Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Ko darīt ar sieru?

 
Reitings 68
Reģ: 14.09.2012
Sveikas!

Manā īpašumā ir nonākuši pāris sieri. Līdz šim esmu orientējusies uz klasiskajiem Latvijas sieriem, bet šie ir ...maigi sakot savādāki :D Viens ir ar pelējumu. Otrs ir ciets Šveices siers, kas nenormāli smird un trešais laikam skaitās Parmezānas (??) tā kā bērnu pūderis - pulverveida buņdžiņā ar caurumiņiem. Neesmu ne tuvu sieru eksperte un nezinu, ko ar tiem iesākt. Mest ārā tā kā žēl, jo sieru cienītāji gan jau mani nolādētu par tādu rīcību.
Ir padomi, kā tos apēst? Pūdētais man likās ar ļoti izteiktu garšu, nevarēju vairāk kā vienu maizīti iedabūt sev iekšā (varbūt superplānā kārtiņā jābūt?). Šveices vispār nesaprotu, kas to ēd...joprojām smird rokas pēc ļooti ilgi lietotām zeķēm :D Kā to var ieēst (un man kāds puskilo ir)? To pūderi mēģināju gatavojot uz gaļās pabērt, bet nekūst un garša tāda dīvaina :D
Es vienkāršī neesmu siera cilvēks, vai ir kaut kādi īpašie veidi un pārtikas produkti, ar kuriem šie sieri jākombinē?
19.04.2013 21:38 |
 
Reitings 204
Reģ: 18.04.2013
Siera pūderi es liktu uz salātiem, piemēram, cēzara
19.04.2013 21:39 |
 
Reitings 3278
Reģ: 18.02.2009
mmmmm... gribu sierus (l)
:D
Parmezānu parasti uzrīvē/uzber uz zupām, pastas. Jāpameklē receptes.
Par pūdēto - kāds tieši?
19.04.2013 21:41 |
 
Reitings 10816
Reģ: 29.01.2009
nu pie tiem smirdigajiem sieriem japierod un parasti ir taa-vai nu garsho vai negarsho :D man riebjas, bet mans teevs gjibst delj tiem..
parmezaana sieru var bert virsuu salatiem,pastaam utt utt,iegooglee..tam sieram ir vairak pielietojumu :)
19.04.2013 21:42 |
 
Reitings 68
Reģ: 14.09.2012
Uz pūdētā rakstīts BontaZola piccante
19.04.2013 21:43 |
 
Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Pulverveida sieru kaisu uz pastas un salātiem. Pārējos sierus ēdu tāpat, visbiežāk ar vīnu. Uz maizes lieku tikai holandes, goudu vai edam.
19.04.2013 21:45 |
 
Reitings 3278
Reģ: 18.02.2009
BontaZola piccante - noteikti lapu/dārzeņu/augļu salātos!
19.04.2013 21:47 |
 
Reitings 448
Reģ: 25.01.2013
Noteikti ne uz maizītes, kā tu mēģināji ēst - tas tiešām varētu būt riebīgi. Pūdētos sierus parasti ēd ''plikus'' ar vīnu klāt, daudzi ēd kopā ar vīnogām :)
19.04.2013 21:47 |
 
Reitings 68
Reģ: 14.09.2012
un Šveices ir Tete de moine.
19.04.2013 21:48 |
 
Reitings 401
Reģ: 01.11.2011
Ja godīgi, tad tie smirdīgie sieri man šausmīgi negaršo un vispār ciest viņus nevaru. Nevaru gan iedomāties, kāpēc, lai tādi nonāktu vispār manā īpašumā, bet, ja nu tomēr, tad droši vien meklētu savā apkārtnē kādu, kam tādi garšo, un atdāvinātu. :) Ārā gan nemestu. Nu, ja nu vienīgi nevienam viņus nevajadzētu un viņi nostāvētos tik ilgi, ka nebūtu vairs lietojami.
Protams, pagaršotu visus tos sierus, bet, ja justu, ka tie galīgi nav man, tad arī nemēģinātu jebkādā veidā čerez ņemogu pati apēst.

Parmezāna sieru gan lietotu, kā jau te rakstīja - salātiem, pastām, zupām utml. Principā droši vien visiem ēdieniem pārkaisītu :D
19.04.2013 21:49 |
 
Reitings 68
Reģ: 14.09.2012
Rīt no rīta mēģināšu uztaisīt kādus salātus ar pūdēto sieru. To smirdīgo varbūt kolēģiem piedāvāt...
19.04.2013 21:52 |
 
Reitings 3278
Reģ: 18.02.2009
Tam Tete de moine googlē interesantas bildes -





Es gan ēdu ar maizi - ciabattu vai rupjmaizi! Un garšīgi!
19.04.2013 21:54 |
 
Reitings 7596
Reģ: 29.01.2009
ja godigi man tiesi negarso neviens no taviem kas tev ir!
puudeeto es sataisitu kopaa ar bieteem un iepildītu kartainajaa miiklaa,veidojot piiraagus!
19.04.2013 22:03 |
 
Reitings 287
Reģ: 03.01.2013
Man jau liekas, ka tas nav Šveices siers. Šveices siers ir viens no maniem mīļākajiem, ar lieliem caurumiem, ļoti izteiksmīga, bagātīga garša, un kā Latvijas siers jau nu tiešām nesmird. Diezgan līdzīgs Holandes sieram.
19.04.2013 22:08 |
 
Reitings 287
Reģ: 03.01.2013

Re kur Šveices siers.
19.04.2013 22:10 |
 
Reitings 1300
Reģ: 07.10.2012
Ak tu jēziņ, cik garšīga diskusija....
Ko lai dara, ir viens naktī un trakoti gribas dor bluu sieru???
20.04.2013 00:58 |
 
10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
To tête de moine centies sagriezt taadaas plaanaas plaanaas shkjeeliitees, kaa tajaas ieprieksheejaas bildees un vienkaarshi eed pliku. Veel uzkod kaadas oliives klaat un svaigu maizi (kaut ko uz ciabatas pusi). taaaaa sagribeejaas pashai to sieru. Un gan tas tete de moine, gan puudeetais iet arii labi kopaa vienkaarshi uz maizes (jau piemineetaas) un ar kaadu ievaariijumu pa virsu. meeli var noriit
20.04.2013 04:11 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Demoiselle-tagad veel vairaak gribaas redzeet Franciju un visus tos sierus.Saprotu vienu , tie "ir jaasaprot":D,jaamaak eest:)
20.04.2013 05:04 |
 
Reitings 1323
Reģ: 04.03.2012
Man jau liekas, ka tas nav Šveices siers. Šveices siers ir viens no maniem mīļākajiem, ar lieliem caurumiem, ļoti izteiksmīga, bagātīga garša, un kā Latvijas siers jau nu tiešām nesmird. Diezgan līdzīgs Holandes sieram.

Piedod, bet sasmējos. 'Šveices siers' gan jau ir kkāds Latvijas ražojums, man šķiet, ka lv esmu tādu redzējusi. No Šveices nāk ļoooti daudz un dažādi sieri, kā pupulārāko var minēt to pašu Gruyère un arī iepriekš minēto Tête de Moine http://en.wikipedia.org/wiki/T%C3%AAte_de_Moine . Tik nesaprotu kā tas var negaršot, haha. Dieeevinu to sieru!
20.04.2013 09:04 |
 
Reitings 237
Reģ: 30.01.2010
Paldies meitenes par padomu, ja kāda no cienītājām būtu kaimiņos, no teikti padalītos :D NEvaru iedomāties kā to milzīgo kluci apēdīšu, ja tas jāgriež tik plānās šķēlītēs. Bet tagad iezu mēģināt taisīt karstās tomātmaizītes brokastīm, kā vienā no bildītēm!
20.04.2013 09:35 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!