Ar ko aizstāt saldumus ikdienā?

Reitings 1569
Reģ: 25.07.2010
Čāāu! Esmu izdomājusi , pacensties un līdz vasarai iegūt tādu augumu, par kuru pašai prieks.
Izlasīju šodienas diskusiju "Veselīgs uzturs bez diētām". Tur ir viss, ko es ikdienā ēdu, jo bez kāda saldumiņa, dienā nevaru iztikt. Un saldējums... man tik ļoti garšo saldējums ar šokolādes mērci :D un baltmaize ar nutellu :D
Ar ko , lai aizstāj saldumus? Saprotu - ar augļiem. Bet varbūt vēl ir kāds kārums, ko var ēst un neuztraukties par to , ka tas aiziet riepā un augšstilbos?
25.04.2013 12:04 |

Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Piekrītu Lilii
Vismaz, kad es ēdu brokastīs auzu pārslu putru, tad vēlme uz saldumiem ļoti samazinājās.

Un ja ļoti kārojas sokolāde, nekas cits to neaizstās - apēd šokolādi, bet tāfelīti, nevis visu. Nevari ierobežot sevi apēdot tikai tāfelīti - nepērc lielo šoko, nopērc to mazo iepakojumu, piem, Geisha.
25.04.2013 12:28 |

Reitings 649
Reģ: 06.11.2012
Ak jā- starp citu- viena no veselīgākajām lietām, ko vari pagatavot- ir popkorns. Protams, ne tā kā to pasniedz kinoteātros- kad ir cukurs, sāls un shokolāde, kuriem klāt piebērts nedaudz popkorna. :D
25.04.2013 12:29 |

Reitings 266
Reģ: 04.03.2013
Un ja ļoti kārojas sokolāde, nekas cits to neaizstās - apēd šokolādi, bet tāfelīti, nevis visu. Nevari ierobežot sevi apēdot tikai tāfelīti - nepērc lielo šoko, nopērc to mazo iepakojumu, piem, Geisha.

Tāfelīti!!!!!! :O Es labāk nemaz nejautāšu, cik ir ''viss'' ... :D
Tāfelīti var ēst nedēļu atstiepies. :D
25.04.2013 12:31 |

Reitings 3298
Reģ: 16.04.2012
Psiholoģiska - bla bla bla...tad jau īstais laiks sākt ķidāt ko tad tieši autore cenšas "aizēst" ar saldumiem. 6graudi ne par to bija runa.
Hroms - stabilizē vairogdziedzera darbību, līdzsvaro cukura daudzumu asinīs, un ja cukurs ir normā - smadzenes nebļauj "DOD MAN SALDUMUS".
25.04.2013 12:34 |

Reitings 228
Reģ: 26.12.2012
Es ieteiktu, pirmkārt, nepirkt baltmaizi un mājās turēt tikai pavisam minimālu daudzumu saldumu, jo, vakarā visticamāk, ka būs slinkums iet uz veikalu, tikai dēļ saldumiem. Un vieglāk ir sevi pārvarēt veikalā un nepaņemt neveselīgās lietas, nekā mājās visu vakaru cīnīties ar sevi.
25.04.2013 13:07 |

Reitings 6037
Reģ: 10.08.2011
mājās turēt tikai pavisam minimālu daudzumu saldumu, jo, vakarā visticamāk, ka būs slinkums iet uz veikalu

+
Uz veikalu iet iepirkties tikai paēdušai! Kad man gribas ēst, tad visādi draņķi krīt groziņā. Kad esi paēdis, neko neprasās.
25.04.2013 14:03 |

Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Marcelle sajaucu vārdus? Hm.. a kā tad sauc šokolādes strēmelīte? :D kr4 tur kur 4-5 gabaliņi rindiņā? :D ai, jāpameklē latviešu valodas vārdnīcā, izskatās, ka vārdus sāku aizmirst :D
25.04.2013 14:45 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
mājās turēt tikai pavisam minimālu daudzumu saldumu,
Mājās vispār neturēt saldumus. Man dažreiz uznāk nenormāla kāre pēc čipsiem un tajā pašā laikā ar slinkums iet pakaļ uz veikalu kaut kādai stulbai čipsu pakai. Ja būtu mājās kādi našķi, tad viņi visi tiktu apēsti uzreiz.

Es graužu burkānus un papriku našķu vietā. Es vienīgi sieram nevaru pateikt nē - ar kādām tabletēm to varētu aizstāt? :D
25.04.2013 15:21 |

Reitings 244
Reģ: 25.04.2013
Nekādā gadījumā neaizliedz sev saldumiņu, ja tu gribi šokolādi, tad paņem gabaliņu, neviens neliek apēst visu tāfelīti:)
25.04.2013 15:27 |

Reitings 431
Reģ: 14.10.2010
Es arī esmu traka uz saldumiem un ja gribās to šokolādi, tad gribās tā, ka noriju visu :D un tieši tapēc es netieku vaļā no savas riepas ar savu skriešanu un presītēm..jūtos atkal resna, bet vakar vakarā sapratu, ka sākšu sevi ierobežot...ok,brokastīs bija mafins, bet neuzskatu, ka tas bija baigi slikti,jo tas bija no rīta.. :D Nezinu, jāsāk kaut kas darīt, savādāk peldkostīmā gozēties būs kauns :D
25.04.2013 15:28 |

10 gadi
Reitings 2151
Reģ: 31.01.2012
Es iesaku vienkārši neiegādāties tādu pārtiku. Ja mājās nav, loģiski, ka neēdīsi. :) Reizēm, ja ļoti sagribas, var nedaudz. Bet mājās labāk tādus našķus neturēt. :)
25.04.2013 15:35 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Man gan nekad nav slinkums iet uz veikalu pēc gardumiem :D
Kā cīnīties - nezinu.
25.04.2013 15:40 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Pagaidām kolu aizstāju ar bērzu sulu,jo garšo. Čipšus - ar agrāku gulētiešanu :D pat nezinu.
25.04.2013 15:42 |

Reitings 692
Reģ: 02.12.2012
tad, kad uznāk šis dullums - ēdīšu un dzīvošu veselīgi, tieši tajā mirklī arī kaut ko dari. manuprāt, ideālas alternatīvas - visādi dārzeņu un augļu mix!
piemēram, visu laiku turu sev blakus lielu bļodu ar āboliem,jo bieži vien ir tā, ka vienkārši gribās ko uzkost un ābolu apēst ir labāk nekā šokolādi.
divām dienām uz priekšu var sagatavot burkānus - notīrīt un sagriezt smalkākos gabalos, ielikt trauciņā ar vāciņu un ledusskapī iekšā, uzglabāt.
to pašu var darīt ar jebkuriem citiem dārzeņiem, var, piemēram, sagriezt gurķi un tomātu (salātiņi) , ielikt trauciņos vairākos vai vienā, arī ar vāciņiem, bet uzglabāt var, protams, mazāk, jo nesvaigs nebūs tik garšīgs.
var visādus augļus gabaliņos sagriezt, ielikt pa vairākiem trauciņiem, ja gribās ko ēst - paņem no katra pa saujai un pārlej ar jogurtu, piemēram.
nedēļā pāris reizes vienkārši nāksies kādu brītiņu veltīt tai griešanai , bet viss notiek ātri.
āāā un augļus var miksēt ar riekstiem un žāvēto augļu maisījumiem, šos maisījumus var pievienot pie putrām, garšīgi.
ja būs pilns ledusskapis ar visādu augļu , dārzeņu trauciņiem, acīs būs tikai veselīgais, pat neiedomāsies par čipsu paku vai šokolādi. BET, es tomēr uzskatu, ka šokolādi reizes divas nedēļā noteikti var .. var jau arī katru dienu, bet mazos daudzumos. nopērc vienu tāfelīti (100 g) un ēd dienā divas rindiņas, nekas traks tur nav, kaloritāte ~250 kcal .. kā viena uzkodas pieļaujamā norma ;) vai arī pa divām dienām, bet tad tās trīs rindiņas dienā,piemēram, starp nopietnām ēdienreizēm uzkodu vietā - kārumniecēm ar kafiju, piemēram :D
un lai nebūtu tā , ka ēd saldumu vien , paņem tumšo šokolādi, tā ir vērtīgāka un tur gan kaut kas minimāli var noderēt labai pašsajūtai , veselībai,prieciņam. :)
25.04.2013 15:53 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)