Par nejaukajiem latviešiem

Reitings 6947
Reģ: 21.10.2010
Sēžot draugiem.lv domubiedros, palasot diskusijas, iesaistoties, vairākas reizes nākas saņemt apvainojumus, kā arī lasīt kā viens otru tur apvaino, ņirgājas ,apsmej par kaut ko, par savādāku viedokli, par visu, ko vien var.
Kāpēc latvieši ir tādi? Ka tik otru noriet, kaut dzīvu apēstu otru.

Tāpat ziņu portālos, jebkuru rakstu atveros, traģēdijas, kāda nāve - palasot komentārus vienkārši acis izdeg, kāds naids var but cilvēkos, lielākā komentāru tik ļauni. Es vispār uzskatu,ka ziņu portālos, nedrīkst ļaut komentēt citiem rakstus.

Tāpat padzīvojot ārzemēs, aizbraucot uz Latviju pārņem tāds nepieklājības trieciens, visi tik rupji. Tur pat nevajag dzīvot ārzemēs ,lai šito pamanītu. Es - meitene no laukiem, uz Rīgu aizbraucot, man reāli ir bailes pa ielu iet, cilvēki skrien virsū ,grūž - vēl nolamā par kaut ko.

Kāpēc tāda agresija vienam pret otru?
Kāpēc mēs nevaram būt tādi kā citur, uz ielas smaidīgi cilvēki, izpalīdzīgi. Protams , kādi 10% no visiem latviešiem ir tiešām labi cilvēki. Bet vairums ir tik neapmierināti ar savu dzīvi, buuu!

Baigi bēdīgi.. ja Latvijas sabiedrībai būtu krāsa, tā būtu pelēka.
19.04.2013 16:49 |

Reitings 1017
Reģ: 29.01.2009
Man vislaik šķita, ka Melns ir tāds sakarīgs vīrietis, bet šis pēdējais komentārs liecina par gluži pretējo. Bet neiešu jau pārliecināt. Lai ko tādu izmācitu, jāsāk ar to, ka Zeme ir apaļa un mūs pie tās tur gravitācijas spēks...

21.04.2013 12:57 |

Reitings 1677
Reģ: 19.04.2011
Man loti patiik veiksmiigi cilveeki, es loti daudz maacos no siem cilveekiem-liekas ,uzsuucu so cilveeku pozitiivo laadinu, pasai ar to saak loti veikties!

Pilnīgi piekrītu - kamēr sīkumaini meklēsi blusas otra cilvēka kažokā, tikmēr pats inerti stāvēsi uz vietas, slīkdams savā žultī, bet otra cilvēka virzību uz priekšu viņa blusu spaidīšana tāpat neapturēs:D

Bet vispār tā robeža starp konstruktīvu kritiku un kritiku "Tu man nepatīc tikai tāpēc, ka nepatīc (lasi:esi bagātāks, veiksmīgāks par mani)" ir ļoti smalka un ne vienmēr tik viegli novelkama un saskatāma. Arī bagātam cilvēkam var būt (un ir!) rīcība vai viedoklis, kuram citi var nepiekrist un dažkārt pat nosodīt. A priori pieņemt, ka ikviena naudīga veiksminieka viedoklis ir pareizs un neapstrīdams, arī ir īsredzīgi un naivi... ;) Gluži tāpat kā uzskatīt, ka ikviens turīgais ir zaglis un noteikti savu naudu nav pelnījis godīgiem līdzekļiem.

Taču šis vairs nav stāsts par latviešiem, bet par cilvēkiem vispār:)
21.04.2013 13:15 |

10 gadi
Reitings 1582
Reģ: 22.03.2013
Man vislaik šķita, ka Melns ir tāds sakarīgs vīrietis, bet šis pēdējais komentārs liecina par gluži pretējo. Bet neiešu jau pārliecināt. Lai ko tādu izmācitu, jāsāk ar to, ka Zeme ir apaļa un mūs pie tās tur gravitācijas spēks...
21.04.2013 14:25 |

10 gadi
Reitings 1582
... ciktāl runa ir par gravitāciju, Tev piekrītu :-)
21.04.2013 14:26 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Kāda var paskaidrot, kāpēc latviešos tieši šajā ziņā ir tāds ļaunums!? Komentārus lasot paliek baisi, ka tādi cilvēki ir starp mums. Latvieši nespēj pieņemt kaut ko savādāku. Homoseksuāli cilvēki - nošaut! Androgīns modelis - kas tas tāds? Nošaut! Kāds, kurš kaut ko sasniedzis - noteikti kādam samaksājis! Kāds, kuram neveicies - hā, tā viņam vajag! Krievu tautība - nošaut! Vēl kāda cita tautība - idioti! Tieva meitene - anoreksiķe! Apaļīga meitene - govs! utt.
Un tā ir visur. Atver vienalga kādu rakstu gribi - komentāri būs naida pilni.
Kāpēc latviešiem ir tik grūti pieņemt kaut ko savādāku!?

Jā, varu. Tādi cilvēki ir visās tautās. Tu (un citi latvieši) visvairāk pamana latviešus, jo dzīvo šajā vidē un gluži vienkārši visvairāk sastop latviešus, bet, aizbraucot ceļojumā vai strādāt citur, tas ārzemnieku vidū nekritīs acīs uzreiz, jo mentalitāte cita (vairāk ārišķīgas pieklājības, vēl citās valstīs skaļuma, sirsnīguma, kaut tā nebūt nenozīmē, ka tas viss ir patiesi latviešu izpratnē) un jo pārsvarā pašam aizbraucējam gribas domāt, ka viņš nonācis labākos apstākļos, lai tā kā attaisnotu savu aizbraukšanu (tas ir novērojams tiem aizbraucējiem, kuri ļoti plātās ar saviem sasniegumiem ārzemēs). Tāpat diez vai tu lasi ārzemju tāda tipu saitu komentārus kā TVnet - esmu visai droša, ka tur būs tādas pašas riebeklības.

Kas attiecas uz rasi/ādas krāsu utt. - jā, tur daudziem latviešiem ir nedaudz izteiktāka nepatika nekā citās valstīs (kaut arī tur tāda pastāv), bet tāpēc, ka tajās citās valstīs šie citas ādas krāsas cilvēki ir biežāk sastopami, pārējiem rodas pieradums, pienākums viņus neaizskart. Latvijā tādu atšķirīgu cilvēku nav daudz, līdz ar to daudziem joprojām tas ir tāds kaut kas nepierasts un nepatika stereotipu dēļ. Kaut gan šos stereotipus bieži vien veido paši ārzemnieki - esmu tusējusi ar citas rases pārstāvjiem, bet kad man Vecrīgā gaišā dienas laikā divi melnie sekoja un visu laiku blenza virsū - nu, piedodiet, neko labu es nespēju padomāt par viņiem.

Par krieviem - nepatikai vēsturisks pamats + arī tas, kā jau iepriekš minēju, ka daži pārstāvji paši rada šo negatīvo tēlu (tautā dēvētās urlas) un tā veidojas stereotipi, ko daudzi cilvēki pārņem (kas, protams, nav gudri).
21.04.2013 15:48 |

Reitings 4258
Pirmkārt, vidusmēra latvietis manā vecumā (ap 45) jūtas tā kārtīgi apvests ap stūri, jo esmu pārliecināts par to, ka šī nav tā valsts, par kuru mani vienaudži savulaik uz barikādēm stāvēja. Un tautas čakarēšana no augstajām tribīnēm turpinās.
Otrkārt, latvieši tik tiešām ir izrādījušies cilvēku grupa, kuriem pagaidām ir kopīga valoda un tas arī - viss! Nav gandrīz nekā, kas šo tautiņu turētu kopā. Par to, ka varētu izveidoties kaut kas līdzīgs nācijai, vispār nav runas. Rezultātā no apakšas līdz augšām katrs pieņem lēmumus, domājot TIKAI PAR SAVU LABUMU, un, pilnīgi neiedziļinoties jelkādās grupas, nācijas vai tautas interesēs. "Mūsējie ar ģimenēm aizbrauc? Nu, lai taču brauc! Man būs vieglāk darbu atrast!"Ko nozīmē kaut vai tas memmesdēliņš ministru prezidents, kuram apsolīta vieta siltā krēslā, ja ieviesīs eiro! Tipisks latvietis, kuram neinteresē, kas notiks pēc viņa "premjerēšanas", ka tik pašam labi!
Treškārt, ja pie komunistu varas, tika kultivēta viena un vienota vērtību sistēma, pēc kuras dzīvot un bērnus audzināt, tad tagad nekā tāda nav, - katrs bērnus audzina tā, kā uzskata par vajadzīgu. Rezultātā tādi satiekas skolā, un tad sākas cirks.

1) Kā jau te iepriekš citi cilvēki minēja, valsti veido tās iedzīvotāji. Neviens neliedza vidusmēra latvietim ap 45 iet valdībā un kaut ko mainīt. Čakarēšana notiek itin visās valstīs, kur tu redzi kaut vienas godīgas valsts piemēru? Tas, ka kaut kur citur ir nedaudz labāka labklājība nekā pie mums, galīgi nenozīmē, ka tur nenotiek tāda paša čakarēšana.
3) To tu uzskati par mīnusu? Noteikti daudz labāk audzināt bērnus par individuālām personām, nevis salikt viņus vienos rāmīšos.
21.04.2013 15:55 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
galvenais "skaudīgie un īgnie", bet viss pārējais komentārs pilns ar īgnumu un neapmierinātību. ja jums tā riebjas, traucē, tad, lūdzu, brauciet prom, te paliks tie, kuri mīl savu tautu un zemi, un varbūt arī tas īgnums un skaudība pazudīs? :)
p.s. nekad savos 20 gados neesmu saskārusies ar to, ka kāds mani brutāli nolamātu. uz ielas esmu pamanījusi izpalīdzīgus un atsaucīgus cilvēkus, pati cenšos tāda būt, tad tomēr varbūt vaina ir attieksmē un tajā, kā mēs uz lietām raugāmies? zini, ja viss ir slikti, tad viss arī būs slikti un redzēsi tikai to slikto, nevis labo. goda vārds, brauciet prom, jo mani tas kaitina, kā var nolikt savu tautu un zemi, kurā esi dzimis. un spriest par latviešu tautu pēc interneta komentāriem? jā, tas ir jāprot. ;D
21.04.2013 16:10 |

10 gadi
Reitings 1582
1) Kā jau te iepriekš citi cilvēki minēja, valsti veido tās iedzīvotāji. Neviens neliedza vidusmēra latvietim ap 45 iet valdībā un kaut ko mainīt. Čakarēšana notiek itin visās valstīs, kur tu redzi kaut vienas godīgas valsts piemēru? Tas, ka kaut kur citur ir nedaudz labāka labklājība nekā pie mums, galīgi nenozīmē, ka tur nenotiek tāda paša čakarēšana.
3) To tu uzskati par mīnusu? Noteikti daudz labāk audzināt bērnus par individuālām personām, nevis salikt viņus vienos rāmīšos.
1) Varbūt, varbūt. Nezinu situāciju no iekšienes, tikai mulsina viena lieta. Vismaz lielākā daļa cilvēku, kuri ir ceļā uz valdības krēslu, stāsta lieliskus stāstus par skaisto nākotni, par to, kā un cik labi mēs dzīvosim, utml., bet, nonākot tur, kaut kā tas viss pazūd. Nu, kaut vai Visu Latvijai ar savu lielo nacionālismu! Ko ir spējuši panākt no tā, ko solīja pirms vēlēšanām? Gandrīz neko! Ir aizdomas, ka kaut ko izmainīt pie esošās politiskās sistēmas un - pat ar vislabākajiem nodomiem nemaz nav tik viegli.
3) Ir rietumi un austrumi. Mēs ģeogrāfiski atrodamies pa vidu. Un arī - kulturāli. Austrumos gandrīz visur darbojas vienota un reglamentēta vērtību sistēma, pēc kuras audzina bērnus un dzīvo pieaugušie. Kolektīvisms. Kopienas un nācijas tiesības itvisur tiek nostādītas augstāk par indivīda tiesībām. Turpretīm, rietumos modē ir individuālisms. Latvijā šodien modē ir rietumu vērtības, lai gan šeit, tepat blakus dzīvo arī cilvēki ar izteikti austrumniecisku domāšanu. Un arī tas rada zināmu šķelšanos sabiedrības viedokļos. Ja rietumnieciski domājošajiem geji neliekas nekas slikts, tad "austrumnieki" tos kā normu nepieņems nekad.
Liekas dīvaini, ka tie paši cilvēki savulaik būvēja komunismu, bet šodien - runā par rietumu vērtībām.
Es modei pakaļ nedzenos, neesmu kā niedre (no kuras puses vējš pūš, tā - locos). Man ir savi uzskati, pie kuriem pieturos. Un to, ka nav kaut kā, izņemot valodu, kas vieno tautu, uzskatu par lielu mīnusu.
21.04.2013 18:09 |

10 gadi
Reitings 1582
... man ir tikai viens jautājums Tev, vērīgā meitene un topošā juriste! Tu noteikti zini demokrātijas definīciju! Tai pat laikā pati raksti, ka tautas, kurai formāli būtu jāpieder varai demokrātiskā valstī, čakarēšana notiek visur. Vai gribi teikt, ka demokrātija nepastāv?
21.04.2013 18:15 |

Reitings 4258
Melns, kā demokrātija nepastāv? Demokrātija pastāv - piemēram, latviešu tauta pati sev ir nolēmusi Satversmi, tauta ievēl Saeimu, lemj par dažādiem jautājumiem, ir varas dalīšana utt.
Par čakarēšanu es no tava izteikuma "Un tautas čakarēšana no augstajām tribīnēm turpinās." sapratu - cik tas viss notiek godīgi. Un absolūti godīgi, vienlīdzīgi utt. taču nekur nekas nenotiek. Vai arī tu esi redzējis kādreiz valsti, kur absolūti visi iedzīvotāji būtu ar visu apmierināti un uzskatītu valdību par absolūti godīgu? Man liekas, ka tā ir utopija, bet nu pavisam iespējams, ka es vienkārši neesmu informēta.
21.04.2013 19:49 |

Reitings 4258
Par vērtībām es tavu domu sapratu, bet šis izteikums
Es modei pakaļ nedzenos, neesmu kā niedre (no kuras puses vējš pūš, tā - locos).
neiet kopā ar visu tavu pārējo tekstu. Ja tiktu kultivēta, kā tu vēlētos (cik nu es sapratu no taviem komentāriem), "viena un vienota vērtību sistēma" gan tev (ja vien tavi uzskati nebūtu jau bijuši saskaņoti ar šo sistēmu), gan citiem (noteikti daudziem vērtības atšķirtos) nāktos būt kā niedrēm un pakļauties "modei". Tieši tagad ir tas laiks, kad cilvēki var izvēlēties nebūt niedrēm un domāt pašiem, pēc kādām vērtībām audzināt savus bērnus.
21.04.2013 19:53 |

Reitings 4258
Varbūt, varbūt. Nezinu situāciju no iekšienes, tikai mulsina viena lieta. Vismaz lielākā daļa cilvēku, kuri ir ceļā uz valdības krēslu, stāsta lieliskus stāstus par skaisto nākotni, par to, kā un cik labi mēs dzīvosim, utml., bet, nonākot tur, kaut kā tas viss pazūd. Nu, kaut vai Visu Latvijai ar savu lielo nacionālismu! Ko ir spējuši panākt no tā, ko solīja pirms vēlēšanām? Gandrīz neko! Ir aizdomas, ka kaut ko izmainīt pie esošās politiskās sistēmas un - pat ar vislabākajiem nodomiem nemaz nav tik viegli.

Vienīgais, ko varu pateikt - maini vai klusē (nav vērsts konkrēti uz tevi kā cilvēku, bet vispārībā uz visiem). Ko dod plika gaušanās internetā vai pie pusdienu galda ar ģimenes locekļiem, ja neko neesi centies darīt? Te es nedomāju konkrēti iešanu politikā, bet dažādas darbības. Vienkārši pārāk bieži cilvēki, piemēram, nemaksā nodokļus, pamet valsti utt. utt. un tai pat laikā skandina "valdība ir zagļi" un citus saukļus. Vai, piemēram, norāda uz to, ka latviešiem nav nekā cita kopīga un vērtīga kā vien valoda, bet dažādas aktivitātes, kas, vismaz manuprāt, patiešām varētu padarīt valsti patīkamāku, noliek (kaut vai tā Latvijas talka), neizkopj (piemēram, cik daudzi svin svētkus tieši pēc latviešu tradīcijām? vai kaut vai tā pati valoda - cik daudzi runā iestarpinot ārzemju vārdus?).

Vienvārdsakot, esmu pret gaudotājiem. Ja atgriežamies pie diskusijas tēmas, tad jāsaka - ej un smaidi. Cilvēki atsmaidīs. Ne visi, protams, bet būs, kas uzsmaidīs. Ej un rīko kaut kādas akcijas, piemēram, Free Hugs. Es esmu rīkojusi un cilvēki bija smaidīgi un apskāvās. Un tā tālāk.
21.04.2013 20:01 |

10 gadi
Reitings 1582
Melns, kā demokrātija nepastāv? Demokrātija pastāv - piemēram, latviešu tauta pati sev ir nolēmusi Satversmi, tauta ievēl Saeimu, lemj par dažādiem jautājumiem, ir varas dalīšana utt.
Par čakarēšanu es no tava izteikuma "Un tautas čakarēšana no augstajām tribīnēm turpinās." sapratu - cik tas viss notiek godīgi. Un absolūti godīgi, vienlīdzīgi utt. taču nekur nekas nenotiek. Vai arī tu esi redzējis kādreiz valsti, kur absolūti visi iedzīvotāji būtu ar visu apmierināti un uzskatītu valdību par absolūti godīgu? Man liekas, ka tā ir utopija, bet nu pavisam iespējams, ka es vienkārši neesmu informēta.
Nē, par čakarēšanu es saucu situāciju, kad vara pieņem lēmumus, kuri ir pretrunā VAIRĀKUMA POZīCIJAI! Un nav runa par to, ka neapmierināti ir kaut kādi margināļi vai savādnieks Melns. Runa ir par to, ka vara pieņem lēmumus, ar kuriem tiek izčakarēts VAIRĀKUMS, kuram demokrātijas apstākļos pēc teorijas ir jālemj, būt tādam lēmumam vai nē! Tieši šeit arī slēpjas pretruna jautājumā, ir tā demokrātija vai tās nav? Mūsu valdošie tā lieliski nospēlēja teātri, - atrada personāžus, kuri eiro ieviešanas priekšvakarā ierosināja bezjēdzīgu referendumu un taisījās ierosināt vēl dažus, pēc tam to izmantoja kā ieganstu, lai jaunu referendumu ierosināšanu padarītu par praktiski neiespējamu. Super! Viss ir sakārtots! Tautas nobalsošanas par eiro ieviešanu nebūs, jo ierosināšanas procedūru neviens "nepacels"! Nedomāju, ka šo lēmumu atbalstīja lielākā daļa LR pilsoņu, bet tiem, augšā, tas maz interesē!
21.04.2013 23:22 |

Reitings 1017
Reģ: 29.01.2009
Pastāsti, pastāsti, kas nepatīk? Citādi sākšu domāt, ka tas ir tāds intrigantu tipa uzbrauciens.

Pa lielam Pievakare jau atbildēja. Varu vien piebilst, ka, manuprāt, Tu esi čīkstētājs. Jo te, Latvijaa, nekas labs nav gaidāms, būs tikai sliktāk un sliktāk. Kaimiņiene jau aizbrauca ar visiem bērniem un cieši nosolījās vairs neatgriezties. Tagad moderni ir mētāties ar vārdiem: "Liekas, ka sliktāk vairs nevar būt, bet katra jauna diena apliecina, ka var gan!"

Varbūt vajag uz dzīvi paraudzīties drusku gaišākām acīm, nevis čīkstēt, cik viss ir slikti un cilvēki drausmīgi, jo sabiedriba gribi negribi, sastav no indivīdiem. Un ja Tu atrodies nelaimīgu alkoholiķu, nabagu sabiedrībā, tad agri vai vēlu sāc čīkstēt kā ratu ritenis, kā šobrīd.
21.04.2013 23:39 |

10 gadi
Reitings 1582
Vienīgais, ko varu pateikt - maini vai klusē (nav vērsts konkrēti uz tevi kā cilvēku, bet vispārībā uz visiem). Ko dod plika gaušanās internetā vai pie pusdienu galda ar ģimenes locekļiem, ja neko neesi centies darīt? Te es nedomāju konkrēti iešanu politikā, bet dažādas darbības. Vienkārši pārāk bieži cilvēki, piemēram, nemaksā nodokļus, pamet valsti utt. utt. un tai pat laikā skandina "valdība ir zagļi" un citus saukļus. Vai, piemēram, norāda uz to, ka latviešiem nav nekā cita kopīga un vērtīga kā vien valoda, bet dažādas aktivitātes, kas, vismaz manuprāt, patiešām varētu padarīt valsti patīkamāku, noliek (kaut vai tā Latvijas talka), neizkopj (piemēram, cik daudzi svin svētkus tieši pēc latviešu tradīcijām? vai kaut vai tā pati valoda - cik daudzi runā iestarpinot ārzemju vārdus?).
Es esmu centies darīt un turpinu. Mani uztrauc lietas, kuras neizmainīs ne talkas, ne latviešu apspiestības laikā radušās tradīcijas, ne nodokļu maksāšana varai, kura to naudiņu apsaimnieko tik "efektīvi", ka ar tādu pašu lietderības koeficientu es to varētu atdot centrāltirgus bomzim nodzeršanai. Mani uztrauc latvieša viensētnieka domāšanas veids, mani uztrauc daudzkas cits.
Un daudzi varētu arī "negaudot", ja šajā valstī visiem būtu vienādas iespējas. Ja spēles noteikumi lielākajai daļai (demokrātiski - vairākumam) šķistu godīgi. Ja uzvarētājus valsts iepirkumos noteiktu pēc principa, kurš piedāvās labāko pakalpojumu, nevis pēc principa, kurš vairāk ieliks aploksnītē un atdos lēmuma pieņēmējiem. Man neskauž, ja cilvēks ir sekmīgs, man tikai ir iebildumi, ja šīs "sekmes" ir panāktas, darbojoties pēc greizo spoguļu karaļvalsts ētikas un principiem. Sliktākais, ka šāda rīcība izslēdz jebkādas attīstības iespējas ārpus Latvijas robežām, jo visur jebkurai varai ir savi čomi un mūsējos kukuļdevējus neviens nekur negaida.
21.04.2013 23:41 |

Reitings 4258
Melns, es par eiro un jautājumiem ar to saistībā labāk neņemšos spriest, jo manas zināšanas tajā jautājumā ir vājas. Tomēr tā tīri cilvēciski - neesmu sastapusies ar lielo pretestību pret to, lai tāds tiktu ieviests, tā kā es nedomāju, ka referendums par eiro ieviešanu nestu kaut kādas izmaiņas.

Viensētnieka domāšana - tas ir domāts tā, ka katrs cīnās pats par sevi? Vai kā?

Par visu pārējo saistībā ar valdību, par "vienādām" iespējām utt. man gan liekas, ka tas ir raksturīgs sabiedrībai kā tādai, daudzām valstīm valstīm, nevis vienīgi Latvijai. Protams, būtu labi sasniegt to ideālo variantu, kad viss ir godīgi, taču..

rūgts ir ne tikai analgīns
bet arī dzīve ziniet
(K. Elsbergs)
21.04.2013 23:59 |

Reitings 4258
Es esmu centies darīt un turpinu.

Prieks par to! :)
22.04.2013 00:00 |

10 gadi
Reitings 1582
Pa lielam Pievakare jau atbildēja. Varu vien piebilst, ka, manuprāt, Tu esi čīkstētājs. Jo te, Latvijaa, nekas labs nav gaidāms, būs tikai sliktāk un sliktāk. Kaimiņiene jau aizbrauca ar visiem bērniem un cieši nosolījās vairs neatgriezties. Tagad moderni ir mētāties ar vārdiem: "Liekas, ka sliktāk vairs nevar būt, bet katra jauna diena apliecina, ka var gan!"

Varbūt vajag uz dzīvi paraudzīties drusku gaišākām acīm, nevis čīkstēt, cik viss ir slikti un cilvēki drausmīgi, jo sabiedriba gribi negribi, sastav no indivīdiem. Un ja Tu atrodies nelaimīgu alkoholiķu, nabagu sabiedrībā, tad agri vai vēlu sāc čīkstēt kā ratu ritenis, kā šobrīd.
Ar to cilvēkresursu, kāds tas ir, tik tiešām te nekā nebūs. Un tie cilvēciņi ir tik gļēvi un bailīgi, ka pat runas par to, ka "tev, Jāni, taču ir uz papīra uzrakstītas tādas un tādas tiesības! Kāpēc neej un nepieprasi to, kas tev pienākas?" uztver kā provokāciju vai mēģinājumu iegrūst nabaga Jāni kaut kādās nepatikšānās! Nonākt cietumā lielai daļai latviešu vispār ir līdzvērtīgi nomiršanai! Ko ar tādiem cilvēkiem kopā vispār var panākt? Un, lai panāktu, ir jābūt baram, jo viens tu vienmēr būsi huligāns, kārtības traucētājs, utml. Ja to pašu darīs 10000 cilvēku, tad tā būs tautas neapmierinātības izpausme, kurā ir jāieklausās. Tik, cik es šobrīd redzu, bezmaz' vienīgais, ko es personīgi varu izdarīt ir izaudzināt savus dēlus tā, lai atbalsta viens otru un neļauj sev nevienam kāpt uz galvas. Vienīgais, ko spēj šodienas latvietis, tik tiešām ir - izgāzt neapmierinātību interneta komentāros. Acīs to neviens pateikt nesadūšosies (ar retiem izņēmumiem).
Mans uzskats ir, ka, lai dzīvotu labāk, pašiem latviešiem ir kardināli jāmainās.
22.04.2013 00:01 |

Reitings 4258
Mans uzskats ir, ka, lai dzīvotu labāk, pašiem latviešiem ir kardināli jāmainās.

Šajā es tev noteikti piekrītu, man jau liekas, ka to te daudzi iepriekš diskusijā arī teica. :)
22.04.2013 00:04 |

10 gadi
Reitings 1582
Viensētnieka domāšana - tas ir domāts tā, ka katrs cīnās pats par sevi? Vai kā?
Tas nozīmē, ka interese par to, kas notiek, beidzas līdz ar manas viensētas žogu. Man pazīstams sudānietis reiz brīnījās, kā mēs pat nezinot, kā dzīvo, ar ko nodarbojas un vai vispār ir kaut cik paēdis cilvēks, kurš dzīvo kaimiņdzīvoklī? Man viņam nebija, ko atbildēt. Viņš teica, ka Hartumā Nīla sadalās, tādējādi veidojot trīs pilsētas rajonus. "Es savā rajonā par visiem visu zināju - kurš ir trūcīgs, kurš - bagāts, cik kuram bērnu, kuram vajag palīdzēt un kurš var palīdzēt citiem. Jūs pat nezināt, kas jums kaimiņos dzīvo!"
22.04.2013 00:09 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits