Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

zupiņa

 
Reitings 130
Reģ: 23.08.2010
hei, hei! :) šodien brīvdiena tāda pelēcīga, tādēļ varu parosīties virtuvē. vēlos pagatavot zupu, taču tās 4-5 zupas, kuras gatavoju "uz riņķi" apnikušas.
kāda ir jūsu visiecienītākā zupa, kuru gatavojat?
biezzupas nederēs, nav blendera.
27.04.2013 09:53 |
 
Reitings 3168
Reģ: 14.10.2009
Zirņu, borščs, laša, svaigu kāpostu/skābētu kāpostu zupas ir tās, kuras es nemāku "sačakarēt", tās vienmēr sanāk ļoti labi. Tad vēl mums ar vīrieti ir viena ļoti iemīļota zupa, kuru saucam par "netīšām", jo mums viņa vecāki uzdāvināja tādu savdabīgu katlu, kurā nolēmām gatavot sautējumu, bet sanāca ļoti garšīga dārzeņu+gaļas zupa, tā nu gatavojam:) Pupiņu un skābeņu zupas ir garšīgas, taču tās varu gatavot tikai tad, ja "īsto" gaļu atrodu. Ak, pēdējā mēneša topā mums visiem viesiem ir pasniegt tomātu+jūras velšu zupu, bet tai vajag tiešām labu vīnu.
27.04.2013 10:02 |
 
Reitings 3376
Reģ: 18.03.2012
Frikadeļu zupa.
27.04.2013 10:05 |
 
Reitings 1093
Reģ: 02.11.2011
 
Reitings 3168
Reģ: 14.10.2009
Pirmā Sieviete, Tevis minētā zupa ir vienīgā, kura man sanāk izcili negaršīga:)
27.04.2013 10:08 |
 
Reitings 1055
Reģ: 10.02.2011
Pavisam vienkārša. Izvāru visus dārzeņus kas mājās un ledusskapī atrodami, pielieku klāt vienu bundžiņu kausētā siera un piegriežu puskatlu ar zaļumiem. Ja kārojas kremzupa - sablendēju, ja ne, tad ēdam tāpat. :) Ļoti garšo gan man gan vīram.
27.04.2013 10:13 |
 
Reitings 1055
Reģ: 10.02.2011
Pirmā Sieviete, pastāsti recepti frikadelēm. Man arī kaut kā viņas neizdodas baudāmas. Mammai perfekti, bet man nu nekādi (lai gan taisu gan pēc viņas receptes, gan pēc internetā atrodamajām). Tā nu braucot ciemos, vienmēr prasām lai bērnus ar frikadelēm sagaida. :)
27.04.2013 10:15 |
 
Reitings 3022
Reģ: 29.01.2009
Vistas zupa ar kausēto sieru. Vāru ar vistas muguriņām. Gaļas tur nav daudz, bet sanāk ideāls buljons. Sastāvdaļas ir kartupeļi, burkāni, sīpoli, paprika, grūbas, vistu muguriņas un Dzintara kausētais siers (vienalga kāds).
27.04.2013 10:17 |
 
Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Mājiniekiem garšo mana šampinjonu-siera zupa. Precīzu recepti virs neatceros, jo mēdzu variēt, bet ideja apmēram tāda - vāra ūdeni, pannā apbrūnina sīpolus un apcep burkānus, liek verdošajā ūdenī, var mazliet kartupeļus, var mazliet kādu liesu gaļu - vislabāk vistas, bagātīgi šampinjonus, kad viss gatavs, ieliek kausēto sieru ar sēnēm, gaida, kamēr uzmet burbuli, pasnedz pārkaisītu ar zaļumiem.

Sev bieži gatavoju Tom Kha zupu.
27.04.2013 10:18 |
 
Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Frikadeļu zupa man arī topā. Tikai es to gatavoju jocīgi- tā kā no cīkgaļas rodas duļķi, es frikadeles vāru atsevisķi un pēc tam izvārītajiem dārzeņiem pievienoju izvārītās frikadeles un nokāsto buljonu.
27.04.2013 10:20 |
 
Reitings 1242
Reģ: 29.01.2009
Frikadeļu zupa...ņom :)
27.04.2013 10:23 |
 
Reitings 3376
Reģ: 18.03.2012
Vāru liellopa kaulu kādu 1-1.5h buljonam. Tikmēr samizoju un sagriežu kartupeļus. Sajaucu malto gaļu (apm.400-500g) ar sakapātiem sīpoliem, zaļumiem un garšvielām. Kārtīgi izmīcu. Izņemu kaulu. Sametu iekšā kartupeļus un apceptus sīpolus un burkānus. Tad iemetu jau sataisītas frikadeles. Vāru 30-40min. Beigās vēl pielieku zaļumus. :)
27.04.2013 10:25 |
 
Reitings 3273
Reģ: 16.06.2012
Gaileņu zupa!
27.04.2013 10:25 |
 
Reitings 179
Reģ: 30.11.2012
Siera zupa,ņamm.
27.04.2013 10:32 |
 
Reitings 1055
Reģ: 10.02.2011
Pirmā Sieviete, maltā gaļa - liellops, cūka, mikslis? Frikadeļu masai neliec ne olu ne miltus? :o


/Iet skaitītes vai nav aizķēries kāds piciņš ar malto gaļu./
27.04.2013 10:50 |
 
Reitings 616
Reģ: 01.12.2012
Pavasara sezonā var uzvārīt skābeņu zupu. Šodien to darīšu pati ;)

laikam vēl netika minēta soļanka.
27.04.2013 10:54 |
 
Reitings 797
Reģ: 29.01.2009
man ļoti garšo frikadeļu zupa, aukstā zupa, lēcu zupa, pupiņu zupa....:)
27.04.2013 11:41 |
 
Reitings 3376
Reģ: 18.03.2012
atiGita - malto gaļu taču arī var nopirkt mikslī cūku ar liellopu. Nē, neliku ne miltus, ne olas. Svarīgi ir kārtīgi to gaļu izmīcīt, lai veidojas tāda kā pastēte, tad frikadeles nejuks ārā.
27.04.2013 11:55 |
 
Reitings 4604
Reģ: 11.05.2010
atiGita - es ar, vārot frikadeļu zupu, frikadelēm nelieku ne miltus, ne olas. Man frikadeles sastāv tikai no maltas gaļas (vai nu jauktas, vai nejauktas) + sīpoliņš + pipariņi + mazliet sāls.

Man ir iecienītas: skābeņu zupa, skābētu kāpostu zupa, biešu zupa, frikadeļu zupa, vistas zupa un pupiņu zupa. :)
Un karstajā sezonā aukstā zupa. :)
27.04.2013 11:58 |
 
Reitings 1493
Reģ: 29.01.2009
gulaša zupa - super, sevišķi šādam lietainam laikam :)
27.04.2013 12:08 |
 
Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Varu ieteikt lielopu galjas zupu ar gruubaam, kartupeljiem, burkaaniem un skaabeetiem gurkjiem, dzelteno zirnju zupu ar zjaaveetaam ribinjaam, tomaatu zupu ar vistu un makaroniem, zurek (polju un chehu raudzeeto miltu zupu, raudzeejumu pats var maajaas sataisiit), gulashzupu, leecu zupu, meksikaanju stila zupu ar vistu un laimu (sopa de lima), meksikaanju pozole.
27.04.2013 12:22 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!