laikam apšmauca

Reitings 190
Reģ: 29.01.2009
jau februārī pārdevu kurpes vienai meitenei caur atverskapi.lv. Bet šī te meitene, mani baro ar visādām atrunām un solijumiem kāpēc naudu nav pārskaitijusi. Kurpes sen jau saņēmusi, bet lai naudu pārskaitītu miljons iemesli uzrodas :D (nav konta nr (aizsūtiju) , tad palikusi stāvoklī, tad draugam algu nepārskaitija, atkal nav konta nummura)

bagātāka jau nepalikšu no tiem 25 ls.. bet nu kurpes kad man pasūtija ar visiem pasta izdevumiem izmaksāja ap 70 ls, atverskapi.lv ieliku pa 40.. bet meitene uzrakstija ka ļoti patīkot, bet pa 40 nevar atļauties. Atdevu pa 25. Beigās sanāks ka uzdāvināju :D:D

ko jūs darītu manā vietā? gaidīt ??? vai rīkoties zemiski un aizsuutit kko viņas draugiem/radiem, vai vēl labāk, publiskot vārdu uzvārdu? :D vismaz citas meitenes netiks apšmauktas
18.04.2013 14:47 |

10 gadi
Reitings 3997
Reģ: 11.07.2009
Sany, ņemsies gan, viņiem ir jāņemas. Tā ir krāpšana, ja cilvēks jau sākotnēji ir pieļāvis domu, ka NEKAD nemaksās un tā te arī izskatās. No sākuma ir jādraud, ja nemaksā, tad vēršas policijā, bet vnm klientam izdevīgākais veids ir nenonākt līdz policijai, tiesai. Kaut vai tā pati slavenā Tovancevu lieta, cilvēki samaksāja, bet zemi nekad savā īpašumā nesaņēma, jo Tovancevi nemaz netaisījas cilvēkiem maksāt, tādas pašas atrunas - maksās, maksās un blah blah! Un kur tagad viņi ir? Uz apsūdzēto sola.

Te ir apgriezta situācija!

Es šeit nesniedzu juridiskos pakalpojumus, esmu ilgi strādājusi tiesā, mācos juridiskajā fakutāte, man daudz maz ir nojausmas, ap ko lieta grozās. Cilvēki nobīstas, it īpaši, ja zvana jurists. Šitā veinai meitenei ļoti veiksmīgi piedabūjām, lai veikals apmaina taisnotāju :) kad meietene pati gāja - nē, nē. Kā piezvanīja viņas vārdā jurists - uzreiz samainīja :)
18.04.2013 15:24 |

10 gadi
Reitings 3997
Reģ: 11.07.2009
t.i. Tovancevi netaisījaš atdot īpašumā zemi :D
18.04.2013 15:25 |

Reitings 428
Reģ: 01.12.2012
Ir jāpublisko tikai tāpēc vien, lai citas meitenes neuzķeras!
18.04.2013 15:29 |

Reitings 1221
Reģ: 15.02.2012
es domāju, ka viņa tevi apkrāpa un tev ir tiesības publiskot viņas vārdu un brīdināt citas pārdevējas. varbūt ne adresi, protams..

bet pabrīdini viņu iepriekš, lai samaksā līdz mēneša beigām, vai publiskosi viņas vārdu.

bet tev ir laba mācība bez priekšapmaksas neko nesūtīt. esmu pārdevusi daudz caur atverskapi, un tādu problēmu nav bijis.
18.04.2013 15:47 |

Reitings 190
Reģ: 18.04.2010
Ieliec raksu uzmetejs.lv
varbūt pat tur atradīsi viņu :) ....
18.04.2013 15:54 |

Reitings 3146
Reģ: 30.12.2012
wow, nezināju, ka ir tāda lapa :D
18.04.2013 16:00 |

Reitings 8272
Elīna - vsp jau ir ļoti sarežģīti pierādīt, ka cilvēkam, jau sākotnēji bija tāds motīvs - nemaksāt.
turklāt, par to zemi droši vien daudz augstāka summa samaksāta. varbūt viņai radās naudas grūtības un tālākais ceļš ir parāda piedziņa.
piedod, bet man tā šķiet, ka tu te nedaudz sajauci. tieši policijas variants varētu būt, ja meitene būtu pārskaitījusi naudu, bet viņai nebūtu atsūtītas kurpes. tad tur gan ir krāpniecība, jo kurpes jau reāli tika piedāvātas. šajā gadījumā meitene var pateikt, ka viņai radās finansiālas problēmas. piemēram, ja tu saņem telefona rēķinu, bet to neapmaksā, tev neiestājas kriminālatbildība. pakalpojumu tu esi saņēmis, bet neesi par to norēķinājies. nosacīto taču par to nedotu :D
turklāt, 70 ls ir pietiekoši maza summa, lai tur ņemtos policija.
varu papildināt, ka es pati strādāju tiesā, un ne jau pirmo dienu, un arī mācos juridiskajā fakultātē.
var jau būt, ka es smagi kļūdas, bet lai pakomentē vairākas juristes šo situāciju.

par tiem veikaliem- bet protams, ka tā vairumā notiek, ka uzreiz samaina. reizēm atliek kaut vai pabaidīt ar bez tabu un viss notiek.
18.04.2013 16:05 |

Reitings 1283
Reģ: 02.09.2012
Domāju, ka prātīgākais ir aizsūtīt viņai vēstuli ar sausiem faktiem - kurpes nosūtīju tajā un tajā datum, Jūs viņas saņēmāt tad un tad, šobrīd jau ir tāds datums, bet vēl neesmu saņēmusi no Jums samaksu. Ja neesat spējīga samaksāt, tad kurpes būtu jāatgriež. Tā kā nekas no tā nav darīts, tad vērsīšos pie attiecīgajām iestādēm / publiskošu Jūsu vārdu, tādējādi brīdinot citas pārdevējas.

Protams, tas nav gluži jauki attiecībā uz ''pircēju'', bet tomēr ir jāpadomā arī par pārdevēju šajā gadījumā. Viņa savu daļu no vienošanās ir izpildījusi, bet otra puse nē. Un kādēļ tas ir jātolerē? Jebkurš var izdomāt tūkstošiem raudulīgu atrunu, bet, kā jau meitenes te minēja, kurpes vienmēr varēja atgriezt, ja nebija naudas.
18.04.2013 16:18 |

Reitings 8272
LustForLife- un jānoformē tas dokuments kā brīdinājums, kurš jānosūta ierakstītā vēstulē un jānokopē ierakstīto vēstuļu saraksts, lai vajadzības gadījumā tālāk varētu rīkoties. protams, ka likums paredz saņemt naudu par preci, bet brīdinājums ir jānosūta, turklāt, jāuzraksta, ka, ja līdz tam un tam datumam nesamaksāsiet, tad vērsīsieties tiesā. norādi vēlreiz visus kontus un visu pārējo nepieciešamo.
bet vsp jau tur neredzu neko nejauku attiecībā uz pircēju, jo cietusī pusi šajā gadījumā ir pārdevējs
18.04.2013 16:22 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Par uzticēšanos, nu vienai pusei šādos gadījumos jābūt uzticīgākai par otru, pretējā gadījumā darījums nenotiks. Bet uz priekšu - jāizvēlas pasta pakalpojums, kad cilvēks maksā pie preces saņemšanas, nesamaksā - preci nedabū.

Ko darīt? Hm, nez, piedraudēt ar policiju, ja viņa nav pietiekoši bezkaunīga, tad pārskaitīs, un, jā, es esmu par vārda publiskošanu!
18.04.2013 16:29 |

Reitings 1283
Reģ: 02.09.2012
Man liekas, ka pietiek arī ar ''brīdinājuma'' e-pastu. Galvenais ir, lai visas vienošanās un turpmākā komunikācija būtu fiksēta rakstiski, tas arī viss.
18.04.2013 16:29 |

Reitings 8272
LustForLife- manuprāt, tomēr praktiskāk būtu pa pastu. neesmu redzējusi nevienu gadījumu, kad brīdinājumu būtu sūtīti pa e-pastu. bet var jau būt, ka prakse ir mainījusies
18.04.2013 16:50 |

Reitings 190
uzrakstiju meitenei ka lai rīt butu nauda manā konta (mazums tomer atskaita un no citas bankas konta ) , ja ne domasim ko darīt tālāk ..
ja rīt nebūs, es domāju ka tomēr publiskošu vārdu. ja nav kauna apšmaukt citus, nebus kauna ari pa savu ciemu apkārt staigāt :)
rīt redzēsim :D

bet no otras puses es pati neko nemaksātu pirms man prece nav atnākusi, pat ne 50 % :D
nu nekas, iekritu, būs man mācība.
ne jau tas, ka tie 25 ls mani grauž, bet un pa tiesām un policijām būs baigā ķēpa,ņemot vērā, ka nedzīvoju Latvijā. bet kaut ko domāsim, lai ir mācība meitenei.
man arī ir mācība .
paldies par lielu atsaucību ;)
18.04.2013 16:58 |

Reitings 1516
Reģ: 01.07.2011
es noteitki nepubliskotu vārdu, bet vienkārši piedraudētu ar policiju. esmu pārliecināta, ka nauda tūlīt uzrastos. ja tomēr ne, tad lai policija risina. šitādas linča tiesas man riebj, turklāt vēl tādas lietas parasti dara jaunas meitenes, kurām visā viņu tīnismā vajag būt stilīgām, ja arī finanses neatļaus. meitene izaugs, bet no interneta nekas tā īsti nepazūd
18.04.2013 17:07 |

Reitings 3966
ja rīt nebūs, es domāju ka tomēr publiskošu vārdu.
šito varēji viņai pašai uzrakstīt, ka nopubliskosi viņas vārdu un uzvārdu internetā, visos forumos
18.04.2013 17:08 |

Reitings 360
Reģ: 17.01.2013
vai tu zini šīs meitenes telefonu?jo manai draudzenei izdevās šādi atdabūt naudiņu(arī bija līdzīga situācija),viņas draugs pazzvanija tai meitenei,un rupjā nosvērtā balsī teica,labdien vai Linda Kalniņa?šeit jums zvana no tādas un tāda policijas iecirkņa inspektors Edgars bērziņš,pret jums ir iesniegta prasība policija par tādu un šitādu lietu,vēlamies noskaidrot tiešos lietas apstākļus,lai to varētu virzīt tālāk uz tiesu....bla bla bla... un nauda pēc laika bija kontā...
18.04.2013 17:12 |

Reitings 190
haha :D ir nummurs ir.. redzeesim kada bus atbilde, kad izlasis manu vestuli ..
18.04.2013 17:16 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Sitaadas aitas ir jaapublisko un jaanosuta vestules radiem un draugam!!! Lai ir maaciba kaa naakas!
18.04.2013 17:19 |

Reitings 152
Jau sen atpakaļ viena gribēja mani apšmaukt itkā veicot koppasūtijumu no interneta, naudu pārskaitiju, drēbes nebija, tikai visādi attaisnojumi un,ka kuru katru dienu būšot. Beigās sapratu,ka esmu apšmaukta un piedraudēju ar policiju, pēc laika nauda atgriezās manā kontā. Bet es noteikti par vārda, uzvārda un visa kas iespējams publicēšanu, jo citādi šitās iedomājas,ka tas ir normāli tādas darbības veikt un iekrīt daudz cilvēki + tādi cilvēki ir jāsoda,ja ne ar policiju,tad vismaz ar kādu apkaunojuma sajūtu.
18.04.2013 17:20 |

Reitings 220
piedraudi ar Bez tabu :D
18.04.2013 17:27 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits