Veģitārieši.

Reitings 7
Reģ: 26.03.2013
Ko jūs domājat par vīriešiem veģitāriešiem?
17.04.2013 13:37 |

Reitings 1062
Reģ: 26.12.2012
Piedod, Navigator, ja vien neēd gaļu jēlu, nepiekritīšu, ka tā kaut kur mistiski zarnās vai kunģī pūst.

Nu es vienkārši pasaku, kas ir pēc biolabaratorijas slēdzieniem. Bet katram savas tiesības uz izvēli.

Pietam, dzīve, tikpat ir pārak interesanta, lai domātu, ko kurš bāž mutē :D
17.04.2013 18:39 |

Reitings 23
Reģ: 16.03.2013
Nav nevienas tautas ka būtu iztikušas bez apreibinošo vielu lietošanas. Tas pierāda, ka veselīgam un ētiskam dzīvesveidam nepieciešam lietot alkoholu vai kādas citas apreibinošās vielas. Atturēšanas no apreibinošajām vielām ir kaprīze sevis pamocīšanai. Bet, protams, mums vajag cienīt arī šādas muļķīgas izvēles tāpat kā mēs cienām dzīvnieku izvēli mocīties un tikt nogalinātiem mūsu ēšanas baudu dēļ. Katram savs!
17.04.2013 18:45 |

Reitings 17
Reģ: 10.01.2013
Nezinu, neuzskatu vīrieti par baigo veci, ja viņš aiziet nopērk gaļu veikalā. Aizej nošauj pats, nodīrā, un tad apēd. Vot tad varbūt es tevi saukšu par baigo veci. Kaut gan tādu vardarbīgu briesmoni es arī negribētu savā dzīvē.
Un jā, veģetāriešu sperma ir garšīgākā manta pasaulē.
17.04.2013 19:11 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Vislielākais dzīves ilgums ir Japānā. Un Japānas virtuvē- zivis, cūkas, lielopu un vistas gaļa ir izmantota regulāri. Svarīgāk ir nevis neēst gaļu, bet pareizi to pagatavot un kopā ar pareiziem produktiem.
17.04.2013 19:14 |

Reitings 536
Reģ: 24.02.2013
anrie, tu salīdzini diametrāli pretējas lietas.
ēdiens un apreibinošās vielas nevar salīdzināt. abu mērķis ir pilnīgi cits.
17.04.2013 19:16 |

Reitings 3350
Reģ: 29.01.2009
Man pilnigi vienalga, ko virietis ed vai need.
Drizak man pretenzijas pret tiem, kuri need 2ras dienas edienu un ed tikai svaigu, ka tadas princeses. Es saprotu, ka ta ir garshigak, bet gadas tachu sacept kotleshu kaudzi un est tas ari nakamaj diena!
17.04.2013 19:24 |

Reitings 23
anrie, tu salīdzini diametrāli pretējas lietas.
ēdiens un apreibinošās vielas nevar salīdzināt. abu mērķis ir pilnīgi cits.

Tas, ka mērķis ir cits, jau nemaina domāšanas kļūdas būtību. Tas vien, ka ir kaut kādi paradumi (nav svarīgi kādi tiem ir mērķi), kas līdz šim vairāk vai mazāk ir visur pastāvējuši, nepierāda, ka šie paradumi ir labi. Ir daudzi paradumi, kas līdz kādam brīdim ir pastāvējuši, bet mūsdienās civilizētākajās sabiedrības vairs nepatāv un tiek uzskatīti par nevēlamiem vai nu tāpēc, ka tie nekad nav bijuši vēlami, vai arī tāpēc, ka mūsdienu apstākļos tie VAIRS nav vēlami.

Tas pats Dionysus nu jau vēl vienu kļūdu demonstrē, pieminot Japānu. Lai arī tikko viņš vēl pats apgalvoja, ka nekur mūsdienās veģetārisms pilnībā nepastāv, bet tas viņam netraucē no empīriskiem novērojmiem izsecināt, ka veģetārisms mūsdienās ir neveselīgs. Līdzīgi varētu secināt - liela daļa no japāņiem smēķē, tātad smēķēšana ir viņu ilgā dzīves ilguma atslēga. Nerunājot nemaz par to, ka tas arī nav tas būtiskākais, jo liela daļa veģetārismu izvēlas nevis veselības, bet gan vides aizsardzības, ilgspējīgas ekonomikas un ētikas apsvērumu dēļ.
17.04.2013 19:49 |

Reitings 1073
Reģ: 12.03.2012
man jau liekas, ka tur nekas labs nevar apakšā būt, ja vīrietis ir veģetārietis. :) Bet var jau būt..:)
17.04.2013 20:02 |

Reitings 23
Saistībā ar veģetārismu un veselīgumu šobrīd veikalos ir nopērkama šāda grāmata - http://www.jr.lv/lv/veikals/prece/?shop_id=430778

17.04.2013 20:03 |

Reitings 536
Reģ: 24.02.2013
gaļas lietošana uzturā, par ko viss aizsākas, nevar nosaukt par kaut kāda veida paradumu. Tā ir vitāli nepieciešama komponente pilnvērtīgai organisma darbībai, ko bez gaļas(zivīm) nevar panākt.
ar to arī atšķiras aprebināšanās no gaļas. domāšanas kļūda ir tikai un vienīgi veģitāriešiem, kuriem tas ir protests par veselības, vides aizsardzības, ilgspējīgas ekonomikas un ētieskie apsvērumi. es tik nesaprotu kā tā vista/cūka/govs ēšana var pasliktināt ekonomiku un vides aizsardzību.
17.04.2013 20:05 |

Reitings 23
Tā ir vitāli nepieciešama komponente pilnvērtīgai organisma darbībai, ko bez gaļas(zivīm) nevar panākt.

Šis ir vitāli nepamatots apgalvojums. Iepazīsties ar pasaules lielāko uzturzinātnieku organizāciju atzinumiem, piemēram, šo: http://www.eatright.org/About/Content.aspx?id=8357

Nesapratu, kur te ir tā domāšanas kļūda veģetārisma "protestā"?

Par vides aizsardzību, ilgspējīgu ekonomiku un dzīvnieku ēšanu lasi un izglītojies: http://en.wikipedia.org/wiki/Environmental_vegetarianism
17.04.2013 20:12 |

Reitings 738
Reģ: 14.10.2011
Mans dzīvokļa kaimiņš bija vegāns un neko sliktu nevar pateikt - puisis lieliskā formā un pie tam veselīgi ēd.
Domāju visu to labāko, jo pati kādu laiku atturējos no gaļas lietošanas uzturā. Jāatzīst, ka tomēr atgriezos pie tās ēšanas, taču cepuri nost to cilvēku priekšā, kuri ar savu pārliecību spēj nodzīvot visu mūžu!
17.04.2013 20:56 |

Reitings 444
Reģ: 11.07.2012
Kāda vaina veģetāriešiem? ;D Pati gan pamēģināju, noturējos kādu mēnesi un tad sapratu, ka ģimene traucē ;D
18.04.2013 01:07 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
To pašu ko par sievietēm veģetārietēm. Ja jūs pat ēdienam piešķirat kaut kādas dzimumu lomas, tad manuprāt, esat galīgi ku-kū. Vai arī vīrietis nedrīkst arī desertus rozā krāsā ēst? :D Grūti noticēt, ka vispār pastāv šāda diskusija.
Vispār mani fascinē tas, ka cilvēkiem ir kaut kas pret veģetāriešiem. Manuprāt, tas ir zemākais punkts, pēc kura var spriest, ka pārāk maz savu problēmu dzīvē un nav ko darīt, ja jau jāņemās gar svešām diētām, kuras pie tam, NEVIENAM neko sliktu nenodara. Pirmkārt, jums paliek vairāk gaļas ēdienu. Otrkārt, atkārtojoties - no visiem leņķiem skatoties, neko sliktu veģetārisms nenodara. Pat ja jūs neticat, ka no tā ir kāds labums cilvēkiem vai dabai, tad pavisam skaidrs, ka nav arī nekā slikta.
Es mēdzu pašausmināties par to, ka kāda cilvēka ēdienkarte sastāv pārsvarā no junk food, jo arī tur posts ir neapstrīdams, bet tikai tā...garāmejot. Noteikti neveltītu laiku lai svešu, nepazīstamu cilvēku pārliecinātu ēst citādāk. Nu labi, bērnus vajag izglītot, ja vecāki to nav izdarījuši, bet pieaugušos nudien nē.
18.04.2013 02:48 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Es par veģetāriešiem in general neko nedomāju (ne labu, ne sliktu), tomēr man negribētos, lai mans vīrietis tāds būtu. Man ļoti garšo gaļa - labprāt ēdu katru dienu, tāpēc noteikti būtu sadzīviskas neērtības, piemēram, jāgatavo atsevišķi vai arī vienkārši justos neērti, ka otram pie deguna ēdu kaut ko, kas viņam tik ļoti riebjas.
18.04.2013 07:04 |

Reitings 1
Reģ: 18.04.2013
Atbalstu veģetārismu, uzskatu, ka veģetāriešiem ir augstāks intelekta līmenis, viņi ir līdzjūtīgi, bet gaļēdāji turpretim ir dzīvnieku slepkavas (ja ne paši nokauj, tad atbalsta tos, kuri to dara, ejot uz veikalu, tirgu un pērkot gaļu).

Kāpēc cilvēks iedomājas, ka viņam ir tiesības kādu dzīvu radību nogalināt tikai, lai piestumtu kuņģi? Kad avīzēs raksta par kažokādu fermām un to, kā dzīvnieki cieš.. vai tad cūciņas un citi lopi necieš?? Tā ir diskriminācija un bezjūtība.

Ceru, ka ar laiku pasaulē būs ar vien vairāk veģetārieši un es tikai to atbalstu :)!
18.04.2013 10:31 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Pazīstu dažus vīriešus veģetāriešus - veseli, sportiski un forši cilvēki. Līdz ar to - domas vislabākās. Gribētu arī, lai mans vīrietis ir veģetārietis, jo tad noteikti būtu vieglāk beidzot atteikties no gaļas pavisam.
18.04.2013 10:35 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)