Pievakare - jā, sapratu, ka līdzīgu domu paudi.
pašā sākumā - īezīme - egoisms un vēlme attaisnot sevi rīcībās, ko vai nu esi izdarījis vai kāds uzskata, ka esi vainīgs pie attiecību izjukšanas. Nevēlēšanās palikt otra cilvēka atmiņā ar ļaunu, būt tam labajam tēlam.
laikam neprecīzi izteicos - tas, ka agrāk piederēju, laikam vairak jāsaprot, ka vienreiz nācās netieši ar to saskarties, šķiroties no tobrīd tuva cilvēka. bet īpašība kā tāda, man piemīt arī tagad (egoisms un sevis idealizēšana). Griba cīnīties ar to ir, bet bieži vien tas ir neatdalāms no rakstura.
pēc tās reizes citas šķiršanās nav bijušas, un tā pati par sevi bija pirmā, kur var vainot daudzu apstākļu kopumu, kas tikai šo īpašību saasināja - toreiz biju bez attiecību pieredzes, zema pašapziņa un negribējās zaudēt arī visu jauko, kas bija, jo ticība, tam, ka"nav ne pirmais, ne pēdējais, būs daudzi citi" nedarbojās, viss likās tik sāpīgi un dramastiski, ka vēl tagad nesaprotu, kā vispār var pa mierīgo daudzi izšķirties, esmu emocionāla.
Par to reizi - Bijām vai nebijām kopā, tas cits jautājums, bet bija grūti. tagad analizējot, grūti pateikt, vai man tas izpaudās negatīvi - jo ja nebūtu šī egoisma, kas neļauj sevi pataisīt par vainīgo, iespējams būtu vēl vairāk sāpinājusi gan otru, gan sevi. Es nevarēju tā vienkārši - aij, amn nepatika tas un tas, šķiramies, nācās meklēt risinājumus, gribēju palikt draugi, bet tas vilkās mēnešu garumā sāpīgi abiem. savā veidā ļoti centos sevi attaisnot un nekur šī īpašība nav pazudusi arī tagad, grūti pieņemt savu vainu, kļūdas.
rakstot šo, sapratu, ka lai visu to izskaidrotu, iespējams ar gŗāmatu nepietiktu un neesmu sevī vēl sakārtojusi visu. te varbūt ir 10% no visa, kā tas izpaužas utt.