot uz jautājumu par ceptu. Cepts automātiski nenozīmē neveselīgs. Ja Tev ir laba teflona panna, tad vari mierīgi cept, piemēram, vistas fileju vai lasi bez jebkāram taukvielām.

Man personīgi nepatīk treknas baltas mērces. Tajā skaitā majonēze. Ja Tev garšo majonēze, tad centies to aizstāt, teiksim, sākumā ar krējumu, vēlāk ar naturālo jogurtu.
30.04.2013 20:13 |

Reitings 2015
Reģ: 18.11.2012
Teiktu,ka ēdu veselīgi, arī mans vīrietis jau ir pieradis, ka nav jārij bezjēgā un katrā ēdienreizē nav nepieciešams pus kilogramīgs gaļas gabals. Dzeru arī daudz ūdeni, lietoju svaigus dārzeņus, augļus arī katru dienu,bet ar tiem nepārspīlēju - 2 augļi pa dienu. Ēdu gan ceptu, gan vārītu. Kas ir pelmeņi,sardeles un cepti kartupeļi eļļā - sen jau esmu aizmirsusi.
Visgrūtāk man iet ar sāls ierobežošanu. :( Esmu jau no laika gala pasākusi visur likt sāli tā,ka jūt un grūti ir atradināties. Kartupeļi liekas neēdami,ja nav sāls. Eļļu nelietoju, to mājās izmanto vīrietis salātiem. Man salāti garšo ar etiķi. :)
Jāsaka,ka pirms kāda laika es ēdu neveselīgāk, tagad cenšos daudz ko labot. Ar kādu brīdi sev kaut ko ierobežoju,pamainu. Kādus 7 gadus atpakaļ pārstāju pievienot tējai,kafijai cukuru un nelietoju cukuru vēl līdz šai dienai. Tad krējumu iemācījos aizvietot ar jogurtu. Un tā pamazām,pamazām. Baltmaizi neēdu, pa retam ir graudu maize, grauzdiņš
30.04.2013 20:17 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Liene-tur jau ir taa atkariiba no cukura-taa liekas organisma spiidzinaasana,ja nevar dabuut to daudzumu,pie kaa biji pieradusi.Organisms prasa,jo pieradis.Te jau ir taa probleema-bet taa gribaas,taa garso ,dzivojam tikai vienu reiz uttNaakosaaa diskusija-kaa nomest lieko svaru...!
Laikam mums ir jaazin,ko iisti gribam -labu veseliibu izskatu,vai dariit sevi laimiigu(apeedot to milziigo kuukas gabalu) uz iisu briidi!!!
30.04.2013 20:18 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Es domāju, ka jā ēdu veselīgi. Galvenokārt tāpēc, ka vakarā nepiestūķēju kuņģi ar pamatīgu ēdienu, kura sastāvā kartupeļu putra, cepta gaļa, vistas kājas, salāti utt. Un brokastis ēdu pilnvērtīgas, pilngraudu auzu pārslas.
Manā ēdienkartē tikpat kā nav, vai vispār nav kartupeļi, bulciņas, baltmaize, visādas drazas kur E, viss kas stāv saldētā vitrīnā zivju pirkstiņi, desiņas, apviļātas garneles, cīsiņi, salāti ar majonēzi, balto miltu makaroni, rīsus ar var teikt neēdu jo neiet pie sirds- tikai sushi. Nemaz nerunāsim par hamburgeriem, limonādēm, čipsiem tos ēdu nu ļoooti reti, varbūt reizi 3 mēn kādu apēdu.
Tā jau turos 50 dienas, gandrīz 2 mēnešus, un nemaz negribu pie veciem ieradumiem atgriezties, jo pašsajūta pilnīgi cita.
30.04.2013 20:22 |

Reitings 1093
Reģ: 02.11.2011
Man pašai liekas, ka neesmu ļoti veselīga ēdāja, bet.. tad paskatos kā ēd citi un saprotu, ka ēdam mājās pat ļoti veselīgi :D Nekādas baltmaizes, graudu maizes, bulciņas, tomātu mērces, majonēzes, gāzēti dzērieni, veikalu sulas, alkohols (labi, ja reizi dažos mēnešos nopērku kādu vīnu), makaroni, jebkādi pusfabrikāti manā ēdienkartē nav atrodami. Čipsus nopērku reizi pāris gados, tas pats ar ātrās ēdināšanas iestādēm. Mannā putras, ceptus kartupeļus vai fritētus ēdienus laikam pat nav vērts pieminēt. Eļļu izmantoju tik minimāli, ka mamma to ieraugot sāka smieties un teica, ka tikpat labi varētu arī neizmantot.. ā, jā, nekādus sviestus, desas, margarīnus, sardeles, utt arī nelietoju.
Jā, ik pa laikam ieēdu kādu tortes gabalu vai cepumu, jo man pašai ļoti patīk gatavot un tieši saldumus. Veikala kūkas, bulkas u.c. tml izstrādājumi gan manās mājās nemēdz atrasties. Ā, saldējums! Jā, saldējums ir mana vājība.. bet arī pirms kādām 2 nedēļām nopirku pāris lielos iepakojumus un līdz šim brīdim esmu apēdusi vien pāris karotes :D
30.04.2013 20:22 |

Reitings 2015
Gurri, man liekas,ka neveselīgi jau ir tas,ka Tu ēd 2x dienā.
30.04.2013 20:23 |

Reitings 16208
Tatler-esmu dzirdeejusi biezi sakam,bet tas tacu ir viirietis-jaaeed lielaakas porcijas.Mans viirs eed tiesi taadu porciju kaa es!Es pat saakumaa briinijos,vai vins buus paeedis.Galvenais jau taas proporcijas-gala plaukstas(sievietes) lielumaa un tas,kas klaat arii.Skeele galas un divi kartupeli,vai tik pat daudz salaatu.auglos arii ir cukurs-es noteikti nepaarspiileeju arii ar augliem.Jogurtu var loti labi aizstaat ar krejumu.
30.04.2013 20:24 |

Reitings 1017
Reģ: 29.01.2009
Es visnotaļ ēdu veselīgi, tikai mana vājība ir visādi topi, mērces, garšaugu buķetes, brušetas, pesto, marinādes utt. Tur tās kalorijas saskaitās, tāpēc neesmu "skaliņš". Ko lai sev padara? (Galu) :)
30.04.2013 20:25 |

Reitings 1093
Reģ: 02.11.2011
ak jā, saldinātos jogurtus arī nelietoju, tikai bezpiedevu un tad lieku klāt pāris stēvijas piles un svaigas ogas :)
Šādi ēdu jau dažus gadus, es pat iedomāties nevaru kā ir citādāk, man tā nav turēšanās, tas ir dzīvesveids!
30.04.2013 20:27 |

Reitings 3350
Kops sakas pareizticigo gavenis (18.marts) esmu atteikusies no cukura, miltu izstradajumiem, kartupeliem un risiem, ka ari no jebkada junk food un neveseligajiem dzerieniem. Man likas, ka bez cukura sajukshu prata, tomer ne – jau pec 4 dienam biju pieradusi pie tejas bez cukura, shokolades man kaut ka ari neprasijas. Vienigais, ko man gribas – svaigi cepra maizite, kada bulcinja vai kucinja. Tadat pagajis jau 1.5 menesis, es manami redzu izmainas sava kermeni un apprises. Dazhu apstaklu del (un slinkuma del) uz zali gajusi neesmu, to ari var redzet, jo formas nav tik stingras, toties apgerba izskatos lieliski. Sejas ada ari ir tira, nekadu pumpu … Liekas, ka ari celulits ir samazinajies. Esmu nolemusi ta ari turpinat visu vasaru (jo gavenis beidzas 5.05.) , ieklaujot vienu cheat day nedela – teiksim svetdienas es atlausos apest shokoladiti vai saldejumu. Stingri esmu nolemusi neest junk food un kartupelus, ka ari NEKADUS b/a dzerienus iznemot udens/ teja/ kafija bez cukura. Nu ja, varetu teikt ka edu veseligi un censos to padarit par savu lifestyle.
30.04.2013 20:30 |

Reitings 16208
Gurri-tu esi malacis!Ja tu veel vareetu eest 4-5 reizes dienaa,tad buutu pavisam labi!
Es saku -tas ir dziives veids un zeel,ka kaadreiz ar so dziivesveida saaksanos ,mainaas arii draugi.Vecie draugi nesaprot....!No saakuma pat to neiedomaajos,kaa mainaas dziive ,atkariibaa no taa ,kaa eedam!
30.04.2013 20:34 |

Reitings 314
Reģ: 18.12.2012
Emmanuelle, piekrītu :)

Starp citu, arī mans vīrs neēd daudz vairāk kā es.
30.04.2013 20:39 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Neredzēju, kurā vietā Gurri ierakstīja, ka ēd tikai 2x dienā, bet, ja tā ir, tad tā NEDRĪKST būt.
Tas ir tiešais ceļš uz kuņģa un attiecīgi šekojošo gremošanas orgānu problēmām. 3x dienā ir minimums, vajag vismaz 5x. Brokastis, 2. brokastis, pusdienas, launags, vakariņas.
Katrā reizē ēdot maz - dūres izmērs ir porcijas lielums.
30.04.2013 20:44 |

Reitings 16208
Liene-es biezi te esmu mineejusi piemeeru no dziives!Mana radiniece,kurai 20g ,luudza lai pastaastu ,kaa eedu-es arii tik prieciiga,ka prasa padomu...Uzsveeru,ka noteikti jasamazina saldumi,lai justos labi-es nemaz nerunaaju par izskatu!Naakosaa reizee kliedz, gandriiz esot nomirusi-sausmiigs nemiers,nervozums uttTas bija taapeec,ka loti strauji samazinaaja cukura daudzumu!Arii ar taam neeesanaam nevar speeleeties!Iipasi tad ,ja 10 dienas need, un tad leeni iet atpkali-ir taada terapija psihiatrijaa.Nevar ta -vienu dienu daru to naakosaa ,kaa organisms grib!!!Var visu loti sabojaat!
30.04.2013 20:49 |

Reitings 16208
Womankind-man porcija mazliet lielaaka kaa duure,bet es eedu arii 5 reizes dienaa.
30.04.2013 20:52 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Man jau šķiet, ka ēdu samērā veselīgi. Neēdu ceptus kartupeļus, bulkas, neko fritētu, ne pankūkas, ne mannas putras, ne majonēzi, ne rosolus un tamlīdzīgos. Cīsiņus un tamlīdzīgus izstrādājumus nelietoju. Izvairos no produktiem ar augu taukiem. Man galvenais klupšanas akmens ir alkohols un retās ēdienreizes. Tā dēļ, ka darbā nav iespējas paēst, man ir tikai 2 normālas ēdienreizes dienā.
30.04.2013 21:09 |

Reitings 434
Reģ: 02.07.2012
es ta laikam visstrakāk ēdu neveseligi....Tā sagribējās čipši un sāļie riekstiņi ka vai trakums.....
30.04.2013 21:11 |

Reitings 1761
Ēdu daudz maz veselīgi, jo ēdu tikai ļoti labas kvalitātes pārtiku. Labāk maksāju vairāk, bet zinu, ko lieku mutē.
Nedzeru gāzētos dzērienus, limonādes, nekad neēdu burgerus, junk food, čipsus utt. Cukuru esmu aizstājusi ar medu. Nedzeru kafiju, tikai zaļo tēju vai kādu infusion. Izdzeru 1-1,5l tīra ūdens dienā.
Sanāk gan grēkot ar to, ka bieži vakariņas ir lielākā ēdienreize. Jā, ēdu labas brokastis, šo to pusdienās, bet neko daudz , kam seko kāds snack ( jogurts ar auzu pārslu cepumu, siers ) un tad vakariņas, kuras ir salīdzinoši vēlu.
Principā es sev neko neliedzu, ēdu pēc izjūtām , bet noteikti nelieku mutē neko ķīmisku un pārsaldinātu.
30.04.2013 21:11 |

Reitings 2015
womankind
Neredzēju, kurā vietā Gurri ierakstīja, ka ēd tikai 2x dienā, bet, ja tā ir, tad tā NEDRĪKST būt.

Šeit nerakstīja. Ja nemaldos, tad tā bija viņa,kas rakstīja,ka brokastis paēd tādas kārtīgas un tad tikai vakarā kaut ko vieglu.

Pašai ēdienreizes ir tādas - brokastis uzkoda(auglis), pusdienas, uzkoda(atkal auglis) un vakariņas. Un no vakariņām nebaidos, galvenais cenšos ievērot to,ka vismaz 2h pirms gulētiešanas neēdu.
30.04.2013 21:17 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Tu doma ir verts risket? Nav vienkarsak izmanto karstumizturigas ellas? Starp citu ari tas satur vertigas uzturvielas, ne tikai olivella.

Man kaut kaa nepatiik to paareejo ellju garshas. It iipashi saulespukju elljai. Var jau arii izmeeriit to elljas temperatuuru ar speciaalo termometru.
http://en.wikipedia.org/wiki/Smoke_point
Sheit ir taas visas temperatuuras. Kaa vari redzeet, augstaakaa labuma extra virgin ir 207 graadi deguma punkts, bet saulespukju elljai ir no 227 - 238 graadiem. Vieniigaas reizes, kad reaali eest gatavoshanaa tiek uzsildiita ellja virs 210 graadiem, ir deep fried (fri kartupelji kaa piemeeram). Parastaa galjas vai kartupelju apcepshana notiek zemaakaas temperatuuraas. Galvenais ir neizmantot vienu un to pashu ellju 2 vai vairaak reizes, kaa tas notiek fast food restoraanos, jo tad jebkura ellja izdaliis toksiskas, kancerogeenas vielas.
30.04.2013 21:26 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online

Šobrīd nav neviens reģistrēts profils portālā!