Tā vietā esmu par vietējo ražotāju veikaliem apģērbam, apaviem, pārtikai, kosmētikai un jebkurām citām precēm.
Nu, par tām cenām, algām, peļņu un nabaga tirgotājiem... Paskatieties cenu zīmes veikalos! Reiz mani nošokēja, šķiet, BikBok Rīgā. Apģērbs, cenas vairākās valūtās. 8.99 mārciņas, 8.99 lati. Kāpēc? Ko, Anglijā algas un telpu īres mazākas? Nodokļi mazāki? Kāpēc britiem par 20% lētāk?
ja kāds vēlas būt unikāls ar savu 10 mārciņu vērtu kleitu, tad par daudz vēlas.
57days, šī starpība veidojas no vairākiem faktoriem. Vēl no šajā diskusijā neminētiem iemesliem, kas būtiski ietekmē preces cenu ir PVN. Anglijā PVN (jeb VAT) uz drēbēm līdz 14 gadiem ir 0%, savukārt Latvijā 21%. Tā kā Bikbok ir tīņu veikals, tad domāju ar to arī ir izskaidrojama cenu starpība. Taču ja paņem to pašu birku un apskatās cenu, teiksim, Zviedrijas vai Norvēģijas kronās, tad cena būs augstāka kā Latvijā, jo tur PVN uz drēbēm ir 25%.
Bet cilvēki pērk!!! Un pērk ar visiem 1000% uzcenojumiem,paskaties cik daudz cilvēku ir tirdzniecības centros brīvdienās un pat darba dienās
Tā vietā esmu par vietējo ražotāju veikaliem apģērbam, apaviem, pārtikai, kosmētikai un jebkurām citām precēm.
Otrkārt, es nerunāju par vairumtirdzniecību, bet gan par precēm, kuras atrodas veikala plauktos.
kāpēc daudzās valstīs pārtikas produkti ir daudz lētaki kā Latvijā? Retorisks jautājums)
Bieži viekaliem ir izdevīgāk izpārdot kolekciju atlikumus par cenu,kas ir daudz zemāka par preces pašizmaksu, nekā to likvidēt vai turēt noliktavās.
latviešu ražojumiem ir augstas cenas, ko visi nevar atlauties. Tā pati Madaras kosmētika,